Forum despre Veo Worldwide Services (VEO Finances)


Silvia Joi, 10 Mai 2012

Veo Finances este o firma care are un turneover imens si realieaza CMI-uri pe o perioada determinata. Persoanele care colaborareaza cu aceasta firma (pe o perioada scurta) sunt anuntate de incheierea colaborarii cu putina zile sau chiar una inainte de incheierea contractului.

S-a intamplat in cazul multora sa fie recrutati pe un post, insa contractul lor este pentru un altul (si salariul la fel), altora (care indraznesc sa reactioneze in niste situatii care frizeaza absurdul) sa pice din gratiile managerilor (anti-exemplele descrise in teorie, care se simt nepermis de in largul lor in rolul de persecutor) si sa fie supusi unor tratamente mai mult decat umilitoare.

Se cer rezultate, insa acestea nu depind, de multe ori, de implicarea lor, ci de a colaboratorilor din Franta. Nu se incearca o ameliorare a situatiei, ci, din contra, persoanele care se gasesc in aceasta situatie sunt etichetate ca incompetente si, mai mult, cele care incearca o atenuare starnesc niste reactii socante.

Edith Marti, 18 Septembrie 2012

Veo Finances este o firma cu oameni neseriosi dupa parerea mea. Eu am participat la o serie de interviuri si teste scrise, ajungand astfel pana in faza finala, care ar fi constat intr-o intalnire cu managerul de proiect si inca o serie de testari.

Nu am avut nici un fel de probleme cu acele teste si asta datorita faptului ca am tot primit telefoane de la doamna cu care am corespondat. La un moment dat insa am primit un apel de la dansa, deoarece omisese sa ma intrebe in legatura cu pretentiile salariale. In urma acestei discutii a ramas sa ma anunte cand stabileste intalnirea cu managerul de proiect.

Din acel moment nu am mai primit nici un feedback. Pozitiv sau negativ, conform valorilor pe care le promoveaza pe site, atasate imaginii Veo Finance, ar fi trebuit sa imi ofere un raspuns. In legatura cu pretentiile salariale, credeti-ma ca nu au fost deloc exagerate, undeva in jut de 600 eur, asta in conditiile in care tot ceea ce se intampla la jobul respectiv se baza pe o limba straina ( scris, citit, vorbit ) si cereau fel de fel de cunostinte atasate persoanei :D.

Sfatul meu pentru cei care aplica la acesta " companie" este sa fie atenti la discutia cu persoana de HR si sa extraga de acolo toate informatiile necesare.

Gabi Vineri, 26 Octombrie 2012

Buna! Am citit comentariile voastre, puteti sa imi spuneti cate etape are interviul si ce presupune?

Fost angajat Joi, 1 Noiembrie 2012

Hey,

Eu am lucrat la ei 1 luna si ceva dupa care mi-am dat demisia. Pentru postul de manager echipa comerciala din Iasi se ofera salarii intre 500-800 euro net plus diurna in Franta (care este 17e in loc de 35e /zi/legala).

De ce am demisionat de pe un astfel de salariu: sunt niste oameni fara simt de raspundere, fara dorinta de a lucra in echipa. Se mananca toti intre ei si esti instruit sa ii indepartezi cat mai tare pe ceilalti din echipa doar daca poti obtine un bonus mai mare pentru firma.

Practic, este o firma romaneasca de outsourcing pentru o companie franceza numita NOZ sau Futura Finances (un complex de 200 de magazine de discount). Veo Finances recruteaza buyeri (persoana care cumpara) pe diferite limbi eng/fr/turca/italiana/rusa, ii pune intr-o incapere mare pe care ei o numesc platou, li se da un training si un telefon si apoi sunt pusi sa sune furnizori din toata Europa si Rusia pentru a afla daca au supra-stocuri.

In momentul in care ei descopera aceste suprastocuri, se negociaza la sange (pana unde ajunge furnizorul sa opteze pentru a nu mai lucra niciodata cu NOZ/VEO) si apoi se cumpara marfa si se livreaza in magazinele franceze. Se negociaza intr-o maniera care nu are deloc legatura cu piata la preturi ridicole, iar daca furnizorul nu este de acord, il bati la cap saptamana dupa saptamana.

Sa continui de ce am plecat de la ei.

Exemple:

1. Din ziua in care am ajuns mi s-a zis clar in fata ca programul meu nu mai este de 8h (cum era negociat in Romania), ci va fi de la 08:30-19:00 in fiecare zi, iar orele suplimentare nu se platesc. Tu ca roman trebuie sa stai intre orele astea, iar cei francezi pleaca acasa relaxati la ora 17:00 (not ok at all).

2. Se impune un regim sa iti urmaresti colegii, sa notezi ceea ce ei fac si realizeaza si apoi sa raportezi sefilor NOZ superiori. Daca refuzi, te da afara.

