Forum despre Pentalog Romania


a pentaloguien Duminica, 21 Iulie 2013
Ca minus ar fi zgarcenia impinsa la extrem, o zgarcenie nejustificata, absurda uneori, economisirea banilor e la ea acasa, ca doar sunt francezi, nu? Pentru petreceri si tot felul de alte evenimente, pentru cumpararea unui castel + domeniul de rigoare in Franta (Chateau des Hauts, langa Orleans), pentru mutarea sediului de la Brasov se gasesc in schimb bani. Se tine cont de fiecare euro la salariu, se face caz de orice salariu care i se pare directorului prea mare, se incearca renegocieri, se dau oameni afara, se taie din valoarea diurnei, se inventeaza tot felul de metode de reducere a costurilor si tot se plang ca le merge prost. Poate motivul este lipsa de profesionalism a managerilor si ar trebui ca ei sa fie cei care suporta consecintele si carora ar trebui sa li se aplice penalizari si nu oamenilor care isi fac treaba. Isi schimba BMW-urile la 3 ani, dar se face economie la cutiile de servetele (penibil, nu?)
Mult spectacol pe facebook, multe evenimente, petreceri, sufera de dorinta de a fi bagati in seama, de a fi in centrul atentiei, inlocuiesc personalul vechi care nu e pe placul directorilor si apoi se mira ca nu sunt populari. Nu iau masuri eficiente, nu au o strategie adaptata pietei si nu stiu sa isi motiveze angajatii. Unii dintre ei - culmea - vor fapte, actiuni concrete, seriozitate, corectitudine, nu petreceri, baute, gratare, etc. Se merge mai mult pe castigarea popularitatii, pe iesiri cu colegii, pe show, pe socializare, ceea ce nu e rau, dar nu e suficient.
Pentru mine, conteaza mai mult ce fac ei pentru angajati si cum motiveaza oamenii si cum isi respecta concret angajamentele/obligatiile si mai putin iesirile la terase.
Chuck Norris Miercuri, 24 Iulie 2013
Maestre pentaloguien, cu scuzele de rigoare cred ca vii putin de pe alta planeta , consider ca mutarea intr-un sediu nou este benefica si pentru angajati, eu personal apreciez decizia si noul sediu din Brasov, arata bine, conditiile sunt super ok. Faptul ca isi cumpara ei castele si isi schimba BMW-urile la 3 ani este mai putin relevant pentru mine personal, cu toate ca daca directorul meu ar veni intr-o Dacia 1300 mi-as face careva probleme legate de sanatatea financiara a companiei. Mi se pare mie sau tu ai impresia ca firmele care vin pe ale noastre meleaguri sunt toate ONG-uri? Eu mi-am negociat tot timpul salariul intr-un mod corect si transparent, faptul ca discutia de negociere a luat ceva timp e normal, banuiesc ca la alte firme nu te asteapta managerul cu teancul de bani pe birou si iti ofera doar pentru ca te-ai imbracat tu in camasa roz cu picatzele 80% marire de salariu. Spectacolul face parte din showul general, ai dreptate aici se dau multi bani pe imagine , jos palaria , confirm parerea ta ar trebui sa fie mai atenti.

Pe scurt in cateva idei pentru al nostru prieten "DanDiaconescu":
-Salariile sunt ok la un nivel peste piata
-Ai siguranta salariului, in cei 4 anisori nu imi amintesc sa fi intarziat o zi
-Proiectele sunt diverse, sunt unele foarte ok sunt unele mai putin ok, cam mai peste tot
-Colegii sunt super de treaba, dar mai poti gasi si specimene mai rare deobicei acele specimene mai rare se izoleaza singure si nu rezista
-Mediul de lucru la nivel de birouri/scaune sunt ok
Pentru sufleteul meu este o companie ok, o recomand, sincer, o firmain care daca iti faci treaba esti apreciat, daca esti carcotas si iti trebuie multe servetele s-ar putea sa nu iti placa.
Gigel Joi, 25 Iulie 2013
Care este nivelul salarial al unui programator? Sunt in proces de recrutare cu Pentalog pt niste clienti germani si am 5 ani experienta C# .Net (ma consider ca avand un nivel mediu de cunostiinte, deoarece lucrez intr-o multinationala de productie ci nu intr-o companie IT). As vrea sa aflu daca se merita sa mai pierd timpul cu procesul de recrutare.
Vlad Vineri, 26 Iulie 2013
Nu stiu exact nivelul pe C# / 5 ani. Depinde foarte mult de rezultatul de la interviul tehnic, nu se tine cont de anii de experienta din CV ci de efectiv cunostintele tehnice. Pentru un nivel mediu cred ca poti ajunge la 1400. Sper sa te ajute raspunsul, good luck. Vlad
Gigel Vineri, 26 Iulie 2013
Multumesc frumos pt raspuns Vlad.
poate alt gigel ? Luni, 29 Iulie 2013
Gigele :

De fapt ce cauti tu?
Mi se pare extraordinar cat de "alintati" suntem unii.

