Forum despre Radisson Blu Hotel


Cristi Duminica, 26 Februarie 2012
Centre Ville si Radisson Blue Hotel sunt unul si acelasi lucru? asa auzisem :) in fine, lucreaza cineva la radisson, ar putea sa nu spuna cum este atmosfera si mediul de lucru?
ion Miercuri, 7 Martie 2012
cat de bine platesc cei de la radisson?
multumesc
anonim Miercuri, 18 Iulie 2012
@ion Turismul in general si hotelaria in particular sunt unele cele mai prost platite domenii la nivel international. salarul variaza bineinteles in functie de domeniul de activitate din cadrul hotelului (sunt multe! de la IT, HR si PR pana la curatenie si mentenanta tehnica) deci nu prea am cum sa iti spun un salariu mediu. Iti pot spune doar, ca exemplu, in partea operativa a hotelului (receptie, restaurante, baruri) salariile incep de pe la 200 de euro si cresc pana la un poate 400-600 la pozitiile de middle-management (supervisori, shift/team leaderi). Asadar, mici. Asta pentru ca se merge pe ideea ca se fac tipsuri si alte incentivuri. Ce-i drept, se fac, comparativ cu alte hoteluri, Radisson este cel mai mare (si cam si cel mai bun) asadar ai si volumul de munca si tipul de clientela necesara pentru a iti mai rotunjii salariul daca lucrezi in operativ.

@Cristi Da, centreville acum face parte din radisson, dar nu este acelasi lucru. centreville practic a devenit partea de 4 stele a hotelului, formata in principal din apartamente dotate pentru sederi mai lungi. Ea este administrata de acelasi staff.
Atmosfera poate sa difere pentru fiecare, in functie de personalitatea ta, de motivare si de modul tau de a privi munca pe care o faci. In principiu, esti inconjurat in mare parte de oameni corecti, care isi fac treaba bine, sunt prietenosi si sunt mereu cu zambetul pe buze, majoritatea nu pentru ca ii obliga jobul ci pentru ca asa sunt.
Totul nu e roz totusi, munca este de multe ori colosala, hotelul fiind o adevarata fabrica comparata cu altele din Bucuresti. Din cauza ca este singurul care opereaza la nivelul asta este si foarte greu sa fii pregatit pentru asa ceva daca nu ai lucrat in strainatate, si la inceput, daca nu esti motivat si entuziast, s-ar putea sa ai probleme de acomodare. Regulile sunt foarte stricte, trebuie sa fii foarte responsabil, dar in nici o alta parte nu o sa ai acelasi sentiment de implinire dupa o zi in care lucrezi la capacitate maxima. Dar trebuie sa iti si doresti asta.
m Joi, 26 Iulie 2012

1000 ron pentru postul de receptie daca ai cel putin 3 ani experienta,facultate,calificare si eventual sa stii si a doua limba de circulatie internationala la un nivel decent(o franceza,italiana,spaniola).


Angajarea cel putin pt. Front Office se face in urma a 3 interviuri ultimul fiind cu directorul de operatiuni sau hotel manager-ul.

Someonethatyouused to know Luni, 23 Septembrie 2013

Eu am lucrat la Radisson. O receptionera castiga in jur de 1180 lei net.! Pe langa asta, poti castiga din upsell-uri ( ex.: iti vine un client care are o camera standard, iar tu il convingi sa ia una business, si castigi 10% din diferenta dintre standard si business), inrolari in programul de fidelitate (castigi 1 RON pe inrolare, insa sunt multi doritori) si cam atat din cate imi amintesc. Totul depinde de tine, si de cat de bun si eficient esti! Poti ajunge chiar sa iti dublezi salariul.


