Forum despre Societe Generale European Business Services SA


ali Marti, 1 Octombrie 2013
Stie cineva care sunt salariile la Societe generale EBS pe account payable junior pe limba franceza?

Mersi.
arina Marti, 8 Octombrie 2013
aprox 2200 RON cred
@arina Marti, 8 Octombrie 2013
dar pt senior accountant? si ceva detalii despre mediu de lucru, atmosfera, colegi, sefi? inteleg ca se formeaza acum niste echipe de lucru pe mai multe proiecte...asa e?
Jo Joi, 10 Octombrie 2013
@ arina: 2200 RON net sau brut? Multumesc.
arina Joi, 10 Octombrie 2013
nu sunt angajata la ei, si nu as putea sa dau detalii, insa am fost la interviu si asta mi s-a comunicat. 2200 net nu brut. cred ca e ok pt un junior
arina Joi, 10 Octombrie 2013
asa e, se formeaza echipe sau o echipa nu stiu sa spun. eu stiu doar de proiectul pentru care m-au chemat pe mine la interviu.
@arina Vineri, 11 Octombrie 2013
Multumesc frumos, arina.
candidata Miercuri, 23 Octombrie 2013
Am fost si eu chemata la un prim interviu. Din cate am inteles, s-ar fi format deja macar o echipa. Poate spune cineva cateva detalii despre conditiile de angajare? Perioada e determinata (cat tine proiectul) sau nedeterminata? Salariu e tot pe carte de munca? Am inteles ca se merge si la training in Franta - e considerata perioada de proba si daca celor de acolo nu le place de tine poti sa te trezesti ca trebuie sa cauti in alta parte?
Andreea Duminica, 27 Octombrie 2013
@ candidata Buna! Ai fost chemata la un prim interviu dupa testul de limba franceza sau inainte? In ce consta primul interviu? Multumesc.
smy Duminica, 27 Octombrie 2013
Ok, hai sa va lamuresc:
Salariul e tot pe cartea de munca
EBS e un centru de outsourcing al Societe Generale (banca mama a BRD). Practic ei muta din ratiuni de costuri in Romania unele joburi de la bancile din Europa.
Pt serion sunt salarii de 3500-4000.
Trainingul din Franta e perioada de proba, dar in esenta nimeni nu iti face nimik. Tu mergi la trainingul din Franta sa preiei o activitate, si jobul si franta se va taia. Daca nu arunci cu bombe, sigur o sa treci de acest training pt ca ei asigura diurna, transport si cazare, deci un cost suplimentar pe care (daca te dau afara) nu vor sa il mai plateasca si cu alt angajat. Sigur, pe langa training (sau datorat trainingului) mai e si o clauza : daca pleci mai repede de 2 ani platesti o suma de bani. EBS e impartit in departamentul Finance si departamentul HR. Joburile de accountant sunt pe departamentul Finance. Momentan in total sunt pe la 150 de personae (Finance+HR), din care 130 sunt fete. Cei din strainatate sunt in general ok (de la ei inveti ce trebuie sa faci). Si acolo in General in department exista si mai putin destepti si mai destepti. Daca ai noroc sau daca stii sa te descurci te lipesti de al destept si sigur inveti repede ce trebuie sa faci. Pot sa ai ghinion, sa dai de oameni mai optuzi in Franta, si atunci trebuie sa te descurci. Orarul e 9-17 inclusive pauza de masa. In contract scrie pauza de masa de 15 min dar nimeni nu te verifica ca stai mai mult. In general nu prea se fac ore suplimentare (decat in cateva zile din inchiderile trimestriale). Orele suplimentare sunt compensate de zile libere. Nu se verifica exact daca ai facut sau nu ore suplimentare. In general e destul de relaxant mediul, nu e stress. Managerii sunt ok pe parte de business, ai ce invata de la ei si te ajuta. In schimp sunt si ipocriti, cateodata. Cu promovarea e mai dificil. Ei spun ca e definit de grup ca un om sa stea minim 2 ani pe pozitie (si sa nu I se schimbe salariul). Ideea e ca ei aduc foarte multe joburi din afara in perioada asta. Deci daca spui din timp, daca te remarci, si te uiti pe site intern ce joburi sunt poti sa progresezi.
Elena Luni, 28 Octombrie 2013
Buna, ati putea va rog sa-mi spuneti ce dificultate are testul de limba franceza si cum se desfasoara primul interviu? Multumesc
smy Luni, 28 Octombrie 2013
Pt ce pozitie?
Elena Marti, 29 Octombrie 2013
pt AP sau AR
alin Marti, 29 Octombrie 2013
am fost la interviu la ei cu HR la sfarsitul interviului persoana respectiva a zis ca din partea ei este ok asta la cateva zile dupa ce dadusem testul de limba am dat si interviul cu managerul echipei si tot atunci mi-au dat si un test de 20 de intrebari de accounting dar la care nu prea m-a descurcat cred ca asta a fost si punctul negativ pentru mine...

Oricum persoanele au fost chipurile foarte zambitoare totul ok au zis ca ma contacteaza rapid ca au nevoie urgent etc..si de atunci tot astept ...a trecut deja o luna deci cred ca mai pot astepta mult si bine...Profi din partea lor in conditiile in care din ce mi-au descris job-ul este mai mult decat basic...nu cred ca trebuie sa ai mai mult decat liceul ca sa faci activitatea respectiva.
smy Miercuri, 30 Octombrie 2013
@ Elena testul de franceza are dificultate medie.
@ Alin tipa de la HR a spus ca din partea ei e ok, doar ca decizia finala, asa cum e corect e luata de managerul echipei
ileana Sambata, 2 Noiembrie 2013
Buna!
Din cate am inteles, formeaza din 2 in 2 luni echipe de 8 persoane. Prima echipa e deja la formare in Franta. A doua echipa ar urma sa plece in ianuarie 2014.
In ceea ce priveste procesul de recrutare...eu am fost initial la un interviu la o firma de recrutare. Am dat un test de contabilitate, apoi test in limba franceza si interviu telefonic in franceza. A urmat un interviu cu cineva de la HR Soc Gen. Interviul final se va da in jur de 15 noiembrie cu managerul de proiect si un reprezentant din Franta. Despre salarii nu am informatii, probabil se va discuta acest aspect la interviul final.
dan Marti, 5 Noiembrie 2013
Buna,

Ce imi puteti spune despre testul la contabilitate? Ce fel de exercitii sunt?
Ilinca Joi, 7 Noiembrie 2013
Buna, as vrea si eu mai multe detalii despre cum s-a desfasurat testul de limba franceza la telefon? Ce anume te intreaba?
Am inteles ca dupa aceea primesti in link pentru testul de franceza pe calculator? Sunt traduceri din romana in franceza?
Ai un timp limitat pentru completarea lui, banuiesc...cat anume? Eu lucrez si nu pot sa-l fac la serviciu.
Orice detaliu mi-ar fi de folos.
Multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri.
@ilinca Joi, 7 Noiembrie 2013
testul la telefon nu e greu, 10 - 15 min discutie libera, iar testul scris poti sa il dai oricand, e contratimp, gramatica, vocabular
de testul de conta sunt curioasa daca stie careva
Ilinca Joi, 7 Noiembrie 2013
@ilinca, multumesc pentru raspuns. Cat timp ai la dispozitie pentru testul la calculator?
De asemenea, as vrea sa stiu ce fel de test este. Traducere sau completare de spatii goale cu anumiti termeni? Scuze ca sunt stresanta, dar este important pentru mine si orice informatie conteaza. Imi pare rau ca nu am INFO pentru conta. Sper sa te poata ajuta altcineva.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?