Forum despre Societe Generale European Business Services SA


irina Miercuri, 12 Februarie 2014
Buna, are cineva idee pt Financial Accountig and Group Reporting care ar fi orientativ nivelul maxim salarial la care se poate ajunge?
smy Miercuri, 12 Februarie 2014
depinde de nivel junior sau senior
la seniori ai 30-35...
a Joi, 13 Februarie 2014
Aveti idee care e atmosfera de lucru pe finance, colegii, se lucreaza bine in echipa?
irina Joi, 13 Februarie 2014
@smy, multumesc de info, mai aveam o curiozitate, gen daca grila lor duce la maxim 3.500 si tu ceri 4.000 te resping din start, sau te mai cheama si la urmatoarele faze, teste, etc, iti propun maximul lor si spera ca tu sa accepti?
ada Joi, 13 Februarie 2014
@Irina, eu am cerut cu 1000 de ron mai mult decat mi-au oferit, asa ca cred ca indiferent decat ceri tu iti fac o oferta, nu te refuza din start si e alegerea ta daca o accepti sau nu
kity Joi, 13 Februarie 2014
Buna ziua,
Stie cineva cat este salariul pentru postul de Asistent distributie formare? Este cineva in situatia care a semnat contract determinat pe un an? Daca da, dupa terminarea perioadei cum au decurs lucrurile?Multumesc!
alex Joi, 13 Februarie 2014
Kity,

Din postarea ta deduc ca ai fost acceptata de ei. Daca este asa si nu te deranjeaza intrebarile mele, imi poti spune in cite etape s-a desfasurat interviul si la cit timp dupa ce ai fost la interviu ti-au dat un raspuns?
Ella Joi, 13 Februarie 2014
Buna ziua! Imi puteti spune,va rog, care este sistemul pe care il folosesc la Finance? ( sap, oracle...) de alfel, aveti informatii despre joburile cu limba italiana? Multumesc!
smy Vineri, 14 Februarie 2014
@ ana

Atmosfera e relaxata in perioadele cand nu e inchidere trimestriala. Echipele sunt ok, se formeaza foarte multe echipe noi. Problema e ca raportul fete-baieti e foarte debalansat, sunt foarte multe fete si foarte putini baieti.

@ kity

cu contractul pe perioada determinata e ceva nou. dar nu trebuie sa iti faci probleme. Daca te uiti pe site-urile de recrutare ei angajeaza foarte mult. Ideea e ca vor transfera multe joburi din strainatate in Romania in perioada urmatoare, deci daca stii o limba straina sigur iti poti gasi si dupa perioada determinata ceva.

@ Ella
Depinde de tipul de echipe.
Pentru echipele de Corporate and Investment Banking se folosesc multe sisteme, de la Quartz - manual entries, LoanIQ, SAP- BO pentru inquiry GL, SAP - Financial Management pentru inchideri lunare. Pentru partea de regulatory reporting se folosesc alte sisteme specifice. Se foloseste si Oracle - PS Expense.
Pentru alte echipe, ca de ex de Private Banking se foloseste SAP mai intensiv.
Depinde de ce echipa e vorba.
Ella Vineri, 14 Februarie 2014
Multumesc frumos,smy!
ada Vineri, 14 Februarie 2014
Multumim, smy!
eu Duminica, 16 Februarie 2014
Alex
Pe mine, de exemplu, m-au "fugarit" la interviuri in decembrie ca sa incheiem inainte de sarbatori. Apoi, dupa cel final, liniste si pace, pana cand am sunat eu la agentie, pe la mijlocul lunii ianuarie. Nu stiau nimic, BRD spusese ca ma contacteaza direct, evident. Dupa cateva zile suna agentia inapoi ca am fost respins. Fara motiv, adica nu il stia sau nu l-a spus. OK, inteleg, poate nu am corespuns, insa dati in motiv, totusi. Nu poti chema un om de 4 la tine, si apoi nimic. Urat HR BRD, foarte urat. Total neprofesionist.
alex Duminica, 16 Februarie 2014
Multumesc frumos pentru raspuns "eu"!

