Forum despre Xerox Romania


vasilica Duminica, 23 Februarie 2014
Am o rugaminte: ce-mi puteti spune despre pozitia de Junior Project Manager (Technical) din Iasi? Cum se plateste, ce se cere, ce se da? Ce trebuie sa stii ca sa o ocupi? Primesti macar 2800-3000 in mana la finalul lunii?
Terror Miercuri, 5 Martie 2014

Salut, am trecut de toate interviurile lor si mi s-a facut o oferta clara pt departamentul de HR 3500 roni net + bonuri de masa. Maine tre sa dau un raspuns final...Sediul este cel din Pipera/ Bucuresti.

portraitinblack Joi, 6 Martie 2014
3500.. pentru ce post in HR?
Ionut Vineri, 7 Martie 2014
Nu stiu daca pe se conecteaza cineva pe site-urile astea sa dea un feedback pozitiv. Pornirea de a scrie lucruri negative duce mai mult la a te exterioriza intr-un mod spectaculos de pueril , mai ales tinand cont de faptul ca esti protejat de un nume fals

Pe mine ma intereseaza foarte mult brandul la fel ca alte super corporatii despre care se scriu tot felul de lucruri.

A avut cineva o experienta buna cu ei? Vad ca au peste 1000 de anagajati in Iasi, foarte multe anunturi pnetru Bucuresti si ma intereseaza sa vad daca ma pot muta la ei

Ma intereseaza partea de marketing in mod special

Multam
angajat Luni, 10 Martie 2014
baaaa salariul pe hr assistant e de 1000 + in mana. care mananca rahat cu 800?
tudorita Duminica, 16 Martie 2014
salut, aveti vreo adresa de mail de la HR, unde sa pot aplica? mersi
portraitinblack Luni, 14 Aprilie 2014
Xerox mai are sediu in ideo? Sau s-a mutat cu totul la Palas? multumesc!
alexa Sambata, 26 Aprilie 2014
da? in ce cladire la Palas? se extinde nu gluma!
Sfat Duminica, 27 Aprilie 2014

La Xerox Services din Bucuresti (sediul din Pipera), atmosfera este foarte neprietenoasa. O multime de noi veniti pleaca in primele saptamani. Trainingul lasa foarte mult de dorit, se citesc niste powerpoint slide-uri, totul fara sare si piper. Trainera nu are nici cel mai mic entuziasm si are constant comentarii neprofesionale pe un ton aproape soptit, auditoriul fiind la un pas de a adormi.
Apoi oamenii nu stiu cu cine sa discute, sunt lasati in plata Domnului, nimeni nu stie nimic si foarte multi se simt ca si cand nu apartin locului. Managementul ia decizii pe care le schimba in urmatoarele 5 secunde si habar nu au cum va arata organizatia in urmatoarea saptamana.
Cei de la HR nu stiu cine cu ce se ocupa si au existat si oameni care au fost dati afara in perioda de proba fara sa fie avertizati ca nu se ridica la nivelul asteptarilor. Decizia a fost luata doar pentru ca team leader-ului nu I-a placut de persoana respectiva.

ABC Miercuri, 7 Mai 2014

Aveti idee ce salariu are un Junior Project Manager?
As vrea sa aplic la ei.

Elena Marti, 27 Mai 2014

Ii iau de foarte tineri ca sa accepte un salariu de maxim 1000 RON, iar toti acesti angajati au maxim o facultate. Cunosc pe cineva care a aplicat la ei si din cauza ofertei de 850 RON, a renuntat. Acum este angajata tot la o multinationala pe acelasi post cu 1500 lei.

alexa Marti, 27 Mai 2014
850 lei? pe ce post?
claudia Vineri, 27 Iunie 2014
Cam cat e salariul pentru analist resurse umane?
Ionut Joi, 10 Iulie 2014
pt analist resurse umane in jur de 1300 net + tichete daca esti pe linia PWC.
blondy 03 Marti, 22 Iulie 2014

Pentru vorbitorii avansati de germana testarea nu dureaza mai mult de cinci minute. Cand am dus acel formular inapoi dupa cinci minute a facut o fata lunga si ma intreaba: deja??? vai...mai aveti de asteptat. Interviul de limba, pe care l-am dat cu o tipa nemtoaicaa a fost in schimb super mistoo.

