Forum despre Linea Directa Communications - Studio Moderna Fashion Group (Top Shop)


Alexa M. Marti, 13 August 2013
VA ROG DACA MA POATE LAMURI CINEVA

Am urmarit cu interes comentariile tuturor de mai sus.
In perioada de training a fost totul "roz si pufos". Am vazut produse, am invatat diferite tehnici, am ras cu colegii si cei care realizau trainingul. M-am considerat chiar norocoasa ca am fost "acceptata" intr-o companie asa draguta.
Insa, inca din prima zi de lucru mi-am dat seama ca am facut o mare gresala. CHIAR NU SUNT POTRIVITA PENTRU VANZARI. Cand ma trezeam dimineata sa plec la munca, mai intai trageam o repriza de plans. Credeam ca eu sunt ratata, avand in vedere faptul ca ceilalti pareau a se integra. Acum ca am citit comentariile voastre, MA SIMT FOARTE BINE!
Colegii erau majoritatea ok, cu superviserul nu m-am inteles, nu a vrut sa cadem de acord asupra unei demisii, asa ca intr-o zi mi-am luat geanta si am plecat (a 5-a zi, mai exact :)) ).
De la contabilitate mi-au spus ca imi va veni un preaviz acasa in ceea ce priveste suma de 200 E.
A demisionat cineva inainte de termen? Si a platit aceasta superba suma?
V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns. Eu nu prea as vrea sa mai platesc, dar nici nu vreau sa am probleme.
Ms frumos.
And Marti, 13 August 2013

Demisia e un act unilateral, daca nu ti a acceptat o trebuia s o trimit prin posta. Cel mai probabil te a scos pe disciplinar, de plata nu cred ca se pune problema.

Alexa M. Marti, 13 August 2013
@And, am fost la ei si am semnat demisia.
And Marti, 13 August 2013
Inseamna ca toate bune, spor la cautat altceva. Baga te pe forex ca de acolo pleci din prima zi:-))
galesu Joi, 29 August 2013
ce puteti spune de pozitia logistic specialist ?
am observat ca se tot da anuntul de 3 luni si nu au gasit pe nimeni ? cam ce salariu dau ?
multumesc pt raspunsuri
lavinia Vineri, 6 Septembrie 2013
se lucreaza in weekend?
Znik Luni, 9 Septembrie 2013
@lavinia se lucreaza 2 weekenduri pe luna
cik Joi, 12 Septembrie 2013
ce stiti despre postul retail specialist? care este programul, salariul?
nedumerire Marti, 17 Septembrie 2013
Din cate am observat, majoritatea comentariilor fac referire exclusiv la postul de OPERATOR CALL-CANTER. Au fost cateva intrebari ramase fara raspuns referitoare si la alte posturi din cadrul STUDIO MODERNA, cum ar fi cel de Logistic Specialist si Retail Specialist. De ce oare nu s-a dat niciun raspuns si nu s-a comentat absolut deloc la interventiile astea?
anonim Luni, 23 Septembrie 2013
nu spun ca e lapte si miere la Studio Moderna, dar de undeva trebuie sa incepi. dupa un an si ceva la ei, m-am mutat la alta companie, pe o pozitie superioara si evident bani pe masura. nu inteleg oamenii care se asteapta sa-i puna cineva directori fara pic de experienta. personal, nu m-am imbogatit acolo, dar am plecat cu o experienta fara de care nu ajungeam unde sunt. in plus colegii erau foarte ok. mi-e dor de atmosfera de acolo.
shogun Marti, 15 Octombrie 2013

Pentru persoanele care isi fac probleme in legatura asa zisa "demisie" .. din cate am inteles in contracte sunt precizate anumite perioade de proba de 30, 60, 90 de zile . Atat timp cat va incadrati in perioada de proba respectiva aveti dreptul de a renunta fara a invoca vreun motiv, la fel si ei va pot da afara fara a se justifica in vreun fel ! Cred ca treaba cu 200 euro daca pleci in 3 luni si 150 euro daca pleci dupa 6 luni nu sunt foarte legale .. depinde si de ce anume semnati voi acolo! INCA O DATA PRECIZEZ: Daca contractul prevede o PEROADA DE PROBA , aveti dreptul de a renunta la job atat timp cat va incadrati in aceea perioada de proba!

