Forum despre Luxoft Romania


Silviu28 Duminica, 13 Decembrie 2015
Am fost angajat Luxoft pe faimosul proiect Deutsche Bank - DB de indeajuns de multa vreme incat simt nevoia sa avertizez pe potentialii candidati de anumite aspecte legate de mersul lucrurilor in acest proiect.

-> Deutsche Bank in Luxoft este prezent prin mai multe divizii. Una dintre divizii are un proiect numit iRDS.
Status-ul actual: A venit ordin ca 20 de oameni sa fie scosi de pe proiect. Aici au fost pusi in Internal Mobility - IM toti romanii disponibili, exceptie un interni.
In acest moment mai sunt 0 romani(internul nu are resurse de DB) pe acel proiect si mai mult de 7 ucrainieni.

-> Odata ajuns pe proiect daca cei din conducerea proiectului(in peste 90% din cazuri sunt ucrainieni) nu sunt multumiti de tine te pun in Internal Mobility - IM.
Un coleg, la evaluarea de 1 an a fost trecut in IM pe motiv ca nu se implica indeajuns - exact aceasta a fost formularea din timpul evaluarii.
Tipul a cerut sa ii fie dat un exemplu in care nu a livrat la timp sau nu si-a facut treaba. Cei ce-l evaluau nu au putut sa ii dea un astfel de exemplu - dar nu a contat.
Cand persoana in cauza s-a plans, catre HR, s-a ridicat din umeri si nu s-a intamplat ceva.

-> De la inceputul acestui mare proiect s-a zis ca aici, in Romania, se doreste construirea unor echipe puternice.
In realitate s-a facut tot ce se poate a.i. persoanele de aici sa nu devina vreodata independente din punct de vedere al proiectelor pe care erau.
Knowledge Transfer - KT cat mai putin si de mantuiala. Daca esti trimis in Ucraina poti sa te dai peste cap pentru a ti se face KT si nimic – aproape toate cazurile pe care le stiu.

->Au fost oameni angajati pe pozitie de PM aici.
Le-a fost spus sa faca anumite lucruri/task-uri iar dupa au fost dati la o parte din pozitiile respective datorita respectivelor task-uri, unii au fost mutati pe alte pozitii, altii pusi in Internal Mobility.
Exista cazul unei persoane care isi dorea mult sa avanseze si facea ce putea in acest sens. Unul dintre sefii de pe proiect(ucrainian) i-a spus clar in timpul unei discutii verbale ca atat timp cat va fii acolo nu va avansa.
Au plecat foarte, foarte multi.
Majoritatea asa de scarbiti de situatia din care ies incat nu par sa mai aibe vointa de a povestii si altora de ce li s-a intamplat.

-> Au fost sub-proiecte care au fost inchise de tot in Romania pe DB. Deci puteai fi dat afara pe motiv:inchidere pozitie.
In procesul de Internal Mobility-IM daca angajatul nu vrea sa mearga pe un anumit proiect se incepe cu amenintari voalate, cum ca respectiva pozitie de pe care pleci este inchisa in proiect pe Romania...

-> Alta divizie este Regulatory and Control. In februarie pana cum au plecat mai mult de 20 de romani, exista acum un sub-proiectel cu sub 5 romani si ~ 10 ucrainieni.
Status-ul actual: a venit ordin de sus: 20 oameni out de pe proiect si 15 cu resursele de conectare la DB taiate(cei 15 e ca si cum nu ar avea calculator din pc meu de vedere).

-> Pentru cei angajati cu internship. Exista un caz in care dupa ce persoana a dat nivelul de middle i-a fost spus ca trecerea la acest nivel conditiona ramanerea in proiect(dupa 3 luni de la intrarea pe proiect dai examen pt junior).
Nici o data nu ti se spune ceva, iar pentru interni nimeni din Romania nu stie ce sa le spuna legat de ceea ce se va intampla cu ei o data ce au fost luati in program.
Tot pentru ei - negociati-va bine salariul de la inceput(si insistati sa aveti trecute toate sumele in contact)- dupa orice trebuie aprobarat din Ucraina. Trebuie sa tragi tu de ei, altfel uita, al 3-a nivel te duce la 27 mil brut.

-> Situatia este atat de grava incat de la HR sunt delegate 2 persoane care sunt stationate permanent in sediul Hermes, pentru a ajuta.
Problema este ca HR-ul romanesc nu are nici o autoritate in fata celui din Ucraina. Si mai problematic este ca nici nu par prea deranjati de acest lucru.
Toata hartogaria este facuta de cei din Ro dar Ucraina e cea care da toata ordinele in acest proiect.