Burebista Duminica, 10 August 2014

Salut , am pus si eu CV-ul pe niste posturi la aceasta firma . Nu m-au sunat anunturile au expirat si ghici ce?Le-au pus iarasi . Am aplicat din nou a expirat si iarasi au fost postate.

civis rumanum sum Joi, 28 August 2014

Legat de o experienta recenta.
Am participat la un "interviu" in cadrul filialei din Oradea, cu promisiunea de-a fi contactat in cateva zile pentru un post ce urma sa se deschida pe data de 1 septembrie, pentru asistent relatii cu clientii pe limbile franceza/engleza. Evident, nu m-a mai sunat nimeni. Problema mea ar fi urmatoarea: urma sa fac naveta de la vreo 60 de km. Alte probleme: vorbesc franceza la nivelul unui nativ, scriu franceza mai bine decat multi nativi, iar la engleza ii bat pe multi nativi, si romani si francezi. Datorita faptului ca am peste 30 de ani, un master si o educatie in Franta (traind vreo 16 ani acolo),plus o familie de intretinut, am indraznit sa cer vreo 2000 de lei in mana - dar se pare ca suma este mult peste ce ofera "firma". Dealtfel, ce nu pricep, este cum de s-a ajuns de la vanzari de copiatoare la inchirieri de masini in SUA, Canada si Franta - postul respectiv presupunand "customer care" pe chestia asta. Ciudata dezvoltare. Si mai ciudat este faptul ca doresc sa se extinda - cu peste 140000 de angajati pe glob, zic ei - insa se zgarcesc la 2000 de lei pe luna. Pe langa asta, lucru in ture, complet inutil din toate punctele de vedere, caci imping programul cu o ora sau doua, timp in care in SUA tot noapte este.
Ii plina tara de firme care ofera "cariere", dar nu le vine sa lase din mana cateva mii de lei pentru un angajat cu potential (si nu ma refer la cel fizic). Cateva tipe beton (asa cred ele, cel putin) pe la resurse umane (pe ce calificare, ma-ntreb si eu, daca n-au nici in clin nici in maneca cu psihologia, macar), cativa angajati ambareti, cateva capete luminate ale elitei companiei prin SUA si Franta, si atat. A, si o gramada de spirit de corporatie. Da' nici pe naiba nu vor sa spuna cat ofera ei la salariu, in schimb ti se promite marea cu sarea daca esti angajat - insa nu esti daca iesi din start din grila.
Interviuri cate-ncap, dorinta de extindere, bla bla bla. Lasati "companiile da succes" si invatati sa faceti ceva cu mainile voastre, de gen pictura sau artizanat.

XXX Marti, 2 Septembrie 2014
Am fost sunat pentru un post de vorbitor de germana, la care aplicasem in iarna... Am mers la interviu: un test usor de limba si un test de (nici nu stiu ce era) cu niste intrebari de bun simt de genul piese de PC etc. Doamnele mi-au vorbit despre un viitor stralucit in cadrul companiei, care deschide noi departamente si are nevoie de oameni cat mai performanti si asa mai departe...
Dupa o luna in care nu am mai auzit nimic de la dansii, suna telefonul:
"Buna ziua! Sunt X-ulescu de la Xerox si as vrea sa va invit la un interviu."
"La un ce?" Si i-am explicat nesimtitului la pronumele de politete (desi el insista sa imi vorbeasca la peltu, fara sa imi ceara voie - cei 7 ani de acasa, nu stiu unde erau), ca eu tocmai am fost la un interviu si ca ei imi sunt datori cu un raspuns.
Mi-a raspuns foarte obraznic ca acest interviu este pentru o alta pozitie si ca asta nu e treaba lui. I-am explicat ca este, deoarece dansii nu dau dovada de seriozitate si nici nu imi inspira incredere atunci cand imi cer sa vin la interviuri, iar dupa aceea dispar si reapar ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat (auzisem si citisem de interviuri facute de ochii lumii). Si oricum nu as merge din principiu la un al doilea interviu la niste oameni neseriosi.
Cand a vazut ca nu sunt ascultator mi-a spus ceva de genul: "veniti sau daca nu asta este". In general asta este mentalitatea de patron roman buticar: daca iti place bine, daca nu - pa!

Ca reprezentant al resurselor umane al unei companii multinationale nu ai dreptul sa te adresezi ca la piata. Chiar si unui viitor angajat. Stiu, dansii au impresia ca angajatii lor sunt sclavii lor si li se adreseaza ca atare. Le transmit sa lucreze cu exact genul de oameni pe care si-l doresc: oameni de nimic, care sa lucreze pe nimic.

Si mai au si tupeul sa te intrebe pompos si idealist la interviu:
"Cum ar arata pentru tine compania ideala?"
"In principiu serios. Spre deosebire de altele."

Nu recomand. Daca va decideti sa riscati, tineti cont si de ce scrie pe internet pentru a nu avea surprize neplacute.
rzv Duminica, 7 Septembrie 2014
Buna ziua,

Pentru un post pe IT Helpdesk stiti cam cat se ofera salariu?

Multumesc
eu Miercuri, 10 Septembrie 2014
cat e salariu pentru consultant servicii clienti limba italiana? filiana din Iasi

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?