Forum despre Procter & Gamble


buro Vineri, 13 Iunie 2014
stie cineva ce salariu se ofera pt financial analyst?
Andreea Miercuri, 2 Iulie 2014
Toate pozitiile de Manager au salarii foarte bune, mult peste medie, chiar daca pozitiile sunt de entry level.
Cat despre interviuri, ele se dau cu 3 manageri diferiti tocmai pentru a se putea face o evaluare corecta asupra persoanei, si intr-adevar pentru internship-urile de vara nu sunt pozitii permanente deschise. In schimb pentru un intern care a fost peste medie si chiar a facut ceva tot timpul i s-a gasit un loc permanent.
Si pentru toti oamenii carora li se pare mult ca au dat 3 interviuri ganditi-va ca e vorba de cariera voastra, de ceva ce o sa faceti pentru urmatorii ani si orice multinantionala are acest sistem de recrutare tocmai pentru ca firma cauta oameni isteti si muncitori.
Bill Marti, 26 August 2014
Lucrez in P&G de ceva vreme si am avut tangenta si cu sistemul de recrutare, asa ca pot oferi cateva clarificari.
- angajarile se fac de fiecare departament in parte in functie de nevoile de moment. HR ajuta cu o bucatica din proces (procesarea aplicantilor si testul initial), apoi interviurile se fac de manageri din departament. Procesul de recrutare incepe de obicei mult mai devreme fata de momentul angajarii si se fac interviuri cu cat mai multi oameni pentru ca fiecare director vrea cei mai buni oameni pe care ii poate gasi. Din cauza asta poate 2-3 luni, dureaza mai putin doar daca e ceva urgent
- P&G are un birou in Bucuresti si doua fabrici, Timisoara si Urlati. Angajarile se fac separat, iar salariile difera destul de mult - in fabrici majoritatea angajatilor sunt tehnicieni, nu au nevoie de nivelul de pregatire al managementului din birouri
- exista doar angajati P&G. Contractorii sunt personal temporar (chiar daca pe 1-2-3 ani) furnizat de companii specializate gen Manpower pentru anumite nevoi sau proiecte. Sunt si contractori care au lucrat perioade record, dar sunt exceptii. Contractorii sunt angajatii Manpower sau altor 2-3 companii mai mici si lucreaza pentru Manpower, nu pentru P&G, deci nu se pune problema compararii directe a salariilor si beneficiilor. Pentru contractori cu specializari inalte am vazut sume care depaseau un manager din P&G, dar asta era pentru proiecte speciale pe perioade limitate.
- Sunt 3-4 nivele de asistenti si tehnicieni si mai multe pentru management (dar mai rare). In functie de evaluarile initiale o persoana poate fi angajata ca tehnician/asistent sau ca manager, in principiu poate ramane in clasa respectiva pana la pensie, in unele cazuri se poate promova la manager. Majoritatea celor care incep ca asistenti si au fost promovati ca manager ajung foarte slabi manageri - e echivalentul unui tehnician promovat pe pozitie de inginer. Sunt si cazuri in care oamenii isi completeaza studiile si chiar sunt promovabili, dar de obicei daca chiar au calitati manageriale pot aplica direct ca manager si vor fi acceptati
- PCR (pile) nu functioneaza. Cel mai bun prieten al meu a aplicat cand ma ocupam de recrutari, a trecut interviurile dar nu a fost angajat si nu am intervenit in nici un fel; din evaluarile colegilor nu ar fi facut fata in companie si stiam si eu asta (dar e mai greu sa ii spui cuiva fara sa creada ca esti snob)
- programul de lucru depinde de departament, dar in general e flexibil. Problema cea mare cu lucratul peste program are trei cauze: ori trag tare ca sa fie promovati cat mai repede (nu functioneaza, dar multi tot cred asta), ori sunt mai slabi si trebuie sa munceasca mai mult ca sa tina pasul (dar pana la urma ajung sa plece din companie) ori le place ceea ce fac si pierd notiunea timpului. Sau, programul fiind flexibil poti trage mai tare joi seara ca sa pleci devreme vineri, e perfect posibil in majoritatea cazurilor
- salariile sunt in general calibrate la responsabilitati. Sunt departamente care au salarii mai mari la aceleasi niveluri, dar diferentele nu sunt atat de mari. Diferentele sunt mai mari la volumul de munca, cei din vanzari au mult de alergat pe la clienti si asta ia mult timp, cei din marketing sunt in general atat de creativi incat sunt foarte slabi la organizare (zicea cineva de 50 de activitati simultan: multe si prost facute), in general managerii isi organizeaza singuri munca in functie de proiecte, asistentii au sarcini mai mult sau mai putin prestabilite. Nu exista o cultura organizationala a muncii peste program, in ultima vreme chiar se incuie birourile la 9 seara - pare tarziu, dar nu e deloc tarziu daca vii la birou la 12 :)
hawaii Luni, 22 Septembrie 2014
acuma depinde si ce functie aveai tu in P&G mai Bill..nu inseamna ca daca tie nu ti-a intrat pretenu, n merg mersurile..
Bill Luni, 10 Noiembrie 2014
Intr-o pozitie in care daca as fi spus sa fie angajat ar fi fost angajat. Dar fiind prieteni de multi ani nu as fi putut fi seful lui (nu as fi vrut si nu ar fi vrut), iar daca intervievatorii nu erau convinsi atunci nici un alt manager nu l-ar fi luat in echipa lui daca avea optiunea mai simpla sa ia pe altcineva.
P&G nu e genul de companie in care sa poti gasi un loc caldut cuiva care nu face fata sau care nu e potrivit, iar prietenul meu o duce foarte bine lucrand pe cont propriu. Nu exista locuri caldute si nici prieteni sus-pusi care sa te tina pe ochi frumosi.
Procuroru Sambata, 29 Noiembrie 2014
Eu unul am o poveste destul de dubioasa despre sistemul de recrutare P&G. Am dat testul psihologic online intr-o seara si imediat a doua zi am fost sunat pentru a programa testul scris. L-am dat si am primit feedback pozitiv in care scria: felicitari, ati promovat testul de aptitudini, va rugam sa va verificati adresa de e-mail in perioada urmatoare deoarece va v-om comunica o data pentru cele 3 interviuri eliminatorii. Problema este ca nu am mai fost sunat niciodata. Nici vorba de mail.

