Forum despre Romtelecom


Compania Romtelecom a fost achizitionata de catre Telekom Romania Mobile Communications SA. Puteti impartasi in continuare experientele voastre aici.

iri Marti, 14 Mai 2013
stie cineva ceva despre proiectul T-Mobile la Romtelecom, as vrea sa aplic ca si agent call center dar nu stiu unde anume ...ms
pasarik Miercuri, 15 Mai 2013
Reprezentant regional DTH Romtelecom "munceste" si pentru viitoarea sau actuala structura DTH Orange sub aceasi denumire "reprezentant regional DTH ORANGE"... Oare pana unde se poate ajunge? Stiam de niste clauze in ceea ce priveste concurenta neloiala!!!
iulia Vineri, 17 Mai 2013
Buna! Am lucrat in aceasta companie un an jumatate. Venisem pe un post de trainee. Salariul era 6-7 mil plus bonuri. Dupa acesta perioada, daca reusesti sa te bagi in seama si au nevoie de tine, salariul e mai mare , dar nu il negociezi, iar posibilitati de crestere, nici salarial nici ierarhic nu prea este
Atmosfera, cel putin unde am lucrat eu era panica...panica...uneori. Alte ori mai liniste! Totusi managementu prost, puteai sa muncesti la un proiect cateva luni, dupa care se suceau la 360 grade. O luai de la capat, si tot asa...nu prea aveai satisfactii profesionale!
Dar subliniez, depinde de departament, oameni.
Rtc Sambata, 18 Mai 2013
Salutare!

Lucrez de 4 ani in aceasta companie... am aplicat la un post pe site-urile de recrutare (ejobs sau best jobs... nu mai stiu care din cele doua) si am fost la primul interviu mai mult din curiozitate... e drept, ca m-au sunat sa ma prezint la primul interviu dupa cca 2 luni de la aplicare... interviuri decente... am ales sa merg la ei pt. ca-mi ofereau un salariu mai mare decat aveam si ca eram curios sa vad cum este intr-o companie cu multi angajati.

Sunt diferente foarte mari intre job-uri, in functie de departamente (chiar in cadrul aceleasi structuri)... diferente salariale, de atmosfera, de abordare, etc... de aceea, nimeni nu poate generaliza si sa spuna ca "asa" este in Romtelecom.

In divizia unde lucrez: unii sefi sunt extraordinari, oameni de la care ai de invatat si care te sustin in situatiile dificile... unii sefi zic ca le stiu pe toate, dar nu fac decat sa fie ridicoli...

Salariile, in aceeasi divizie, ale angajatilor de executie, variaza intre 1 500 si 6 - 7 000 lei net... posibilitatea de a avansa, in momentul in care te-ai angajat pe un post de executie, tinde spre zero... programul de lucru este respectat (depinde de angajat... daca accepta sa fie calcat in picioare si sa stea 1-2 ore peste program, este problema lui... daca nu, la sfarsitul programului se ridica si pleaca... nimeni nu poate comenta).

Nr de zile de concediu este corect acordat... de la 21 la 30 de zile, in functie de vechimea in munca... de principiu se accepta max. 10 zile lucratoare consecutive, dar se mai fac si exceptii.

Parte din colegii sunt oameni, parte se cred "Dumnezeu pe pamant"... ca societatea noastra... parca, totusi, un pic mai ok in Romtelecom.

Ca o concluzie: pentru acest moment al pietei, un loc decent de lucru...
hiperborean Marti, 28 Mai 2013

De retinut:
- negociati daca puteti salariu bun de la inceput ; nu mai pupati mariri, primele sunt in scadere iar avantajele din CCM se pierd an de an
- atmosfera difera de la caz la caz .( Eu am dat de cea mai nasoala stare de fapt intr-o organizatie.Sefa frustrata si depresiva, colegi timorati si inhibati, lipsa de comunicare si demotivare crunta. Atmosfera era negativa si incordata iar comunicarea se reducea la email sau instant messaging pentru a nu perturba linistea apasatoare in care 'madam' elabora solutii tehnice.)
- cica au cultura de organizatie dar eu am perceput-o ca pe o poleiala pe o unitate de productie socialista deoarece sunt o suma de cuvinte pretioase care nu prea se regasesc in viata de zi cu zi. Personajele din ierarhia superioara fac training-uri de comunicare si management si se comporta tot ca sefii de colhoz cu slujbasii, considerandu-le pierdere de timp.
- in IT salariile sunt mici comparativ cu firmele din sfera productiei de software

ana Miercuri, 10 Iulie 2013
Lucreaza cineva pe postul reprezentant servicii tehnice clienti? Cum e atmosfera,salariu,orice stiti despre post.
dodo Luni, 22 Iulie 2013
am si eu un inerviu la romtelecom pe call center stie cineva ce teste se dau si alte detali
roberth Miercuri, 31 Iulie 2013
Stie cineva pentru agent vanzari D2D care sunt conditiile? Salariu, targhete, etc?
Anonim Miercuri, 7 August 2013

Ca raspuns pentru intrebarea Anei.

Jobul in sine e stresant, cu un volum impresionant de munca, obositor si nu suficient de bine platit ca sa merite efortul, cu target-uri oarecum nerealiste avand in vedere ce ar trebui sa insemne un suport tehnic corespunzator (am lucrat pe un alt proiect de tech pentru U.K. si am suficienta experinta si cunostiinte ca sa stiu cum sa-mi fac treaba bine pana la capat).