Nu avem timp de procesul de recrutare, dar vrem sa stim cat am putea castiga.

Pai gigele, te duci frumos la interviu pasul 1 din proces, dupa care participi la restul procesului de recrutare, iti demonstrezi capacitatile, vezi si tu daca te potrivesti in schema dupa care o sa afli si cat poti castiga. Poate o sa ai o supriza, placuta sau mai putin placuta ...

Dar pentru asta intr-adevar trebuie ... timp
Jiman Monica Luni, 29 Iulie 2013
- Le Chateau des Hauts - in 20 de ani de existenta si de crestere continua, Pentalog nu a investit in bunuri imobiliare. Este pentru prima data cand achizionam propriul sediu. Costul total al acestei achizitii plus restaurarea cladirii, se apropie de 2500 euro/mp, pentru o cladire din sec. XVII, adica pretul achizitiei unui imobil standard mediu-superior in Bucuresti! Anumite spatii de birouri in Iasi sau Cluj sunt propuse la un pret apropiat de 2000 euro/mp. Te las sa tragi singur concluzia. La Paris, care ar fi fost o alternativa pentru noi, ar fi trebuit sa platim intre 10 000 - 15 000 euro/mp. In Londra sau New York, in jurul a 20 000 euro/mp. Pretul lunar pe mp va fi acelasi pe care il platim astazi pentru sediul din Orleans si aproape de cel din Bucuresti. Insa, aici vom avea in schimb o locatie de prestigiu, unde pot fi organizate o serie de evenimente si unde orice Pentaloguian va putea fi primit.
- Legat de zgarcenia noastra - tu o numesti in acest fel, noi in schimb am interpretat cea mai teribila criza financiara din ultimii 50 de ani si am decis sa anticipam. Nu ai remarcat ca piata IT a avut o scadere puternica ? In Europa de Vest si in SUA, cresterea pietei a fost nesemnificativa sau chiar negativa. Companiile IT nu reusesc sa atinga obiectivele fixate. Romania, care este o tara low-cost, este lejer protejata, gratie transferurilor de proiecte care inca se mai fac. Insa acest avantaj este slab si continua sa se diminueze. Te las sa analizezi profiturile inregistrate de companiile IT din Romania. Pentru majoritatea companiilor rentabilitatea s-a injumatatit. Nokia a parasit Romania, inclusiv activitatile R&D care au fost transferate in Polonia.
Avem 2 strategii simultane: cresterea nivelului de calitate a activitatilor pe care le realizam, pentru a justifica preturi mai ridicate si o gestiune coerenta a costurilor. Pe amandoua le revendic!

- BMW - in 3 ani acestea sunt amortizate si intretinerea lor devine mai costisitoare decat refinantarea lor. Este momentul ideal pentru a le schimba. In plus, toate sunt achizitionate la un singur furnizor, care ne propune, in consecinta, preturi mult sub tarifele catalog.

- Eforturile financiare pe care nu le fac managerii: imi pare rau sa iti spun ca te inseli asupra acestui aspect. Salariile tututor managerilor nivel 1 si 2, adica Frederic, eu insumi, Eric, Manu, Sophie, Aleth, Aymeric, Virginie au fost diminuate cu 20% (pentru nivel 1) si 10% (pentru nivel 2). Am facut acest lucru anticipand impactul crizei si am transformat aceasta baza fixa in prima variabila conditionata de atingerea unui nivel de rentabilitate.

- Diurnele: nivelul actual de 49 euro/zi (1,4 ori mai mult decat nivelul standard) este unul dintre cele mai ridicate practicate in Romania de cea mai mare parte din companiile IT. Iar clientii (in special cei din Germania) ne-au atras atentia asupra acestui lucru si ne-au cerut o aliniere cu piata.

