Forum despre WSP Group SRL


MarianaL Sambata, 1 Aprilie 2017

Am fost la firma WSP PB la un interviu in martie 2017. Am ajuns acolo practic prin recomandare de la cineva din companie, fara sa fi fost vreun anunt plasat undeva. Merg acolo si am o discutie in engleza cu un nene manager al afacerii pe Romania si cu inca un nene mai in virsta, parca din UK. Carti de vizita nu mi-au dat asa ca nu stiu ce functie avea acest al doilea nene.
Practic ei fac proiectare de linii electrice aeriene pentru cai ferate (catenary). Au avut un proiect in Romania dupa care au facut numai proiecte internationale. Fiind o companie mare cu peste 30 000 de angajati si proiecte in toata lumea, se lauda ei ca daca vii la noi vei avea mereu de lucru. Noi nu dam pe nimeni afara. Pentru ca in Romania aceasta specializare de proiectare nu prea se gaseste la facultate ei iau ingineri pe care ii trimit la training. Deci oricine vine intra ca incepator. Ca salariu ne intelegem la 4200 lei/luna net. Ei au propus atit, eu nu am cerut altceva.
Dupa ce ne mai asiguram unii pe altii de seriozitatea activitatii si ca daca vin la ei nu plec dupa 6 luni, ceea ce am confirmat, a ramas ca voi primi un raspuns. Nu mai zic ca ei se grabeau. Treaba era urgenta.
Stau cam 2 saptamani si nimic. Trimit un mail sa intreb ce si cum. Primesc un raspuns ca mi se va rapsunde.
Dupa citeva zile imi da secretara un mail in engleza cu mesajul standard de acum: "avind in vedere interviul avut in ziua de ... am considerat sa continuam procesul de selectie cu altcineva care corespunde mai bine necesitatilor firmei ... mult noroc in viitor...etc". Acum eu nu am inteles. Daca la interviu am raspuns tuturor intrebarilor, proiectare in ACAD am facut, am lucrat in mai multe companii printre care si multinationale, cu engleza nu este o problema, la bani ne-am inteles, toti cei veniti nu au de unde sa cunoasca modul de lucru din companie si vor necesita training, cum imi mai spui ca altii sunt mai potriviti?
Am senzatia ca acest gen de agarici vin in Romania cam ca in Congo. Eu am mai vazut astfel de oameni. Sunt genul de personaje care dispar ca magarul in ceata atunci cind este o problema.
Am impresia ca ei cautau pe cineva care tocmai a terminat facultatea, cu ceva cunostine de ACAD si engleza. Atat. Daca ai mai si lucrat prin alte parti si ai mai vazut alte metode de lucru si proiecte variate, pe ei nu ii intereseaza caci nu au fost linii electrice pentru cai ferate. E ca si cum nu ai stii nimic. O absolventa de facultate care nu a mai lucrat nicaieri poti sa o prostesti ca uite ce salariu
mare iti dam noi la ce munca faci. Si ea poate crede, daca nu ar stii ca se poate si salariu mai mare la altfel de proiecte in alte companii, mai ales ca sunt proiecte internationale.
Nu stiu ce concluzie sa trag de aici, dar daca nu poti ajunge la o companie nici cu recomandare din interior, gasesc piata muncii din Romania ca fiind destul de grav distorsionata.
Cum este la celelalte departamente ale PB din tara nu stiu. Daca va cheama la o discutie, sa va
pregatiti de o mare vrajeala cu megaproiecte internationale de multe milioane, care nu va avea nici o finalitate pentru voi. Macar la sfarsit mi-au raspuns, altii nici acest lucru nu il mai fac.
Oricum si pentru acest raspuns a trebuit sa insist la persoana cu recomandarea.
O pierdere de timp...

zuzu11111 Sambata, 1 Aprilie 2017
"Am senzatia ca acest gen de agarici vin in Romania cam ca in Congo. Eu am mai vazut astfel de oameni. Sunt genul de personaje care dispar ca magarul in ceata atunci cind este o problema.".

A fost foarte nostim ceea ce ai scris aici, chiar am ras din plin, foarte buna recenzia, dar mai ales acest scurt pasaj :)))).

Sa revenim, da, am aplicat si eu la ei, fara recomandare, au cerinte destul de lungi, eu nu cred ca vor oameni care au terminat recent facultatea.

Pe ejobs au anunturi mai mereu, cam aceleasi joburi, low-voltage engineer, electrical engineer, structural CAD engineer.

iata cerintele pentru low voltage engineer

• Bachelor degree in Electrical Engineering/Building services or similar;
• Minimum 1-3 years’ experience of designing electrical systems in a variety of building types;
• Project experience should include participation from the design phase through the final construction close-out;
• Very good skills in AutoCAD;
• Experience of MagicCAD or similar electrical 3D design software is an advantage;
• Good skills in Microsoft Office;
• Experience in NavisWorks, Solibri or Revit is an advantage but not a requirement;
• Experience in cable sizing programs (Ecodial / EDSA / ETAP / Amtech or similar);
• Experience in lighting calculations (Dialux);

• Ability to work in a team and demonstrate work and moral ethics;
• Ability to respect deadlines and achieve targeted results whilst working individually;
• Very good verbal and written communication skills in the English language;
• Good knowledge of European building and energy codes;
• Availability to travel.

Dar persoana careia i-ai trimis CV-ul ce spune? Adica presupun ca nu trebuia sa trimiti mail la HR, ca respectivii iti dadeau raspunsul standard, ci la persoana care te-a "recomandat".

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?