Forum despre Para Distribution Group SRL


ADMIN - undelucram.ro Luni, 10 Februarie 2014

Dorim sa aflam detalii din experienta voastra in firma Para Distribution Grup, informatii despre mediul si atmosfera de lucru, sanse de promovare, relatia cu managementul sau orice detaliu care ar putea fi de ajutor celor interesati de Para Distribution Grup.

De asemenea, asteptam intrebarile voastre (despre interviuri, teste si cerinte, oferte si pachete salariale, bonusuri etc) in speranta realizarii unui dialog constructiv.

Speram sa avem un feedback cat mai corect si o transparenta totala a ceea ce se intampla in mediul de lucru romanesc, de aceea ajutorul tau va fi binevenit.

Impartaseste si tu experienta ta !

Che Guevara Marti, 3 Iunie 2014

Din pacate nu toti au bani de laptopuri si gadgeturi si persoane care sa se ocupe de curatenie, mai ales o firma mica cum este PDG-ul, dar treburile astea minore se rezolva daca este la conducere un om cu capul pe umeri. In legatura cu programul se sta de obicei pana pleaca directorul.
Din punctul meu de vedere nu m-as mai intoarce din cauza programului si a salariului.

Ailin Sambata, 7 Iunie 2014

Buna! Am fost la interviu, am sa incerc sa spun cum am perceput eu toata situatia.

Am avut primul interviu cu 2 doamne. Primul interviu a decurs destul de ciudat: doamnele au inceput sa-mi povesteasca despre rude, despre cine a mai fost la ei in trecut la interviu, despre cine le-a plecat dupa perioada de proba, in fine anumite lucruri care din punctul meu de vedere nu trebuiesc discutate,povestite la interviu. Am discutat si despre program si salariu.

Sediul +depozitul se afla undeva la iesirea din Pantelimon. Asigurau transport, insa revin si asupra acestui detaliu.

Acum sa o luam intr-o ordine si anume:

- Programul: initial mi-au spus ca este de la 8.30 - 17.30 de Luni pana Vineri. (adica 9 h, nu inteleg de ce pt ca, pauza de masa nu dura 1 h, ci aprox 15-20 min).

- Salariul : 800 lei + bonuri de masa (3 luni esti in perioada de proba apoi te baga si pe target unde mai iei niste banuti , daca reusesti sa atingi cifrele; se mareste si salariul fix; acum nu stiu cu cat, din ce mi-a dat de inteles una dintre doamne era undeva pe la 1000 lei)

Dupa ce am discutat ce aveam de discutat,a ramas sa ma sune.M-au sunat peste 2 saptamani.

Cu toate ca am avut anumite dubii, am zis sa ma duc si la al 2 lea interviu sa vb si cu Directorul de vanzari. Acum ce sa zic, nu prea am vorbit eu, ci mai mult doamna Director.In fine mi-a zis ce avea de zis si ca o concluzie doamna Director le-a spus celor 2 doamnelor ca atunci cnd vor sa angajeze pe cineva sa-i de-a oportunitatea de a veni 1, 2 , 3 zile in proba ca sa vada daca se acomodeaza, daca ii place ceea ce face, sau daca le place lor de persoana respectiva,deoarece chiar dumneai a spus ca au avut persoane care au plecat dupa 1 luna, sau care au stat 3 luni in perioada de proba si apoi nu au mai continuat. Doamna Director a fost foarte clara, nu-si dorea o persoana care sa se bucure ca a gasit un loc de munca, sa semneze contractul si dupa o luna sa plece , asa ca a hotarat sa-i acorde angajatului sansa de a vedea despre ce este vorba, inainte de a semna un contract. (un lucru foarte bun , din punctul meu de vedere).

A ramas sa vin a doua zi in proba ( mi-am zis in gand: “hai sa vad si atmosfera de lucru”).Am stabilit ora de intalnire intalnire : 7.45, - metrou : Costin Georgian, una dintre doamne a tinut sa precizeze, parca prevazand ce o sa aflu a doua zi in legatura cu programul ca se pleaca de la munca si pe la 6 fara ceva, ca se fac mai multe curse cu microbuzul, la momentul respectiv nu imi dadusem seama ce inseamna.( am aflat a doua zi ca era 1 singur microbuz in care incap maxim 11 oameni si face mai multe ture ca sa ia toti angajatii).

Sa revin la ziua de munca: una dintre doamne mi-a dat sa citesc un dosar ce continea:reguli interioare, fisa postului, norma de lucru, ce acte trebuie sa aduci etc. Printre randurile pe care le citeam , mi-au atras atentia 3 lucruri si anume: era cu o liniuta trecuta norma de lucru: 8h/zi, 40h/saptamana, apoi dedesubt cu o alta liniuta ceva de genu:se mai intampla sa stai si peste program ( repet: se mai intampla, lucru care pe parcursul zile am aflat ca nu este o intamplare , ci este o regula, iar intamplarea este cand pleci pe la 17.30, adica dupa 9h de munca, in rest stai 9h si ceva, aproape 10 h).

Am aflat de la o colega ca se sta la munca, pana pe la ora 18.00 si am auzit o discutie a altei colege care vb la telefon cu cineva si ii zicea ceva de genul: sunt inca la munca, nu stii ca nu plec mai devreme de 6 fara ceva?), al treilea lucru care mi-a atras atentia, a fost in legatura cu actele pe care trebuia sa le aduci, pe langa cele clasice, trebuia sa aduci de la ultimul loc de munca, adeverinta cu salariu brut pe ultimile 6 luni ( ce-i interesau pe ei ce salariu ai avut? Nu am inteles...).

