Forum despre Route 66


hai la proces Vineri, 12 Iulie 2013
*89... pt cine stie :)
Hai la proces Vineri, 12 Iulie 2013
* de aia :)
Anti Sambata, 13 Iulie 2013
Am lucrat si eu cativa ani in compania asta, insa am plecat cand lucrurile inca stateau bine. Mai erau mici derapaje dar treaba mergea, erau multe proiecte si deplasari prin strainatate, se lucra inca la proiecte multe si complexe, lumea era entuziasmata.

Prin 2012 insa lucrurile au inceput sa se strice, treaba cu clientii externi a inceput sa scartaie, intre timp am inteles ca unii au si reziliat contractele, aducand compania aproape de faliment. Din ce-am inteles, se mai lucreaza pe ceva maruntisuri pentru iPhone, pentru ca nici oameni multi nu mai au. Au fost ceva incercari nereusite cu studenti, dar nici cu ei nu s-a reusit nimic. Se pare ca management de doi lei al firmei a devenit arhicunoscut in tara, si toti fug de Route 66.

Cum era normal, compania a inceput sa-si scada costurile:
-angajari pe salarii mai mici, eliminarea persoanelor cu contracte temporare si salarii mari, stop investitii in cercetare;
-desfiintarea departamentului help desk prin motivatia hilara ca nimeni nu mai procedeaza asa; intre timp, desi nu prea e legal, niste angajati pe alt domeniu fac munca de help desk;
-instaurarea unui nivel maxim de supraveghere si teroare in firma, mai ales asupra celor indezirabili, pentru a-i face sa plece;
-jocul duplicitar in cadrul firmei: toti angajatii, fara exceptie, trimit drafturi spre aprobare chiar si pt mailurile interne: x tre sa rezolve ceva cu y: ambii trimit drafturi; marele alb schimba sensul si stilul ambelor drafturi astfel incat sa para ca x il ataca pe y, si invers. Rezultat: se rezolva ce trebuia rezolvat, x si y ajung sa se urasca intre ei, in final toata lumea mai are incredere doar in management;
-patronii devin cei mai buni specialisti in absolut orice domeniu, fara exceptie. Nu conteaza ca unul a studiat fizica si altul doar comert pe la Mac. Ei sunt adevaratii trimisi ai lui Dzeu in firma aia, si un al doilea Steve Jobs. In realitate, oamenii de exceptie adusi cu greu in firma pe diverse domenii ajung sa devina frustrati de ceea ce se intampla, si, in final, sa plece;
-daca esti donsoara si iti place sa iti periezi seful si sa ii cureti zilnic fructele, ai cele mai mari sa se sa iesi la pensie din firma aia. Valoarea nu mai conteaza, si, dupa cum zicea si un patron nu demult, poate sa ia un om simplu de pe strada si sa il invete mySQL in 2 zile. Nu-i trebe experti.
...si altele

Mare pacat de aceasta firma. Cand intrasem eu acolo tocmai incepea o colaborare de mare succes cu Samsung. A mers bine cat a fost Sybren in firma. Dupa ce l-au zburat si au inceput cei 3 sa reinventeze gaura la covrig, s-a dus totul dracului. Pacat de oamenii de acolo, de multele idei bune avute chiar de patroni.

Pacat de excesul de zel aplicat datorita frustrarilor unora care se chinuie de 10 ani sa copieze concurenta si vad ca nu le iese. "Comunismul a disparut acum 20 de ani", dupa cum zicea patronul, din pacate in Route 66 e in floare...

Nu recomand decat celor cu nervii foarte tari.
adevar graiesti Duminica, 14 Iulie 2013
subscriu
Anonymous Luni, 15 Iulie 2013
Un proces castigat impotriva ROUTE 66:

http://portal.just.ro/62/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6200000000077007&id_inst=62

