Forum despre Microchip Technology


johnnyb Sambata, 21 Septembrie 2013
Salut,
Am vazut ca au joburi cu descrieri foarte faine mai ales pe parte de development. As vrea sa stiu cum e atmosfera pe acolo, ce gama de salarii, sa stiu daca sa aplic sau nu.
Multumesc
abcd Luni, 21 Octombrie 2013
As dori mai multe detalii despre aceasta companie !
Multumesc.
johnnyb Marti, 14 Ianuarie 2014
Dupa 3 luni de la primul interviu primesc email cu multumiri pentru interes si bla bla bla, dar nu am fost selectat. Un email de duzina. Jobul pentru care am aplicat apare iar si iar pe bestjobs, deci nu stiu exact ce cauta ...zei sau ceva, dar pe care nu ii vor umple de bani.
Parerea mea e ca nu au aprobate pozitiile, dar pun joburile si intervieveaza sa aiba activitate. ...sa nu fi disparut de pe piata.

Mi-am pierdut timpul ...
ncm Marti, 14 Ianuarie 2014
aprob ce s-a spus mai sus, plus ca nu isi respecta termenele: de ex. daca zic pt urmatoarea etapa din recrutare va vom contacta pana la data cutare, de obicei prelungesc (fara sa anunte) termenul de cam 3 ori .... ff neprofi hr-ul lor ....
johnnyb Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Clar. Asa am patit si eu. De doua ori i-am sunat sa vad daca trebuie sa mai astept ceva sau nu, si s-au scuzat ca au multi oameni d evazut si se prelungeste deadlineul. Sa nu zic ca le-am raspuns la email spunandu-le ca ma asteptam la un feedback personalizat. Dupa vre-o 3 ore, ma suna HR-ita, sa-mi dea feedbackul personalizat, si a facut asta ca sa "nu-mi lase un gust amar". Cam tarziu! NEPROFI !!!
oana Miercuri, 29 Ianuarie 2014
da, sunt foarte neseriosi , angajeaza interni, carora le dau 14 milioane, ii muncesc de ii rup, iar ei o ard pe salarii de zeci de milioane, daca simt ca nu iti mai convine a 2 zi te dau afara. HR foarte neserios..:((pacat ca nu e condusa de americani, si fac romanasii ce vor aici ..
comodu Miercuri, 29 Ianuarie 2014
mancarea costa, caminu costa etc. voi credeti ca daca ati dat la AC gata sunteti rezolvati. branza e pe bani!
jhn Marti, 11 Februarie 2014
E condusa de americani, dar au angajat romani naspa, de aia se intampla ce se intampla
klm Luni, 17 Februarie 2014
Asa e cei de la HR sunt jalnici.Ar trebui dati afara.
tgb Marti, 4 Martie 2014
La Microchip ... anunturi de angajare non-stop, fara numar ... nimeni nu verifica aplicatiile .. HRRR bai
eu Miercuri, 5 Martie 2014
Deviza HR-urilor este: "De ce sa fie simplu, cand se poate foarte complicat."

HR-urile multinationalelor trebuie desfintiate.
jhn Joi, 6 Martie 2014
aprob tgb,

cred ca doar prin recomandari interne poate ...poate se gandesc sa te vada
dia Vineri, 14 Martie 2014
ATentie la internshipurile celor de la microchip, sunt foarte neseriosi, de obicei stai cam 5 luni unpaid, dupa care ai max 1000lei, dupa alte cateva luni i=nu iti mai prelungesc contractul,,, se poarta FOARTE URAT cu INTERNII. Dupa un an constati ca te dau afara, doar ca sa faca loc unor PILE ale oamenilor din interior, nu conteaza ca au facultatea facuta la Pitesti, la Targoviste , la aproape, la distanta etc.
M=(X+Y+Z)/3 Luni, 13 Octombrie 2014

Salut. Am fost si eu pe la ei pe la un interview (a doua oara) si am cam ramas cu un gust amar(din nou). Prima data a fost acum vreo 4 ani cand am dat vreo 3 interview-uri, mi s-a prezentat echipa si ramasese sa ma sune. Nici vorba de asa ceva si dupa vreo 2 saptamani le dau un mail sa-i intreb....la care imi raspund ca s-a inghetat pozitia din lipsa de bani si ca ma suna ei...(niste domni).
De curand ma chiama iar pe la un interview si zic ca poate na s-au mai manierat si ei....gresit. Am ajuns la interview unde am dat cu un individ Y si cu o individa X acida. Vreau sa va zic ca in viata mea nu am patit ce am patit la microchip :)). Tipa X avea un zambet din ala fals si tot ce te intreba te contrazicea...absolut tot; numai ca te contrazicea cu ceva care era fix la fel cu ce raspundeai tu, imbracat in alta forma :)); absolut tot ce ziceai te contrazicea cu ceva echivalent. Tipul Y incepuse sa se simta un pic mai mult ca individa si punea intrebari mai concrete; din pacate nu era senior ca X si nu prea avea multe de zis. Bun... trece o saptamana si trimit mail sa vad asa de curiozitate daca am trecut la urmatoarea etapa. Dupa o zi ma suna o tipa Z de la HR si imi zice ca domnu' M ..." am gasit pe cineva mai potrivit ca dumneavoastra si ca va pastram CV ul in baza de date". Am raspuns politicos ca nu doresc CV ul pastrat ci o lamurire. Tipa spune "pai nu aveti vechime pentru pozitia de senior", desi eu nu aplicasem pentru aceasta vechime. Dupa ce incerc sa o lamuresc de asta tipa zice: "Pentru pozitia la care ati aplicat s-a semnat deja (inainte de a da eu interview-ul) contractul cu un angajat intern care s-a mutat din alta echipa. Nu sunteti calificat pentru pozitia noastra". Tipa incepuse sa devina clar obraznica iar mie deja mi se luase. Asa ca am zis buna ziua si m-am hotarat sa dau un feedback pe aici ca poate mai salvez 2 ore din viata cuiva care cauta un loc de munca ok.

Morala: Microchip "pare" o companie mare insa e condusa de romanasi un pic cam prost pregatiti profesional, iar asta le ofera o frustrare pe care o toarna pe colegii/candidatii lor. Din pacate am auzit multe de la profesori care au colaborat cu ei si fosti colegi care au plecat dupa cateva luni.

Numai bine,
M

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?