Forum despre OMV Petrom - Global Solutions


Mada Luni, 24 Februarie 2014
Buna ziua!

Incerc sa aplic si sa aplic la OMV. Bestjobs,eJobs,Hipo...desi am aplicat pentru posturi care se potriveau perfect CV-ului meu, niciodata nu mi-au citit CV-ul...am incercat si pe site-ul lor, dar degeaba...chiar sunt descurajata de situatie
Candidat Duminica, 23 Martie 2014
In luna ianuarie am aplicat pentru un post de inginer in cadrul companiei Petrom OMV Global Solutions, m-au chemat la interviu, dar de atunci nu am mai primit niciun semn de la ei. Interviul a fost fulger, scurt si la obiect, mi-au dat impresia de oameni grabiti, profesionisti aroganti, daca ma pot exprima asa. Mi-au spus ca, indiferent de rezultat, voi primi un feedback in maxim 2 saptamani (clasic), doar ca pana acum nu am primit nimic de la ei, desi le-am trimis un mail dupa 3 saptamani de la interviu. In concluzie, am ramas cu impresia ca sunt o adunatura de oameni aroganti care sunt contienti ca lucreaza pentru o companie dorita de foarte multi si, pentru ca stiu asta, nu mai au minimum de respect pentru cei care sunt interesati de ei. Nu generalizez, posibil sa mi se fi intamplat doar mie, doar ca nu ma asteptam la asta de la o firma atat de mare.
Mada Joi, 27 Martie 2014
Pentru Candidat

Unde ai aplicat ? Pe site-ul lor?
zorro Sambata, 29 Martie 2014
stie cineva ca in statiile peco OMV nu sunt platite orele de noapte , concediile , sambetele sau dumunicile , stie cineva ca salariile sunt de mizerie de 7-8 milioane sau chai mai mici !
David Joi, 24 Aprilie 2014

Momentan sunt angajat in cadrul departamentului E&P (foraj explorare si productie). Spun momentan deoarece urmeaza sa parasesc aceasta companie.
Am mai lucrat si in dep. de Achizitii, inclusiv pentru OMV Viena si tin sa va spun ca in interior nu este cea ce pare din exterior. In primul rand salariile sunt foarte mici. Dupa 7 ani vechime in Petrom salariul este foarte mic in raport cu volumul de lucru si cu stresul la care suntem supusi zi de zi de catre superiori. Nu exista comunicare eficienta. exista doar sarcini, tensiune, evaluari dese.
Luati in calcul si cele scrise de mine.

andreiutu Joi, 24 Aprilie 2014
Salut David, poti detalia putin referitor la dep. achizitii, range salarial, etc. MS
Mada Vineri, 25 Aprilie 2014
Servus,poate sa-mi spuna cineva ce se intapla ,de obicei,dupa un interviu la Petrom...
David Luni, 5 Mai 2014

Salariile in dep achizitii variaza intre 2500 RON si 3000 RON. Aceste sume nu acopera insa presiunea la care esti supus si stressul. Managerii straini pun presiune pe angajatii romani deoarece la sfarsit de an managerii straini primesc bonusuri de 3-4 mii euro.

Mada Marti, 6 Mai 2014
Buna! Puteti sa-mi spune-ti si mie cum sunt testele tehnice si cele de limba de la interviuri? Sunt chemata joi la un interviu si as vrea sa-mi fac o parere...
Luca Marti, 6 Mai 2014
Buna seara,
Ma poate ajuta cineva cu ceva informatii???
Care este distanta minima la care poate construi fata de o sonda de titei? Si unde (in ce lege) scrie ??? Va intreb pentru ca in Romania exista un normativ de proiectare(NP 118) dupa care proiectanta m-a asigurat ca este in regula sa am o distanta de cel putin 18 metri. Eu am 28 metri fata de locatia unde vreau sa amplasez constructia. Cei de la Petrom au (zic ei) un normativ intern care cere o distanta de minim 50 metri.

Ma poate ajuta cineva cu astfel de informatii ?????
Fie chiar si cineva din Petrom.
Acestea au fost toate informatiile primite de la Petrom.....
alamicu Miercuri, 7 Mai 2014

Nici vorba de vreun text tehnic la interviu, mai ales la primul. Stai de vorba cu o peroana ce te scaneaza de sus pina jos, eventual o mini conversatie in engleza. Pe uram vine intreviul cu asa zisele texte: intrebari inchise, intrebari cu mai multe variante de raspuns si intrebari al caror raspuns arata modul tau de a rationa, Si cam atat. Nu te astepata la foarte greu. Eventual vezi cum se prezinta atmosfera si prezinta-te mai cu aplomb.

elena Joi, 8 Mai 2014
Ba este vorba despre test tehnic la interviu...si inca ce test...prima data o grila cu 15 intrebari si apoi interviul oral cu Seniorul si Directorul tehnic. testul de engleza este foarte simplu. In alta zi se intampla ce a zis alamicu.
Mada Joi, 8 Mai 2014
Pe mine m-au intrebat mai mult despre pregatirea pe care o am si ce am mai lucrat dar nu este trecut in CV.Adica ,pe stat figurai cu functia cutare dar fizic faceai mai multe lucruri,ca la romani.De la interviu au trecut mai bine de 10 zile,scazand zilele de 1,2Mai,sa zic 1saptamana.Deja nu-mi mai fac iluzii....probabil ma suna la Sfantul Asteapta...
A,si m-au intrebat cum stau cu engleza.
Dragos Joi, 8 Mai 2014
Voi a-ti fost platiti pentru zilele de Paste,ma refer la salariatii din benzinarii.Am lucrat ambele zile de Paste si nici nu am depasit 700ron/net.Si nici banii pe vanzarea activa noi nu i-am vazut vreodata cu toate ca facem targhetul.
alamicu Sambata, 10 Mai 2014