01.10.2012
Ora estimata: 8:30
Complet: MAS2 (sala T1)
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestatia formulata de contestatorul X, cu domiciliul procesual in Y, in contradictoriu cu intimata S.C.ROUTE 66 S.R.L., cu sediul in mun. Brasov, str. Gheorghe Lazar, nr. 2. Anuleaza Decizia nr. 3, emisa de intimata la data de 21.05.2012, prin care s-a dispus concedierea contestatorului in conformitate cu dispozitiile art. 61 lit. d din Codul muncii. Obliga intimata la plata catre contestator la plata de despagubiri, reprezentand salariile si celelalte drepturi salariale de care ar fi beneficiat contestatorul de la data incetarii raporturilor de munca, respectiv 21.05.2012 si pana la data incetarii de drept a contractului individual de munca, respectiv data ramanerii definitive si irevocabile a prezentei sentinte - actualizate cu rata inflatiei la data platii. Obliga intimata sa plateasca contestatorului suma de 3.300 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata. Definitiva. Cu drept de recurs in 10 zile de la comunicare Pronuntata in sedinta publica, astazi,01 octombrie 2012.
Document: Hotarare 1347/2012 01.10.2012
PROBLEMA ROUTE-ULUI Luni, 15 Iulie 2013
Probelma ROUTE-ului este ca doctorul in fizica atomica considera ca este indreptatit si capabil sa opereze pe cord deschis.

Problema ROUTE-ului este ca toti sunt doctori in alte domentii decat cele in care "opereaza".

Problema ROUTE-ului este ca ei considera (si spun) ca "in Romania este posibil".

Problema ROUTE-ului este ca cel care taie si spanzura este senil.
ce zici nu e bine! Vineri, 19 Iulie 2013
Citat de la Johan, din prima pagina:

"Talk, talk, talk.. all bullshit, that's what you all are only good at. Very few people do decent work these days! and Route will continue to select it's employees only from the best. But, if you prefer listening to these incompetents, it's your choice. Good people will always have an open door here. Come and see for yourself."

Concluzie: Vii la interviu, ti se spune povestea cu "best campani to vorc for", si cu "best emploies", semnezi, vii, vezi ca aici seful zbiara la oameni, ti se spune ca "romanii sunt o sleahta de puturosi, ca sa vezi ce cultura a muncii au asiaticii" (chinez pe plantatie vor adica sa fii), dupa care iti dai seama ca ai gresit alegerea. Dar cam tarziu...

Zice Johan ca isi selecteaza angajatii "only from the best". Atunci de ce tot el zice ca cei mai multi dintre ei sunt puslamale si "incompetents"? Ori alege prost, ori ceva e putred.

Alt citat de-al aluilalt mahar:

"Family? I divorced twice, now I am married again. Business is what matters in life. Please complete this assignment afterhours."

Eu am ales sa nu-l ascult totusi, si am divortat de familia Route. Nu-mi pare rau.
ce zici nu e bine! Vineri, 19 Iulie 2013
"The open door here" pentru "the good people" a fost larg deschisa in ultima vreme. Din interior spre lumea mai buna de afara.
student Duminica, 21 Iulie 2013
am auzit ca mai nou fac contracte in care scrie ca n-ai voie sa pleci la firma x sau y. e adevarat? si faptul ca isi dau in judecata fostii angajati?
Panseluta Duminica, 21 Iulie 2013
@student: nu e nou, e vechi de cand firma. Se numeste clauza de neconcurenta, si e perfect legala daca contine toate elementele specificate de lege si, bineinteles, esti si tu de acord sa semnezi asa ceva.

Cauta pe net codul muncii, clauza de neconcurenta. Documenteaza-te bine, nu te increde in ei sau in prieteni, e viitorul tau.

Important:
-prima pentru neconcurenta este MINIM 50% din salariul tau brut in firma pe ultimele 6 luni, si se negociaza;
-clauza se extinde pe maxim 6 luni de la terminarea contractului de munca pt palmasi, si maxim 2 ani pentru functii de conducere;
-clauza nu isi produce efectele in perioada de proba;
-clauza nu isi produce efectele daca contractul tau de munca se termina de drept sau din motive ce nu tin de persoana ta (ex. Restructurare de personal);

Ce inseamna mai exact?
-poti sa-ti negociezi prima de neconcurenta 100% din brutul tau si sa stai acasa 6 luni pe banii lor, urmand ca dupa aceea sa alegi unde pleci. N-au ce-ti face.
-daca ti se acreste repede si esti in perioada de proba, pleaca fara probleme in perioada de proba. N-au ce-ti face.
-daca ti se acreste pe parcurs, asteapta sa-ti expire contractul, nu-l prelungi, si apoi pleaca. N-au ce sa iti faca.

Totusi, spee ca esti un om cat de cat matur, cu capul pe umeri, care stie sa caute pe Internet si sa citeasca diverse lucruri despre angajatori, si sa nu faci prostia sa te duci la ei. Ar fi pacat sa iti distrugi nervii la inceput de cariera pentru 2600 ron net si bonuri de masa. Nu merita, psihologii iau 150-200 ron/ sedinta, nici n-o sa-ti ajunga banii.

