Forum despre Siveco Romania SA


Vlad Sambata, 20 Aprilie 2013
Tocmai ne-au anuntat ca s-a schimbat programul de lucru, de acum lucram 12 ore pe zi. Etajul 3, nimeni nu comenteaza nimic !!?
Cineva Duminica, 19 Mai 2013
Daca s-ar lucra 12 ore pe zi in firma nu ar fi goala la 8 dimineata si la 8 seara. Majoritatea probabil ca stau peste program, dar o ora, nu 4.

Privind lucrul, depinde de la departament la departament. In unele parti este mult stres, multe ore suplimentare, in alte parti este bine.
gigi Joi, 8 August 2013

Cereti sa vedeti toate anexele pe care trebuie sa le semnati - sunt niste clauze de fidelitate - adica va obligati sa ramaneti fidel si devotat firmei siveco si dupa incheierea contractului de munca ! - o clauza destul de puternica avand in vedere despagubirile materiale cu care sunteti de acord in caz contrar.

Garfield Joi, 8 August 2013
Studiati codul muncii art 21, care specifica clauza de neconcurenta. Orice clauza semnata cu orice angajator, care nu contine minimul de elemente prevazut de lege, este nula! Indiferent daca la angajare te pune a semnezi orice, o clauza nula nu poate sa isi produca efectele!
@Ionut Luni, 26 August 2013
Probabil ca nu se cunoaste/intelege termenul de fidelitate - ec insemana sa ramai fidel unei societati dupa incetarea contractului de munca ? n-am mai auzit de asa ceva .....
Cristi M. Miercuri, 4 Septembrie 2013

Hello, am lucrat la Siveco 3 ani ca dezvoltator si a fost destul de ok, dupa gustul meu. Am invatat multe, a fost si harcore pe alocuri - dar recompensant ( most of it ); oamenii dinamici, colegi cu bun-simt si un fel special de a fi ( in a good way! ). Managementul... hmm, nu chiar sclipitor, dar cu rezultate peste timp.

Dar deh, poate depinde de departament / proiect. So, a fost ok overall. Din pacate nu prea se lucreaza cu ce se cauta acum pe piata, iar cand sunt variatii politice au de suferit si proiectele in derulare,deci si angajatii - gen relocari pe alte tehnologii mai intunecate si uitate, sau bug-fixing... lucruri care m-au indemnat sa plec. :)

Daca vrei sa muncesti ca dezvoltator, ai ce afla si poti progresa. N-am avut nicio anexa dintr-asta tip "pact pe viata" :) Am avut in schimb 13 certificari platite integral de Siveco, 2 cursuri la fel. Nu mi-au cerut nici bani inapoi, nici sufletul si nici sa parasesc orashul pana la apus si sa nu mai lucrez in IT ( doh ).

Daca va duceti la interviu, sunteti acceptati si vi se da o copie dupa contract, pentru care sunteti de acord, si daca proiectul sau metodologia vi se par in regula, atunci nu strica sa faceti o incercare. Se plateste bine, se poate evolua si e o firma stabila si corecta care ofera ceva beneficii in timp.

User Joi, 3 Octombrie 2013

....dragii mei, poate ne relateaza cineva, mai cu simtul realitatii, cum mai sta treaba cu proiectele; ce promitea managementul ca ar fi "pe teava"....mai e de tras?!?

