Forum despre Proiect Bucuresti SRL


ADMIN - undelucram.ro Sambata, 27 Iulie 2013
Dorim sa aflam detalii din experienta voastra in firma Proiect Bucuresti SRL, informatii despre mediul si atmosfera de lucru, sanse de promovare, relatia cu managementul sau orice detaliu care ar putea fi de ajutor celor interesati de Proiect Bucuresti.

De asemenea, asteptam intrebarile voastre (despre interviuri, teste si cerinte, oferte si pachete salariale, bonusuri etc) in speranta realizarii unui dialog constructiv.

Speram sa avem un feedback cat mai corect si o transparenta totala a ceea ce se intampla in mediul de lucru romanesc, de aceea ajutorul tau va fi binevenit.

Impartaseste si tu experienta ta !
Visul Unei Nopti de Vara Miercuri, 21 August 2013
Am lucrat o perioada lunga la aceasta firma. Am plecat, firma scartie serios din punct de vedere financiar, se poate verifica pe site-urile www.anaf.ro si pe www.mfinante.ro,, unde se vad datorii colosale si executari silite. Pe site-ul Tribunanului Bucuresti se gasesc, deasemenea, si procesele pe care aceasta firma le are itentate de fosti clienti sau colaboratori care nu si-au luat banii. Tot aici veti gasi si procesul de declarare de insolventa. Angajatii nu isi iau banii cu lunile, si nu am trecut doar odata prin aceasta situatie. Toate colectivele au un numar prea mic de oameni (care acum tinde spre zero) de la care conducerea are pretentia sa lucreze repede, bine, sa stea la servici si peste program (ca altfel termenele de predare sunt imposibile) fara bani, binenteles. Au fost dati cand salariul a intarziat si 3 luni, au fost dati cand ne-am trezit cu salariul micsorat, ca de, e criza.
Au plecat foarte multi, printre care si eu, fiindca am fost presati sa facem PFA-uri ca sa scuteasca ei din platile catre stat (care si asa nu sunt facute). Cei care nu au vrut si-au dat demisia sau li s-au desfiintat posturile. Pur si simplu, fara regrete, fara nimic. Gasim noi alti prosti pe care s-ai ducem cateva luni de nas pana ne facem treaba cu ei si apoi ii platim cand avem chef sau, cine stie, deloc.
Ca sa inchei, mai adaug cateva lucruri care ar putea fi utile cuiva care ar avea de gand sa zaboveasca la aceasta firma:

