Forum despre Societe Generale European Business Services SA


@smy Vineri, 31 Ianuarie 2014
Si cum ai reusit sa pleci avand clauza aceea de 2 ani?
yo Vineri, 31 Ianuarie 2014
A fost angajat cineva sapt aceasta?
Gen Duminica, 2 Februarie 2014
nu stiu cum e acum cu noul cod al muncii, dar acum 2 si 1/2 ani puteai pleca oricand doreai, in ciuda faptului ca ai semnat un astfel de contract. Clauza contravenea unor alte legi romanesti (nu mai retin exact ce anume) si nu era valabila ( eu am consultat un avocat, dar cati fac asta? pt ca eram in aceeasi situatie, semnasem pe 1 an si jumatate dar intre timp a aparut o oportunitate in alta parte). 2 zile m-au amenintat ca trebuie sa dau banii inapoi, iar apoi cand le-am spus ce imi zisese avocatul respectiv, au lasat-o balta si am putut sa plec fara vreo problema.

Retineti insa ca este vorba de o alta companie decat cea de aici si este vorba de o situatie de acum aprox 2 ani si jumatate (intre timp stiu ca s-a schimbat codul muncii si nu stiu in ce masura se mai aplica ceea ce am spus mai sus - dar cred ca puteti intreba lejer pe cineva in masura sa va spuna). Am intervenit in speranta ca voi putea ajuta pe cineva. Si angajari se fac, am 2 colege care au inceput procesul de recrutare cu putin inainte de mijlocul lunii Ianuarie si dupa interviuri au primit oferta de angajare (pe care au si acceptat-o). Din pacate nu stiu nivelul de salarizare oferit dar ce pot spune e ca au plecat pe acelasi job (Account Payable - franceza, dar nivel Junior), deci banuiesc ca au plecat la mai bine de unde erau acum (unde salariul sigur li se situa sub 2.000 ron).
yo Luni, 3 Februarie 2014
@Gen
Cand o sa fie prima zi a colegelor tale?
incercare Luni, 3 Februarie 2014
eu nu inteleg de ce atata discutie pentru aceasta clauza. O data ca indiferent de cat investesc in pregatirea proaspetilor angajati, sunt banii lor, pentru care vor sa se asigure, nu e nimic nemaintalnit si nici pe departe aberant. Apoi, clauza de fidelitate exista la multe firme, nu e nimic ilegal si aberant. Si nu in ultimul rand, daca te zbati atat pentru un post pe care nu vrei sa stai 2 ani, mai bine incearca in alta parte. Multa energie consumata pentru ceva ce exista si asta e!
yo Luni, 3 Februarie 2014
s-a mai format deja o echipa? stie cineva?
@smy Luni, 3 Februarie 2014
nu e banca domne... sunt servicii pentru banca. deci banca. SG cu corespondenta in RO. adica externalizare de servicii bancare din RO in Franta.... dar nu asta e ideea. ideea e ca overtime se face si se va face intotdeauna in banci. e by definition.
ada Marti, 4 Februarie 2014
S-a angajat cineva pe postul de GL Accountant? Care a fost oferta salariala pentru caest post?
yo Marti, 4 Februarie 2014
ai primit cumva oferta pentru acest post?
da Marti, 4 Februarie 2014
nu mi s-a facut inca o oferta salariala ci vesnica intrebare ce asteptari aveti?
yo Marti, 4 Februarie 2014
urmeaza sa te duci la interviu?
ada Marti, 4 Februarie 2014
am fost, dar nu mi s-a dat un raspuns concret, eram curioasa care ar fi bugetul lor fata de asteptarile mele
ade Marti, 4 Februarie 2014

pe resurse umane am aplicat si eu. Cei de la agentia de recrutare au trimis aplicatia. am sunat la ei sa i intreb despre ce se intampla si au verificat si mi au spus ca nu se merge mai departe pt ca am obtinut nivelul B2 la franceza, care, din cate stiam e suficient. Nu pricep de ce nu mi au spus adevaratul motiv. Nu mai comentez...

yo Marti, 4 Februarie 2014
Ti-au zis cand o sa-ti dea raspunsul?
ada Marti, 4 Februarie 2014
nu mi-au dat un termen ptr raspuns
smy Miercuri, 5 Februarie 2014
Firma a inceput activitatea in februarie 2011. Asta ca sa va raspund la intrebarea cu clauza.
Sunt persoane care au plecat inainte de cei 2 ani, si au platit clauza amortizata. Exista in codul muncii o stipulare ca daca angajatorul te scoate din productie si te duce la un training de minim 60 de zile pe cheltuiala lui (si poate dovedi asta) poate introduce o astfel de clauza.
Astfel de clauze se practica in Romania destul de des.
Asta cu overtime daca nu stiti, nu vorbiti. Am fost de la inceput, stiu exact cat si cand se facea overtime (pe partea de finance). Repet, dupa adaptarea si preluarea task-urilor, si in afara inchiderii trimestriale e ultra lejer. Sunt zile cand nu ai ce face la birou si stai sa treaca timpul. (De ex in august si februarie cand nu se face raportare de grup)
Posibilitate de progres e o alta prostie ce am vazut-o aici: pai ei duc onboardeaza tari si servicii non-stop: daca esti bun si in aia 2 ani progresezi. Sunt cazuri de team-leaderi si manageri in companie.
Eu nu am spus ca e lapte si miere. Am plecat pentru ca mi se oferea ceva mult mai bun si cu perspective mult mai bune. Plus ca e foarte debalansat raportul in departamentul finance (femei- barbati)
Monica Duminica, 9 Februarie 2014
Buna!
De pozitia Financial controller stiti ceva legat de salariu sau alte info? (din cate mi s-a zis e pe UK).
ada Luni, 10 Februarie 2014
Buna, poate sa ne spuna cineva care deja lucreaza la ei cum e cu concediile de odihna daca se da atat cat scrie in contract si daca orele suplimentare se platesc sau se compenseaza cu ore libere si in practica nu doar verbal?
smy Luni, 10 Februarie 2014
@ ada

Ti-am raspuns la intrebare: Da, concediile de odihna se dau cat se scrie in contract. Orele suplimentare se platesc doar daca e proiect negociat in prealabil asa, altfel se compenseaza cu zile libere. Compensarea chiar se face pe bune

Pt financial controller depinde daca te angajezi ca junior sau ca senior, iar trepte salariale ai deja din dicutiile de pe forum
Alex Luni, 10 Februarie 2014
Ziua buna tuturor!

Din experienta celor care au fost deja la interviu pe parte de HR, ne poate spune cineva cam in cit timp de la ziua interviului s-a primit un raspuns?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?