->Cei mai multi ucrainieni vorbesc prost engleza. Unii nu vorbesc deloc – fara nici o exagerare.
Sunt foarte multi relocati pentru cate un an, perioada ce poate fi prelungit dupa.
Nu va puteti imagina cat de multi relocati sunt pe DB.
Aici apare intrebarea pertinenta: proiectul din Ro este doar un paravan? Pentru ca DB a dat ordin ca, din cauza situatie din Ucr, sa se mai imparta din riscuri,deci sa fie facut sediu in Ro, respectiv Bulgaria.
Raspunsul primit este: nu. Numarul mare de colegi relocati este doar un rezultat al planificarilor initiale.
ADICA: la inceput s-a decis se angajeaza atatia ro, atatia ucr relocati. Au angajat romanii si acestia au plecat, foarte multi. Au continuat cu planul de a aduce ucrainienii prevazuti initial + plus altii pt a mai inlocui pe cei plecati, iata cum s-a ajuns de sunt putin mai multi ucrainieni decat romani
Ce e interesant e ca nu se mai fac angajari in Ro decat in cazuri exceptionale. Pe cand in Ucr se tot iau oameni – se trimit mereu mail-uri cu angajarile....


-> Legat de programul flexibil
Cand esti deja angajat te trezesti, pe anumite proiecte, ca se incearca a fii obligat sa vii 11:00-20:00, pentru a te plia cat mai mult pe program-ul clientului – dar initial se vorbeste de program flexibil.
Ar trebui zis: in Ucraina se practica urmatoarea faza - sunt angajati oameni fara a avea nevoie de ei imediat si daca nu le gasesc loc se scapa de acestia.
Ucrainienii au venit si aici cu aceiasi idee, dar nu le-a prea mers.
Asa ca in Ucraina oamenii stau peste program cat e nevoie. Adica, trebuie sa se testeze pe un proiect: in Ucr au stat pana la 3 noaptea la serv si a 2-a zi la program. Colegul, pe testare, din Ro nu a vrut sa stea asa de mult. Acum e tras de urechi.
->Luxoft pentru valul de angajari din trecut si-a luat bani de la stat.
Exista pe etajul din Hermes o sala in care sta depozitat excesul de calculatoare. Acum sunt vreo 30 de calculatoare acolo - au plecat indeajuns de multi si nu au fost angajati/relocati suficienti.
Multe din ele luate cu bani…. de la stat.
->O alta chestie legata de ei. Pun foarte mult accent pe teorie.
La interviu trebuie sa stii extraordinar de multa teorie. Nu conteaza ca esti angajat doar ca dev - sa zicem. Te intreaba foarte mult legat de administrare - ca e bine(tu in viata ta in acel proiect nu vei avea drepturi sa faci lucrurile respective...).
->Au fost persoane care prin IM se mutau in alt proiect din DB pe o pozitie sau au fost angajate pentru o anumita pozitie( in ambele cazuri pozitia e clara de la inceput) si cand ajung pe proiect au avut surpriza sa vada ca e vorba de alt post.
Cand au vorbit la HR s-a ridicat din umeri, iar.
->Stiu un caz de 2 FA angajati si dupa o luna au fost pusi pe IM - down size pe proiect.
Nu cred ca e nevoie sa spun ce se intampla daca se termina perioada de proba si eu nu au proiect...
-----------------------
DE AVUT IN VEDERE:
- Te atrag cu un salariu DAR te si pot/vrea pastra?
- HR-ul romanesc este total indolent si calcat in picioare de cel din Ucraina.
- Mereu se isi vor alege oamenii lor inaintea celor angajati aici.
Deci, daca se va pune iar problema cu scosul de pe proiect se vor alege toti romanii, pentru dat afara, si cand nu mai au ce alege atunci se vor uita si la ucrainieni.
- Vor fi persoane care vor sustine ca cele de mai sus sunt exceptii, cazuri izolate - dar pt proiectul DB numai de exceptii am dat de cand sunt aici.
- Acum un an Luxoft peria piata cautand oameni si acum iata ce se intampla.
------------------------
Ca urmare a tuturor problemelor si a situatiilor pe care le-am vazut/trait in acest proiect promit sa urmaresc acest post si in cazul in care va disparea sa il re-postez.
Postat azi -13.12.2015 .
zuckenberg91 Luni, 18 Ianuarie 2016
Buna seara, poate cineva sa ma ajute cu informatii suplimentare pentru pozitia
OEBS Purchasing and Inventory Specialist EU&EM?
KinderOne Luni, 18 Ianuarie 2016
Ceva detalii despre QA Automation Engineer in domeniul bancar (salarii pt un entry level, colectiv etc)? Ca am vazut ca au anunturi....exista stabilitate ? Se merita sa plec de la actualul loc de munca ?(tot in QA dar manual) Mentionez ca sunt angajat la o firma serioasa, corecta cu evaluarile, este stabilitate si atmosfera super. Merita sa ma risc sa vin la Luxoft pt un post de automation pe Java - Selenium? As dori un raspuns repejor....