Ok, referitor la conditiile de angajare. Eu una nu aveam deloc experienta in Front Office, insa am urmat o facultate de profil si, in cadrul ei, am avut traininguri in toate departamentele operationale ale unui hotel. De ce nu se cere neaparat experienta: pentru ca vei urma un training de 1 luna de zile, in care vei fi luat de la 0 cu absolut tot. Limbi straine este normal sa iti ceara (ca doar lucrezi intr-un hotel si e spre avantajul tau sa stii cat mai multe!!!) , insa nu e obligatoriu.

Perioada de proba, ca la majoritatea companiilor este de 3 luni (indeajuns pentru a-ti da seama daca iti place job-ul si daca te ajuta in dezvoltarea ta profesionala).
Mai mult, se vede ca nu ai prea fost la interviuri la viata ta, sau nu stii cum ar trebui sa decurga unul, insa iti zic ca angajatorul nu este obligat sa puna problema banilor de la primele interviuri, poate doar sa te intrebe care sunt pretentiile tale financiare. Iar asta este un lucru normal si asa se intampla cam peste tot in ziua de azi! In cazul in care treci de cele 3 interviuri, ti se prezinta contractul de angajare, in care scrie clar cat va urma sa castigi si care vor fi beneficiile tale. Este adevarat ca salariile sunt mici comparativ cu volumul de munca, iar hotelul (cel putin F.O.) este understaffed (un mare minus!!!), insa nu te obliga nimeni sa semnezi contractul sau sa ramai dupa perioada de proba! Ai sansa sa fii format de niste profesionisti ( pentru ca majoritatea angajatilor chiar sunt foarte profi, si sa iti faci o idee despre ce inseamna cu adevarat sa lucrezi intr-un hotel de 5 stele. Pe langa asta, supervisorii si managerii sunt foarte de treaba si cu bun simt. Pe mine m-au ajutat enorm pe toata perioada cat am lucrat la ei. Ceea ce nu mi-a placut a fost faptul ca se vorbeste mult pe la spate (ma refer la receptionere) si ca nu au tupeul sa le spuna managerilor problemele cu care se confrunta. Unele dintre ele prefera sa fie imbufnate si nemultumite si sa isi urasca jobul, decat sa incerce sa isi rezolve situatia. Iar asta face ca de multe ori atmosfera sa fie tensionata si neplacuta. In concluzie, recomand Radisson pentru un inceput de cariera in hotelarie tuturor acelora care nu au pretentii salariale mari si care vor cu adevarat sa invete si sa se dezvolte! (Si sa munceasca cat pentru 5 :D)

