Forum despre Real Hypermarket


mariud Marti, 8 Mai 2012
ceva despre Real Craiova? Salarii, atmosfera?
iris Joi, 22 Noiembrie 2012
nivel salarii in magazine - pe sala, la casa, sef raion, imi poate spune cineva?
Mara Marti, 27 Noiembrie 2012
deci Real pleaca din Romania. ce se va intampla?
Laurine Marti, 27 Noiembrie 2012
Auchan vrea sa cumpere Real !
elena Marti, 27 Noiembrie 2012
vezi combera retail presupun ca toti angajatii sunt inregistrati acolo!? e cineva cu contract de munca direct pe real ? sau doar la capusa combera?
tanase Vineri, 30 Noiembrie 2012
da, metro a vandut realu celor de la auchan. s-a vandut la fel si in rusia si ucraina.

sunt curios de ce si care e smecheria.
anca Miercuri, 16 Ianuarie 2013
stiti ceva de salariile de la Real? pe Bucuresti ma intereseaza.
Andreea Luni, 11 Martie 2013
Pentru un post de casiera, part-time, salariul brut este de 500 RON pe luna (net vine in jur de 350 RON, cred), iar pentru un lucrator comercial in raionul de mancare, cu un program full time, salariul este de 1000 RON brut (adica vreo 700 si ceva net). Cred ca la fel este si pentru celelalte raioane. De bonuri de masa nu stiu nimic. Pe contract nu specifica, dar pe una din foi scria ca se ofera bonuri de masa in conformitate cu legea in vigoare.

Programul de casiera este in doua ture, adica 8 ore pe zi (4h + pauza de masa + 4h). Ei trebuie sa atinga 20h pe saptamana, asa ca vor fi zile intregi in care stai acasa, dar cica vor fi si zile consecutive, in functie de cum au nevoie. Cica se poate lucra doar in week-end, adica 10h sambata + 10h duminica si restul saptamanii esti libera pentru facultate, alt job, etc. Sau poti lucra azi 4h, maine 6h sau 8h, sau chiar si 10h. Dar am zis, aici depinde de cum au nevoie. In principiu, programul cica ti-l fac ei (cel putin la inceput) si in fiecare saptamana e altfel. Mereu lucrezi cu alta casa de marcat.

Vestiarele sunt varza, cica trebuie sa ne cumparam lacat pentru ca incuietoarele sunt defecte de la cati pumni si picioare si-au luat de-alungul timpului. Echipamentele sunt si ele praf... Tricouri ciuruite, mancate de molii, nespalate (cred, adica asa mi s-au parut), insa au si unele noi-noute, de ce sa zic numai de rau. Depinde cum nimeresti, depinde daca iti vin bine alea noi, etc. Veste nu au decat de dama (aviz baietilor).

Dupa interviu, dureaza circa doua saptamani pana incepi activitatea. Primesti trimitere pentru analize medicale (le platesc ei) pentru care trebuie sa faci programare (clinica MedLife de la Piata Victoriei), rezultatele fiind gata intre 3-5 zile lucratoare. Am zis circa doua saptamani pentru ca depinde cum nimeresti o programare. Se cer o gramada de xerox-uri, cate 4 pentru fiecare act relevant, se cer doua poze tip pasaport si cazier juridic.

Investitia initiala a fost de 110 RON:
- Camasa alba: 60 RON
- Cazier: 15 RON (10 RON + 2.61 RON taxe postale + timbru fiscal de 2 RON)
- Poze: 15 RON (pentru 4 poze, desi nu aveam nevoie decat de doua)
- Cont si card de la BRD: 7 RON
- Cartela de metrou ca sa ajung la Piata Victoriei pentru analize: 4 RON
- Xerox-uri: ~9 RON

Daca ai deja o camasa alba (sau iti dau ei - daca au), inlocuiesti acei 60 RON cu un abonament de metrou (50 RON) si cam tot pe acolo ajungi. Ca sa inchei, se face contract individual de munca, pe o perioada nedeterminata, zilele de training sunt platite si se poate lucra si de noapte (e deschis nonstop).
Andreea Luni, 11 Martie 2013
Pentru cele care au zis ca a fost cumparat de Auchan: pe contract scrie "Member of METRO Group". Sau poate or fi aceleasi foi de anul trecut. Dar asa scrie pe el.

Si nu pomeneste nicaieri pe el de "Combera Retail" sau mai stiu eu ce firma, insa mi-aduc aminte ca la interviu mi s-a spus ceva de ei... (am uitat ce, scuze). E posibil sa aiba un contract cu ei, insa eu am aplicat cu CV-ul in mana, scos la imprimanta, direct la Informatii Clienti.
adriana Vineri, 28 Februarie 2014

Am lucrat la Real,ca si postul de casiera.
La Real se angajeaza mai mult printr-o firma si iei 4 lei pe ora iar daca stai dupa ora 23 esti platit dublu(minciuna)adica 8 lei pe ora.Bineinteles ca nu am fost platita.
Dupa o luna am renuntat deoarece programul era foarte incarcat,ma chemau aproape zilnic in capatul celalalt al orasului si nu aveam transport cu ce sa ma intorc decat cu taxi si ca nu am luat salariul la timp.
Mi s-a spus ca banii vor intarzia ca vin de la Bucuresti(eu sunt din TM) si ca sa mai astept 5 zile.
Am specificat ca atunci eu nu mai vreau sa continui sa lucrez la Real si ca astept salariul.
Dupa 7 zile mi-au intrat 137 RON pe card pe o luna de lucru aproape zilnic toata ziua.
Am intrebat de ce si mi s-a raspuns: atata ai meritat tu sa iei pe luna respectiva.
Asa ca....mare teapa!!Poate ca firma Real nu e tepara dar cu firma cu care lucreaza da.
Si intr-adevar,primesti(daca ai noroc) tricou ciuruit tot si rupt si folosit(ceea ce nu este normal) si iti impune sa vi cu anumite tinute,nu ai voie blugi pantaloni 3/4 in conditiile in care era toiul verii,climele nu prea merg...
Mentionez ca intr-o zi ii era foarte rau colegei mele si a sunat sa poata sa mearga sa isi cumpere o pastila(nu sa plece acasa,desi asa era normal) si nu a lasato pe motiv ca sunt multi clienti.Noroc ca intram eu in pauza si am mers eu sa ii cumpar.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?