3. Politica de angajare: angajeaza 10-11 persoana pentru 2 sau 3 posturi. Am vazut noi recruti care au fost dati afara pentru ca puneau intrebari de genul: "de ce suntem obligati sa stam peste program" sau oameni care au fost dati afara pentru ca au intrebat de ce au disparut colegii lor din firma.

Acum, eu mi-am pierdut 10 minute scriind acest text mare despre experienta cu VEO FINANCES.

Cordial,
Fost angajat

Miha Joi, 1 Noiembrie 2012

Ai perfecta dreptate legat de VEO-FINANCES cu privire la ofertele de lucru pentru NOZ in Franta. Daca nu credeti va rog sa dati un search pe google sa vedeti comentariile angajatilor francezi cu privire la NOZ , asa ca nu va ganditi ca un roman va fi favorizat acolo atata vreme cat francezii lor nu sunt.
Cu privire la firma din RO am patit-o ca dupa 2 interviuri si promisiunea ca da este ok va contactam sa va spunem cand incepeti au uitat sa ma contacteze, presupun ca nici nu o vor face ca doar au trecut 2 luni de la ultimul interviu .
Imi pare rau pentru experienta neplacuta prin care ai trecut "Fost angajat" si iti multumesc ca ai impartasit cu noi astfel incat sa stie romanul dornic de munca la ce sa se astepte.

Andra Marti, 13 Noiembrie 2012
Am patit si eu aceeasi chestie cu Veo Finances. Am participat la un interviu telefonic in franceza, apoi am mers la un interviu la firma, am dat si test de logica. Normal ca nu am ...
Florin Marti, 13 Noiembrie 2012
Buna , Am fost si eu contactat de catre o domnisoara de la HR pentru postul de Suport IT la VEO Finances pentru un interviu telefonic... si din ce am citit aici imi cam da de ...
Teo Luni, 19 Noiembrie 2012
Poate sa-mi spuna cineva cam ce gen de intrebari sunt la primul interviu? Am aplicat pentru postul de Controleur de gestion.
mary Miercuri, 21 Noiembrie 2012
si eu am fost sunata pentru acelasi post. urmeaza interviul.
lol Luni, 3 Decembrie 2012
Cand din intamplare intri pe site-uri de profil si vezi asemenea postari iti vine sa razi. Eu lucrez in societate de 4 ani si imi pot da seama cine sunt persoanele de mai sus. ...
Gbi Luni, 3 Decembrie 2012
"lol" este normal sa iei apararea firmei in care lucrezi, insa vocabularul tau e PROFI, din tot commentul am ramas doar cu "prosti" . Ideea este ca daca se ...
Un angajat Marti, 4 Decembrie 2012
E usor sa critici atunci cand esti respins de o companie. E adevarat ca dureaza mult recrutarea, eu am trecut prin mai multe interviuri si probe in decursul unei luni de zile. ...
Dan Joi, 6 Decembrie 2012
Eu am participat la un interviu la Bucuresti si am fost placut surprins.
Ana Joi, 13 Decembrie 2012
Veo est o companie care promoveaza si recompenseaza implicarea salariatilor. Implicare, care in ziua de azi nu o mai intalnim la prea multe persoane, de aici cele mai multe ...
AVOCAT Marti, 18 Decembrie 2012
Stimati fost angajati VEO-FINANCES, urmare unei experiente proprii similare cu a voastra si vazind numarul mare de persoane care s-au confruntat cu surprize neplacute din partea ...
Marius Marti, 18 Decembrie 2012
Oameni buni, dragi colegi angajati, cei care laudati firma, sinteti de-a dreptul puerili daca va inchipuiti ca o sa creada cineva ca sunteti entuziasti in VEO cind se dubleaza ...
dab da Marti, 8 Ianuarie 2013
Bun...sa zicem ca inghitim...dar pe ce bani ? Momentan am un job fara stres si fara bataie de cap ( adevarat nu pe masura pregatirii ),contract perioada nedeterminata , aprox. 12 ...
interviu Miercuri, 9 Ianuarie 2013
Eu am fost dezamagita de procesul de selectie. Am fost contactata pentru un interviu telefonic (cu o pers de la punctul de lucru din Iasi), dupa care am fost programata la un al ...
fost angajat VEO Miercuri, 9 Ianuarie 2013
Am stat la VEO cateva luni, la sediul din Iasi. Nu este o firma pe care sa o recomand cuiva, nu imi place deloc mediul de lucru, unde targetul este zeu iar oamenii sunt simple ...
niphilim Vineri, 11 Ianuarie 2013
Din ce spuneti voi, in departamentul de achizitii nu e prea ok, dar imi poate da cineva mai multe detalii despre atmosfera si modul de lucru din departamentul de contabilitate?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?