Va multumesc anticipat.
KinderOne Marti, 26 Ianuarie 2016
Citind ce-a spus Silviu...o sa trec totusi pe la interviu sa vad despre ce e vorba. Nu imi doresc sa am surpriza ca ma voi angaja ca QA Automation - Java si sa ajung pe proiect "manual tester". Nu mersi. Nu merita sa-mi asum riscul. Insa cei cu curaj....pot sa si-l asume. Sunt curios sa mai aud povesti (de fapt...poate intamplari reale) de la alti angajati :D Am lucrat in trecut la o plantatie de "game testeri" si cand nu au mai avut nevoie de oameni, au concediat 40% din ei, multi oameni buni (si unii si vechi). -> a se citi plantatie = Ubisoft Romania. Sporuri tuturor
un_oarecare Vineri, 11 Martie 2016
Am lucrat la Luxoft,venind direct senior in inceputul lui 2015.
Din pacate,am fost tinut numai cat a fost perioada de proba,probabil skillurile mele tehnice de atunci,nu erau la respectivul nivel.
Cu toate astea,recomand Luxoft ca fiind printre cele mai bune firme din IT,din Romania,unde se poate lucra.
Pentru cine se plange mai sus,ca esti pus in IM,da asa se intampla de obicei,daca clientul nu este multumit de tine,in proiectul in care esti sau daca proiectul incepe sa duca lipsa de activitati. Eu nu am fost pus pe IM ca aveam un salariu foarte mare si nu stiam Java,stiam foarte bine numai C.
Nu inteleg de ce sa te plangi ca esti pus in IM,esti pus in IM,nu dat afara pe criterii de lipsa de munca sau incompententa sau cu notificare,in perioada de proba.
iuliavasile25 Duminica, 13 Martie 2016
ce s-ar putea intelege de aici? ca motivul principal pentru care sunt atatea pozitii libere este ca oamenii nou angajati sunt tinuti doar trei luni cat dureaza perioada de proba ...
un_oarecare Luni, 14 Martie 2016
@iuliavasile25:Nu,nu e asa.Eu as fi putut sa raman la Luxoft,daca as fi acceptat sa trec pe C++ sau pe alt limbaj de programare,decat C si probabil sa discut de salariu sa imi fie ...
iuliavasile25 Marti, 22 Martie 2016
@un_oarecareDar dumnealor cand angajeaza nu isi fac socotelile inainte? Din comentariul pe care l-ati postat eu inteleg faptul ca dumneavoastra nu mai lucrati la Luxoft insa noua, ...
estrogen Marti, 17 Mai 2016
Nu stiu ce vor, am fost la interviuri baietii, iti scruteaza CV-ul si te intreaba de la Windows 98 pana la Solaris. La fel si DB,te intreaba nimicuri: inserturi, chei primare si ...
Webbrunner Duminica, 29 Mai 2016
@un_oarecareHai te rog, nu imi spune ca iti dai demisia de la un loc de munca stabil ca sa fii dat afara dupa 3 luni de proba de la Luxoft.In rest, nu a zis nimeni ce e pe ...
Raddium Sambata, 18 Iunie 2016
Salut! Imi poate oferi cineva niste detalii legate de postul de QA Software Tester din cadrul acestei companii?
angajatul_frustrator Vineri, 8 Iulie 2016
Asa arata un email trimis de la HR(cred ca ce Ucrainean dupa nume):"Please provide me with your detailed CV, if you are interested in this opportunity. In case this vacancy ...
adriang93 Joi, 28 Iulie 2016
Hello everybody! De curand am sustinut si eu un interviul la Luxoft si vreau sa va povestesc din experienta mea. Am sustinut de 3 ori interviul la ei si vreau sa va spun ca prima ...
iuliavasile25 Joi, 4 Mai 2017
Buna tuturor,Ce se mai aude de proiectul cu Deutsche Bank in cadrul Luxoft? Merita efortul de deplasare la interviu?Tot asa se dau oameni afara pe banda rulanta de pe acest ...
Bibi_titi Joi, 25 Mai 2017
Salutare, Sa incepem cu inceputul dupa ce am fost chemat de 4 ori la interviu si acesta a fost anulat de 3 ori, in sfarsit am inceput procesul de recrutare. La inceput totul ...

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?