-Proiect Bucuresti SRL nu mai e demult ce a fost odata;
-Proiect Bucuresti SRL este o firma foarte nesigura pentru angajati.
Managementul firmei este defectuos, principiile dupa care functioneaza (de ceva ani de cand Proiect Bucuresti a fost preluata de patronii actuali) sunt gresite, promovand un capitalism inteles gresit, profitand de oamenii care nu au de laes si nu au unde sa se duca.
Acum ca am dat tonul, sper ca si alti fosti colegi vor avea curaj sa mai adauge ceva.
Eu, unul, doresc doar ca cei care ar avea curajul (nu doresc sa folosesc alt cuvant) sa mearga acolo sa aiba in cap macar aceasta realitate pe care am descris-o si sa se pregateasca sufleteste.
Acolo nu mai e nimic de invata sau poate se mai poate invata cum sa supravietuiesti fara bani.
Sper ca v-am fost util.
Anelisa Green Vineri, 30 August 2013
Si eu am lucrat la PB. Presiune mare tot timpul, stres, termene imposibile, lucrari pierdute aiurea, dezorganizare, oameni prea putini.
Salariul a intarziat de multe ori si nu cu o saptamana sau doua, ci doua si chiar trei luni.
Firma are datorii mari, asta este deja o certitudine, asa cum scrie si fostul meu coleg.
Terenul este miscator acolo, toate-s bune si frumoase atat timp cat au nevoie de tine. Dupa aceea, te trimit la plimbare fara nici o remuscare.
Firma asta nu are nici o legatura cu Proiect Bucuresti care a proiectat jumatate de Bucuresti sau chiar mai mult.
Nightmare-de evitat Miercuri, 11 Septembrie 2013
Am lucrat si eu la Proiect Bucuresti.
Au dreptate colegii de mai sus.Conditiile sunt foarte rele. Este mult de lucru,oamenii sunt putini.Se intampla ca o specialitate sa fie cu proiectul in faza DE iar alta nici macar sa nu fie gata cu DTAC-ul.Nu exista organizare.Este dezastru.Nu investesc in personal.Nu sunt conditii de lucru,nu au investit in softuri iar termenele sunt imposibile.
Kalinka Marti, 26 Noiembrie 2013
Asa cum au povestit fostii mei colegi, firma de elita care era odata Proiect Bucuresti s-a transformat in ultimii 5 ani intr-un CAP cu angajati sezonieri ca la stransul recoltei sau ca intr-o fabrica de carnati .Este un du-te vino continuu de personal, nu se mai stie cine incepe o lucrare si cine o va duce la bun sfarsit,cu mici exceptii oamenii foarte bine pregatiti au plecat sau au fost fortati sa plece pentru ca erau incomozi,sunt prea multi directori,sefi,sefuleti care mai mult incurca lucrurile,nici vorba de gandire pe termen lung,de strategii de dezvoltare,totul este facut pe picior,improvizatia,fusereala sunt la rang de cinste.Lefurile se iau cam din trei in trei luni,dar asta intr-un caz fericit.Nu mi-as sfatui nici dusmanii sa se angajeze aici.Dupa trei ani de stat in turnul ala infect eram cu nervii la pamant,ajungi sa te simti urmarit si la toaleta.Sunt foarte multe de povestit,mai scriu si alta data ca deja mi s-a facut rau cand mi-am adus aminte.
Fost PB-ist Sambata, 14 Decembrie 2013
Da, nu stiu ce as putea sa mai adaug. Si eu am lucrat la PB. O perioada, dar acest lucru s-a intamplat demult, a fost bine. De cativa ani nu a mai ramas nimic din firma Proiect Bucuresti. Treaba de mantuiala, stres continuu, lipsa de organizare, sufocarea angajatilor. Nici nu incepeam bine o lucrare, ca imediat venea alta de facut. Nu ma mai putea organiza, nu mai stiam de mine. Si acest lucru se intampla nu fiindca erau multe lucrari, ci fiindca cate veneau, atatea se pierdeau. Salariile, da. Exact ce spune si lumea mai sus. Veneau niste bani din cand in cand. Cand intrebam cum putem supravietui fara bani, raspunsul era ca trebuia sa ne facem rezerve. Mi-e sila numai cand imi amintesc.
Nici a nu va treaca prin gand sa va irositi zilele si sanatatea la firma asta.
dintre cei plecati la bine Marti, 7 Ianuarie 2014
Ce a fost a fost odata, era pe vremuri atmosfera placuta oameni culti, destepti, rabdatori si care puteau sa de faca sa iti placa aceasta meserie in proiectare indiferent de specialitate. Acum sunt prea putini cei care au ramas si care sunt inca oameni din toate punctele de vedere. Dau mare dreptate celor de mai sus, din pacate nu sunt permise comentariile la adresa persoanelor de acolo, dar asta nu cred ca ne impiedica sa nu spunem fara sa poata sa ne contrazica nimeni ca nesimtirea, abuzul, minciuna (atat a angajatilor sau a beneficiarilor directi ale unor proiecte si a colaboratorilor externi) sunt la rang de mare arta. Sunt promovati doar cei care spun si sustin doar ce zice sefu' indiferent daca e sau nu bine, corect. Se mergge pe ideea " esti cu noi sau daca nu iti place poti sa iti dai demisia".
Au fost sedinte de informare verbala ca toti angajatii trebuie sa devina PFA sau alta forma prin care sa colaboreze cu aceasta firma" PROIECT BUCURESTI". Totul sub presiunea ca cine nu doreste o sa fie disponibilizat.
Neplata salariilor a depasit un unele momente cateva luni - 3 sau 4 aproape. Raspunsul pentru aceasta situatie nu venea de la nici un fel. Nu se face nici un fel de anunt oficial pe aceasta tema. Totul se face doar prin zvonuri sau prin tipete in cadrul sedintelor de informare a managerilor de departamente care trebuie sa explice subalternilor ca o sa urmeze o perioada de tristete financiara. Cei care au ramas din cei buni ma refer, si din care mai pleca la fiecare ocazie aparuta, stau la aceasta firma din varii motive ori ca este un venit in plus pe langa pensie.
Toata lumea tremura de frica, toti dau din cap si sunt de acord cu superiorii ierarhici dar pe la colturi se vorbesc de rau unii pe altii. Nu exista curajut de a le spune in fata si clar ca gresesc sau ca nu au dreptate.
probabil ca ce din afara nu cred sau nu isi inchipuie ca e posibil asa ceva. Doar ca din pacate cine e curios sa afle pe propria piele cele scrise mai sus si de mine au de facut un singur lucru - SA DEPUNA UN CV pentru angajare. Tocmai duc lipsa de personal.
actual PB-ist Vineri, 27 Iunie 2014