- Agentia din Brasov: cum poti sa ne reprosezi ca am dat curs cererilor venite din partea colegilor din Brasov? Ai fost vreodata in vechea agentie, in care eram din 2006, care nu mai era adaptata si avea putine avantaje? Toata lumea astepta aceasta mutare. Toti colegii din Brasov iti pot confirma ca afirmatiile tale sunt injuste. Chisinau, Sibiu, Iasi si Cluj dispun de multa vreme de sedii moderne si adaptate. Bucuresti este atasat de parcul, locurile de parcare si terenul de tenis chiar daca birourile sunt departe de a fi perfecte. Brasov nu avea nimic care sa compenseze. Era normal sa se remedieze aceasta situatie.

- Nivelul managerilor: nu imi permit sa vorbesc despre mine ci despre colegii cu care lucrez. In primul rand, acestia asigura un incredibil numar de proiecte: 14 noi clienti de la inceputul 2013. Proiecte mai mari sau mai mici. Ei sunt capabili sa vanda simultan in Franta, Germania, Austria, SUA, Elvetia, Belgia, Singapore”¦Ai o idee asupra stilului de viata pe care il au cei care fac acest lucru in fiecare zi, colegi fata de munca carora nu poti sa concepi un respect asa cum tu ceri pentru munca ta? Manu stie pe de rost multe drumuri din Romania si ajunge acasa cand poate altii dorm. Critica este foarte usoara. Daca ar fi sa interpretez spusele tale, am crede ca proiectele IT rasar din pamanturile fertile ale Romaniei si ca sistemul de management nu serveste la nimic.

- Ne separam cateodata de colaboratori. Da, cateodata, asa cum si colaboratorii demisioneaza dintr-o companie. Toti cei care cred ca au un nivel care nu corespunde cu realitatea sunt avertizati de aceste probleme si definim si punem in practica solutii corective. Atunci cand insa nu vor sa auda nimic si nu vor sa faca nici un efort, cand raman ancorati in propriul orgoliu, nu isi au locul in Pentalog. Toti cei care se lupta pentru aceasta companie inteleg perfect acest lucru. Este o formidabila masina de promovare a talentelor si suntem mandri de acest lucru. Nu cred ca anul acesta am concediat 10 colaboratori din peste 700. De ce ar trebui sa ne fie frica sa incetam colaborarile care nu dau rezultate? Este mult mai corect si onest decat o companie care isi concediaza colaboratorii pentru ca nu a anticipat problemele care o aduc intr-o situatie financiara dificila. La polul opus, in 2011, peste 30 de colegi au devenit actionari (inclusiv in Romania si Moldova) si pe langa faptul ca primesc dividende participa la AGA.

- Petrecerile: multi colegi ne reproseaza ca nu facem suficiente!

In concluzie, am incercat sa iti raspund fara nici un fel de artificiu si fara nici o animozitate si recunosc ca nu a fost usor pentru ca ai limba ascutita. Regret foarte mult ca aceasta discutie se intampla pe acest tip de forum. Si regret in special faptul ca nu ai preferat sa ai o discutie inainte de a spune o serie de lucruri incorecte. Ceea ce nu este inca prea tarziu, oamenii curajosi nu risca nimic. Mai stiu si ca atunci cand scriem lucrurile in acest fel, avem tendinta de a ne lasa dusi de val si depasim de multe ori realitatea.
Altfel, cum in 2012, deplorabila echipa manageriala (Pentalog si Pentalog Ausy) pe care o descrii a ramas in primele 3 companii de consultanta IT si outsourcing din Romania? Daca persoane ca tine, care au o adevarata calitate redactionala, ar putea sa se puna in locul unui manager pentru un moment, ar vedea ca nu este atat de usor si critica lor ar putea fara indoiala sa produca un efect pozitiv daca ar fi facuta de o maniera deschisa si daca ar accepta sa ia in considerare contextul general.
Cristian Brailescu Vineri, 9 August 2013
Salut,

