Forum despre SoftVision


menumorut Vineri, 31 Octombrie 2014
Programatorule, te intreb din curiozitate: intre 2000E pe contract si 3000E pe PFA ce ai alege ?
Sergiu Sambata, 1 Noiembrie 2014
Mama ei de curiozitate.
Daca lucrezi pentru o singura firma din punct de vedere legal esti considerat dependent si trebuie sa platesti toate darile ca si cum ai fi angajat pe cartea de munca.

Ce fac astia e sa creeze mai multe contracte pe firme diferite ca sa fenteze legea (ca altfel nu-i putem spune). Ori cu genul asta de atitudine niciodata nu stii cu ce vor sa fenteze si angajatii.
alt programator Sambata, 8 Noiembrie 2014
Intre 2000euro pe contract si 3000euro pe pfa intodeauna as alege 2000e pe CONTRACT altfel inseamna ca nu stiu sa schitez niste calcule simple, sunt iresponsabil(nu ma intereseaza viitorul meu), dar si lacom(dar nu si f. destept), si evident nu merit mai mult decat un PFA. de ce?

pentru ca, cu contract iei 2000 euro in mana, contribuind cu 630 euro la pensie
iar cu PFA iei 2300 de euro (la venit real), in acelasi timp contribuind cu 50 euro la pensie(suma minima acceptata)

acum adevarul pe hartie sta putin diferit: cu noua reducere a CAS si scutire de 16% angajatorul va cheltui in total 2970 euro pe contract si 3000 pe PFA pentru sumele de mai sus, decat doar daca pot fi de acord acord sa imi platesca salariul minim pe cartea de munca si restul la negru, iar atunci as fi prost de binelea si orice suma e acceptabila(o sa le pup mana ca ma angajeaza pe banii astia).
angajat00n Luni, 30 Martie 2015

Asa cum stie toata lumea, pana in luna martie 2015, salariul era dat pe cim (minim), plus pfa - restul. Acum, ofera totul pe cim, dupa o concediere masiva in cadrul companiei.
Partea cea mai buna in softvision e ca sunt foarte multi programatori competenti si cu care e placut de lucrat.

In schimb, managementul lasa de dorit. Cel mai urat lucru a fost modul in care a fost efectuata concedierea masiva: fara absolut nicio zi de preaviz, la jumatatea lunii au inceput sa cheme oameni unul cate unul si sa ii forteze sa isi semneze demisiile (pe cim) si incheierea de comun acord a contractului de pfa incepand cu aceeasi zi. Contractul de pfa prevedea o perioada de preaviz de 3 luni. Cei care obiectau asupra semnarii, au fost amenintati fie ca nu isi vor primi banii de pe pfa, fie ca vor fi dati in judecata pentru nerespectarea clauzelor contractuale. De prisos mentiunea ca au venit cu pretexte inventate: low performance sau probleme in colaborarea cu acele persoane. In acelasi timp, toti cei din management si-au inchis orice mijloc de comunicare: skype, telefon, etc.

In felul acesta s-a facut loc pentru trecerea pe cim, complet. Cica.

Concluzie:
Pro:
- oamenii de rand (adica in principal cei care nu fac parte din management) sunt ok
- o serie de beneficii (masa de pranz, sala, etc)
- acum salariul e pe cim
- sedii placute in zone usor accesibile si cu masina si cu metroul.
- de obicei atmosfera e relaxata. Depinde si de proiect.

Contra:
- managementul nu este de incredere. Azi te lauda iar maine te poate da afara. In marea concediere colectiva a fost si un caz in care l-au angajat luni si vineri l-au dat afara.
- atunci cand apar probleme esti dus cu zaharelul pana cand ti se face lehamite si nu mai ai nevoie.
- evaluarile periodice sunt facute de manageri cu care nu interactionezi, astfel ca informatiile pe care ei le au sunt in functie de rapoartele altora si de feelingul lor - lipsa de obiectivitate in evaluari.
- maririle de la evaluari nu tin de performantele din perioada anterioara ci se incadreaza in standardul de 10-12%. Daca ceri mai mult, vei fi privit ca "flight risk"

magda123 Miercuri, 1 Aprilie 2015
Salut,

Am auzit foarte multe pareri referitoare la Softvision, atat Pro cat si Contra.
Ceea ce am observat este ca toti cei care au pareri contra sunt oameni care au plecat din firma.
Oare atunci cand pleaca un om, din dorinta companiei, pleaca de bun si perfomant ce este? De ce nu se enumera si motivele "plecarii"?
Oare de ce are Softvision 1200 de angajati? De urat de este sa lucrezi in firma? De cat de prost sunt tratati oamenii? De lipsa proiectelor? Din cauza faptului ca nu sunt multumiti? De cat de putin sunt platiti?

Orice firma are parti bune si mai putin bune, dar daca este atat de mare....raspunsurile la intrebarile de mai sus se subinteleg.....
angajat00n Vineri, 3 Aprilie 2015
@Magda,1. Marimea unei firme nu garanteaza integritatea oamenilor din management. Sau competenta. Dimpotriva, cu cat o firma devine mai mare, cu atat e mai putin vizibila ...
Vasi Duminica, 15 Noiembrie 2015
Am gasit pe bestjobs anuntul firmei pentru QA Pre-Employment (in Cluj-Napoca). Cum nu cunosc vreun angajat de la Softvision, am inceput sa caut informatii despre ei. Am citit pe ...
Roller Vineri, 8 Ianuarie 2016
Dev, eu sunt de acord cu medic, si eu m-am angajat pe 900 in 2008, iar acum in 2015 am 2000 (RON nu euro). Nu toti sunt platiti la acelasi nivel, depinde si pozitia in firma.
nteodor Sambata, 9 Ianuarie 2016
Roller , nu vreau sa fiu rau dar 2000 ron e salariul mediu in Romania la nivel general insa in IT este considerat un salariul destul de slab daca nu foarte slab (de incepator)
Roller Luni, 11 Ianuarie 2016
nteodor, e adevarat ce spui tu, insa asta e adevarul. Nu sunt programator sau tester, si tocmai asta voiam sa evidentiez. Sunt salarii bune in domeniu, dar doar daca esti... ...
Roller Luni, 11 Ianuarie 2016
Nu spun ca e un salariu rau, ci doar ca atunci cand te referi la o firma, ii incluzi pe toti nu? Deci sunt si salarii mai mari si mai mici. Depinde pe ce post te angajezi. Nu as ...
Roller Vineri, 14 Iulie 2017
Vad ca nu mai dezbate nimeni nimic :)

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?