Din ce stiam ca era odata PB-ul acum este poate doar o amintire frumoasa, din spusele unor angajati cu vechime de zeci de ani, erau vremuri frumoase cand se lucra cu drag si aveai de la cine sa inveti meserie.....acum e cam asa......ar tb sa rescriu ce e mai sus dar nu am sa fac asta.....am sa va descriu o situatie cel putin nesimtita prin care cica ar fi trecut un fost angajat al PB.
Dupa ce au fost instiintati toti angajatii ca tb sa isi faca PFA, persoana in cauza ar fi refuzat acest lucru, motiv pentru care a fost concediat. A considerat ca firma (PB) nu a procedat corect in cazul lui si a actionat-o in instanta. Dupa o anume perioada firma (PB) ar fi revocat decizia de concediere dar a si recunoscut ca a gresit fata de respectivul angajat, aducandul inapoi conform deciziei de revocare a deciziei de concediere. Dupa ce a fost reangajat, persoanele din conducere (noua conducere - din 2008 se pare) au hotarat ca trebuie ca angajatul care a avut curajul sa conteste decizia de concediere nu trebuei sa primeasca nimic de lucru ( din ce am inteles angajatul era arhitect peisagist din 2005 dar lucra la firma din anul 1998 ca inlocuitor de arhitect ). Aceasta decizie de a nu primii nimic de lucru a fost luata in ideea ca angajatul sa plece de buna voie si nesilit de cat de ei. In aceasta situatie ar fi fost tinut cca 3 luni dupa care aceeasi conducere a hotarat ca acelasi angajat sa fie detasat la o firma din alt judet si anume OLT la o anume firma de productie cauciucuri si mase plastice. Acum vine intrebare: Ce sa faca un arhitect peisagist (inlocuitor de arhitect ) la o firma care produce cauciucuri si mase plastice? Angajatul ar fi refuzat in scris sa mearga la firma de detasare, motiv pentru care conducerea unitatii a dispus concedierea disciplinara a angajatului. Grav e ca la momentul detasarii firma firma avea restanta la plata salariului catre angajatul respectiv cca 6 luni respectiv toata perioada de cand a fost concediat initial abuziv si pana la momentul detasarii. Alt fapt si mai grav cica ar fi fost in stiintat ca problemele de transport , cazare si cheltuieli de intretinere nu sunt ale firmei ci ale angajatului. La modu : Domnule angajat te-am detasat la firma X de acum inainte de descurci - desi noi recunostem ca nu ti-am platit salariile pana la data detasarii.
Cam asa cica sunt tratati angajatii care su curajul sa conteste deciziile conducerii.
Daca cineva mai are cunostinte despre acest caz, mai mult decat stiu eu poate intervine cu un nou comentariu....oare cum s-a terminat cu acel angajat?

Aurelian Luni, 3 Noiembrie 2014
Am lucrat in IPB pe vremea cand inca mai avea sediul in str. V. Alecandri . Degringolada acestui institut de renume a inceput cu privatizarea de tip MEBO. Specialistii de marca au fost sicanati sistematic pentru a pleca . Gastile care s-au perindat la conducere au stralucit prin impotenta intelectuala . Astazi nu mai exista nimic din ceea ce a fost vechiul institut de proiectare. Aici au lucrat specialisti de exceptie , oameni de extrema buna calitate . In acelasi timp a fost , pentru cei tineri, un loc unde au deprins adevarata meserie. Imi pare extrem de rau ca un asemena institut a fost pus la pamant . Din nepricepere ? Din rea vointa ? Din interes meschin ? Greu de gasit un raspuns .

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?