Cauta in alta parte, nu acolo.
student Luni, 22 Iulie 2013
Mersi Panseluta :)
100 ROUTE 66 Factbook Luni, 22 Iulie 2013
100 ROUTE 66 Factbook

1) La ROUTE 66 absurdul frizeaza ridicolul. (parere personala)

2) ROUTE 66 functioneaza in afara legii. (probat mai jos)

3) ILEGAL: La ROUTE 66 primesti avertisment scris daca donezi sange pentru familie fara sa obtii "aprobare". (cazuri concrete)

4) ILEGAL: La ROUTE 66 ti se interzice sa donezi sange. (cazuri concrete)

5) De la ROUTE 66 primesti amenintari daca nu faci ca ei. (cazuri concrete)

6) De la ROUTE 66 primesti amenintari la adresa familiei daca nu faci ca ei. (caz concret)

7) ILEGAL: La ROUTE 66 te obliga sa efectuezi fals in acte. (cazuri concrete)

8) ILEGAL: La ROUTE 66 te obliga sa semnezi chestionare false pentru medicina muncii. (cazuri concrete)

9) ILEGAL: La ROUTE 66 nu se face instructaj pentru medicina muncii. (cazuri concrete)

10) La ROUTE 66 fisa postului nu este respectata. (cazuri concrete)

11) La ROUTE 66 emailurile sunt monitorizate. (adevar absolut)

12) La ROUTE 66 contul de Skype este monitorizat. (adevar absolut)

13) ILEGAL: La ROUTE 66 regulamentul intern nu este la vedere. (adevar absolut)

14) ILEGAL: La ROUTE 66 nu se semneaza pentru modificari in regulamentul intern. (adevar absolut)

15) ILEGAL: ROUTE 66 te obliga sa folosesti software piratat. (cazuri concrete)

16) ROUTE 66 nu plateste cativa euro pe o aplicatie concurenta, ci o pirateaza. (cazuri concrete)

17) ILEGAL: La ROUTE 66 primesti ordine de la persoane care nu figureaza la ITM. (caz concret)

18) La ROUTE 66 primesti ordine de la persoane care nu si-au asumat nici o responsabilitate legala. (caz concret)

19) ILEGAL: La ROUTE 66 daca iti iei concediu medical pierzi din concediul de odihna. (adevar absolut)

20) La ROUTE 66 "policy"-urile tin loc de regulament intern. (caz concret)

21) Din ROUTE 66 pleci indisciplinar daca nu respecti "policy"-urile. (caz concret)

22) Din ROUTE 66 pleci indisciplinar daca vorbesti la telefon. (caz concret)

23) Din ROUTE 66 pleci indisciplinar daca faci pauze. (caz concret)

24) Din ROUTE 66 pleci indisciplinar daca intarzii. (cazuri concrete)

25) ROUTE 66 are in curs nenumarate procese cu fostii angajati. (adevar absolut)

26) La ROUTE 66 se monitorizeaza cat stai la baie. (cazuri concrete)

27) La ROUTE 66 se monitorizeaza de cate ori mergi la baie. (cazuri concrete)

28) La ROUTE 66 se monitorizeaza cat de repede mergi cand te duci la baie. (caz concret)

29) La ROUTE 66 timpul petrecut la baie trebuie sa-l stai peste. (cazuri concrete)

30) La ROUTE 66 ti se imputa ceea ce nu ai facut. (cazuri concrete)

31) ROUTE 66 iti interzice sa razi la servici. (cazuri concrete)

32) ROUTE 66 iti cere sa plangi daca ceva nu merge (tot timpul). (cazuri concrete)

33) La ROUTE 66 este interzis sa vorbesti cu familia. (cazuri concrete)

34) La ROUTE 66 daca iti ajuti sotul/sotia inseamna ca acesta/aceasta este incapabila. (caz concret)

35) La ROUTE 66 nu exista director general. (adevar absolut)

36) La ROUTE 66 nu existau oglinzi la baie. (adevar absolut)

37) La ROUTE 66 astepti cu lunile dupa o adeverinta. (cazuri concrete)

38) La ROUTE 66 esti jignit si umilit la ordinea zilei. (cazuri concrete)

39) La ROUTE 66 reprezentantii angajatilor sunt pedepsiti. (cazuri concrete)

40) La ROUTE 66 este interzis sa iesi doua minute afara. (cazuri concrete)

