Forum despre Televiziunea Romana (TVR)


ADMIN - undelucram.ro Joi, 30 August 2012
Dorim sa aflam detalii din experienta voastra in Televiziunea Romana, informatii despre mediul si atmosfera de lucru, sanse de promovare, relatia cu managementul sau orice detaliu care ar putea fi de ajutor celor interesati de Televiziunea Romana.

De asemenea, asteptam intrebarile voastre (despre interviuri, teste si cerinte, oferte si pachete salariale, bonusuri etc) in speranta realizarii unui dialog constructiv.

Speram sa avem un feedback cat mai corect si o transparenta totala a ceea ce se intampla in mediul de lucru romanesc, de aceea ajutorul tau va fi binevenit.

Impartaseste si tu experienta ta !
Aura Vineri, 14 Septembrie 2012
de TVR n-o sa zica nimeni nimic, mai ales de rau pt ca e o clauza in contract (a jurnalistilor) care spune ca nu ai voie sa vorbesti de rau institutia.

in rest, ce mai auzim pe la tv. o zi placuta.
turist de ocazie Vineri, 14 Septembrie 2012
nu intra in troaca, te mananca !!!
Fara Pila nu ai mila Miercuri, 24 Octombrie 2012
In TVR sunt clanuri care isi aduc de zeci de ani, copiii si neamurile, pe care ii oplosesc in posturi bine platite (peste 3.000 de RON) in care nu li se cere nicio socoteala vizavi de scopul lor prin institutie. Cei mai smecheri vin doar pe la casierie in ziua de salariu sau nici macar, daca au optat pentru varsarea salariului pe card. Birocratia este exact ca inainte de 1989 si e un alt cancer al acestei insitutii. Dar e nevoie de oamenii astia, ca doar e nevoie de 3 generatii ale aceleiasi familii ca sa impinga o hartie de pe un birou pe altul.

O alta categorie de angajati sunt c... si l.... Sefii vremelnici isi aduc tiitoarele si laudacii plus aplaudacii, ca sa aiba cine sa ii aprecieze, sustina si incurajeze in activitate. Pacat este ca dupa ce pleaca, adica sunt dati la o parte de schimbarile politice, uita mai ales metresele prin currtea TVR-ului iar acestea servesc pre noul lor sef. C-asa-i la c...!

Daca ar fi luati la bani marunti toti angajatii, in TVR MUNCESC si PRODUC sub o mie de oameni. Restul pana la 3.000 de angajati ghiciti ce fac? Capuseaza! O restructurare corecta i-ar pastra doar pe acestia, care muncesc si sunt buni profesionisti, chiar daca se prostitueaza profesional pe salarii de mizerie, 1.500 RON pentru un cameraman de exemplu. Concluzia este ca daca nu vii pe pila, nu vei face multi purici in TVR.

Daca iti cumperi postul (1.000 - 1.500 euro) ai sanse sa nu zbori pana la urmatoarea schimbare politica a sefilor cei mari. Daca n-ai cotizat pt. post si nu esti neam cu nimeni sau nu ai nicio relatie cu vreo beizadea al vreunui clan teverist... esti mancat cat de curand.

Daca ai contract pe drepturi de autor cu TVR-ul pregateste-te sa iti astepti banii si cate 3-4 luni de zile. Ca sa obtii acesti bani trebuie sa insissti cu telefoane si audiente de la Biroul Onorarii pana la Presedintele Director General, caci daca nu iti pretinzi drepturile, nimeni nu ti le va da de bunavoie.

Daca faci o emisiune care creste in rating, ai mare grija. LA TVR asta e semn rau. Din cauza asta emisiunea poate fi anulata fara nicio explicatie, dar va fi promovata una la care nu se uita nici dracul, doar pentru ca la aia lucreaza cineva "cu spate". E mai sigur sa faci emisiune mediocra, care nu atrage atentia, decat sa te afirmi. Asta e o nada pentru invidia idiotilor cu neamuri sus-puse si atunci poti sa iti faci bagajelul.