Stalin Marti, 7 Ianuarie 2014
Unde pot depune un cv si eu pt un post de ospatar in cadrul hotelului?exista vreo adresa de la hr?se merita sa lucrezi ca si ospatar in cadrul hotelului?
Iulian Sambata, 11 Ianuarie 2014
Ca un fost angajat al hotelului Radisson Blu timp de 3 ani il recomand cu toata inimia.Am muncit la brutarie ,munca multa ,ca si in toate departamentele,colosala dar mi-e dor de hotel dupa 2 ani .Bani sunt putini,dar mai mari ca la celelalte hoteluri,experienta de neuitat,acum oriunde imi depun CV-ul cu scrisoarea de recomandare de la F&B manager si HR manager am portile deschise.Ca peste tot probleme dar ai si avantaje.Salariu pe cartea de munca normal,aveam 19 ani cand am inceput si 2400 brut pe cartea de munca(cu bonus de noapte),nu ca la patroni,uniforme asigurate 2-3 schimburi si spalate in fiecare zi,asigurare medicala,posibilitate de avansare.
Stalin,ca sa iti depui CV-ul trebuie sa mergi in spatele Hotelului (pentru cei ce nu stiu este pe calea victoriei),mergi pe langa biserica,treci de bariera si ajungi la Security,de acolo te indruma la departamentul de HR.
Se merita sa lucrezi in acest hotel recunoscut international daca vrei sa iti faci o cariera,sa iti dea bine pe CV.
Gina Vineri, 4 Iulie 2014
Si eu am lucrat la Radisson 2 ani si pot spune ca desi munca intradevar e multa si obositoare ,salariile mici ,trebuie sa fii in permanenta multi- tasking,etc am avut parte de niste colegi extraordinari si am facut o echipa exceptionala impreuna.Am invatat foarte mult cat am stat acolo,m a format si pot spune ca pentru studenti/incepatori in domeniu este o sansa de a incepe cu adevarat de la zero si a te "cali" in ale muncii.Dupa ce pleci de la ei,apreciezi mult mai mult mediul de lucru,iti formeaza pretentii de 5 stele si de la tine si de la viitorii angajatori si te adaptezi mult mai repede.Daca vrei sa faci cariera la ei,du-te direct pe posturi mari daca ai sansa,de pe alea mici risti sa stai o viata inainte de a fii promovat mai ales in departamentele mici.In mare,salariile net fara bonusuri sunt sub 1300 ron - receptie/catering/restaurante/banqueting....la acestea se mai adauga : uniforme,o masa asigurata pe zi la cantina hotelului,transport dupa 23:00 pana la 06:00,incentive uri,spor de noapte.
Spor si bafta cui doreste sa aplice in cadrul acestei companii,sper ca v am fost de folos!
anonim Miercuri, 17 Septembrie 2014
unde ti-a fost asigurat tie transportul pana in ora 06?
n Sambata, 27 Decembrie 2014
@anonim eu am fost la interviu si mi s-a spus clar ca transportul este asigurat de la ora 23 pana la ora 06, plus multe alte avantaje ( sa vad daca se respecta)..... eu nu inteleg de ce nu puteti sa spuneti clar ce conditii sunt acolo ca sa ne facem o parere cat mai buna.Deci tot ce am citit nu are nicio logica, plus ca nu stiti sa scrieti fratilor, Normal ca cei de acolo sterg comenturile care nu au pic de adevar in ele, nu le iau apararea in niciun fel pentru ca nu sunt anagajata lor si nu am niciun beneficiu din asta, dar din moment ce s-a spus putin mai spus ca angajatii nu spun probleme care sunt acolo si se vorbeste pe la spate, si vin vreo 3,4 insi din astia nervosi si spun cate si mai cate si strica imaginea firmei? Nu e de datoria lor sa stearga ce nu-i adevarat?

Pana la urma tu iti alegi jobul, nu-ti convine pleci, scurt, cauti putin timp si pleci.

Referitor la interviul pe care l-am avut la radisson blue, vreau sa mentionez ca m-am simtit foarte bine, am discutat cu un personal tanar dar CALIFICAT (parerea mea, avand in vedere ca muncesc de atatia ani si am fost la mai multe interviuri stiu cu ce se mananca chestiile astea), au spus clar ce salariu am, de la inceput au mentionat ca volumul de munca poate sa fie foarte mare si trebuie sa fiu multi-tasking, noaptea e putin mai lejer, transport asigurat, mancarea la fel, etc.

P.S. ASA ITI SPUI PAREREA!!! NU INCEPI SA PUI ORICE CUVANT CU CAPS CA SA VADA LUMEA CAT ESTI DE NERVOS!!

sper ca v-am fost de ajutor, dupa experienta de la interviu m-am convins ca sunt ok, se asteapta si ei normal ca orice angajator sa ai niste skill-uri ca doar la interviu toti ne dam mari si tari!!
Bel Joi, 14 Ianuarie 2016
De la 1jumate- 2 noaptea cand e ultimul transport tip shuttle, daca ramai peste, iti asigura un voucher cu care sa te poti duce acasa. Asta pana la 6 dimineata, pot confirma caci am lucrat. Si e un mediu placut, singura pb fiind salarii mici. Dar asta e valabil in toate hotelurile ( ma refer strict la salariu, fara tipsuri).
Bellaa Vineri, 19 August 2016
In ce constau cele 3 interviuri? se vorbeste in engleza la vreunul?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?