Daaaaaa Marti, 15 Octombrie 2013
Mai multe detalii despre aceasta firma la momentul de fata, daca se poate, cum a zis si suka. Thx !
Off Marti, 2 Septembrie 2014
E chiar asa de mare problema cu managementul firmei Siveco?
y Joi, 11 Septembrie 2014
Nu sunt salariat in Siveco. Am avut interviu prin recomandarea unei agentii de recrutari.Interviul a tinut aproximativ 2 h jumatare -3 ore. Partea cea mai importanta a fost interviul tehnic, discutie cu 2 team leaderi. Daca era ceva aranjat se vedea (intrebari tendetiose, rautate etc, e foarte usor sa faci praf pe cineva cand iei un interviu tehnic). Au avut un ton respectos, au vorbit frumos si nu am ce sa le reprosez.La modul cum au pus problema as lucra cu ei. Dupa care a mai urmat discutia cu HR in restul timpului ramas. A mai urmat inca un interviu cu o persoana din management. Au inistat pe faptul ca la Siveco se munceste (va rog sa-mi spuneti o firma unde nu de munceste sa ma duc la ea), mi-au spus ca weekend-uri la nivel exceptional, termene stranse, clienti pretentiosi etc. Nu mi-au zis de 12 ore la servici asa cum scrie pe acest forum. Nu am gasit sange pe pereti si nici vreun schelet in dulap (cineva de la HR a venit in sala unde am dat interviul si a deschis toate usile de la dulapuri fara a lua nimic, vrand probabil sa-mi arate ca nu e nici un schelet; la subsol nu am fost). Concluzia mea e ca nu sta nimeni 2 ore peste program, mai ales vineri seara daca era ceva "aranjat" si sa mai faca de fatada si interviu cu cineva din managemen care se vedea ca e o persoana f f ocupata. Repet nu sunt salariat.
plus null Joi, 11 Septembrie 2014

Lucrez in aceasta firma de peste 3 ani, am trecut prin toate: weekend-uri petrecute la munca, am stat peste program destul de des, am plecat si la ora 5 dimineata de la birou iar peste 6 ore m-am intors la munca .. insa asta nu e problema cea mai grava, problema e cu top managementul.
Eu unul am avut noroc sa nu fiu implicat in proiecte cu termene extrem de stranse.

De ce am rezistat asa mult ? pentru ca eram extenuat fizic si psihic si nu aveam timpchef de interviuri, mai ales ca aici salariile sunt un pic peste media pietei.
Insa acum dupa ce managemenul a fost incarcerat e limpede ca trebuie sa parasesc barca, am discutat cu ceilalti colegi si cei mai multi imi urmeaza exemplul, e timpul sa-mi gasesc o firma unde nu sunt sunat la ora 2 noaptea sa fiu intrebat de ce nu am rezolvat un anumit bug.
Sunt curios ce proiecte va mai castiga aceasta firma in conditiile in care nimeni nu va mai dori sa ii acorde contracte cu dedicatie.

DEZVLOTATORI Duminica, 14 Septembrie 2014

Programatorii SIVECO sunt si peste media pietei ca salariu, dar si ca knowledge. Se fac ore suplimentare neplatite, dar cam 1/zi, nu 5, nu 10 !

User Luni, 15 Septembrie 2014

1) SIVECO are o gramada de contracte cu statul (cum au si multe alte firme), dar are o gramada de software care este pentru exterior: Bulgaria, Kazahstan si tarile arabe au beneficiat de software SIVECO. Exemplu: lectiile interactive sunt geniale.

2) In fiecare an lumea intra pe edu.ro, dovada ca SIVECO a facut si ceva bun care a ramas si va ramane ceva util.

z Vineri, 19 Septembrie 2014
Siveco este emblema IT-ului romanesc in lume.
Daniela_I Joi, 28 Mai 2015
Buna! Cine lucreaza in prezent la SIVECO si imi poate raspunde la 4-5 intrebari? Imi scriu lucrarea de licenta despre SIVECO si am nevoie de cateva raspunsuri. Multumesc.
alexi Marti, 27 Septembrie 2016
Ce se mai aduce cu aceasta firma?
KinderOne Sambata, 17 Decembrie 2016
Am fost la interviu acum o luna de zile. Nici macar nu s-au deranjat sa dea un raspuns, indiferent de natura lui. Oricum la finalul discutiei, probabil datorita salariului cerut, doamna de la HR mi-a dat de inteles ca trebuie sa stiu mai mult Selenium si ca ii pare rau ca asta era o cerinta fundamentala. Ideea e ca postul din pacate nu era Automation QA Engineer ci Senior Software Tester. Deci in principiu manual tester cu experienta si nu scria in anunt ca e obligatoriu Selenium ci e doar considerat un avantaj !
Oricum, am pierdut o zi cu ei. Nu mi-a placut atmosfera de acolo. Se simte in ambientul cladirii ca sunt abonati la stat si atitudinea lor de acolo nu e tocmai profesionala precum este la alte firme de profil.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?