Forum despre SAP Romania


GICA Joi, 7 Februarie 2013

Nu pot da decat informatii partiale despre SAP Romania pentru ca nu am lucrat acolo iar pila avuta a fost prea mica ca sa fiu acceptat la toate interviurile; pentru accederea la Academie (dureaza ca 4 luni timp in care se castiga ca 900 EUR) ai nevoie ori de experienta in SAP (mult mai mult decat nivel de user) si/sau o pila zdravana. Dupa Academie e deja un salt salarial iar dupa 8-10 luni e alt salt....daca ai reusit sa intri si rezisti ritmului de plecari (prietenii stiu la ce ma refer) nu ma indoiesc ca e foarte bine la aceasta companie.
Succes!

cineva Vineri, 8 Februarie 2013
nu se fac angajari la SAP Romania , ci doar la SAP Near Shore, centru EMEA,
SAP se reorganizeaza global in Germania in special. Nu ca nu o duce bine, compania bate record dupa record la profitabilitate, problema este ca numai din software, consultanta abia supravietuieste si nici nu da semne ca vrea sa-si revina. Ce se stie clar in Romania este ca trebuie sa creasca rapid ca aici e ieftin si nu-s sindicate. Asa ca experimentul de maim insucces este ca orice crestere heirupista nu e buna.
Trebuie sa creasca, sa se autosustina, dar proiectele nu vin. Sunt doar cereri de experti in proiecte. Pentru juniorimea proaspat angajata si trainuita haotic in academiile de 3-4 luni (platite cu 6-13 milioane pe luna) nu exista nici o coerenta de formare ulterioara certificarii. La basis sau la abap, in Bucuresti si Timisoara, juniorii sunt asignati pe sarcini simple in ograda seniorilor, ceea ce este cat de cat este acceptabil, iar 600 de euro pentru un student nu-i rau.
Dar la functional, durere si tristete maxima. Dupa certificarea initiala, cel mai adesea urmeaza o noua certificare, si apoi alta si alta, pana cand uiti de fapt pentru ce ai fost initial angajat. Nu exista perspective de lucru si formare on the job , doar noroc si disponibilitate a cuiva, care intmaplator lucreaza remote si are chef sa arate, insa de cele mai multe ori, nu-i arde sa piarda vremea cu studentii. Succesul depinde de alocare in proiect, deci succesul tau este succesul managerului tau, insuccesul lui de a-ti gasi proiect este numai problema ta, pe care ti-o va explica negresit, fara sa recuoasca ca e incompetent. Daca nu ai proiect, nu esti angajat pe SAP pentru ca produci raportare negativa iar managerul are target pe utilizare, asa ca ramai pe 20 de milioane si contract temporar pe Manpower ...pana iti gasesti in alta parte. Evident, cum de indraznesti sa pleci, firma a investit in tine, iar tu esti nerecunoscator. Intre timp, se vor face alte academii, aceleasi promisiuni, fetze noi, aceleasi abureli.
Alternativa este ca dupa cateva certificari, un pic de familiarizare cu sistemul, daca vorbesti germana, sansele sa-ti gasesti de lucru in scurta vreme sunt destul de bune ! In Romania , greu iti gasesti pe SAP. In Cluj, nu am avut parte decat de promisiuni, da nici pe la bucuresti nu-i prea diferit, vorbe si umilinte anormal de multe, altfel principalu motiv pentru care venim dimineata in cotetul de sediu pe care ni-l gasise incompetentu de manager de la bucuresti este masa de pranz platita de companie.
No, multumim SAP-ului pentru certificari, salutari din Germania !
PAS Vineri, 8 Februarie 2013
Am participat si eu la niste interviuri pentru SAP academy. Ma bucur ca au inceput sa apara review-uri, totusi. Acum 1 luna -2 nu am nu am gasit pareri despre SAP pe net.
Am postat aici aventura:)

