Forum despre Luxoft Romania


Ionut Vineri, 14 Martie 2014

Daca esti student - e locul perfect pentru tine. Pentru cei cu experienta - se poate mult mai bine.

Actual angajat Duminica, 16 Martie 2014

Sunt angajat de multa vreme in Luxoft, am fost implicat in 2 proiecte pana acum.


Ca si idee generala: Luxoft este o firma de outsourcing. Este vital sa intelegeti asta ca sa evaluati conditiile din Loxift. Asta insesamna ca multe lucruri din interior sunt conduse/impuse de client. Daca un client plateste o rata mai mare pe anagajat, salariul in proiect va fi si el mai mare. Si invers ... Birocratia - poate fi birocratia de la client. Cea din Luxoft in sine .. e aproape inexistenta. Alte conditii (working from home, program de lucru, ore suplimentare platite sau neplatite) toate pot fi impuse cumva si de client. Asa ca cereti detalii la interviu despre toate aceste lucruri. Inca o data, ele difera de la proiect la proiect, in fucntie de client.


Pararea mea obiectiva despre Luxoft:
- o firma ok, cu suficiente atuuri
- in plina crestere - va ajunge curand la 1000 angajati in Bucuresti; suntem cam 7000-8000 in toata lumea
- se fac eforturi continuee de imbunatatire a conditiilor de lucru
- salariile sunt corecte, dar nu cele mai mari de pe piata
- colctiv tanar si in majoritate foarte ok
- management decent
- proiecte destul de interesante (niciunul cu firme romanesti). Clienti importanti in Bucuresti precum: Avaya, IBM, UBS, Harman, etc
- pe o scara de la 1 la 10, intr-un top personal, as clasa Luxoft-ul uneva pe la 6-7. Dar inclin sa spun ca va fi mai bine in viitor. Nu e compania cea mai ravnita din Romania, nu ar trebui sa fie, dar nici nu e o companie pe care sa o eviti. Cred ca e o statie buna pentru cariera oricarui inginer.


Orice alegere pe care o faci in cariera ta se poate incheia cu rezultat prost. Chiar daca e o companie ok, e posibil sa nimeresti intr-o echipa mai putin pregatita, sau intr-un proiect mai putin interesant. Este un risc pe care cateodata ti-l asumi. Asa ca profitati de intervirui si intrebati TOT ce vreti sa stiti. Ca si intervievator, pot sa spun ca sunt multi candidati care nu au intrebari legate de proiect. Nu intreaba nimic de tehnologii folosite, de procese, de tooluri, de birocratie, etc. Sunt interesati in general doar de program, salariu ... si cam atat. Deci, documentati-va bine inainte de orice job (Luxoft sau nu). In Luxoft, atat HRul cat si cei de la tehnic vor fi incantati sa raspunda la toate intrebarile voastre.

ion Miercuri, 9 Aprilie 2014
Poate cineva sa imi dea detalii despre pozitia de senior WPF developer?

Ms anticipat.
hAnonimUS Sambata, 26 Aprilie 2014

Experienta mea:


Dupa jumatate de luna dupa ce am fost selectat pentru interviu am fost chemat la hotelul unde fac ei recrutarile. (mentionand ca am pus on-hold restul deciziilor ca asa mi-au cerut).


Apoi am ajus acolo, am avut interviu cu 4 ucrainieni. 2 dintre ei nu vorbesc deloc si ceilalti 2 stalcesc o engleza difuza. Toti 4 stau cu CV-ul tau in fata si interviul consta in exact ce nu stii sa faci. Am fost intrebat 2/3 din timpul interviului de anumite chestii ce nu erau in aria mea si pentru ce am aplicat. Le-am explicat asta, m-am ridicat si am plecat. Le-am spus ca imi pare rau ca mi-au pierdut timpul.


O experienta proasta de inceput, probabil si mai proasta dupa.

eu Joi, 22 Mai 2014
care sunt salariile ca QA senior sau PMO in Luxoft?
@eu Marti, 27 Mai 2014
umbla vorba ca peste 10k
io Joi, 29 Mai 2014
Buna,