Lucrez in Pentalog Bucuresti de 3 ani. Am intrat cu un program de internship(platit) si dupa 1 luna am fost integrat in cel mai mare proiect al companiei care avea la momentul respectiv in jur de 100 de programatori embedded. Treptat am ajuns din pozitia de intern la membru al unei echipe din proiectul embedded, apoi skill leader in echipa in care lucram, pe bucatica mea de cod. In 3 ani, de cate ori am simtit nevoia de o marire de salariu, am discutat cu managementul, s-a evaluat activitatea mea si ne-am pus de acord(la fel sunt convins ca au procedat si colegii mei). De fiecare data cand am avut ceva(negativ) de spus, am spus-o in meeting-uri si in mailuri catre conducere, cu managerul de proiect, managerul agentiei si cu CEO in CC. In urma acestor discutii/e-mailuri au existat reactii(pozitive sau nu) si de multe ori problema a fost remediata. Chiar si daca nu au existat actiuni propriu-zise in urma discutiilor/email-urilor, tot sunt multumit pentru ca mi-am aratat frustrarea in fata oamenilor care puteau face ceva si nu pe un forum. Macar atata satisfactie sa am si eu.
Legat de salarii, pot sa vorbesc doar pe embedded: sunt deasupra pietii. Evident ca exista si cazuri izolate unde regula aceasta nu se aplica, dar oamenii buni sunt platiti bine. Si asa a fost de la inceputul proiectului. Nu stiu vreun caz in care un om sa plece din Pentalog la alta firma din Romania pentru ca Pentalog plateste slab. Nu cred ca a existat nici macar un caz de genul asta(Inca o data pentru cei inflacarati, vorbesc doar despre proiectul embedded).
Legat de castel si masini: cui ii pasa ce face conducerea cu banii atat timp cat pe data de 5 mereu a fost virat salariul in contul meu? Astea sunt doar subiecte pe care se face misto intre angajati(in orice companie). Daca va asteptati ca managementul sa nu faca investitii sau sa nu-si ia masini scumpe doar ca sa le fie angajatilor mai bine, porniti de la premise gresite.
Scaderea primelor: aici suntem ca grecii care ies in strada pentru ca nu primesc al 20-lea salariu. Primele initial porneau din 7%. Deci doar daca veneai la munca luai in trecut minim 7% pe luna. Evident ca asta nu insemna performanta ci doar era un "bonus" pt ca lucrezi la Pentalog. Acum pornesc de la 0% si pot creste mai mult decat inainte, pe paliere. Vom vedea exact cat de functional este sistemul dar multi cred ca este mai potrivit. Evident, orice scadere a veniturilor este primita cu adversitate de catre angajati, aici nu prea conteaza contextul/rationamentul din spatele acestei diminuari. Deci: huaa!
Scaderea diurnelor: daca nu era proiectul embedded, diurnele ar fi ramas la 35. Cresterea diurnelor a fost facuta pentru ca de multe ori oamenii plecau on site la client unde conditiile sunt mai dificile(eufemism). Contextul acum e diferit. Si toate schimbarile acestea se intampla in situatii deosebite pe care le cunoastem cu totii si pe care le-a precizat si Monica mai sus.
Despre sediu: se pot face multe imbunatatiri, dar din pacate oamenii nu prea isi exprima doleantele. Dar una peste alta, nu cred ca multi oameni din Bucuresti se pot lauda ca la 10 dimineata isi beau cafeaua pe bancutascaunel intr-un loc plin de verdeata, la Victoriei, in fata biroului directorului de agentie. Sau daca cineva isi serbeaza ziua mai raman la o bere dupa program, in acelasi loc. Sau la un gratar(sau amandoua). Poate sunt lucruri mici, dar ele exista.
Eu personal n-am vazut "zgarcenia" Pentalog atat timp cat proiectul era in plina floare:
- salarii peste piata -> multi colegi au venit de la firme concurente
- prime mari
- diurne mari
- relocare - Pentalog pune la dispozitie apartamente pentru cei care locuiesc in alt oras. Adica vii "gigel" din alt oras si te cazezi la un apartament fara sa ai grija vizitarii a x apartamente, platii facturilor, consumului de orice fel, a curateniei(se face curat de cineva angajat de firma) si stai acolo pana iti gasesti un loc ideal. Poate ca nu conteaza atat de mult pt un angajat cu experienta(desi e greu sa gasesti un apartament bun - ca pret, zona, etc in Bucuresti - mai ales ca nu stii cartierele, statiile de metrou, etc), dar ca intern cheltuielile legate de chirie sunt mari.
- team building anual cu toata echipa din proiect
- iesiri cu colegii de cateva ori pe an la bere
- cocktail party, christmas party

Cat despre competenta managementului: managementul asta a avut cel mai mare proiect telecom embedded din Romania(cred), cu 100 de experti din domeniul telecom/multimedia/sistem/hardware/integrare. Si inca se mai castiga proiecte cu clienti de renume mondial. Probabil ca nu sunt perfecti si poate ca au lipsuri mari, dar aduc clienti mari si poti sa lucrezi cu tehnologii noi.

