Forum despre OMV Petrom - Global Solutions


Student Marti, 29 Iulie 2014
Sunt anul 3 la Ingineria Geologica a Resurselor Petroliere la UPG,si as vrea sa stiu cam ce salariu are un Inginer geolog de petrol in aceasta companie,dar si in altele..?
In treacat la interviu Miercuri, 30 Iulie 2014
In caz ca va ajuta cu ceva am fost si eu azi la un interviu la OMV pe functia de Junior Construction Engineer (Mechanical)..Ca ideea eu am plecat dupa primele 30 minute din testul tehnic..au fost 10 intrebari destul de grele pentru unu care a terminat facultatea de mai mult timp..Dar ca sa stiti va zice sa faceti diagrama Fe-C si sa o exemplificati, Sudura MIG sa stiti despre ea, Diagrama otelului sau caracteristica ceva de genu:D, sa stiti despre compresorul cu piston si cele 4 faze ale sale, despre coroziune ce inseamna si cine o influenteaza si tipuri de coroziune, Formula lui Reynolds sa stiti ca va pune sa calculati ceva, si mai erau cateva intrebari..Daca lucrati in domeniul mecanic nu va fi greu ca probabil le stiti, eu unu nu le-am mai invatat de 5 ani si eram in plop. AAA si cel mai nasol lucru 4 persoane facusera internship la ei cu cateva luni inainte si acum i-a chemat si pe ei..deci eu am scris o pagina ei umplusera 4 pagini cu desene cu explicatii:))) sa fim seriosi, aveau un plus in fata mea..Oricum dupa 30 minute m-am ridicat si i-am zis ca n-are rost sa continui..se ruga de mine sa stau pana la final sa nu plec si sa ma gandesc bine la intrebari ca poate stiu..Unde nu e nimic ce sa scot?:)) In fine sper ca v-am fost de ajutor:)
inginer geolog Marti, 12 August 2014
Dupa 10 ani vechime, un geolog la Petrom poate avea cam 3000 lei net, perioada de timp in care vei beneficia de unele majorari salariale anuale menite sa compenseze inflatia.

In primul an, vei avea un salariu de stagiar, care pobabil este sub 1500 lei net.

Conform CCM, salariul minim al unui angajat cu studii superioare este de 2 ori salariul minim pe Petrom: 900 lei, deci cam 1800 lei (brut).

Dar depinde cum iti negociezi salariul!...
T Miercuri, 3 Septembrie 2014
Salariu debutant inginer geolog exploatare si productie 2500 net
Dan Joi, 4 Septembrie 2014
Are cineva idee in ce consta assessment centre ul?
inginer geolog Miercuri, 10 Septembrie 2014
Cu un salariu de 2500 lei net, inseamna ca ti-ai negociat salariul foarte bine.

Cunosc persoane in Petrom care au salariul net de 2700 lei, dupa 20 de ani de activitate.
medic Miercuri, 10 Septembrie 2014
Ca si tanar debutant nu iei mai mult de 2000 lei ! Salariile sunt intre 1000 si 2000 lei , vanzator in statiile de benzina intre 600 si 800 net , multe injuraturi din partea sefilor directi si indirecti si multa umilire, se tine garantie la angajare si marfa lipsa din statie este platita dd toti angajatii statiei.

Un sef statie ia net/ luna intre 1000 si 1200 maxim 1500 + alte premii la cateva luni + premiu pt depasirea plafonului de vanzari si multa , multa umilire, injuraturi din partea sefilor.
Un economist- contabil primeste un salariu net/ luna intre 1500 si 2500 lei+ premii intre 1500 si 2500 lei+ alte premii .

Un director zonal are un salariu intre 2000 si 3500-4000 lei net / luna + premii cat este salariul lunar!

Dupa cate am vazut sunt Asa zisii norocosi care iau 7000 , 9000 , 10.000 net/ luna - dar acestia sunt pasari rare !
T Sambata, 20 Septembrie 2014
Dak nu lucrati la OMV Petrom nu mai vb prostii despre salarii
Vreti sa va fac poza cu fluturasul
Bogy Duminica, 21 Septembrie 2014
Ste careva cat e salariul la Rompetrol? Sef statie, sef tura, casier...
medic Duminica, 21 Septembrie 2014
Bogy,

Casier- vanzator in statie intre 700 si 900 + mici premii anuale+ multe injuraturi din partea sefilor si se retine garantie , sef statie / sef tura intre 1200 si 1500 lei/ luna + mici premii la 3,4 luni !

La Lukoil salariile sunt putin mai mari .