41) La ROUTE venirea la ora exacta era obligatorie. (cazuri concrete)

42) La ROUTE plecarea la ora exacta era interzisa. (cazuri concrete)

43) La ROUTE 66 se plateste umilinta. (parere personala)

44) La ROUTE 66 se plateste cat de lunga ai limba. (parere personala)

45) La ROUTE 66 se plateste statul la calculator, nu munca. (cazuri concrete)

46) La ROUTE 66 nu se plateste performanta. (cazuri concrete)

47) In ultimii ani din ROUTE 66 au plecat foarte multi oameni cu vechime. (adevar absolut)

48) Din ROUTE 66 inca pleaca cei mai multi oamenii dintre firmele de IT. (parere personala)

49) La ROUTE 66 se intra usor si se pleaca si mai "usor". (cazuri concrete)

50) La ROUTE 66 dupa 8-9 ani de zile esti un nimeni. (cazuri concrete)

51) La ROUTE 66 se desfiinteaza un departament pentru a da un om afara. (caz concret)

52) La ROUTE 66 departamentul de customer support a fost desfiintat. (adevar absolut)

53) La ROUTE 66 product manager-ul se ocupa de customer support. (cazuri concrete)

54) La ROUTE 66 project manager-ul doar "plimba" emailuri. (cazuri concrete)

55) La ROUTE 66 nu mai exista ierarhie: sunt ei si restul. (adevar absolut:)

56) La ROUTE 66 cand se desfiinteaza un departament se petrece. (caz concret)

57) La ROUTE 66 cand se da un om afara se petrece. (caz concret)

58) La ROUTE 66 team building inseamna sa mananci covrigi si sa bei bere. (cazuri concrete)

59) La ROUTE 66 sunt 3 destepti si restul prosti. (parerea lor)

60) La ROUTE 66 vocabularul celui care iti da ordine este de bulevard. (cazuri concrete)

61) La ROUTE 66 sefii sunt razbunatori. (cazuri concrete)

62) ROUTE 66 se razbuna pe sotii/sotiile celor care au plecat. (cazuri concrete)

63) Pentru ROUTE 66 team leader-ii care au plecat sunt incompetenti. (cazuri concrete)

64) Pentru ROUTE 66 project manager-ii care au plecat sunt incompetenti. (cazuri concrete)

65) Pentru ROUTE 66 product manager-ii care au plecat sunt incompetenti. (cazuri concrete)

66) Pentru ROUTE 66 directorii sunt incompetenti. (cazuri concrete)

67) Pentru ROUTE 66 restul firmelor sunt vax. (cazuri concrete)

68) La ROUTE 66 ti se ureaza "condoleante" cand te casatoresti. (cazuri concrete)

69) La ROUTE 66 nu se doreste sa ramai insarcinata. (cazuri concrete)

70) La ROUTE 66 nu se doreste sa devii tata. (cazuri concrete)

71) La ROUTE 66 cel care comanda nu detine nici o pozitie in firma. (caz concret)

72) ROUTE 66 isi minte clientii. (cazuri concrete)

73) ROUTE 66 isi minte angajatii. (cazuri concrete)

74) ROUTE 66 isi minte colaboratorii. (cazuri concrete)

75) La ROUTE 66 comunicarea intre angajati este drastic impiedicata. (adevar absolut)

76) La ROUTE 66 se practica Divide et Impera. (adevar absolut:)

77) La ROUTE 66 oamenii nu se mai opun. (cazuri concrete)

78) La ROUTE 66 oamenii nu se mai apara/ajuta reciproc. (cazuri concrete)

79) La ROUTE 66 oamenii se parasc si se sapa intre ei. (cazuri concrete)

80) La ROUTE 66 te imbolnavesti de hernie de disc. (cazuri concrete)

81) La ROUTE 66 nu sunt scaune speciale pentru spate. (adevar absolut)

82) La ROUTE 66 poti avea probleme de vedere. (cazuri concrete)

83) La ROUTE 66 se mai folosesc monitoare foarte vechi. (adevar absolut)

84) La ROUTE 66 daca nu poti merge in delegatii esti obligat sa parasesti firma. (cazuri concrete)

85) La ROUTE 66 existau trei "product manageri" si zero "project manageri". (adevar absolut)

86) La ROUTE 66 oameni de la helpdesk erau project manageri. (cazuri concrete)

87) La ROUTE 66 oameni cu peste 10 ani vechime mai au cosmaruri noaptea ca ii dau afara. (caz concret)