Probabil ca toata lumea este constienta de faptul ca nu exista companie ideala in lume(dpdv al angajatului) pentru ca ea are ca scop banii si numarul lor. Nu pot sa ma declar surprins ca angajatul este folosit ca pe o "resursa"(cum s-au exprimat altii). Pana la urma asta suntem, resurse intr-o masinarie care trebuie sa faca bani.

Pe scurt, din experienta mea personala:
- exista posibilitea de a avansa si de a interactiona cu experti din mai multe domenii
- managementul este deschis atat timp cat exista deschidere si din partea angajatului; este interesant ca nici dupa ce oamenii au plecat din companie nu se semneaza cu numele lor. Nimeni nu vrea sa-si asume o critica nici macar dupa ce colaborarea a incetat. Daca nici in acest moment salariatul nu vrea sa se "demaste", oare cat de deschis a fost el cu managementul companiei in timpul colaborarii?
- angajatii au posibilitatea de a(/nu) trece de pe un proiect pe altul daca isi exprima dorinta aceasta
- salarii corecte
- mediu de lucru ok, nu ideal dar decent.

Am incercat sa nu descriu in alb si negru Pentalog pentru nu este asa. Viata/lucrul intr-o companie e mult mai complexa si faptul ca lucrezi intr-un anumit loc se datoreaza faptului ca pentru moment te complaci in situatia actuala. Poate sa fie pentru bani, pentru sediu, pentru relatia pe care o ai cu managementul, cu colegii sau pentru ca iti place ce faci. Sau pot sa fie toate. Daca cineva a gasit o companie in care sa le ai pe toate mereu, sa posteze aici sa vedem si noi ce miere si lapte curge prin alte parti.

PS:
- Si noi la Bucuresti iesim la bere/club "cu cine trebuie" dar asta nu a contat niciodata in relatia cu ceilalati colegi, exista respect reciproc, nu ne jignim si nu ne calcam in picioare.
- O retea de spionaj poate exista doar in momentul in care nu exista dialog intre management si angajat; aici e un paradox: angajatul e suparat pentru ca managementul a creat o retea de spionaj ca sa vada de ce e nemultumit. Asta e avantaj sau dezavantaj?
oslobanu Miercuri, 21 August 2013
dincolo de nemultumiri si situatii individuale, mie mi-a placut in general la Pentalog (mentionez ca experienta am avut-o la Cluj). Atmosfera ok, salarii variabile.
Ce e bine:
- atmosfera faina, toti oamenii din agentie foarte ok
- salariile platite corect si la timp
- program de lucru ok, flexibil in limite rezonabile, sefi de echipa intelegatori
- colegii te ajuta mereu

Ce nu e bine
- relatia cu managementul agentiei si cu "cei de sus"
- proiecte putine (la Cluj cel putin)
- situatia cu bonusurile. S-au scazut global, inclusiv pe proiectele performante - in loc sa revizuiasca doar situatia acolo unde nu merge, au taiat inclusiv bonusurile in locurile unde exista performanta, demotivand si pe cei buni. In plus, bonusurile nu se mai platesc din clipa cand anunti ca vrei sa pleci, desi tu ai muncit pentru ele si ti s-a comunicat nivelul lor.
- salariile nu variaza corect cu meritele (oameni ff buni sunt pierduti pentru ca nu se accepta aducerea salariilor lor la nivel cu al altor oameni din firma cu pozitii similare)
fost angajat Miercuri, 28 August 2013
Ca student care vrei un loc de munca cat de cat in IT o sa prezint atat partile bune, cat si cele rele.
Incep cu partile rele:
1) Salariu aproape de minimul pe economie - calculat vezi doamne in EUR, la inceputul anlui, cand pretul EUR este infim
2) Primesti intelegere de la project manageri sa mergi la laboratoare insa din pacate exista un team leader care vine la 7 si pleaca la 20 ca sa supervizeze numarul de ore lucrate
3) Daca team leaderul nu este atent si vrei sa pleci esti intrebat "dar cate ore ai stat? ai comunicat cuiva asta?"
4) Lipsa internet - vezi doamne nu esti atent
5) Ai nevoie de concediu medical (iti rupi o mana) - esti rugat sa vii la munca cu mana in ghips, si culmea, ti se si argumenteaza ca alti angajati au venit asa la munca
6) Rapoarte peste rapoarte - in tool-ul intern al firmei, in lista de lucrari de facut - la un moment dat daca tragi linie, sunt aspecte care le faci de 2 ori (probabil pentru a fi controlat la sange). Ajungi sa scrii la fiecare task cate ore lucrezi
7) Din cati practicanti vin, foarte putini sunt angajati.

