Forum despre Oracle Romania


mister ellison Vineri, 28 Martie 2014
..se presupune ca atunci cand ajungi la Oracle, ai mai trecut prin cateva locuri si ai o anumita experienta de munca si pana la urma - de viata; adica se presupune ca ai lasat o parere pozitiva pe unde ai mai trecut si ca ai oameni (management upper sau middle) de prin locurile alea care macar sa iti puna o vorba buna la telefon sau in scris in 3-4 randuri.

Sunt rare cazurile in care iesi din facultate si aterizezi la Oracle sau in care e primul tau job. Depinde de cine te recruteaza, pentru ce post si cel mai important - ce fel de om esti iar mai apoi, ce te duce capul!

Restul e cancan!
Mihai17 Vineri, 28 Martie 2014
@Dee: La asta ma gandeam, ca le-as da celor de la Oracle mail-urile a 2 fosti colegi, vorbind in prealabil cu acei 2 colegi "Sa le spuneti c-ati fost TL/managerul meu si sa ziceti de bine".

Cat despre situatia neplacuta de care vorbesti, ma gandesc ca poate fi evitata numai daca ai mai lucrat la minim alti 2 angajatori inainte de jobul curent. Asa le-ai cere unor oameni de la acele joburi anterioare sa zica despre tine.

@mister ellison: Aceasta practica e una de cacao pt mine. Ma gandesc ca a fost introdusa pt ca tb si HR-ul sa se ocupe cu ceva, nu? Si daca asa or proceda si altii, de ce sa nu facem si noi? Plus ca in esenta mai mult control n-are de ce sa strice, nu?
Acum sa explic ce nu-mi place mie la ea:
1. Ii face pe oameni sa fie mai servili.
Si sunt o groaza de servili in piata. Adica omul stiind ca exista posibilitatea ca la un moment dat sa aiba nevoie de un feedback pozitiv de la sefi, isi va reprima tendinta de a-i contrazice, de a-si exprima si sustine opinia atunci cand aceasta este in contradictie cu a lor. Nu mai vorbesc de a pleca dintr-o firma in urma unei "certe" (a se intelege "conflict de opinii").
Eu sunt genul de persoana careia ii place sa spuna ce crede. Mai ales fata de superiori, pt ca acolo e cu adevarat important. Am avut un team leader care declara ca el e sincer, ca spune ce gandeste. Iar dupa ce se sfarsea sedinta telefonica cu managerul lui, o injura printre dinti p-aia.
2. Nu spune nimic sigur.
Am avut un coleg caruia seful meu i-a spus sa plece. Si desi fusese practic dat afara, intr-o discutie, colegul meu l-a intrebat pe sef daca l-ar recomanda. Seful i-a spus ca da. Mie mi se parea ca situatia se incadreaza la "Tara piere si baba se piaptana". Deci un om totusi nemultumit de tine te-ar recomanda mai departe.
Pe de alta parte, cred ca sunt destui oameni in piata (la domeniul tehnic ma refer) care au poate titluri de Senior si care au si recomandari, insa altii ii evalueaza mult mai jos.
O anumita istorie nu spune nimic sigur despre ce va face un om in continuare. Vezi cazul team leader-ului mentionat, care desi un om bun tehnic, fiind sub o presiune considerabila, scotea destule rahaturi pe gura. Prin "rahaturi" intelegand erori de logica si greseli de management.
3. Mie unuia imi naste un mic sentiment de datorie fata de cel care va spune lucruri pozitive despre mine. Pentru ca daca mi se cere mie un contact, acela nefiind public, eu trebuie in prealabil sa-l sun pe om si sa-l intreb "E in regula sa dau contactul tau ...?". Apoi eu sunt cel care il indeamna sa-si piarda acel timp, fie el si de 2 minute, pt a da explicatii despre un fost angajat. Pentru mine ar fi ok in felul urmator: Vrei sa vorbesti cu fosti sefi de-ai mei? Foarte bine, contacteaza-i! Nu-mi cere mie sa apelez EU la ei, sa vin eu cu cererea!
alexa Vineri, 28 Martie 2014
buna, ma poate ajuta cnv cu informatii legate de postul de Back Office Specialist? cam cat ar fi salariul?ce intrebari iti adreseaza la interviul telefonic in lb enegleza?
Gabriela Sambata, 29 Martie 2014
@Ay
n-am primit niciun raspuns dupa ce am sustinut interviul
mihai Duminica, 30 Martie 2014
buna. puteti oferi informatii despre Senior Network Engineer - EMEA Enterprise Network Services? atmosfera, beneficii, ce se face acolo? thanks
monika Luni, 31 Martie 2014
Buna, nu stie nimeni nimic despreBusiness Analyst ”“ EMEA Credit and Collections (PL/SQL Developer)?merci
irubick Luni, 31 Martie 2014
Salut guys.Stie careva ce presinta acest post."Partner Business Consultant ".se plateste ok sau nici nu se merita sa imi pierd timpul la interviu?
rusp Marti, 1 Aprilie 2014
salut, pentru buyer stie cineva grile salarizare pentru buyer 3, 4 etc? Multumesc
mini me Marti, 1 Aprilie 2014
Mda...deja astept de 2 saptamni "aprobarea finala". am refuzat oferte si interviuri din cauza lor. Lipsa totala de profesionalism !!....
@mini me Miercuri, 2 Aprilie 2014
De ce nu le-ai spus de la bun inceput cum sta treaba?erau doua la unirii in fata magazinului azi:"fata, ce bine era la oracle pe vremuri. Stateam toata ziua la ...
monika Joi, 3 Aprilie 2014
Buna, m-au chemat la interviu pentru postul de Business Analyst ”“ EMEA Credit and Collections (PL/SQL Developer).Cica testul se va da in pl/sq si excel in fata unui ...
monika Joi, 3 Aprilie 2014
@mini me , eu in locul tau nu refuzam nimic si nu asteptam atat.
Dee Joi, 3 Aprilie 2014
@Monika - Eu am schimbat managerii in ultimii ani, astfel ca am avut de unde alege cele doua persoane pt feedback, in plus managera mea deja se astepta sa plec .Am avut o relatie ...
Dee Joi, 3 Aprilie 2014
@Mihai17 - Cred ca e o alternativa sa faci asta. Nu cred ca se verifica asa in detaliu tot. Conteaza mult mai mult impresia pe care o lasi la interviu. Din punctul meu de vedere, ...
@dee Vineri, 4 Aprilie 2014
Se cere la oracle la angajare, printre alte doccumente, adeverinta de vechime in munca? Ms
Oraclist wannabe! Vineri, 4 Aprilie 2014
Salut all,Are cineva idee de pozitia: Internal Customer Tech Support 2-IT?Daca aplic ce se cere la interviu, salariu oferit, work flow, colegi, etc.Ty.
van Vineri, 4 Aprilie 2014
@monika - ce versiune de Excel ?
Mihai17 Vineri, 4 Aprilie 2014
@Dee: Mersi pt opinie! Doar comentam aceasta practica, n-am aplicat la Oracle :).
nOW Sambata, 5 Aprilie 2014
ce salarii sunt pentru pozitia de Applications Technology Presales Consultant (Utility Global Business Unit)?
monika Duminica, 6 Aprilie 2014
@van nu mi s-a zis.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?