Nu am de ce sa va mint, exact asa a fost. Nici nu stiu daca sa o numesc neseriozitate sau pur si simplu au fost altii mai buni. Cert este ca mi s-a spus ca daca promovez testul, acesta nu va stabili o ierarhie si este eliminatoriu...deci da , mergi la interviuri, sau NU...
lady.d Luni, 22 Decembrie 2014
Va zic eu cum sta treaba in P&G pe larg dupa 1 an de lucru si o groaza de discutii cu multi oameni de diverse niveluri din companie. Fiecare trage concluziile lui:
- exista doua tipuri de angajati: contractorii (angajati non-employee, indirecti, pe perioada determinata) si PG-erii (angajatii oficiali P&G - interni, angajati simpli sau manageri)
- contractorii, 99% angajati ai APT resources, lucreaza strict pe parte operationala, adica ceea ce NU poate face calculatorul. Daca maine apare un program sau o aplicatie care sa inlocuiasca job-ul unui contractor, el este mutat pe alt proiect sau dispare. Angajatii contractori au, de regula, contract determinat, pe maxim 6 luni, salarii de aproximativ 2000 ron net si 0 beneficii suplimentare
- angajatii PG (PG-erii) au, de regula, contract nedeterminat si salarii incepand de la 2500 ron net. Printre beneficii se numara al treisprezecelea salariu, prima de vacanta, reducere pentru abonament la World Class, team buildings, reduceri la produsele companiei, petrecere de Craciun, work from home (intre 1 si 3 zile pe saptamana) si posibil si altele
- MARELE AVANTAJ al angajatilor directi este ca, desi au volume uriase, au posibilitatea sa se dezvolte continuu. Nu fac zilnic exact acelasi lucru, trebuie sa-si puna mintea la contributie si sa aduca solutii la multe probleme noi, care nu se incadreaza neaparat intr-un tipar.
- MARELE AVANTAJ al contractorilor e ca in zona unde lucreaza ei (zona H din cladire) e un mediu mult mai cald si mai colegial, unde te simti mai bine lucrand si-ti trece timpul mai repede
- posibilitatea de a trece la PG de la contractor exista, dar cu sanse infime. Exista oameni care au lucrat ca si contractori si au facut o treaba foarte buna timp de 5-6 ani si nu au reusit sa treaca. Pe de alta parte, exista si situatii total opuse, dar foarte rar, pentru ca (si asta poate s-o confirme orice angajat PG sau contractor sinceri) de obicei postul este "dat" dinainte ca interviurile sa inceapa
- PLUSURI MAJORE PENTRU AMBELE PARTI: nu exista o uriasa strictete legata de programul de lucru. De N ori am venit mai tarziu si am plecat mai devreme (pentru ca imi terminasem treaba), exista posibilitatea invoirii, in general oamenii angajati de ambele parti sunt profesionisti si nu prea exista oameni "prosti" sau "inculti"
- DEZAVANTAJE MAJORE: exista o SEGREGARE continua intre cele doua categorii. TOATA LUMEA din P&G stie asta. Foarte multi angajati directi privesc contractorii ca pe niste oameni de calitate inferioara, care probabil au handicap sau nu sunt capabili, insa, de multe ori (am intalnit eu situatia asta), angajati P&G nu stiau ce au de facut, lasand contractori sa-i salveze.