Parti bune:
1) Organizare buna a sistemului de alocare a concediilor (dupa ce primesti aprobare de la team leader)
2) Locatie OK
3) Bonuri de masa
4) Cand am lucrat eu, se luau la 3 luni prime (la ce salariu mic era, se simtea). Acum nu stiu cum s-a modificat regula
vasile Duminica, 1 Septembrie 2013

Lumea pleaca din Pentalog (Iasi in mod special) din 3 motive:

1. Salariile au ramas mult in urma concurentei (30%-35%).
2. De vreo 2 ani nu mai vine nici un proiect SERIOS.
3. Se promoveaza oameni "indoielnici" in pozitii cheie.

Top managementul din Pentalog este depasit de realitatile anului 2013 in industrie :) Ca exemplu, Pentalog Iasi cred ca este singura firma de IT din Iasi car enu are un SCRUM Master si cu 0 proiecte SCRUM sau Pure Agile.

Domnilor SEFI, s-au dus vremurile cand erati doar 3 firme de IT in Iasi. Iaca a venit concurenta la Palas si daca n-o sa va treziti o sa ramaneti doar cu PHPistii.

fost angajat Duminica, 1 Septembrie 2013
Nu doresc sa divulg locul unde am lucrat (agentia) deoarece doresc sa-mi pastrez anonimatul. Va asigur ca toate elementele descrise de mine sunt reale (salariul din contractul de munca a fost in RON, nicidecum in EUR, suma in RON reprezentand suma din oferita de munca x valoarea EUR la 1 ianuare; supervizarea numarului de ore lucrate; blocare acces internet; etc,). Nu este niciun fel de dezinformare. Poate lucrurile s-au mai schimbat intre timp, insa asta am trait eu. Depinde ce intelege "un simplu angajat" prin salariul mediul pe economie - mie unul nu mi s-a parut asa la momentul respectiv. Daca 100-200 RON peste minimul pe economie inseamna salariul mediu pe economie, atunci imi retrag cuvintele.
Am oferit doar un feedback cu privire la cum m-am simtit in aceasta companie, care sper sa foloseasca cuiva care este in cautare de un loc de munca.
As dori sa completez la lista de lucruri bune si faptul ca salariul era platit de fiecare data la timp (ca in orice alta firma serioasa).
ionut Duminica, 1 Septembrie 2013
adica ce au php-istii? sunt programatori de mana a 2 a?
ionut Duminica, 1 Septembrie 2013
@vasile
Probabil tu esti unul din frustratii care cred ca daca ei programeaza in .NET sau in Java, restul sunt niste gunoaie.
Fiecare limbaj vine cu avantaje si dezavantaje, dar sa desconsideri un limbaj doar pentru ca tu lucrezi in altul e dovada de ignoranta si aroganta
Din moment ce tot le stii pe toate....n-ar fi mai bine sa-ti deschizi propria firma de IT si sa le arati tuturor cum se face?....Poate in cativa ani scoti Pentalogul de pe piata si eventual si PHP-ul
vasile Luni, 2 Septembrie 2013
Nu ai inteles nimic. Ramai pe banda ta ca nu te deranjeaza nimeni. Servus.
un simplu angajat Marti, 3 Septembrie 2013

Despre atmosfera de la agentia din BUC pot zice urmatoarele:
la capitolul bile negre:
- nu prea se mai fac training-uri pentru certificari(daca vrei sa obtii trebuie sa te lupti sau sa te dai bine pe langa sef)
- nu prea poti sa evoluezi din punct de vedere profesional foarte usor catre TL - PM ...(aceleasi conditii ca si punctul de mai sus)
- maririle salariale nu se fac la fix un an (in unele cazuri dureaza chiar si un an si jumatate)
- la partea de achizitii daca ai nevoie de improvent hardware dureaza cam mult achizitia, dar din vina colegului de la achizitii (validarile se obtin foarte usor)

bile albe:
- salarii platite la timp - niciodata nu a intarziat
- salarii platite la cursul euro de la sfarsitul fiecarei luni
- salarii bune pentru cei cu ceva experienta in spate
- concediile foarte usor de obtinut
- flexibilitate a programului(nimeni n-a comentat niciodata cand ai ceva de rezolvat in timpul programului)
- avans salariu foarte usor de obtinut in caz ca ai vreo problema financiara
- locatie excelenta
- mediu de lucru foarte placut
- posibilitatea de a calatori pe unele proiecte