Credeti-ma ca stiu despre ce vorbesc. Testele difera de la candidat la candidat, depinde de cum ai aplicat la Petrom: direct, prin intermediul portalului OMV Petrom, la agentia/agentiile care recruteaza pentru Petrom, pe site-urile de recrutare eJobs si BestJobs (apropo, vedeti ca pe eJobs este un post de junior la Procurement postat acum doua zile), la recomandarea uneia din firmele de consulatanta care lucreaza tot pentru Petrom, la recomandarea unui actual angajat Petrom

Alexandra Marti, 20 Mai 2014
Fac parte din acea categorie de angajati care au contribuit la punerea pe picioare a Petrom Solutions, prin detasarea pe cateva luni a angajatilor din domeniul financiar, contabilitate, IT de la sucursalele din tara la sediul central din Bucuresti. La expirarea perioadei de detasare nu am semnat un nou contract cu Petrom, deoarece nu mi s-a parut foarte avantajoasa oferta pe care mi-au facut-o, nu cred ca m-as fi descurcat cu chiria. De atunci imi pun tot felul de intrebari gen "cum ar fi fost daca as fi ramas", de aceea vreau sa-i intreb pe cei care au acceptat relocarea daca sunt multumiti de alegerea facuta, de felul cum sunt tratati, de salarizare, etc.
cristian Miercuri, 21 Mai 2014
mada, cum a fost la interviul tehnic? Si la cel de limba engleza?
Mada Joi, 22 Mai 2014
Buna! La testul de limba engleza a fost foarte ok. Am dat un test scris grila foarte simplu si apoi am avut o conversatie in engleza cu o tipa. La testul tehnic mi s-a parut destul de greu mai ales ca am fost chemata pentru un post care nu corespundea studiilor pe care eu le-am terminat. Le-am spus acest lucru si cred ca si-au dat seama de incurcatura. Au scris pe toate foile ca ce am terminat si specializarea, adica inginer de mediu. Au spus ca ne anunta ce si cum, dar nu-mi fac sperante sa-mi dea cineva un raspuns. Oricum...cred ca trebuie sa cunosti pe cineva acolo....A fost destul de ciudat cand am ajuns acolo si pe ceilalti 4 baieti ii adusese de manunta cineva din Petrom... something is fishy :)) Sper sa lucrez la Petrom, dar in domeniul meu...
alamicu Vineri, 23 Mai 2014
Pentru mada: tocami ce-ti spuneam: ori te ia cineva de manuta si mergeti impreuna la interviu, adica te baga in sala de intilnire, ori est prea baftoasa - ceea ce-ti doresc - si te angajezi singura. In momentul in care devi angajat Petrom iti recomanda sa nu arati din prima ce si cit sti, casca ochii si urechile bine, taci ati cit trebuie, aduna si pune cap la cap tot ce auzi si vezi. Posibil sati faca la inceput contract pe perioada determinata - de la 6 la 12 luni - si apoi sa ti-l faca pe perioada nedeterminata.
Pentru alexandra: mai bine ca ai plecat, fii sigura ca ai plecat la timp. La 1 iulie 2014, intreaga divizie Global Solutions se externalizeaza (divizia asta lucra pe business support) cu transefrarea intregului personal. Se zice ca noul contract de munca individual va fi pe o perioada de 2 ani, adica 1 iulie 2014 - 1 iulie 2016 cu aceleasi drepturi ca la OMV Petrom SA. Insa nu se spune clar daca pina la 1 iulie 2016 nu se vor face concedieri colective. Ce pot sa-ti mai spun: trebuie sa fie concediati, in termen de 2 ani, 800 de salariati de la Global Solutions. Exista pareri cum ca se vor incepe concedierile inca din toamna. Daca ai fost relocata pentru proiectul de business processes, inseamna ca esti/ ai fost salariat vechi; ai facut bine ca ai plecat, dupa ce s-au terminat proiectele, mai mult de jumatate din salariatii vechi au plecat, determinati ori de buna voie, dupa care mai mult de jumatate din consultantii care au lucrat pe proiectele Global Solutions au fost angajati in locul celor plecati. In final, angajatii vechi au sa plece si vor ramine numai angajatii noi. In momentul asta GS are cam 1000 - 1100 de angajati, din care 800 trebuie sa plece in decurs de 2 ani, asa ca or sa ramina 300 de salariati in final pe toata externalizarea.
Angajat Petrom Vineri, 25 Iulie 2014
Cei care spun ca la Petrom se intra pe pile bat campii. Eu am avut 2 interviuri si am fost angajat fara sa cunosc pe nimeni. Lucrez deja de 2 ani aici. Eu vorbesc de lucru la sediul central, Petrom City, nu de lucrul in benzinarii. Salariul a fost negociat si am ajuns la o suma multumitoare, conditiile de munca foarte bune, colegi ok, management ok. Ca peste tot, exista si plusuri si minusuri, dar per total Petrom este una dintre cele mai mari companii din Europa de Est si un loc foarte bun de munca. Salarul vine la timp, orele suplimentare sunt platite, programul este respectat. Cei care se plang de conditiile de lucru din benzinarii... asta este, pana la urma esti vanzator acolo, cat ai vrea sa ai salar, 40 de milioane pe luna? Pune-ti mana pe carte si ajungeti si voi sa lucrati la birou nu la tejghea.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?