PLUS MAJOR CA SI CONTRACTOR:
Experienta de P&G in CV este incredibila, daca nu atinge mai mult de 2 ani. Apoi exista riscul ca alti angajatori sa zica faptul ca esti "supracalificat". In plus, ceea ce inveti EFECTIV (atat profesional, cat si socio-uman din interactiunea cu ceilalti), dar si relatiile pe care ti le faci pot fi de FOARTE MARE ajutor daca esti capabil sa privesti situatia din perspectivele astea.

Pentru mai multe detalii, lasati intrebari. Raspund daca am omis ceva. Nu ofer date de contact din motive de auto-prezervare si extra-precautie :)
andand Joi, 7 Mai 2015
Buna ziua,

Are cineva idee cam cat castiga un intern pe Marketing sau Sales in P&G si cam in ce interval de timp poti fi chemat la primul interviu? In acest caz (internship) procesul de recrutare este acelasi cu procesul de recrutare al celorlalti angajati (3 interviuri cu 3 manageri etc)?

Multumesc frumos!
numeutilizator02 Miercuri, 13 Mai 2015
Despre testul scris ce detalii aveti? Banuiesc ca difera considerabil intre pozitie de management si non-management. Am inteles ca trebuie sa te misti repede, m-am uitat pe exemple de gmat si par destul de dificile. Testul este eliminatoriu? Cat mai multe informatii va rog frumos.
Student Duminica, 17 Mai 2015
Buna ziua! Sunt in an terminal la Politehnica Bucuresti. Nu am experienta de niciun fel. Ma gandesc la acel Managerial Internship dar nu stiu daca este platit. Cine-mi poate raspunde?
Alta intrebare: se poate trimite CV tip european, facut in Word (eventual facut pdf)? Nu am gasit vreo adresa de mail la care l-as putea trimite.
Multumesc anticipat!
Me89 Duminica, 3 Ianuarie 2016
Buna
Aveti idee care este salariul oferit pentru Procurement Manager?
In cadrul interviurilor esti intrebat care sunt asteptarile salariale?
Multumesc.
TheK Duminica, 3 Ianuarie 2016
@Me89: minim 4000 de RON. Orcum daca te uiti in sectiunea de SALARII de la P&G, chiar pe procurement este 4200 si poate ajunge la 4700:

"Se dau 13.5 salarii pe an, 0.5 vara si 1 iarna, de sarbatori - practic ajungi de la un 4200 la vreo 4700/luna."

La interviu te intreaba da asteptarile salariale, dar mai mult pentru a fi sugur ca "esti in buget". Daca esti ce cauta, te vor lua.

@Student: cred ca e prea tarziu raspunsul meu, dar parca programul ala nu era platit (sper ca nu gresesc). Si da, se poate trimite CV EU in PDF fara probleme.
NoNameNoID Sambata, 19 Martie 2016
Stie cineva ce salariu ofera P&G pentru o pozitie de Junior Assistant Brand Manager unei persoane cu facultate si master terminate in strainatate, 6 luni de experienta in strainatate si 2 ani de voluntariat, la fel (nu stiu daca detaliile au importanta...)? Va multumesc anticipat!:)
anonima007 Marti, 29 Martie 2016
buna, am si eu niste cuiozitati, am fist chemata la interviu ( testul de 65 minute) pentru postul de hr specialist. Care ar fi salariul pentru acest post? si de unde pot lua si eu niste teste asemanatoare cu cele pe care le dau ei>? in afara de modelul pe care il trimit ei....
anonima007 Vineri, 13 Mai 2016
Ce presupune un post de tehnician in producție la p&g? Care este salariul, programul de lucru, responsabilitati etc? Se poate avansa la birouri? Se lucreaza de sarbatori, in weekend, noapte, in ture? În ce constau interviurile pentru acest post
? Mulțumesc
liuanieruo Vineri, 3 Iunie 2016
Tot in legatura cu postul de tehnician as dori sa aflu si eu mai multe detalii. Am fost chemat sa dau testul curand, si tocmai ma intrebam ce si cum...
dragos1392 Vineri, 10 Iunie 2016
Salut.

Exista posibilitatea ca dupa ce ai trecut de reasoning test sa nu mai fi sunat? Am sustinut testul pe data de 19.06.2016 si pana acum nu am fost contactat pentru urmatorii pasi, adica pentru initial interview.
DeeDeeShor Luni, 17 Octombrie 2016
Buna,

Am fost sunata pentru postul de Operations Support Specialist in cadrul firmei P&G.

Imi poate oferi cineva informatii despre acest pos?Gen salariu, prog, etc?
Diana1989 Vineri, 3 Februarie 2017
Buna, am trecut de Resoning Test si am fost chemata la primul interviu pentru postul Procurement Specialist with English. As vrea sa stiu in ce consta acest prim interviu si ce urmeaza dupa el. Multumesc de ajutor!
ans Luni, 13 Februarie 2017
Diana, imi poti spune unde ai aplicat pentru ei? eu am aplicat pe hipo si nici nu au vizualizat si am trimis de vreo saptamana jumatate

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?