Nu o sa includ schimbarea modulului de calculare a primelor nici la + nici la - deoarece eu sunt de parere ca pentru a obtine o prima trebuie sa faci mai multe decat munca de zi cu zi pentru care esti angajat si platit.

Miky Luni, 9 Septembrie 2013
Stie cineva cat se ofera/cat sa cer pentru un post de webmaster in Bucuresti? M-au chemat la interviu
http://jobs.pentalog.biz/romania-bucuresti-webmaster/
wmb Marti, 10 Septembrie 2013
Pentru webmaster, poti cere un 1200-1250 EUR.
Lasati banii sa vina la mine Vineri, 20 Septembrie 2013
Nimeni nu te obliga sa ramai in firma x daca nu-ti convine salariul, indiferent de ce masini are conducerea. Cei care au ramas in companie au ramas pt bani. Asta inseamna ca vreo 600 de oamneni considera Pentalog cea mai buna optiune. Si mai e o chestie: negocierea nu implica integritate. E vorba de bani.
Nimeni Altu' Luni, 30 Septembrie 2013
Nu inteleg de ce sunteti deranjati de BMW-uri, mi se pare normal ca top-managementul sa aiba parte de asemenea masinute.Nu cred ca exista un PM/DCM/CEO care sa nu conduca o astfel de masina.Legat de agentia din Bucuresti lucrurile nu sunt chiar asa de rele pe cat se sugereaza in posturile precedente.Din punctul meu de vedere daca exista deschidere din partea angajatului, exista si din partea angajatorului.Nu cred ca a existat moment in care sa-mi fie inchisa usa in fata sau sa fiu amanat cand am avut ceva de spus.Atat timp cand esti dispus sa faci switch intre proiecte/echipe ( pt a invata ceva) nu exista probleme.
Exista un proiect embedded telecom (acum la o dimensiune mai redusa) care in anii de glorie avea in componenta 120 de oameni.Probabil acest proiect a fost unul din cele mai mari si importante din Romania in ultimii 5 ani.Clientul este unul dintre cei mai mari producatori de SOC-uri din lume si care fata de activitatea desfasurata a avut un procentaj de satisfactie de peste 85%.(procentaj real).In concluzie ai de unde invata, important e sa vrei.
NU toate-s roz in Pentalog, dar unde sunt?Pana la urma acest management "defectuos" a reusit sa aduca un proiect extrem de important (si nu numai) si a reusit sa si gestioneze o echipa de 120 de oameni cu skill-uri si pretentii diferite.
Salariile in partea de embedded sunt peste medie.Negocierea are loc in fiecare an iar daca progresul exista va exista si marirea de salariu.LOGIC.Daca nu exista deschidere si eviti fiecare sansa data...fiecare sansa de a mai invata ceva si de a lucra si pe un alt proiect in mod evident exista si reticenta din partea conducerii.

Despre prime ce sa zic?In oferta firmei se specifica clar : prima pana la x%.Nu se specifica ca se pleaca de la 0%, 4% sau 7%.E normal sa plece de la 0%, doar de aceea este prima de performanta.Nu-i normal sa vin la servici si sa-mi faca treaba si sa iau minic 7%,(fara a realiza nimic notabil)


Concluzii :
- salariu bun si platit intotdeauna la timp
- colectiv bun si competent
- management in general OK
- spatiul de lucru necesita ceva imbunatatiri( dar na...locatia isi spune cuvantul..verdeata multa, spatiu de relaxare extern, .teren de tenis....la 300m de P.Victoriei. )
- exista posibilitatea ca multe lucruri sa fie imbunatatite dar per total "dracul" nu-i asa negru.

BTW: Daca eram manager probabil si eu doream un BMW.Dar sa fim seriosi, cine nu vrea acest lucru?Retineti va rog povestea cu vulpea si strugurii :) ( legat de BMW-uri bineinteles)

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?