Mult succes!
salarii de salarii Miercuri, 24 Octombrie 2012
STIATI ca secretarele de la cabinetul lui S. au negociat aproximativ 4.500 lei fiecare, plus sporurile de baza????
STIATI ca AP are negociat aproximativ 9.500 lei si vine din an in paste la TVR, iar pe sticla apare "cand vrea muschii lui"?
STIATI ca MJ are negociat aproximativ 5.000 lei si de aproape un an de zile NU A FACUT NIMIC...NIMIC!!!
Memorialul salariului Miercuri, 24 Octombrie 2012
Potrivit declaratiei de avere postata pe site-ul ANI, Lucia Hossu Longin a incasat in 2010 - peste 17.000 de lei din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al TVR, 3.420 de lei din drepturi de proprietate intelectuala, la care se adauga o pensie de 13.600 de lei, pensie similara cu cea a sotului, Dan Necsulea. Ambii soti mai castiga fiecare cate 12.000 de lei din indemnizatie creatie, mai arata documentul.
La Minciuna - Trofin VS Longin Miercuri, 24 Octombrie 2012
Constantin Trofin, realizatorul emisiunii La Mustata de pe TVR 2, i-a trimis o scrisoare publica Luciei Hossu Longin, membru in Consiliul de Administratie al TVR, prin care corecta declaratiile pe care aceasta le-a facut legat de costurile emisiunii ”La mustata”.

Pe scurt din scrisoarea lui Trofin:

Bugetul de cheltuieli directe al emisiunii La Mustata este de patru ori mai mic decat ati declarat dumneavoastra, lucru verificabil prin consultarea devizului cod buget B 210.2.60. Cifra de ”peste 100.000 de euro” nu are nici o acoperire .
Ati afirmat ca nu intelegeti de ce iau bani pentru emisiune daca tot iau salariul de redactor sef. Nu imi aloc singur acesti bani, este un onorariu negociat cu superiorii mei, in limite perfect rezonabile si in cadru perfect legal. De ce iau bani pe emisiune? Pentru ca fisa postului de redactor sef nu prevede realizarea si moderarea de emisiuni in direct cu public, patru editii pe saptamana. Este o chestiune normala ca munca prestata sa fie platita.
Intr-adevar vinerea (nu intotdeauna) sunt la Cluj fiindca predau la Universitate. Va asigur ca recuperez orele de vineri in cele 13 ore petrecute in medie in TVR in celelalte zile.
Raspunsul Luciei Hossu Longin:

Conform datelor de la onorarii dvs. incasati 985 ron pe editie. Inmultiti cu 4 editii pe saptamana si cu 4 saptamani, rezulta 157 de milioane, lunar.
Ati spus ca aceasta suma reprezinta realizarea si moderarea de emisiuni in direct. ”Emisiune originala al carei proiect va apartine”. Dar TVR plateste la o editie, sa spunem aceea din martie a.c.
Scenariu ”“ 1.500 lei
Comentariu ”“ 1.000 lei
Comentariu ”“ 1.000 lei
Scenariu ”“ 1.000 lei
Grafica ”“ 4.500 lei
Scenariu ”“ 7.500 lei
Comentariu ”“ 1.400 lei
Grafica ”“ 3.000 lei
Comentariu ”“ 1.000 lei
Scenariu ”“ 2.000 lei
In total 23.900 pe editie alte drepturi de autor.
De asemenea va regasesc in lista onorarii pe aceeasi luna cu plata moderare 14775?!
Alte trei roluri platite cu 4.500, solisti cu 900. Mentionez ca actorii platiti cu 4.500 nu sunt nume cunoscute.
Cine se uita la emisiunile dvs. descopera o figuratie ca la stadion care nu-si justifica ratiunea prezentei in platou, platita si aceasta cu circa 3.000 lei (2.827) pe editie.
In acelasi timp va cer sa reflectati la regimul privilegiat pe care-l aveti in dezacord cu colegii dvs. realizatori ”“ si ei exceptionali ”“ blocati de ani si ani pe 25-30 de milioane salariu, fara drepturi de autor sau conexe, fara plata orelor suplimentare lucrate a sambetelor si a duminicilor.
Crina Miercuri, 24 Octombrie 2012
hmmm,dar de unde ai tu (apropo semneaza-te si tu intr-un fel) genul asta de informatii?
Crina Necredincioasa Miercuri, 24 Octombrie 2012
Hmmm... Pai o parte din informatii le detin ca urmare a anilor in care am lucrat in frumoasa institutie, dar am si informatii mai prospete de la colegi care inca sunt incadrati (nu pentru mult timp insa) la TVR. Alte informatii sunt din presa, dar se refera tot la salarii si situatii de angajare in TVR. Acum, hmmm, as putea sa rog "floricele" pamantului sa nu mai puna si alte intrebari idioate?
Crina Miercuri, 24 Octombrie 2012
nu, din pacate nu poti. dar cine poate opri toti frustratii ;) ia zi, pe ce pozitie ai lucrat si de ce ai fost data afara...... a scuze, ai plecat?
Pt .Crina "Erudita Blocului" aka Lingvista Miercuri, 24 Octombrie 2012
Crina, hmmm, ai noroc ca prostia nu doare. Poate tu lucrezi pe pozitii, eu lucrez pe posturi. Lasa englezirea limbii romane daca nu le ai cu niciuna. Postul meu a fost desfiintat cu putin inainte de expirarea contractului de colaborare pe drepturi de autor. Am fost nevoit sa plec deoarece noua conducere a anulat toate contractele de acest fel, altfel eram liber sa fac voluntariat pana in ziua de azi. Am incheiat discutia. Si asa n-am cu cine. Glumele "crinoase" imi fac rau la stomac.
Crina Miercuri, 24 Octombrie 2012
atunci se explica atitudinea ta ;) ca daca era sa zici ceva logic nu mai comentam, dar scrii si tu sa te afli in treaba.

