Forum despre Wise Human Systems


Momo Vineri, 26 Iulie 2013

Stie careva cum lucreaza cei de la WHS, ce clienti au, daca ati fost multumiti de cum organizeaza interviul, etc. ..?

FYI Marti, 6 August 2013
Rapuns: dezamagire!
Argumente: proasta organizare, informare superficiala, interviu sustinut de oameni slab pregatiti
eu37 Joi, 8 August 2013
Buna FYI. Pt ce proiect ai aplicat? Poti da mai multe detalii?
SO Luni, 19 August 2013

Deci....altcineva poate sa ne dea mai multe informatii?

Strumfica Marti, 20 August 2013
Salve. Pot zice ca si mie mi-a lasat impresie proasta in ce priveste interviul, modul cum s-a abordat discutia pt un post in depart IT pt o firma cunoscuta in piata.Ma refer in special la faptul ca nu mi s-au oferit raspunsuri la intrebari simple gen "ce cod din COR corespunde pozitiei vacante?" Pt un profesionist HR sa fie oare asta intrebarea incuietoare?! Oare ce fel s-a documentat aceasta persoana?...Succes pe viitor!
ET Marti, 20 August 2013

Adevarul este ca fara acel cod COR nici nu se poate, nu-i asa? Vei fi surprinsa sa afli ca un recrutor bun nu se evalueaza in functie de cate coduri COR stie, ci dupa cu totul alte criterii. Cred ca 99% din recrutori nu stiu codurile COR aferente unor posturi si, personal nici nu inteleg de ce ar trebuie sa stie acest lucru. Poate ne explici tu de ce este atat de important.

strumfica Marti, 20 August 2013
@ET: in interviul sustinut cu o reprezentanta a firmei WHS, aceasta a fost intrebata mai intai cum se traduce in romaneste "IS Business Applications Specialist", iar respectiva persoana s-a uitat mirata, de parca atunci auzise prima data titulatura folosita in anunt, si apoi s-a balbait cateva momente zicand ca nu stie exact. In consecinta, m-am gandit sa intreb carui cod COR corespunde, ca sa-mi pot da seama (macar ulterior interviului) despre ce pozitie este vorba. As mai aminti faptul ca am intrebat si despre atributiile postului, iar raspunsul domnisoarei a fost simplu: ea nu cunoaste detaliile, a discutat despre acest post timp de 5 min cu seful de departament al beneficiarului pe un hol. E drept, asa da raspuns!!!!
ET Marti, 20 August 2013
@strumfica: Pai acum e ceva mi clar. Fara nicio legatura cu codul COR, ar fi trebuit sa stie ce inseamna denumirea postului si care sunt responsabilitatile. Daca nu le stia inseamna ca nici nu stie ce cauta.
SO Joi, 22 August 2013

Am o intrebare ciudata....a reusit cineva sa se angajeze in urma recrutarii prin Wise?????

eu1511 Miercuri, 6 Noiembrie 2013
Mi-am pierdut o zi (cam asta este timpul de pregatire + traseu + interviu - asa ca un info pentru "profesionistele" HR ) si cu toate ca trebuia sa fiu anuntat dupa maxim o luna daca sunt acceptat pentru etapa urmatoare, cei de la Wise au considerat ca nu e normal sa piarda 30 de secunde si sa imi trimita un email cu un raspuns pozitiv sau negativ in cele 3 luni scurse de la interviu. Nu mai astept de mult acel raspuns, fie ca procesul de recrutare s-a incheiat fie cat inca sunt cautarea celui mai bun candidat (pielea ......) dispus sa lucreze pe cel mai mic salariu din Europa. Cu toate ca am citit ce scria pe acest site si eram in dubii daca sa merg sau nu la interviu am ales sa merg. Sfatul meu este sa nu va duceti la un interviu la Wise intrucat singurul lucru cu care va veti alege este timpul pierdut (nici cu "experienta" unui interviu nu va veti alege) . Totodata sfatul meu este sa nu aplicati in general la companii de acest tip (agentii de recrutare) intrucat aveti in general numai de pierdut ; sunt pur si simplu niste intermediari care cauta sa profite cat mai mult de situatia actuala si care pentru a castiga bani trebuie sa gaseasca pentru companiile care le contracteaza "sclavi" super pregatiti teoretic si profesional la "super" cost .
me Vineri, 7 Martie 2014

Eu am reusit sa ma angajez in urma recrutarii prin Wise. Sunt o persoana absolut normala, care a aplicat la peste 100 de job-uri in 3 luni si am fost la cateva interviuri..nici 10%. Nu cred ca hr-ul celor de la wise e de vina...in general hr-ul din Romania e varza. Daca nu treci mai departe, ffff slabe sanse sa mai auzi de firma respectiva. Se intampla si la firme de hr si la departamentul de HR al unor firme de renume.

Andy Joi, 28 August 2014
Eu am avut o experienta placuta cu cei de la Wise, desi n-am fost selectat pentru jobul pentru care aplicasem interviul avut cu recruiterul a fost ok, m-a tinut apoi la curent si mi-a spus destul de repede dupa ce m-am intalnit si cu clientul lor ca nu am fost selectat, mi-a dat si cateva explicatii.
As spune ca a fost o experienta peste medie, am mai fost la interviuri la diverse firme de recrutare si am intalnit tot felul de oameni...

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?