Forum despre Pionix Marketing Solutions SRL


Theo Marti, 30 Septembrie 2014
In decembrie am dat un interviu si un test tehnic pe care l-am completat 100% dupa spusele lor. [ Pentru pozitia de senior software developer.
Dupa care am avut o pauza de comunicare cu ei deoarece nu terminasem proiectele la compania in care lucram la acea data.
Am hotarat sa ma angajez la ei deoarece dupa interviul cu recrutorul si cu personalul de acolo s-a decis ca sunt foarte corespunzator profilului lor.
Si am fost entuziasmat sa fac acest "switch" in cariera.

Timp de 3 luni de zile ( perioada de proba ) am incercat sa imi fac treaba " cat pot de bine ".
Dupa ce am renuntat la un job bun si am hotarat sa merg la ei, dupa 3 luni s-a decis sa nu mergem mai departe pe motive ca
" Pun nush ce pe facebook, ca am vorbit putin cam tare la telefon si ca as fi uitat niste acte de la banca fara intentie pe birou in care se reflecta salariul meu ",
dar nicidecum faptul ca nu-mi atinsesem obiectivele ori dpv tehnic.
Este foarte ok , si inteleg decizia lor si nu ma supar.

Cand am mers acolo am auzit de alti 2 colegi care au fost concediati tot pe motive de genul.
In job posting-ul pe care il primeste un nou candidat se spune ca programul este flexibil si ca sunt ok dar de fapt nu este asa.

Daca in pauza de masa alocata de 1 ora din 9, pleci 1,5 ore deja nu pare convenabil pentru managemenet
( desi recuperezi timpul dupa program si la necesitate stai si peste program, ex. cand este nevoie de o lansare sau orice altceva ).

Se pare ca unele lucruri se accepta in echipa doar daca esti oarecum "prieten" cu ceilalti membri, daca nu,
trebuie sa te supui si nicidecum sa incerci sa te integrezi prin modul tau de a fi.

Este in mare parte subiectivism.

Cat despre modul de lucru, se spune ca se lucreaza Agile insa nu se lucreaza.
Daily scrum-ul este de fapt o mica sedinta de 10 minute in care nu se reflecta exact ce a lucrat fiecare angajat.

Aportul de munca nu este masurat ( no jira tickes, no evaluations, no constant feedback ).

Dealtfel, investitorii mai au din cand in cand momente de crize si incep sa se certe tipand in birou, trantind mesele pe jos si spargand diverse obiecte.
( si evident se aude si in locul unde angajatii muncesc ). Si aici trebuie sa intelegem ca da, este compania/investitia lor si ei pot fi cum vor,
noi ca angajati trebuie sa ne facem treaba fara sa ne intereseze aceste aspecte, dar totusi nu mi se pare foarte profesionist pentru o companie in dezvoltare sa
abordeze astfel de comportament, iar un angajat care vorbeste putin mai tare la telefon este concediat [ Managementul trebuie sa ofere un exemplu angajatilor ].
Dealtfel, ca si Team Leaderi , nu se face coaching, nu avem sedinte saptamanale respectiv retrospective meeting-uri.

Tehnologiile pe care se lucreaza se aleg la intamplare, estimand " Din Avion ".
Sistemul de lucru este o incercare de cultura straina combatata de cultura "Romaneasca limitata".

Practic, ca sa poti ramane in firma trebuie sa fi cat mai prieten cu echipa indiferent daca nu-ti faci treaba si nicidecum profesionist.

Tinand cont ca in aceasta firma , aprox 3-4 oameni recrutati au fost concediati din motive absurde cred ca este o mica problema si nu recomand
nimanui sa faca o schibare in cariera algandu-i pe ei.

Eu am facut greseala pe care am facut-o ca am parasind un Job unde deja prinsesem radacini si totul era ok dpv financiar, cultural si profesional.

Daca doresti un mediu prietenos in care sa te poti adapta si schimba caracterul conform cerintelor echipei in care esti, e un loc bun pentru tine.
Daca nu esti o persoana protocolara si esti mai mult focusat pe obtinerea rezultatelor si masurarea aportului tau nu iti recomand !!.
Dealtfel ca Senior Developer care ai deja un Job curent nu-ti recomand acest job.

Daca esti un programator cu atitudine si doresti sa inveti 2-3 tehnologii noi este ok ca si job pentru o perioada de 3-6 luni respectiv 1 an.

Angajatii nu sunt evaluati, prea mult subiectivism.
Esti mai mult catalogat pentru atitudinea ta ca om si se pare ca nu este exploatata adevarata experienta sau cunoastere.
Fapian Joi, 9 Octombrie 2014

Salutare,

Momentan sunt angajat aici, si pot spune ca review-ul lui "Theo" nu reflecta realitatea. Cu totii suntem diferiti, si "Theo" a avut ce-i drept, dificultati de adaptare. Din ce am vazut, el lipsea mai mult de 1.5 ore pe zi dar consecutiv. Vorbitul la telefon putin mai tare, era de fapt foarte tare si am aflat multe lucruri interesate pe care nu vroiam.

