Forum despre Renault Technologie Roumanie


Costi Luni, 22 Septembrie 2014
Salutare!

Am o intrebare: Care este media salariulu pentru inginerii de la dezvoltare produse?
eventual cu o experienta de 6 ani?
Am fost contactat pentru un interviu si m-ar ajuta o informatie in acest sens.

Multumesc!
Adrian_xj Vineri, 10 Aprilie 2015

Loc de munca potrivit doar pentru debutanti. Management frantuzesc, salarii mici angajati foarte nemultumiti, conditii de munca proaste, activitate greoaie.
Nu se mai fac formari, tot ce trebuie sa faci este sa intrebi in stanga si in dreapta.
Program inflexibil de la ora 8:00 si locatie greu accesibila (soseaua Pipera-Tunari).
Conceptorii fac 10% proiectare si restul secretariat (hartii, rapoarte).
Restul angajatilor fac doar rapoarte si sedinte sau lucreaza pe aplicatii interne pe care nu le vei intalni in alta parte.
Treptat ajungi doctor in Powerpoint si Excel.
Calculatoarele merg foarte prost si sunt foarte vechi - 2007.
Nu ai 2 monitoare pt proiectare (asa cum ar fi normal).
Aici exista doar limba franceza (totul este in franceza). Engleza nu se foloseste sau se foloseste rar.
Nu ai acces la internet, decat prin niste conturi foarte stricte. Daca esti prins totusi pe net, vei primi atentionare.
Atmosfera apasatoare in multe departamente si demisii in masa.
Se lucreaza foarte mult cu debutanti (salarii mici).
Poti totusi servi o masa calda la cantina si poti pleca usor afara la Jaguar/Ford.

RoxanaD Marti, 14 Iunie 2016
Buna,
Are cineva vreun reper pentru o pozitie de Buyer, Sefa ar trebui sa-mi fie D-na Elida Deaconu, ce parere aveti? Va rog rapid un raspuns pentru ca ar trebui sa dau un raspuns cat mai repede.

Multumesc
MariusOgararu Miercuri, 26 Aprilie 2017

Vreau sa va impartasesc experienta mea in cadrul grupului renault Romania din prisma celor 10 ani de experienta la ei. Am terminat Politehnica (Automatica) si m-am intors acasa sa ma angajez la uzina Dacia. M-am angajat in 2007 ca logistician.

Acolo am dat piept cu ceea ce inseamna o companie infintata pe vremea comunistilor si condusa inca tot de comunisti. Ca sefi, ai numai fini si amante de directori, nepoti de sefi de departament si tot asa. Mai sunt si pile mai mici, care asteapta la rand, dar pana atunci sunt privilegiati (cresteri de 15 - 20% / tie iti ramane un 2-3%. Le cam faci treaba, pt ca ei sunt plecati cate 3 ore pe zi la masa, asta in zilele in care vin totusi la munca). Urlete si chiar injuraturi din partea sefilor, incarcarea de peste 100% este ceva obisnuit. Cantina groaznica.
Se schimba postul extrem de greu, chiar daca tu ceri 'mobilitate' ani la randul. Dupa 6 ani, am reusit sa scap, plecand la RTR ca si inginer. Acolo astmosfera ceva mai buna, in continuare sefi pusi pe pile, cu preferatii lor, bineinteles. Cresterile salariale tot pe acolo (3% in medie). Vizite dese la centrul de la Titu. Cei de acolo petrec cu tot cu transport in medie 12 ore pe zi. Groaznic. Cantina scumpa pt ce ofera si iesi de acolo de zici ca ai muncit cot la cot cu bucatarul toata dimineata.
Sefi in departamente tehnice fara pregatire in domeniu. Se pleaca f mult, mai ales in UK si DE. In locul lor aduc multi tineri, f slab pregatiti.
Munca ingreunata de proceduri stupide. Francezii au mania sedintelor, poti petrece si 20 de ore pe sapt in sedinte in care te intereseaza maxim 10% din subiecte.
Concluzia -> nu merita sa va angajati la RTR. Am colegi de facultate, care au lucrat in domeniu inca de la inceput si nu cunosc pe nimeni sa aiba sub 6000 NET in momentul actual... eu dupa 10 ani, nu am jumatate.

cosmincio Joi, 11 Mai 2017
Care ar fi salariul pt un post de documentatie tehnica?
Engineer Marti, 16 Mai 2017
cosmincio. Postul ala e sinucidere ca inginer. esti ultima veriga slaba in companie. Folosesti un soft care e utilizat doar in Renault. In cazul in care o sa incerci pe viitor sa ...

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?