La mine a fost cam la fel.
Adica am trecut testul de limba straina la firma de recrutare, am primit ok-ul din partea firmei de recrutare, am fost la interviu la BRD. M-au vazut trei persoane din BRD, nu m-a intrebat nimeni nici un cuvint in limba straina, totul a fost in limba romana, ceea ce mi s-a parut cam nepotrivit, mi s-a spus apoi ca voi primi un raspuns din partea lor pentru ca nu imi pot face o oferta pe loc si nimic.
Au trecut doua saptamini de la interviu. De aceea eram curios in cite etape se desfasoara, cu cite persoane trebuie discutat.
Si da, este complet neprofesionist felul in care se procedeaza. Macar se poate spune candidatilor ca vor fi contactati doar cei care vor fi selectati, Ar fi mai bine pentru imaginea lor. Dar probabil ca nu prea le pasa de imagine.
Iar in privinta agentiei, macar pe tine te-au sunat sa iti spuna ceva, pe mine nici atit, desi eu am sunat sa le spun cum s-au desfasurat lucrurile.
dia Luni, 17 Februarie 2014
Buna tuturor, cineva intreba de joburile pe limba italiana, eu am fost sunata direct de ei pt interviu, fara firma de recrutare, am avut o discutie scurta cu HR-ul mi-a povestit 2-3 cuvinte despre companie, doar cateva vorbe despre proiect, cica inca nu stiau nici ei foarte multe, decat cu aproximatie cand incepe, m-a informat din start, desi nu foarte detaliat, despre faimoasa clauza de 2 ani, nici eu nu am insistat sa aflu mai multe, am zis macar sa ajung mai departe la discutii. Mai departe am povestit eu cateva lucruri despre mine, dar am avut o senzatie destul de puternica ca nu prea ii intereseaza ce stiu sa fac, probabil pe principiul oricum te invatam noi aici... surpriza a venit la sfarsit cand m-a intrebat daca mai am 15 min pentru un test de contabilitate.... desi in cerintele jobului pe site-ul unde am aplicat la limbi straine se cerea decat limba italiana avansat, chiar am mai verificat o data acum, testul, surpriza, era in engleza! Am vrut sa intreb de unde pana unde mi se cere o limba si sunt testata in alta limba care nici macar nu este mentionata, dar m-am abtinut, am facut testul cat m-am priceput... inca o data tare sunt curioasa daca mai suna in continuare, daca ar fi sa dau crezare HR-ului acum ar trebui sa sune cei de la eucom sa imi testeze si cunostintele de italiana, cand? Dumnezeu stie...
@aplicant Marti, 18 Februarie 2014
Daca nu vrei salariu de sclav (cu cel putin 500 ron sub media pietei) nu te angajeaza. Nu va asteptati sa va sune careva de la HR de la ei, ca va ignora total. Daca pentru SA ai cerut mai mult de 2500 lei asteapta-te sa nu te caute.
dodo Miercuri, 19 Februarie 2014
dupa parerea celor cu experienta in firma este o oportunitate un job la ei pe financiar pe franceza? care este mediul de lucru, este stres mare? ai ce invata? cum se lucreaza cu francezii, am auzit ca ar fi destul de dificili, e adevarat?
anna Miercuri, 19 Februarie 2014
desi am avut interviurile pentru proiectul ce incepe in martie, am fost sunata iar, acum insa pentru proiectul urmator...
Ami Joi, 20 Februarie 2014
Eu am fost la ei la interviu, totul a decurs ok, dar si pe mine m-au sunat tot pentru proiectul urmator, ceea ce pt mine e in regula pana la urma. Nu va mai plangeti atat ca nu vi se da un raspuns tuturor. Asa e peste tot, au zeci de interviuri si mie mi s-a spus in interviu ca feedbackul il voi primi de la agentie, deci la agentii este problema.
eu Joi, 20 Februarie 2014
@Ami
Asta nu este o scuza; si nu se plange nimeni, e doar o constatare. Faptul ca e peste tot asa nu constituie, nici el, o scuza. Daca toti scuipa pe strada, scuipi si tu, ca asa e peste tot? Sau esti unul dintre aceia care mananca seminte in parc si scuipa cojile pe jos fiindca asa fac atatia altii? Un raspuns catre un candidat care si-a manifestat interesul pentru un job la mine, si nu o data, inseamna profesionalism, iar intre clienti si candidati de acelasi calibru sau din aceeasi industrie, deontologie profesionala. Iar multora de aici li s-a spus ca feedback-ul va veni direct de la client, deci nu la agentii este problema, cel putin nu in cazul lor. "Asa e peste tot" este scuza universala pentru lipsa de profesionalism, abuzuri, nepasare (si de partea angajatorului si de partea angajatului) etc. etc.
kitty Joi, 20 Februarie 2014
alex,

Nu am fost, inca acceptata la ei, dar as fi vrut sa stiu preventiv, daca se merita sa merg si sa investesc timp si la celelalte interviuri. Etapele prezentate de tipa de la firma de HR de unde am fost sunata sunt: testare in limba franceza (telefonic si online), interviu la firma de HR, interviu cu cei de la HR de Societe Generale, si apoi cu managerul.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?