Forum despre Microsoft Romania


ark Joi, 22 August 2013
30 mil net beginner
sysadmin Joi, 22 August 2013
3000 de lei poate pt cineva care a terminat facultatea, escalation e level 3 nu prea e loc de beginneri salariul e mult peste ce ne zici tu.
Mihai Joi, 22 August 2013
La Microsoft din cate mi sa explicat e un fel de LV2.5 .
Salariu de 3000 ron nu se pune problema avand in vedere ca se cere 5 ani experienta in corporate .

Eu ma gandeam sa cer undeva peste 5000 ron + benefici . Bine, asta depinde de cat de greu va fi testul tehnic si daca il trec :D.

Stiu ca e destul de putin pentru aceasta pozitie, imi cer scuze daca scad nivelul salarial; dar chiar imi uras locul de munca actual si as pleca si pe salariu mai mic numai ca sa plec.
sysadmin Joi, 22 August 2013
salariul din ce am auzit eu e undeva intre 6000 7000 in functie de background si know how certificari etc, nu e vb de o singura pozitie ci de mai multe. bafta va urez ca si eu am nevoie :-)
a Vineri, 23 August 2013

Avand in vedere ca am avut ultimul interviu tehnic acum 7 saptamani si inca nu am primit un raspuns, ce sa mai cred? Mi s-ar parea normal un update macar din partea lor sau macar sa iti zica daca te-au respins. Sincer ..... chiar daca ma suna sa imi faca o oferta am sa ma gandesc serios daca am sa o accept sau nu. Totusi nu sunt singura firma de pe piata.

x Vineri, 23 August 2013
oferta vine eventual dupa un al 3lea interviy care va avea loc in saptamanule care urmeaza
cristi Duminica, 25 August 2013
Al treilea interviu ce presupune?
sysadmin Duminica, 25 August 2013
din ce am inteles de la tipa de la hr e cu managemntul +hr cred ca in el se discuta de bani, primele 2 find pur tehnice. saptamana viitoare primesc feedback de la tehnic daca am trecut si o sa am mai multe detalii referitor la al 3 lea revin.
cristi Luni, 26 August 2013
Multumim frumos pentru informatii sysadmin, sunt de ajutor.
Mihai Luni, 26 August 2013
@sysadmin

Ai avut deja al doilea interviu tehnic, cel face to face cu un senior escalation engineer?
Cum se desfasoara? Poti sa oferi cateva detali te rog?
Urmeaza sa am al doilea test tehnic saptamana asta si chiar nu stiu la ce sa ma astept.
Am mai avut o groaza de interviuri tehnice pana acum dar la asta chiar am emoti :(; ma simt de parca as fi la primul interviu acum 10 ani :)) .

Aparent tot recruteaza de vreo2 luni pt pozitia asta. Sunt curios cate locuri au pt fiecare limba.
BTW , in aceasi perioda se recruteaza masiv pe aceleasi limbi LV1 office 365 in Bulgaria si au go live pe 2 septembrie. Presupun ca proiectele sunt legate intre ele deci cei care astepta un raspuns final ar trebui sa il primeasca f curand.

ps: sysadmin, daca nu esti pe limba italiana ca sa fim concurenti directi poate ma ajuti si pe mine cu cateva informati suplimentare: mihai@grimsage.onmicrosoft.com
sysadmin Luni, 26 August 2013
ca si sfat pt interviul tehnic axativa mult pe task uri care se pot executa si sunt prezentate si in filmulete ca de exemplu cum creezi o regula, cum faci un traking, task uri generale crearea de useri stergere etc vor fi si intrebari teoretice, acuma nu stiu daca intrebarile sunt standard pt toata lumea, o sa aveti si exercitii practice.

referitor la go live ul de pe 2 nu prea cred ca e posibil avand in vedere ca e si perioada de preaviz de cat iti dai demisia si mergi efectiv la MS.
Bafta!
Mihai Luni, 26 August 2013
Sa dea Dumnezeu sa fie asa de usor precum spui. Eu deja am intrat in partea de hybrid enviroment config si incerc sa fac totul doar din powershell fara sa deschid admin portal.