Atmosfera depinde foarte mult de noroc si de cum ajungi sa te intelegi cu oamenii din training - noi am fost 25 - am ramas 7... dar in general e ok, mai ales in pauze - ca in timpul orelor de lucru, daca prinzi cateva secunde de respiro, te poti considera norocos.

Salariul, precum stii, e confidential, insa mai bine lucrezi direct la ei decat printr-un contact cu o firma de externalizare - din surse sigure: ca suport tehnic angajat direct iei aproape dublu fata de un angajat "outsourced".

Ca si incheiere... depinde ce cauti - daca vrei neaparat ceva de munca sau vrei sa capeti experienta - e un job cat de cat ok pentru o perioada si te caleste pentru alte joburi... dar eu unul, dupa aproape 8 luni as zice ca poti gasi mai bine (eu am plecat in alta parte, tot suport tehnic, pentru S.U.A si e mult mai ok).

Totusi, nu voi nega faptul ca experienta in sine m-a ajutat foarte mult si ca am avut si cateva lucruri bune de invatat. Sper sa te ajute in luarea unei decizii ;)

diana Miercuri, 14 August 2013
Pentru specialist servicii clienti part-time cat este salariul?
Vanzator profesionist Vineri, 16 August 2013

pentru roberth, Romtelecom nu are servicii D2D. Sunt doar parteneri, firme mici care fac acest "serviciu". Sunt niste firme care la inceput iti iau ochii cu numele Romtelecom dar totul este o mare aiureala.

Am doi fosti colegi de facultate in iasi care au patit ca si mine in Targoviste. Am lucrat doua luni in care nu am putut sa vand mare lucru si nu mi-am luat nici macar 2 milioane bani in mana. Sfatul meu prietenesc: nu!

g Marti, 27 August 2013
atmosfera este ok, am lucrat in departamentul de vanzari pe teren si se platea la comision, asta este partea nasoala.
Ana are mere! Miercuri, 28 August 2013
ADIlos, habar n-ai despre ce vorbesti! "se preiau apeluri la greu" ... e call center, asta este activitatea de baza. In plus sunt zile si zile, zile cu apeluri mai multe sau mai putine, dar "apel dupa apel" mi se pare exagerat. Ai lucrat in CC RTC? SI inca ceva: O ora de pauza nu ti se pare cam mult, avand invedere ca timpul petrecut la birou este de 8 ore? Cu tot cu pauza?
Sunt TL in CC RTC si pot spune ca atmosfera aici este ok, nici prea relaxata, nici prea stresanta, pauza este de 40 de minute(plus multe alte pauza pentru fumat), asta inseamna ca efectiv lucrezi 7h si 20 de minute, salariile, da, au mai scazut, insa oamenii buni iau in contnuare comisioane mult mai mari decat salariul. De astfel de oameni avem nevoie: de oameni care nu se limiteaza la salariu si care bnnu cred ca o ora de pauza intr-un program total de 8 ore este putin!
meme Miercuri, 28 August 2013
cine imi poate spune cum este la departamentul de retentie?mediul de lucru?nivelul de stres?si cam cate apeluri se dau pe ora?
just me Luni, 9 Septembrie 2013
pentru''Vanzator profesionist".Te inseli prietente.Romtelecom are un parteneriat foarte tare in ceea ce priveste vanzariile D2D cu firma Pro solutions Agency..In total sunt aproximativ 1000 de angajati(poti sa cauti si pe internet).Nu te fura absolut nimeni cu nimic..Comisioanele sunt platite exact cum semnezi C.I.M.Plata salariului se face intotdeauna la data stabilite.In 3 ani si jumatate de cand sunt angajatul lor,al pro-solutions nu au intarziat decat o singura data o singura zi.Agentii sunt plati la numarul de serivicii vandute.Targetul lor minim este de 21 de produse vandute(ex.7 clienti care isi achizitioneaza un pachet de 3 servicii).La indeplinirea aceste target salarul iti va fi de minim 900 NET.Dar poti ajunge mult mai mult.Daca esti profesionist si iti plac vanzariile D2D poti face bani frumosi.Eu personal nu am avut salarul mai mic de 2000 net in ultimii doi ani.Daca nu sunte PUTUROSI recomand cu placere acest departament din Romtelecom.
Windsurfer Joi, 12 Septembrie 2013
Ce salarii se dau prin romtelecom? mariri ceva? Ma intereseaza mai mult pe IT...
de-a lu nelson Vineri, 13 Septembrie 2013

mdah, am fost si eu la interviu pentru part-time pe retentie.
a fost ceva de grup, am fost 10 in total.
recrutoarea s-a comportat ok, a cam dat de inteles de la inceput ca venitul e de mizerie si a dat si raspuns in timpul precizat.

promisiuni de cariera pe termen lung si alte bla-bla-uri.
sediul, de nivel low-cost, un fost oficiu postal de langa statia de metrou Lujerului

dark night Duminica, 15 Septembrie 2013
salariul pt un part time(4 ore) este de 700 Ron brut +bonuri de masa
Paula Luni, 30 Septembrie 2013
De-a lu nelson cum a fost interviul pentru part-time pe retentie? teste sau pur si simplu intrebari libere?
Multumesc!
de-a lu nelson Luni, 30 Septembrie 2013
a fost un fel de joculet de societate...
o dezbatere pe tema ce departamente din cadrul unei firme imaginare de organizari evenimente ar trebui pastrate.

Compania Romtelecom a fost achizitionata de catre Telekom Romania Mobile Communications SA. Puteti impartasi in continuare experientele voastre aici.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?