Bafta !
nicusor Luni, 29 Septembrie 2014
Si eu lucrez la Petrom, dar din pacate prin firma Manpower.Nu stiu voi, dar eu am mereu probleme cu persoanele care lucreaza acolo.Oare e asa greu sa fii prompt si amabil?Chiar mi-a zis una dintre persoane: ''Am alte lucruri mai importante decat sa-ti raspund la mail ''.Serios????Nu esti platita oare pt asta?Un sictir pe ele de nu am vazut!!!
Specialistul Joi, 2 Octombrie 2014
@ medic ..........
Nu ai inteles nimic din ce am scris, sau nu sti semnificatia unor ghilimele in propozitie ?
sa spun cu alte cuvinte ca cine lucreaza cu salariul minim pe economie casieri si vanzatori:
- traiesc la limita saraciei
- vor avea o pensie si mai mizerabila ca acel "salariu"
- fac buzunarele grase firmelor si patronilor pe baza exploatarii lor ca angajati "la munca de jos"
- incurajaza aceste firme sa tina salariile jos de tot, la limita legalitatii si bunului sim
mihai Duminica, 19 Octombrie 2014
am lucrat si eu 13 ani, sondor,eram in medical din luna octombrie ,in noembrie am primit o hartie care ma anunta ca mi se da ordonanta desi eram in medical cu mina rupta din luna a 8 pana in luna a 12(decembrie),cand m-am dus in ianuarie la treaba am mai stat 2 zile degeaba ,am primit hartiile de somaj.,la cine sa te plangi?
Onestul Duminica, 19 Octombrie 2014
@Specialistul:
Daca te dai asa specialist, te rog fa urmatorul exercitiu de imaginatie: deschide-ti firma prorie, cauta sa rezisti in piata in perioada actuala, plateste toate taxele conform legii fiscale si trage o linie. Ce zici?
Parerea mea (si nu ma dau specialist): piata muncii e o piata ca oricare alta, pe care e cerere si oferta. Daca cererea scade (economia slaba...), atunci so oferta va fi la acelasi nivel. Capisci?
RAUL Sambata, 1 Noiembrie 2014
@@@Stie cineva sa-mi spuna de ce nu exista nicio diferenta in statiile peco ,la salariu,intre angajatii care au peste 5ani vechime si care au 5 zile,sau ,este posibil sa fi casier(fara bacalaureat,doar fiindca esti ramas de la petrom demult) si pe platforma stau angajati cu facultate la zi,licentiati cu medii mari.Chiar nu se poate sa fie -legal-nicio diferenta!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu am nimic cu nimeni,dar,sa fim seriosi====intr-un fel lucreaza cel care are peste 15ani carte si .....in alt fel cel care are doar liceul si acela facut la seral.............

Deci,la patron la patron,dar,ce se poate face pentru a se diferentia ....studiiile intre cei care au studii superioare si cei care nu!!!
Specialistul Sambata, 1 Noiembrie 2014
@Onestul .....
Numai clisee din carti ai scris, te faci ca nu sti cat costa o viata civilizata in RO ?.
Se poate trai civilizat cu salariul mizerabil oferit la vanzatori / casieri ? adica sub 1000 lei net / luna ? Mai putin ca multi pensionari ?
Ca sa mai ia un ban pe langa salariu nu vezi ca se ploconesc la toti clientii, le spala parbrizele pe cativa lei sau pe nimic ..... Dar sa spele si WC + multe alte atributii ? plata - la inventare si multe rahaturi indurate pentru mai putin de 1000 lei ? Pai de ce au mai facut Liceu si au Bacalaureat, ca sa spele WC pe 700-1000 lei/luna ?
Acesta este rezultatul distrugerii fabricilor, distrugerii economiei si transformarea RO in tara satelit si de exploatare a UE dupa lovitura de stat din 1989.
1600 + bonuri ar trebui sa aiba un casier, adica dublu fata de salariul actual, iar cei pusi sa spele si WC (care este ca un WC public) ar trebui sa primeasca un salariu de vanzator + un salariu de femeie de servici. Capisci?
Angajat petrom Miercuri, 5 Noiembrie 2014

Tot ce este scris de colegii care lucreaza in statii este adevarat. De chinurile care le suportam in statii de la o mare parte din management "sa le fie rusine".

nicusor Vineri, 7 Noiembrie 2014
Eu propun o greva!!! De ce nu va uniti toti???Cu siguranta daca ati fi uniti si ati iesi in strada ati rezolva problema cu salariile.Eu propun sa faceti un forum si sa luati legatura cu toate statiile Petrom din tara si din Bucuresti si sa va hotarati asupra unei zi unde puteti sa iesiti in strada sau sa nu va duceti la munca.Puteti chema si presa!!!Cu siguranta nu or sa va dea afara!!!!
stefan Vineri, 7 Noiembrie 2014
lucrez la Rompetrol de 14 ani si vreau sa va spun ca este aceiasi bataie de joc fata de angajati ,suntem tratati ca niste obiecte, actualmente imi caut in alta parte de munca ,nu as sfatui pe nimeni sa lucreze la aceste firme !
Inginer Geolog Luni, 10 Noiembrie 2014
Pentru T,

arata-ne o poza cu fluturasul tau la Petrom (ala mare) si-ti arat si eu unul!...

Eu am salariul de 3000 lei net si nu va mai spun ce sacrificii am facut ca sa ajung cu salariul la nivelul actual (suplimentare sarcini de servici, lucrat in weekend-uri si in concediu, de cele mai multe ori neplatit, etc.). Si va pot spune ca eu sunt unul dintre angajatii de baza, cu sarcini complicate si dificile, ce trebuiesc sustinute si argumentate temeinic! Adica, nu unul care nu stie prea bine cu ce se ocupa si care sunt sarcinile lui!...

Cine are salarii cu mult mai mari decat 3000 lei lunar net, lucreaza probabil la Petrom City la HQ Bucuresti, unde, in general, salarizarea porneste de la 3500 lei in sus. Acolo, ei reprezinta "elita", iar negocierea salariului este diferita de cea a angajatilor din teritoriu!

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?