Forum despre SoftVision


menumorut Vineri, 31 Octombrie 2014
Programatorule, te intreb din curiozitate: intre 2000E pe contract si 3000E pe PFA ce ai alege ?
Sergiu Sambata, 1 Noiembrie 2014
Mama ei de curiozitate.
Daca lucrezi pentru o singura firma din punct de vedere legal esti considerat dependent si trebuie sa platesti toate darile ca si cum ai fi angajat pe cartea de munca.

Ce fac astia e sa creeze mai multe contracte pe firme diferite ca sa fenteze legea (ca altfel nu-i putem spune). Ori cu genul asta de atitudine niciodata nu stii cu ce vor sa fenteze si angajatii.
alt programator Sambata, 8 Noiembrie 2014
Intre 2000euro pe contract si 3000euro pe pfa intodeauna as alege 2000e pe CONTRACT altfel inseamna ca nu stiu sa schitez niste calcule simple, sunt iresponsabil(nu ma intereseaza viitorul meu), dar si lacom(dar nu si f. destept), si evident nu merit mai mult decat un PFA. de ce?

pentru ca, cu contract iei 2000 euro in mana, contribuind cu 630 euro la pensie
iar cu PFA iei 2300 de euro (la venit real), in acelasi timp contribuind cu 50 euro la pensie(suma minima acceptata)

acum adevarul pe hartie sta putin diferit: cu noua reducere a CAS si scutire de 16% angajatorul va cheltui in total 2970 euro pe contract si 3000 pe PFA pentru sumele de mai sus, decat doar daca pot fi de acord acord sa imi platesca salariul minim pe cartea de munca si restul la negru, iar atunci as fi prost de binelea si orice suma e acceptabila(o sa le pup mana ca ma angajeaza pe banii astia).
angajat00n Luni, 30 Martie 2015

Asa cum stie toata lumea, pana in luna martie 2015, salariul era dat pe cim (minim), plus pfa - restul. Acum, ofera totul pe cim, dupa o concediere masiva in cadrul companiei.
Partea cea mai buna in softvision e ca sunt foarte multi programatori competenti si cu care e placut de lucrat.

In schimb, managementul lasa de dorit. Cel mai urat lucru a fost modul in care a fost efectuata concedierea masiva: fara absolut nicio zi de preaviz, la jumatatea lunii au inceput sa cheme oameni unul cate unul si sa ii forteze sa isi semneze demisiile (pe cim) si incheierea de comun acord a contractului de pfa incepand cu aceeasi zi. Contractul de pfa prevedea o perioada de preaviz de 3 luni. Cei care obiectau asupra semnarii, au fost amenintati fie ca nu isi vor primi banii de pe pfa, fie ca vor fi dati in judecata pentru nerespectarea clauzelor contractuale. De prisos mentiunea ca au venit cu pretexte inventate: low performance sau probleme in colaborarea cu acele persoane. In acelasi timp, toti cei din management si-au inchis orice mijloc de comunicare: skype, telefon, etc.

In felul acesta s-a facut loc pentru trecerea pe cim, complet. Cica.

Concluzie:
Pro:
- oamenii de rand (adica in principal cei care nu fac parte din management) sunt ok
- o serie de beneficii (masa de pranz, sala, etc)
- acum salariul e pe cim
- sedii placute in zone usor accesibile si cu masina si cu metroul.
- de obicei atmosfera e relaxata. Depinde si de proiect.

Contra:
- managementul nu este de incredere. Azi te lauda iar maine te poate da afara. In marea concediere colectiva a fost si un caz in care l-au angajat luni si vineri l-au dat afara.
- atunci cand apar probleme esti dus cu zaharelul pana cand ti se face lehamite si nu mai ai nevoie.
- evaluarile periodice sunt facute de manageri cu care nu interactionezi, astfel ca informatiile pe care ei le au sunt in functie de rapoartele altora si de feelingul lor - lipsa de obiectivitate in evaluari.
- maririle de la evaluari nu tin de performantele din perioada anterioara ci se incadreaza in standardul de 10-12%. Daca ceri mai mult, vei fi privit ca "flight risk"

magda123 Miercuri, 1 Aprilie 2015
Salut,

Am auzit foarte multe pareri referitoare la Softvision, atat Pro cat si Contra.
Ceea ce am observat este ca toti cei care au pareri contra sunt oameni care au plecat din firma.
Oare atunci cand pleaca un om, din dorinta companiei, pleaca de bun si perfomant ce este? De ce nu se enumera si motivele "plecarii"?
Oare de ce are Softvision 1200 de angajati? De urat de este sa lucrezi in firma? De cat de prost sunt tratati oamenii? De lipsa proiectelor? Din cauza faptului ca nu sunt multumiti? De cat de putin sunt platiti?

Orice firma are parti bune si mai putin bune, dar daca este atat de mare....raspunsurile la intrebarile de mai sus se subinteleg.....
angajat00n Vineri, 3 Aprilie 2015
@Magda,

1. Marimea unei firme nu garanteaza integritatea oamenilor din management. Sau competenta. Dimpotriva, cu cat o firma devine mai mare, cu atat e mai putin vizibila influenta unor oameni incompetenti, pentru ca firma este sustinuta in continuare de ceilalti.

2. Comentariile de aici nu sunt destinate in primul rand celor care lucreaza deja acolo. Sunt pentru altii care ar vrea sa stie cam cum e.