Dupa ce am terminat de citit, am stat pe un scaun langa doua colege( foarte dragute si amabile) , m-am familiarizat un pic cu programul , cu ceea ce trebuia sa faci: pe langa comenzi +contracte de facut +contracte de urmarit + sa vezi daca au platit clientii comenzile+rapoartele tale, trebuia sa faci si rapoartele reprezentantului de vanzari, deoarece el/ea nu avea pc. ( parera mea este ca incercau sa faca economii cam la toate lucrurile, inclusiv in faptul ca nu exista un om care sa asigure curatenia, ci se facea cu randul. )

Ziua in care m-am dus la munca de proba, a fost o zi speciala, asa ca ni s-a dat voie sa plecam mai devreme. Mai devreme a insemnat sa plecam pe la 17.20 (dupa aproape 9h de munca), o colega chiar mi-a zis:hai grabeste-te ca nu prinzi in fiecare zi ocazia de a pleca la ora asta, stai fara grija ca mai devreme de 6 fara ceva nu se pleaca.

Acum sa dam sa plecam, , cnd a intrat una dintre doamnele cu care am avut interviu sa ma intrebe :ce parere am, ce decizie am luat. Eu acum deja ma lamurisem ca nu era ceea ce cautam , insa mi se parea aiurea sa-i dau un raspuns de fata cu toata lumea, am incercat sa evit raspunsul ,am zis ca trebuie sa vb si cu cealalta doamna , dar doamna a tot insistat si acum am incercat si eu sa fiu draguta, ( sa nu zic de fata cu toate celelalte fete ca nu-mi convine ca semnez un contract de 8h /zi si apoi, vezi ca nu respecta ceea ce scrie acolo si tu stai la munca 9h si ceva + ca salariu din punctul meu de vedere chiar si pt 3 luni era prea mic pt ceea ce aveai de facut si chiar daca acceptam si treceam de proba de 3 luni si imi facea salariul de 1000 lei , tot mi se parea putin, tinand cont ca tu mai devreme de 9h nu pleci de la munca si nici orele suplimentare nu ti le plateste nimeni + ca nu-mi placea sa nu am un transport asigurat la o ora anume , ci stai sa vezi cand ai loc in microbuz ) i-am zis ca nu cred ca o sa continui, dar dumneaei tot insista, ca de ce, ca pt ce , era un pic suparata din ce mi-am dat seama, colegele se uitau si ele, doamna tot insista (parera mea este ca nu a avut o atitudine tocmai potrivita) si i-am zis si eu ca sa nu fiu lipsita de diplomatie, ca nu cred ca este pt mine.In final a zis ca-i pare rau si ca-mi ureaza noroc si a iesit, imediat a venit cealalta doamna, care a strigat-o si pe doamna cu care deja avusesem discutia, ca sa vina sa avem o discutie cateva minute, dar doamna a zis ca ce mai are rost sa stea sa vorbeasca , ca deja a inteles, ca nu vreau sa vin.

Cea de-a doua doamna , din punctul meu de vedere la fel a avut o atitudine nepotrivita, in loc sa le spuna fetelor din birou ca pot pleca pt ca vrea sa discute cu mine, sau sa mergem intr-un alt birou, a avut aceeasi atitudine ca prima doamna: ma intreba de fata cu toate fetele ca de ce nu-mi place? Ca e volumul prea mare de munca? ( ca si cum nu eram capabila de a munci, de a face ceea ce fac ele). Cu toate astea, nici acum nu am dat dovada de lipsa de diplomatie , ci i-am raspuns ca nu e vorba de volumul de munca, ci doar de faptul ca nu cred ca este jobul potrivit pt mine. (pff, mi-a cazut fata, , din punctul meu de vedere, doamnele au avut o atitudine nepotrivita si ce penibil m-am simtit, fata de celelalte fete, acum cand ma uit in urma realizez, ca nu trebuia sa fiu atat de diplomata, nu trebuia sa zic, ca eu am o problemna si ca nu sunt pt jobul asta, ci trebuia clar sa le spun:ca nu accept un salariu atat de mic, ca nu accept sa stau in fiecare zi peste program, fara sa ma plateasca).

Acum, fiecare este liber sa aleaga ce doreste pentru sine si ce anume accepta sau nu, din partea angajatorului!


Si lasand la o parte situatia de mai sus, parerea mea este ca nu trebuie sa mai acceptam sa muncim, fara sa fim platiti corespunzator si sa cerem sa fim tratati ca niste oameni cu drepturi si opinii,chiar daca asta inseamna sa deranjam “sefii”.!!!

un_om Joi, 12 Iunie 2014

Eu acolo am invatat ca, citez:"Un om de succes este acela care poate construi o fundatie solida cu caramizile pe care altii le arunca in el" (David Charles Brink)
Din pacate, unii oameni nu vor invata niciodata.
Cine vrea sa munceasca, gaseste solutii si optimizeaza prin aport, cine nu, gaseste scuze si critica ...

marius Miercuri, 23 Iulie 2014
Buna ziua,ce bani ia un sofer si daca da masina acasa eu stau destul de departe si nu as putea veni q masina mea in fiecare zi???multumesc

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?