Forum despre Microsoft Romania


andy Duminica, 8 Decembrie 2013
salut , urmez sa am un interviu telefonic in Franceza saptamana ce vine (telefonic pentru ca nu sunt in tara) are careva vreo idee cum va decurge?
Hey! Marti, 10 Decembrie 2013
Pentru a clarifica intrebarile referitoare la RINF:
Microsoft angajaza prin RINF din 2 mari motive: 1. Te pot plati sub nivelul minim de salarizare impus prin propriile politici microsoft(apricabile doar pt FTE), 2. Se pot debarasa usor de tine cand se sfarsesc lunile "misiunii" de munca(misiunea este reinnoita la fiecare 6 luni sau 1 an). Microsoft Romania nu mai este la ora actuala ce a fost acum 5-6 ani. Cred ca singurele lucruri bune ramase sunt ca poti obtine cunostinte multe daca iti doresti si vei primi support maxim pentru asta si oamenii de calitate din strainatate pe care ii poti cunoaste(o buna parte sunt de calitate)
Rinf? Marti, 10 Decembrie 2013
Ce inseaman RINF daca nu sunt indiscret?
nook Marti, 10 Decembrie 2013
RINF este o companie de recrutare,
Clau Marti, 28 Ianuarie 2014
@dragos, imi poti da si mie mai mult detalii despre interviul tehnic pe AD? poti sa imi lasi chiar un mail pe n_mister@yahoo.com si iti raspund acolo, multumesc
Dragos Vineri, 7 Februarie 2014
Pozitia pe AD a iesit de pe hold, si am fost ofertat in aceasta dimineata dupa care am semnat contractul. Incep lucrul peste 3 saptamani.
Carmen V. Vineri, 7 Februarie 2014
Buna, stie cineva cum decurge interviul pe French cu Frederic Boyer?

Multumesc mult!
mike Joi, 13 Februarie 2014
Dragos ai fost angajat pe Premier Field Engineer pe AD?
Catalin Vineri, 14 Februarie 2014
@Dragos ,felicitari pentru postul obtinut! Te rog imi poti lasa adresa ta de mail sau sa imi trimiti tu un email la catalin_teodor18@yahoo.com , as vrea sa te intreb mai multe despre interviu/certificari. Mersi.
Dragos Vineri, 14 Februarie 2014
Mike nu, e o pozitie scoasa in toamna trecuta, Active Directory Senior Engineer with Spanish.

Eu am avut toate interviurile in spaniola, inclusiv cel tehnic si cel cu managerul, deoarece locuiesc in Spania. Apoi a intrat pe hold prin octombrie totul si a revenit acum in februarie.

Partea tehnica este axata pe discutii despre protocoluri si studii de caz diverse legate de autentificare sau redundanta serverelor.
Nu am certificari speciale pe AD, experienta mea era pe servere IBM iSeries/AS400 (ultimii 5 ani la HP in Madrid). Au contat foarte mult cunostintele de limba spaniola, superioare celor care o invata/vorbesc din cursuri formale.
sysadmin Marti, 18 Februarie 2014
cat au dat salar ? asa un range 2000 E?
Dragos Marti, 18 Februarie 2014
Da, pe acolo + bonusuri foarte ok. Cel putin pachetul de relocare e incredibil. Sunt foarte multumit. Pe tine te-au mai cautat ?
GoPro Miercuri, 19 Februarie 2014
Dragos, angajarea s-a facut pentru misiune de 6 luni, un an? Ce se intampla peste un an? Pentru trainingurile primite semnezi contract pentru returnare bani in caz ca pleci?
Dragos Joi, 20 Februarie 2014
GoPro sunt doua contracte, unul pe perioada nedeterminata si unul pentru fiecare misiune. Misiunile au 6 luni si pot fi prelungite automat de 6 ori, pana la 3 ani, dupa care se semneaza alt contract.
Trainingurile sunt gratuite, in cadrul firmei, cu exceptia celor care necesita certificare oficiala outside Microsoft, in sensul ca daca de exemplu vrei sa iei o certificare IBM, iti platesti examenul.
Eu Joi, 20 Februarie 2014
Dragos, poti da ma multe detalii despre procesul de recrutare. Cate interviuri sunt, ce presupune primul interviu, cam intrebari... Multumesc.
Dragos Joi, 20 Februarie 2014
Eu am avut asa:

Prima intrevedere telefonica cu HR, pentru cunoastere, intrebari generale, descriere succinta a pozitiei - 10-15 minute.

Al doilea interviu a fost cel de limba - 5 minute in engleza si inca jumatate de ora in spaniola, cu cineva de la Bucuresti, telefonic.

Al treilea interviu a fost cel tehnic - cu un inginer de la Microsoft Spania, in spaniola. Intrebari specifice pozitiei, difera de la job la job evident. In jur de o ora, telefonic.

A urmat apoi un interviu pe skype cu responsabilul de pozitie de la HR + viitorul manager. Intrebari tipice de HR (de ce vrei sa pleci, de ce vrei sa vii, ce ai face daca un client ti-ar cere sa modifici X, cati bani vrei, care a fost cel mai greu moment in pozitia anterioara, cum rezisti la stres, etc.). Cam o ora.

Apoi a urmat un interviu pe skype cu seful de proiect spaniol, cam o ora, intrebari asemanatoare interviului de HR si o descriere a responsabilitatilor mai detaliata.

Ultima intrevedere a fost telefonica, prezentarea ofertei financiare dupa care au urmat o serie de schimburi de email si alte telefoane pentru punerea la punct a detaliilor logistice.

Intre interviuri au fost perioade de minim cateva zile, maxim 2 saptamani. Daca esti in tara, presupun ca se pot desfasura mai des, iar interviul tehnic presupun ca implica niste teste practice in fata calculatorului, dar nu pot sa garantez pentru ca in cazul meu nu a fost nevoie.
EU Vineri, 21 Februarie 2014
Super, multumesc mult si multa bafta incontinuare.
GoPro Joi, 27 Februarie 2014
Dragos, nu am mai auzit de felul acesta de contracte. Am inteles in timpul discutiilor cu Managerul ca dupa 3-6 luni vor fi date certificari interne dupa care intri in Delivery. Practic pana ajungi la nivelul dorit stai si inveti. Sa inteleg ca apoi, in functie de contracte te muti pe alte tehnologii?
Dragos Sambata, 1 Martie 2014
GoPro, poate vorbim de pozitii diferite. Nu te duci la scoala, sa dai examene, si nici in practica. Esti platit sa-ti faci treaba pentru care ai fost contractat cu ajutorul cunostintelor pe care se presupune ca le ai deja. Nu te muti pe alte tehnologii.
GoPro Duminica, 2 Martie 2014
Ai dreptate Dragos. Pozitii diferite. Tu esti pe Senior Eng AD cu Spanish. Eu am vb pt Premier Field Engineer AD.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?