3. O parte din oameni au fost "plecati" deoarece au supradimensionat angajarile in comparatie cu semnarea de noi proiecte. Altii, desi erau pe proiecte, au fost "plecati" pentru ca se temeau ca daca se face trecerea pe CIM si pierd posibilitatea clauzei de 3 luni, o sa ramana in pom cu proiectele. Probabil ca unii au fost plecati si datorita performantelor.

4. Inainte de Marea Epurare, o serie de oameni foarte competenti au plecat din firma de bunavoie. Culmea e ca in prima faza, au plecat din oamenii cei mai buni, imediat dupa prima evaluare anuala.

5. In comentariul de mai sus, dupa cum poti vedea, am incercat sa spun atat lucruri bune, cat si lucruri care nu sunt atat de bune. Daca cineva vrea sa laude si sa o faca pe-a avocatul, n-are decat. Nu o sa ma chinui sa conving lumea despre cat de bine sau de rau e la SV.

Si inca ceva: daca lucrezi in SV sau cunosti mai multi oameni care lucreaza acolo, fa un sondaj sa vezi care mai e nivelul de incredere al angajatilor in companie si in managementul ei. Si vino aici, sa ne povestesti.
Vasi Duminica, 15 Noiembrie 2015

Am gasit pe bestjobs anuntul firmei pentru QA Pre-Employment (in Cluj-Napoca). Cum nu cunosc vreun angajat de la Softvision, am inceput sa caut informatii despre ei. Am citit pe acest site pareri pro si contra si am gasit pe alt forum experienta foarte neplacuta a unui fost angajat cu aceasta firma. O alta parte negativa a fost ca au concediat in acest an vreo 100 de persoane prin amenintari (dupa cum scrie aici).
Am aplicat pana la urma pt QA Pre-Employment. Am fost sunat si am mers la ei pentru prima etapa din procesul de recrutare, adica testul grila (intrebari din testare; ISTQB FL).
Inainte de a incepe testul, o tipa de la HR ne-a spus (eram vreo 10 in sala) ca cei care sunt admisi vor semna un contract pe durata nedeterminata cu firma, cu o clauza prin care se obliga sa nu plece 2 ani din firma. Mie mi se pare cam mult pt 2 saptamani de cursuri sustinute in Cluj-Napoca, cu angajati din firma.
Am dat testul grila, l-am trecut, si apoi m-a programat a doua zi pt interviul HR care cuprindea si verificarea cunostintelor de limba engleza. Mi-a trimis si un email cu data si locatia interviului.
M-am prezentat a doua zi la interviu. L-am sustinut cu o tipa de la HR. Din punctul meu de vedere interviul a decurs ok. Ce nu mi-a placut a fost ca, atunci cand am intrebat-o cat trebuie sa platesc daca plec mai devreme de 2 ani din firma, nu mi-a dat un raspuns (a zis ca nu stie). La sfarsitul interviului mi-a spus ca am trecut de aceasta etapa si vrea sa ma programeze pt interviul tehnic.
I-am spus ca a doua zi nu pot si poate sa ma programeze incepand cu urmatoarea zi lucratoare. A zis ca o sa primesc un email cu data si locatia.
Am asteptat cateva zile, dar nimeni nu mi-a trimis niciun email. I-am scris apoi tipei de la HR, dar nu mi-a mai raspuns.
Am mai patit eu ca, in urma unui interviu, sa mi se spuna ca o sa fiu informat, indiferent de raspuns. Dar sa trec etapa si apoi sa nu mai fiu cautat, nu am mai patit.
Poate s-au razgandit in privinta competentelor mele.
Sau poate nu le-a placut ca am intrebat de clauza de 2 ani. Pentru 2 saptamani de cursuri, una teoretica si una practica cu angajati din firma, in acelasi oras si un salariu de 1800 lei, mie personal mi se par cam mult 2 ani. Dar e dreptul lor sa puna ce clauza doresc, daca angajatul semneaza, asta e.
In concluzie, am avut o experienta neplacuta cu cei de la Softvision.
Merita citite si luate in considerare parerile de pe undelucram.ro inainte de a aplica si merge la interviuri la o companie.

Roller Vineri, 8 Ianuarie 2016
Dev, eu sunt de acord cu medic, si eu m-am angajat pe 900 in 2008, iar acum in 2015 am 2000 (RON nu euro). Nu toti sunt platiti la acelasi nivel, depinde si pozitia in firma.
nteodor Sambata, 9 Ianuarie 2016
Roller , nu vreau sa fiu rau dar 2000 ron e salariul mediu in Romania la nivel general insa in IT este considerat un salariul destul de slab daca nu foarte slab (de incepator)
Roller Luni, 11 Ianuarie 2016
nteodor, e adevarat ce spui tu, insa asta e adevarul. Nu sunt programator sau tester, si tocmai asta voiam sa evidentiez. Sunt salarii bune in domeniu, dar doar daca esti... important.. pentru firma.
Roller Luni, 11 Ianuarie 2016
Nu spun ca e un salariu rau, ci doar ca atunci cand te referi la o firma, ii incluzi pe toti nu? Deci sunt si salarii mai mari si mai mici. Depinde pe ce post te angajezi. Nu as sti sa iti spun cam ce salarii sunt pentru testeri si programatori, insa banuiesc ca sunt multumiti, cei care sunt in firma, altfel ar pleca. Parerea mea e ca, vii, vezi cu ce se mananca, daca e ok pentru tine, ramai, daca nu, nu. Numai tu stii ce e mai bine pentru tine.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?