Stie cineva ce salariu are un PM la Luxoft? Senior Junior, orice info e ok.
@ionix Joi, 29 Mai 2014
Sunt Senior Developer si tocmai am fost la interviurile tehnice si de HR ale companiei Luxoft care au decurs in conditii excelente comparativ cu majoritatea companiilor de profil de pe piata. Spun asta deoarece mi s-a oferit un pachet salarial mai mare decat media si decat am cerut eu iar interviul tehnic a fost unul uman axat pe experienta profesionala dobandita de-a lungul anilor si nu unul mecanic, robotizat axat pe intrebari "grila" care nu au valoare adaugata prin tehnoredactare verbala. Recomand acesta companie celor care vor sa fie apreciati pentru experienta dobandita si sa nu accepte atitudini negative deoarece pe langa faptul ca munca este prost platita si sunt conditii de lucru dezastruoase nu fac altceva decat sa-ti distruga respectul de sine si sa te coboare pe scara profesionala mai mult decat ai crezut. Multa bafta si incredere ca va veti gasi locul care va reprezinta.
Cristian Banu Miercuri, 9 Iulie 2014
Am fost de curand la doua interviuri pentru un post in cadrul Luxoft. Va pot spune urmatoarele lucruri (nu voi da nume):
- Am aplicat pentru un post de Web UI Developer. Compania are nevoie de un programator PHP pentru un proiect IBM.
- Interviul pentru evaluarea competentelor soft skills a fost unul constructiv. Mi-a facut placere sa particip la interviu. Am avut interviul in Pipera si a durat aprox. 30 minute.
- Interviul tehnic l-am dat cu managerii de proiect. Au fost extrem de profesionisti. Intrebarile primite au fost relevante pentru postul pentru care candidam. Acest interviu l-am avut in Buzesti, in fostul sediu Generali, la o statie de tramvai de Piata Victoriei (a durat o ora).
- In cazul in care programati interviul tehnic imediat dupa interviul pentru soft skills, asigurati-va ca aveti suficient timp intre cele doua interviuri ca sa ajungeti de la un sediu la celalalt.
- La doua zile dupa interviul tehnic am primit un raspuns. Din pacate raspunsul a fost unul negativ. Consider ca evaluarea primita in urma interviului tehnic a fost corecta (cunostintele mele tehnice nu sunt suficiente pentru salariul cerut).
Cam asta ar fi. Am incercat sa va spun expun experienta personala la interviurile de la Luxoft pe un ton cat se poate de obiectiv. Daca m-as fi luat dupa informatiile despre Luxoft gasite pe acest site, nu as fi mers la interviu. Cred ca nimic nu poate fi mai gresit decat sa te iei dupa frustrarile altora.
havic Sambata, 12 Iulie 2014
In ce consta interviul tehnic pentru pozitia de junior c++ ? Ce salariu primeste un angajat pe aceasta pozitie?
d&s Luni, 14 Iulie 2014
Ce puteti sa spuneti despre posturile de hr? cum sunt platite? cum e mediul?
Mercali Duminica, 10 August 2014
Salut,

Cat ia un PHP Developer?
Ioana Joi, 14 August 2014
M-am angajat la ei si lucrez de o luna. Interviul a fost foarte ok. In aceeasi zi am avut si cu managerul si cu HR-ul. Intr-o saptamana am primit raspunsul. Mediul de lucru este placut, salariul mai bun decat la fostul loc de munca, beneficii, program relaxat...doar sa-ti faci treaba. Se incurajeaza initiativa. Sper ca v-am fost de folos.
da Joi, 14 August 2014
Am fost de curand la un interviu pentru programare PHP. Oamenii pareau destinsi, deschisi, onesti. Discutia tehnica la fel, destinsa, obiectuala, fara intrebari SF, dar care te trece prin aproape tot ce tine de web-development. Inca nu am nici un feed-back, dar cred ca il voi avea curand.

Overall am o parere buna, cel putin pe partea de recrutare.
Nick Joi, 4 Septembrie 2014

Luxoft e o companie buna, sau rea, in functie de proiectul pe care te duci.
Eu am plecat de la ei acum ceva timp si ma bucur :) sincer.Proiecte precum Avaya sunt foarte ok, oameni de treaba,salarii bunicele...depinde de exp. Asemenea si Harman...
Ca si salariu, pot sa va spun ca pt o pozitie se suport luam cam 4500.
Daca aveti curiozitati dp salarii,postati,poate pot sa va ajut :)

@Nick Joi, 4 Septembrie 2014
Salut Nick, ce salarii sunt pe QA Tester?
Nick Vineri, 5 Septembrie 2014
Depinde de proiect.
Variaza de la 4k pana la 7k.
Sfatul meu, cere cat mai mult. Oricum ei te oferteaza independent de cat ceri. Apoi poti sa mai negociezi.
@Nick Vineri, 5 Septembrie 2014
Salut Nick, pentru 1 an de experienta cat se da ? Developer ma intereseaza. La ce range sa ma astept ? Multumesc anticipat !
Nick Vineri, 5 Septembrie 2014
Pe ce platforma esti dev?
@Nick Vineri, 5 Septembrie 2014
C++, Avaya.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?