Chiar va rog sa postati cam ce se mentioneaza in acea clauza care se pare ca va obliga sa platiti daune in cazul in care doriti sa renuntati la job, si perioada de proba mentionata in contractul pe care il semnati!

Un sfat : va puteti foarte bine adresa ITM-ului in cazul in care nu vi se accepta demisiile, daca nu sunteti lasati sa renuntati la job cand inca va incadrati in perioada de proba .. puteti de asemenea sa consultati codul muncii actualizat ,printr o simpla cautare pe google si sa va faceti o idee despre situatia voastra contractuala cu firma respectiva.

Nu stiu daca am voie sa postez vreun link .. asa ca va pun un copy-paste , sa va faceti o idee despre ce inseamna clauze contractuale abuzive, sa analizati si sa vedeti daca va aflati in vreuna dintre situatii, apoi sa luati masurile necesare daca voi considerati ca ceea clauza care presupune plata de dauna financiara (200-150 euro)este abuziva :
"Desi din prevederile art. 20 din Codul muncii rezulta si posibilitatea ca in afara clauzelor esentiale prevazute la art. 17, intre parti sa fie negociate si cuprinse in contractul individual de munca si alte clauze specifice, trebuie sa avem in vedere ca libertatea partilor in ceea ce priveste negocierea contractului individual de munca nu este absoluta, ci ea trebuie circumcisa legii, ordinei publice si bunurilor moravuri.

De aceea unele clauze sunt abuzive si deci interzise de a fi inscrise in contractul de munca ”“ clauze considerate nule de drept[1] printre care enumeram:

Clauzele prin care salariatii ar renunta total sau partial la unele drepturi prevazute de lege, avand in vedere si prevederile art. 38 din Codul muncii de exemplu: clauze de concediere la cererea salariatilor, clauze prin care s-ar interzice demisia, clauze prin care s-ar restrange dreptul la greva, clauze prin care s-ar limita exercitiul libertatii sindicale, clauze prin care salariatul s-ar oblige sa se supuna oricaror conditii de munca despre care nu a avut posibilitatea reala de a lua cunostiinta, clauze care ar restrange dreptul salariatilor de a solicita despagubiri, clauze care ar oferi exclusiv angajatorului dreptul de a interpreta obligatoriu clauzele contractuale, clauze care ar limita posibilitatea partilor de a se adresa instantelor de judecata, clauze prin care s-ar impune restrictii cu privire la administrarea probelor in caz de conflict de munca[2] etc.
Clauze de exclusivitate prin care salariatii s-ar oblige sa nu lucreze la nici un alt angajator in timpul liber (cumulul de functii), clauza care nu trebuie confundata cu clauza de neconcurenta, deoarece aceasta din urma nu-i interzice salariatului sa se incadreze in munca la un angajator concurent, ci la orice alt angajator.
Clauza prin care salariatul s-ar oblige sa nu paraseasca unitatea un anumit numar de ani, clauza care este interzisa tocmai deoarece incalca principiul libertatii muncii.
Clauza penala prin care se tinde la agravarea raspunderii patrimoniale a salariatului, avand in vedere definitia clauzei penale din dreptul civil: clauza penala este aceea prin care partile stipuleaza ca debitorul se obliga la o anumita prestatie in cazul neexecutarii obligatiei principale."

Nickname Marti, 5 Noiembrie 2013
Eu am fost chemat maine la un interviu pt postul de consultant vanzari. Stiti ceva daca dau teapa la salarii sau despre programul de lucru (ala de 8h de la cat la cat) ? Multumesc anticipat.
Tepes Voda Miercuri, 13 Noiembrie 2013