bafta !
CEPO... Miercuri, 24 Octombrie 2012
Crina, sarmana faptura, te banuiesc ca ai 16 ani, altfel nu vad cum cineva ar putea sa fie la fel de sarac cu duhul ca tine. Esti din Kafka si Eugen Ionescu. Tu si logica, baba si mitraliera! Esti sfertodoxa si la limita de jos a subculturii. Troll al acestui site, baga-te sub o piatra si mori!
Ghici cine Miercuri, 24 Octombrie 2012
Eu lucrez de 21 de ani in tvr si nu am dat nici o spaga ca sa fiu angajat ci am luat un examen cu brio ca electrician lumini de film ce a ce sunt si astazi iar aslariul meu e mic si nu sare de 2000 de eli in mina si nu a fost indexsat de aproape 8 ani ca asa au cosiderat sefi care sau perindat dealungul timpului.Cind mam angajat in 1991 in tvr inca era bine lumea muncea si se si distra si da erau si oameni care nu veneau la munca decit in ziua salariului ca pe vremea aia se statea la coada la casierie ca sa iei bani si atunci apareau fete noi in tvr .acum de cind avem card de salariu acei oameni scumpi la vedere nici nu mai dau pe la tvr si probabil ca uni din ei fac lafel si acum .Mai stiu ca sus in turn ,cei din tesa sunt cam 3 capuse pe cap de talpasi(tehnician ,operator sau cei care muncesc).La stiri sunt salari foarte mari si ore suplimentare cit cuprinde numai noua celor din restul tvrului nu ni sa mai dat ore suplimentare de vreo 3 -4 ani dar la munca trebuia sa stam peste program si mai sunt si sefi cu cei pe care iau adus si au salari de peste 100 000 se lei si care se strimba cind aud ca noi cei cu salari mici vrem ca macar 1000 de lei sa le fie scazut din salariu ca sa salvam tvrul si tot ei spun ca noua ar trebui sa ne scada din salariu (sa le fie de cam lui calota si irinei radu ca nu le mai ajunge cit au furat)asi mai avea de spus dar nu ma pricep la cuvinte .eu stiu doar sa muncesc si sa nu deranjez pe nimeni doar eu deranjez pe alti ca exist .seara buna si poate oi avea si eu vremuri mai bune si linistite ca sa pot sa muncesc sa cistig si eu o pine !
Adrian Miercuri, 30 Ianuarie 2013
LISTA CU CEI 627 DE DISPONIBILIZATI DIN TVR

http://www.click.ro/bbtfile/news/social/tabel_concedieri_in_TVR_CLIFIL20130129_0001.pdf

cum credeti ca au fost facute selectiile, pe ce baze?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?