Am facut de curand si o mica migrare a unui domeniu AD2003 inclusiv mail; aproximativ 20 de mailbox. ( migrarea am facut-o din webinterface, sper rusinea mea nu m-am descurcat doar din powershell. Plus ca era un domeniu care chiar trebuia sa fie live pana luni deci nu am avut mult timp de joaca).

In legatura cu go live, era doar pt LV1 support; ca si detali mi-au spus ca se creaza o echipa noua de support pentru tot pachetul office 365. La postul de lv1 primele 2 luni erau doar training si la sfarsit exament pe care daca nu il luai nu iti mai prelungeau contractul.

Bafta tuturor care sunt in proces de recrutare pentru pozitia de exchange escalation.
@sysadmin: ne vedem luna viitoare la birou :D .
Dragos Luni, 26 August 2013
Am avut si interviul tehnic. Predictibil. Sper sa fi primit feedback ok.

Cam cat timp dureaza pana sa-ti spuna daca te iau sau nu ?

Si cat de sigur e ca au nevoie de mai multe persoane pentru fiecare combinatie de tehnic-limba straina ?
andrei Luni, 26 August 2013

Pentru pozitiile cu limba spaniola stie careva cate posturi au deschise pentru fiecare pozitie si cam care ar fi salariile?

stroie Marti, 27 August 2013
salut, stiti cumva ce salariu este in vanzari la microsoft romania/manager middle management? va multumesc
Dragos Marti, 27 August 2013
Andrei, asta am intrebat si eu. Nu stiu daca e mai mult de un post pentru fiecare pozitie. Cat despre salarii, intre 5000 si 7000, in functie de experienta si potrivirea cu cerintele.
sysadmin Marti, 27 August 2013
a avut careva al 3-lea interviu, nu sunt curios cat s-a oferit ci de modul in care se pune problema legata de bani, iti fac ei o oferta sau trebuie sa zici tu cat ai vrea ??

As fi recunoscator daca as primi un raspuns cat mai repede.
Referitor la salariil range-ul de mai sus e credibil, 5000 mi se par totusi cam putin avand in vedere cerintele.

Multumesc anticipat.
Mihai Marti, 27 August 2013
La partea cu bani o sa fie ciudat pentru ca nu o sa fi angajat direct Microsoft ci prin RINF.
Microsoft plateste o suma fixa pt fiecare angajat de la RINF ; RINF are deci o suma maxima pe care poate sa o ofere ca sa nu iasa in pierdere, dar are si flexibilitatea de a folosi din bani alocati pt un alt salariat care a cerut mai putin. Asta din pacate poate crea o plaja f mare de valori , dar are si avantajul ca poti obtine mai mult decat e bugetul alocat pentru un om daca chiar te vor ( bine asta in teorie; mai mult ca sigur nu o sa iti ofere mai mult decat suma exacta pe care o primesc si ei de la Micrososft pentru ca nu ii intereseaza direct nivelul de pregatire).

@sysadmin
Cat de mult a intrat la interviul tehnic in detali despre powershell? Citest de 4 zile la comenzile de exchange si nu mai le termin; bine imi ia si mult ca incerc fiecare comanda care pot sa o rulez folosind doar office365 online fara sa am hybrid enviroment.
Din pacate nu am decat 1 laptop si nu rezista sa instalez un server AD si exchange :((.
Abea ma abtin sa nu folosesc servarele de la locul actual de munca :)).
andrei Marti, 27 August 2013
@dragos nu stiu cum ar putea ei ea faca echipe doar cu un singur om, mi se pare totusi greu de crezut. Voi la cat timp ati primit un feedback referitor la ultimul interviu tehnic? asta daca ati primit asa ceva.

Multumesc anticipat.
Dragos Miercuri, 28 August 2013
Pai nu stiu daca creaza echipa de la zero sau adauga oameni la o echipa deja existenta. Imi vine greu sa cred ca fac echipele acum.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?