Forum despre TELUS International Europe


Lucian Joi, 27 Februarie 2014
Telus sunt una si aceasi cu Callpoint new europe. Cititi acolo despre ce este vorba. s-a schimbat brand-ul dar "patronii" sunt aceasi.
Kiddo Joi, 27 Martie 2014

Astazi am fost sunata pentru un interviu acolo. Nu stiu daca a fost o scapare sau nu a recrutorului dar pentru pozitia de French CSR cu night shift iata ce se cere:

Working hours it is very important to inform the candidates about the working hour, as work will not start until 16:00 pm to Midnight. 6pm to 2am etc (Romanian hour ).They want us to send only candidates that are 100% ok with this

· Inbound customer care agents for a Canadian telecom company (Client)

· Language Required: Native/ C1-C2 level French + English (Written + Verbal)

· Position Type: Permanent, Full Time

· Start Date: April 04, 2014 (Only start date available at this stage)

· Training: Candidate will have an intensive 6 weeks of training, on a schedule Monday - Friday, 16:00 - 00:00

· Job Location: Bucharest, Romania

· Salary: Net €550 per month + Meal Ticket of €40 net per month (meal ticket will be paid on every working day and will be total of €40 per month). 9.7 Ron ( aprox 2.5 Euro ) Daily.

Bonus: Performance based bonus will be paid from 3rd month (after initial training, for 1 month candidate will working without any target). €70 net per month based on the performance. The Bonus is achievable.

· Working Hours: After the training, candidate will work on flexible 8h shifts anytime between 16:00 - 07:00, 5 days/week with 2 days off, not necessarily the weekend

· Work breaks : 40 minutes ,divided in 3 parts usually 2x10 min and 1x20 min.

· Night Shift Allowance: Transportation + 25% extra paid on top of basic hourly salary. Night shift timing (10pm to 6am)

· Recruitment process - All interviews can be done in one day (once candidate not a duplicate). The only delay with the recruitment process is the Physiological Test (They need to score more than 90% in order to be considered ).The result of the test takes 48 hours. In other words, the best case is that if all the interviews are done in one day..the feedback should not take longer than 3 days

· For the Physiological Test the candidate needs to go on site to Telus Sos. Bucuresti Nord , nr 10, Global City Business Park, O23 building, 6th floor, Voluntary, jud. Ilfov

Physiological Test. For this test candidate need to be physically present in the client location i.e. Bucharest as the test needs to be paid via a PayPal account of the client which will be paid by the client.

English and French Written test (either on client location/ online)

Computer Knowledge Test (either on client location/ online)

Typing speed test (either on client location/ online)

Within 1 working day (24hrs) after face to face/ Skype interview, TELUS INTERNATIONAL EUROPE will offer/ decline the candidate based on the interview feedback.

If the candidate is available on client location then all the above interview stages will be conducted on the same day and the final feedback on the candidate will be provided to mgi max by following working day.

abcd Joi, 24 Aprilie 2014
Buna!
Am fost sunata din partea acestei companii si am stabilit un interviu.
As dori sa aflu cum este mediul de lucru, mai exact daca in interiorul companiei este un fel de dictatura cum se gaseste de obicei in orice call center.
Am depus pt engleza- franceza insa lb franceza nu pot spune ca o stapanesc la gradul de proficiency... exista mai multe niveluri sau pt toate posturile este necesar C1-C2 la ambele limbi?
Multumesc.
@abcd Marti, 29 Aprilie 2014
Buna!
Eu am ajuns sa lucrez la ei ca recomandare din partea unei prietene care lucreaza deja la ei pe proiectul Koodo (cel cu ture).
Intr-adevar procesul este cel mentionat mai sus, dar angajeaza si doar vorbitori de franceza. Nici eu nu am nivel C2, dar accepta si un B2+
Abcd Marti, 29 Aprilie 2014
Multumesc pt raspuns!
Eu imi doresc sa ma angajez cat mai repede... Sper sa ma descurc, astazi am interviul.
Tu pe ce esti? Normal sau nightshift?
@abcd Marti, 29 Aprilie 2014
Sunt tot pe Koodo, deci nightshift. Acolo este salariul cel mai bun pe franceza :) adica cu 2400 net + bonuri + bonus + spor de noapte poti ajunge la 3000 de lei, ceea ce mi-a convenit. Plus ca inca mai am cursuri la facultate in cursul zilei...
mike Luni, 12 Mai 2014
A fost chemat cineva si pentru alte interviuri in afara de CSR?

Cum e recruitment process-ul?
Sip Marti, 13 Mai 2014
CGS sau Telus?
Sip Marti, 13 Mai 2014
Care e mai serioasa? Am fost sunat de ambele
Broker Miercuri, 14 Mai 2014
Sunt tot pe Koodo, deci nightshift. Acolo este salariul cel mai bun pe franceza :) adica cu 2400 net + bonuri + bonus + spor de noapte poti ajunge la 3000 de lei, ceea ce mi-a convenit. Plus ca inca mai am cursuri la facultate in cursul zilei...