Pe scurt, si in linii mari, ce reprezinta pentru mine Pionix:
- un loc de munca unde poti veni cu placere, atat timp cat iti faci treaba si te porti ca un om "normal"
- o companie cu mentalitate outside-the-box, unde regulile si frigiditatea corporatiilor nu se aplica
- o companie care ofera beneficii angajatului ( team-building-uri, deplasari la conferinte, abonament la clinica privata, iesire lunara cu colegii, si multe altele care pot parea mici, dar se aduna)
- o companie care ofera salarii peste media celor din Romania
- un mediu de lucru placut, relaxant unde te poti dezvolta profesional

"Theo" a uitat sa mentioneze ca a fost trimis la Amsterdam la o conferinta, unde nu i-a pasat foarte mult de ce se intampla acolo,ci mai mult de statusurile de pe Facebook. In aceasta firma nimeni nu te restrictioneaza si te poti comporta absolut liber, in limita bunului simt. Sunt unele persoane care daca ar fi judecate dupa comportament, ar trebui data afara maine. Dar au limite, si cel mai important isi fac treaba al dracu de bine.

"Investitorii" mai au discutii ca in orice firma, si spiritele se incing, "Theo" a prins exact in acel moment care se intampla de doua ori pe an. Complet irelevant.

Vorba multa, saracia omului. Daca vrei sa vii aici, cere la interviu sa-ti petreci o zi printre noi, si convinge-te singur.

Succes!

Theo Joi, 9 Octombrie 2014
Sunt total de acord in mare masura cu Fapian, este adevarat ca am avut probleme serioase de adaptare si ar fi o dovada de ipocrizie din partea mea sa spun asta.

Ideea pe care voiam sa o fac publica este ca ar fi necesar un consultant de HR intern care sa-si dea seama de la inceput ( interviu ) daca o persoana este corespunzatoare profilului din punct de vedere psiho-profesional. Este mult mai OK sa se stie de la inceput . Pentru ca anumite persoane pot fi oarecum "incurcate" .

Nu doresc sa razbun pe nimeni si chiar recomand unei persoane noi sa petreaca 1-2 zile si nu vreau sa dau pe nimeni inapoi . Doar doresc sa subliniez faptul ca trebuie mai multa ATENTIE de la inceput cand se stabileste o posibila perioada contractuala !

Dealtfel , mentionez ca totusi persoanele din colectiv outside of business sunt destul de prietenoase, iar eu PERSONAL nu am nimic cu nimeni. Ba chiar port respect.
Nu sunt genul de om care sa incurca personal cu profesional.

Eu doar am lasat opinia mea despre natura business-ului !

Va rog mult , sa nu inteleaga nimeni nimic gresit.

Multumesc !!
$ekret Joi, 9 Octombrie 2014
Eu cred, "Theo", ca problemele tale de adaptare si de "imprietenire cu echipa", asa cum ai spus tu... au avut legatura si cu faptul ca la workshop-ul de relansare al acelui produs la care ai lucrat tu - unde a participat aproape toata firma (aproximativ 89%, inclusiv parteneri, conducere, high-management, middle-management etc.) - tu stateai la un moment dat cu tricoul ridicat deasupra ombilicului burtii tale, cu telefonul proptit in varful movilei.... o imagine de neuitat pentru cei care te-au observat, cu siguranta. Iar cu vorbitul prea tare la telefon, probabil ca pentru tine e cool sa-l lasi pe speaker cand asculti manele in autobuz, dar sa faci asta in timp ce ai o conversatie, ba mai mult sa te si plimbi intre 2 birouri diferite - pai asta parca e prea ca la tara, cel putin la mine in sat. Ne pare rau, dar aici nu se integreaza prea usor acest gen de oameni. Nu vreau sa para acest raspuns un atac personal, doresc doar sa iti atrag atentia ca anumite lucruri nu prea se fac la anumite locuri de munca - poate iti va prinde bine pe viitor. Sper sincer sa te folosesti de ea. Asa cum imi doresc si sa iti gasesti din nou o slujba perfecta pentru tine.
Cineva Sambata, 11 Octombrie 2014

Din intamplare, am fost la un interviu la firma asta anul trecut. Mi-am dat seama insa din primele minute cam ce fel de firma e. Din punct de vedere tehnologii - pareau ok. Insa atitudinea si caracterul unor persoane de acolo lasau MULT de dorit (si asta mi-am dat seama din primele discutii). De aia am si refuzat orice colaborare cu ei.

Theo Joi, 23 Octombrie 2014
Mentionez ca este complet real ceea ce s-a spus mai sus. Nu consider oricum o abordare profesionala ideea. Eu nu am mentionat nimic despre persoanele cu care am lucrat, dar vad ca ...

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?