88) La ROUTE 66 iti da lectii de programare unul care habar n-are. (adevar absolut:)

89) La ROUTE 66 sefii tai sunt mai prosti decat tine. A se citi ca esti mai destept decat superiorii tai. (parere personala)

90) ROUTE 66 da afara femeile insarcinate. (cazuri concrete)

91) La ROUTE 66 toti au capul plecat. (parere personala)

92) La ROUTE 66 se copiaza mai rau ca la chinezi. (cazuri concrete)

93) La ROUTE 66 te lovesti de violenta verbala. (cazuri concrete)

94) La ROUTE 66 te lovesti de violenta fizica. (cazuri concrete)

95) La ROUTE 66 te lovesti de prostia sefilor. (cazuri concrete)

96) ROUTE 66 loveste in oamenii bolnavi. (cazuri concrete)

97) ROUTE 66 loveste in femeile insarcinate. (cazuri concrete)

98) ROUTE 66 loveste in familiile angajatilor. (cazuri concrete)

99) ROUTE 66 loveste in tine. (parere personala)

100) ROUTE 66 e istorie. (adevar absolut:)
Un Marti, 23 Iulie 2013
Numai prostii ai scris bai. La Route 66 toata lumea este primita cu bratele deschise. Numai incompetentii si cei care nu fac fata adevaratelor provocari se plang. Veniti cu totii in aceasta firma sa vedeti cu ochii vostri cum sta treaba. A mai ramas crema societatii. Restul s-au dus ca n-au facut fata. Cei adevarati sunt bineveniti la noi.
anonim Marti, 23 Iulie 2013
Comentariul tau banuiesc ca e ironie maxima, nu? Ca altfel nu stiu cum sa il interpretez. Mi-e greu sa cred ca cineva ar putea zice asta la modul serios.
Lamureste te rog. Cei care nu cunosc firma s-ar putea sa nu inteleaga ironia :))
Acelasi Marti, 23 Iulie 2013
Cei ce nu-nteleg msj meu de mai sus inseamna ca-s batuti in cap :)
Fratilor, acolo e nasol ...
Vasea Marti, 23 Iulie 2013
ROUTE 66: Bilantul pe 2012, informatii publice pe mfinante.ro:
Cifra de afaceri: 10 170 040 RON (cam 2.3m euro)
Profit: 34 314 RON (cam 8k euro = doar 0,33% din cifra de afaceri = slabut/putred)
Datorii: 1 902 506 RON (cam 500k euro)
Active imobilizate: 264 171 RON (cam 60k euro)
Active circulante: 1 409 215 RON (cam 320k euro)
Capitaluri proprii: -218 961 RON (cam 50k euro)
Angajati: 86 (oare?)

Succes in analiza. Consultati DEX-ul sau un dictionar simplu de termeni economici pentru a intelege termenii de mai sus. Concluziile le poate trage oricine cu minime cunostinte de matematica.
Vasea Marti, 23 Iulie 2013
ROMIMO: Bilantul pe 2012, informatii publice pe mfinante.ro:
Cifra de afaceri: 1 215 791 RON (cam 300k euro)
Profit: -1 319 530 RON (cam -400k euro)
Datorii: 54 707 700 RON (cam 12.4m euro)
Active imobilizate: 23 002 284 RON (cam 5.2m euro)
Active circulante: 1 297 655 RON (cam 400k euro)
Capitaluri proprii: -30 407 761 RON (cam -6.9m euro)
Angajati: 1 (si bun)
Vasea Marti, 23 Iulie 2013
SPRINGFIELD SRL: Bilantul pe 2012, informatii publice pe mfinante.ro:
Cifra de afaceri: 142 121 RON (cam 32k euro)
Profit: -111 371 RON (cam -25k euro)
Datorii: 1 063 296 RON (cam 240k euro)
Active imobilizate: 114 893 RON (cam 30k euro)
Active circulante: 285 687 RON (cam 65k euro)
Capitaluri proprii: -662 716 RON (cam -150k euro)
Angajati: 0 (?)
Un Mare ... Miercuri, 24 Iulie 2013
Deci sa inteleg ca aia de la Route au activitati imobiliare si programarea o fac doar asa de mascarada?
Hihi Marti, 30 Iulie 2013
Studiu de caz: joburile pe care le prefera cei mai multi psihopati:
http://m.evz.ro/news/1050005

Top 10, locul 1: director executiv (CEO).

Route 66 nu face exceptie de la reguli

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?