Aveai experienta pana sa te angajezi acolo? Pare excelent pentru inceput
Crina Miercuri, 14 Mai 2014
Eu nu lucrez la aceasta companie, dar mi se pare OK salariul de 2500ron tinand cont ca nu cere nicio pregatire in afara cunostintelor de limba.
Cum este lucrurl propiru-zis? stresant? cat de des vin apelurile?
@Sip Luni, 19 Mai 2014
Lucrez in firma din septembrie, pe un proiect de Engleza, am plecat din CGS de pe Sprint sa vin la ei. Eu si o parte din fostii colegi :)) Nu stiu cum e pe alte proiecte, dar la noi e mult mai putin stresant ca pe Sprint...
ivy Vineri, 23 Mai 2014
Buna...am fost si eu la ei la un interviu tot pt proiectul koodo....si sunt interesata daca dau salariul la timp sau...? ms
Mac Vineri, 23 Mai 2014
@ivy Dau salariu la timp dar ai grija sa nu te fure la bani deci citeste bine fluturasul. Succes!
Alexandra M Joi, 17 Iulie 2014
Buna, M-au sunat ieri de la Telus pentru in post pe franceza. Ma puteti ajuta cu impresii despre cum este la interviu, la ce fel de intrebari sa ma astept? Este greu testul de franceza? La interviu se discuta si in franceza?

Multumesc
Angajat Luni, 21 Iulie 2014
Hello,

Testul nu este cel mai usor, eu l-am completat, dar stiu ca am gresit cateva chestii. Da, vorbesti si in franceza la interviu, despre tine, despre cum ai reactiona la telefon cu clientii, dar este o discutie libera, sa zic asa.

La interviu am ramas cu o impresie OK, chiar m-am simtit mai relaxata decat la alte interviuri, unde am avut emotii sau am dat de ciudati. Am primit toate detaliile, tipa de la recrutare a fost draguta.

Eu zic sa nu te stresezi, chiar nu e un interviu care sa te intimideze, sunt OK.

Multa bafta!
Alice Miercuri, 23 Iulie 2014
@Angajata: tu esti angajata la ei? daca da, imi poti spune te rog daca sunt seriosi si daca ofera intr-adevar ceea ce promit la interviu? desi vad ca in aprilie pentru aceeasi pozitie a scris cinev a ca ofereau 2400 + bonuri de masa + bonusuri, acum au mai scazut un pic din oferta de baza, dar tot ok mi se pare. adica orice salariu peste 2000 il consider ok in vremuriel asta, dar acum depinde si care este targe-ul pe care vor sa il atinga angajatul. cate apeluri trebuie sa preiei pe tura? exista un minim? daca nu iti faci target-ul iti taie din salariu? eu am trecut testele de limba franceza si il mai am doar pe cel de calculator, dar am inteles ca nu este dificil. acest test se va da tot in franceza? vreau sa mai adaug faptul ca mi s-a parut ok atmosfera de acolo din cate am pututut observa la interviuri asa ca par seriosi. Intrebarea este daca doar par sau chiar sunt? Sau daca se poarta frumos sa te atraga si apoi dupa o luna doua incep sa scoata coltii. as fi tare recunoscatoare daca mi-ar raspunde cineva la intrebari si mai ales cineva care lucreaza in present acolo. multumesc frumos.
Angajat Vineri, 25 Iulie 2014
@ Alice

Eu lucrez aici de 6 luni si sunt multumita. Am mai lucrat si in alte callcentere si am fost si la alte interviuri, dar mie mi se pare ca atmosfera de aici e mai OK si pentru mine asta a contat mult : nu se tipa, sunt civilizati si te asculta daca ai o problema. Salariul nu a scazut, poate era vorba de alt proiect, pentru ca difera, nu sunt toate la fel. Eu iau in fiecare luna mai mult cu cateva sute de lei decat salariul de baza pt ca se da si spor de noapte. Pentru bonus iti fac evaluare in fiecare luna si primesti in functie de asta bonusul, dar nu iti taie din salariu daca nu iti faci targetul. Eu am luat mereu, chiar daca nu aceeasi suma. Partea buna e ca nu ai target de apeluri, difera de la zi la zi, depinde si in ce interval prinzi tura. Unde am mai lucrat erau stricti cu durata apelului, dar aici e mai relaxata chestia asta. Ca sa iti raspund la intrebare, mie nu imi pare rau ca am acceptat oferta si da, sunt seriosi. Nu mi s-a intamplat sa nu primesc salariul la timp sau sa am surprize la bonus etc. E ca la orice loc de munca, cu bune, cu rele, depinde acum si de ce iti doresti tu sa faci. Bafta !
LoL Vineri, 25 Iulie 2014
Pot sa va spun ca lucrez de mult timp la ei si intredevar exista si minusuri si plusuri la ei, telus se imparte in diferite proiecte depinde de proiectul respectiv ce salariu iti va da, in ceea ce priveste armonia colegi sunt super de treaba si depinde de proiect ce sef iti revine, insa am cunoscut toate persoanele si sunt super ok, exista armonie in echipa,iesirii, si credema nu este stres mare trebuie sa sti proiectul foarte bine, eu recomand sa incercati, deoarece in alte companii e mai nasol, in ceea ce priveste interviul firma este canadiana si engleza ar trebui sa stie cam toti astfel nu te poti descurca si daca unu se plange ca la pus sa semneze niste conditii in engleza inseamna ca a gresit firma, succes
Alice Marti, 29 Iulie 2014
Multumesc pentru raspunusuri. Aveti dreptate ce spuneti cu engleza. si eu am dat unul dintre testele scrise in engleza chiar daca am aplicat pentru franceza si nu m+a deranjat asta desi nu cred ca m-am descurcat foarte bine la el mi se pare normal sa testeze si nivelul de engleza avand in vedere ca e limba companiei. Mai ramane o singura problema pentru mine: programul de noapte. am inteles ca unii se adapteaya foarte usor la el, altii niciodata. nu am lucrat pana acum noaptea si nu stiu daca am sa ma descurc. ma sperie faptul ca mi se va dat tot programul peste cap, dar sunt constienta ca trebuie sa facem si compromisuri. am vazut ca au multe persoane la interviu zilnic. de fiecare data cand am fost acolo mai asteptau vreo 3-4. deci sigur au de unde sa aleaga.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?