Din punctul meu de vedere, ar trebui sa mergi la interviu sa te convingi.
Acum, probabil, toti neavizatii sau cei mai slab pregatiti, vor spune ca "persoana asta a fost platita sa scrie pe site". Si aici desigur, sunt eu sa va contrazic, dar oricum nu are mare relevanta ceea ce credeti voi legat de ce am scris eu.
Acum , per total, in orice companie desigur ca exista lucruri bune si lucruri rele, dar , angajatul deprimat si pesimist intotdeauna o sa vada numai lucrurile rele. Nu spun ca totul e roz si tot ceea ce se intampla este numai lapte si miere, dar nu este atat de grav pe cat spun cei de mai sus. Automat ca , tu, ca si agent de vanzari ai target pe vanzari, si daca nu vinzi nu primesti bonus => nemultumirea angajatului. Dar daca esti presat sa vinzi ? Raspuns: Intr-o companie de vanzari lucrezi sub stres intens. Ideea e sa nu cazi sub presiune, pentru ca nu vei vinde mai mult ci, nu o sa mai vinzi. Incearca sa iti faci treaba incet, cu rabdare dar si cu multa SINCERITATE. Aici intervine si o alta problema, colegul meu minte si eu nu, si el este mai bine vazut. Pentru cat timp ? 1 luna , 2 sau 3 ??? Apoi urmand sa fie dat afara, pentru ca a inregistrat comenzi "false" si in ciuda faptului ca a facut un numar de comenzi x ori n, tu ai facut mult mai putine, dar corecte si ti-ai castigat un bonus mic, dar PE MERIT si in plus cativa clienti care iti raman fideli.

Sfatul meu: Nu ceda presiunilor, nu reactiona vioent(fie verbal sau fizic) ci, iti vezi de treaba ta, faci munca pentru care esti platit, in ritmul tau, la cerintele companiei si tu vei fi mai multumit si compania va fi multumita de ceea ce faci tu, urmand ca munca ta sa fie si apreciata, nu cu vreo statuie, ci in bani, ca pentru acest lucru mergem la munca.


Vreau doar sa mai adaug ceva...referitor la banii pe care ii primeste conducerea de la HR.....nu inteleg, de ce exista invidia asta, pentru ca cineva a putut sa faca acest lucru, si in plus, ganditi-va ca,nu fura ci sunt bani facuti legal. Din punctul meu de vedere, nu are nimeni dreptul sa judece astfel de lucruri , doar institutiile competente.


Vreau sa ma scuz daca deranjeaza pe cineva parerea pe care am putut sa mi-o exprim legal, facand parte dintr-o tara democratica.

O seara buna va doresc!


P.S: Sper ca si angajatii actuali ai companiei sa citeasca ceea ce am scris.

flori Luni, 25 Noiembrie 2013
A lucrat cineva la Studio Moderna, de-a lungul timpului, pentru un post de junior accountant?
Puteti sa imi dati mai multe detalii referitor la relatia cu cei din departamentul financiar contabil, la sefii directi si la pachetul salarial?

Multumesc.
me Miercuri, 27 Noiembrie 2013
flori, si eu am fost contactata pt aceeasi pozitie, ai aflat noutati, cand ai interviu?
junior accountant-stie cineva detalii din interior?
Roby Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Dupa cat timp se dau raspunsurile daca esti angajat ori ba? Dupa interviu desigur...
flori Joi, 28 Noiembrie 2013
Nu am avut inca interviu. Din cate am inteles sunt 3 etape: intalnirea cu cei de la HR, apoi cu directoarea financiara si apoi cu directorul general.
alex Marti, 21 Ianuarie 2014
Nimeni care pleaca dintr-o companie, nu pleaca pentru ca i s-a urat cu binele. si eu am plecat de la SM dupa 5 ani, 5 ani frumosi. experienta isi poate spune acum cuvantul cand dupa functia de operator, mentor, team leader am aplicat pt un post de PM (pe care l-am si luat). SM poate reprezenta o rampa de lansare. tot ce va pot spune este ca S M are un plan foparte bine pus la punct.
salariile intra tot timpl la timp, chiar mai devreme uneori, nu sunteti penalizati din salariu, ca sa fiti penalizati trebuie sa aveti bonus si mai multe avertizari verbale. dupa avertizarile verbale se trece la penalizari, nu va penalizeaza nimeni aiurea.
Eu recomand SM doar daca stiti ce vreti, doar daca sunteti puternici, rezistenti la stres si dornici de afirmare profesionala
Bombonica Duminica, 2 Februarie 2014

Eu sunt programata maine la ora 10 la un interviu.

Vitaly Miercuri, 5 Februarie 2014

TOTI suntem programati maine la 10 ... Un fel de interviu de grup.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?