http://worldselftraveler.wordpress.com/category/2-job-interviu/
GICA Miercuri, 13 Februarie 2013
e clar ca "cineva" e insider....ce ma mira totusi este nivelul salarial pentru cei cu experienta de peste 10 ani intr-un domeniu ....pila aia care am avut-o (slaba deci, de vreme ce n-a reusit sa "rezolve") mi-a zis clar ca in timpul academiei sunt ca 800-900 EUR si esti angajatul lui Manpower pe timpul asta pentru ca "esti trecut pe cheltuiala" cum frumos se exprima cei de la SAP Romania (sau in fine, SAP Near Shore). La interviuri s-a ajuns si la tema bani si am fost intrebat: "stiti cam care e nivelul salarial?" "da, am zis circa 800-900 EUR pe perioada Academiei", lucru confirmat cu un sec "da".
Oricum, coroborat ce ce povesteste PAS care se potriveste un pic si cu ce am patit si eu, tind sa cred ca s-au schimbat cu 180 grade si salariile pe perioada academiei sunt intr-adevar foarte proaste, de ordinul celor mentionate mai sus....
cineva Luni, 12 August 2013
da, 35 de milioane dupa certificare, in continuare pe Manpower, dar la fel si dupa Manpower, fara crestere. Discutia despre bani la SAP este un nonsens ! Daca ai deschis gura despre bani ... ti-ai luat recplica de kkt sau ..ti se gaseste rapid "vreun defect" pentru care ceva nu a fost bine, deci revew prost = NU MARIRE ! ..si oricum, e doar vina ta..chit ca nu ai avut de lucru. si asta e tot din vina ta !
apoi, esti junior, deci cum.nu prea produci, decat consumi ..cum de ai tupeu sa deschizi gura despre bani ?! ce faci tu concret ca sa-ti castigi chifla de la masa de pranz ?! pai si ce daca nu e treaba ta sa vinzi, ci doar a sefului tau sa te vanda ...esti dator sa contribui la "autopromovarea ta" a gasesti cleinti...salariul tau e salariul sefului tau, bonusul tau, e bonusul lui ...si tot asa ! deci ciocul mic si joc de glezne !...si hai sictir ca esti doar o resursa , care nu produce oricum nimic ! nu da nimeni doi scuipati pe tine ...! iar pestele de la cap se'mpute , asa ca nu te duce sa te plangi la sefu lu sefu ...ca ti-o furi si mai rau !
pe scurt: oamenii din firma sunt oameni misto, de calitate ! pacat ca managementul pute ! duhneste de prostie si nu se multumeste doar cu atat, ci o promoveaza drept model de inspiratie ! culmea e ca se propaga !
deci veniti la SAP, luati-va certificarile..mai stati fro 3-6 uni poate prindeti proiect ...aspect care tine fix de noroc ...altfel, adio si la revedere !
fane Joi, 5 Decembrie 2013
Stiu ca scosesera niste joburi frumusele de predictive analytics acum ceva timp, care par se semene cu ce vorbeste mai sus. Poate ne spune cineva din interior ceva.
una Duminica, 22 Decembrie 2013
e mai bine decat in alte corporatii ca mediu de companie, dar dezvoltarea profesionala si oportunitatile de lucru concret pe proiecte sunt efectiv la noroc proiecte nu prea sunt ...
broscutza Vineri, 19 Decembrie 2014
Am dat 2 interviuri telefonice cu SAP Romania. Primul a fost cu HR, un interviu foarte ok si al doilea cu un tehnic si un director pe SAP. In interviul tehnic le-am demonstrat ...
razvanv Luni, 30 Martie 2015
Salut, Stiti cumva care este salariul pentru Local IT Support - SAP Bucharest . Am aproape 5 ani de experienta in call center in telecom, dar nu am calificari SAP.Multumesc.
cinevaundeva Luni, 6 Aprilie 2015
broscutza, de unde ai auzit de salarii de peste 1500 euro pentru majoritatea programatorilor?
unsarac Joi, 11 August 2016
am fost chemat pentru un interviu pe pozitia de junior sap bi consultant - sap academy stie cineva ce salarii se dau pt asa ceva ?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?