Forum despre Xoomworks Development RO


2.0 Luni, 18 Noiembrie 2013

Este o companie care oferta servicii IT, in mare parte - outsourcing - support, testare, BA etc. Training-uri (desi promise la angajare) sunt majoritatea interne si (cu unele exceptii) de proasta calitate. Cam tot ce inveti la aceasta firma vine de la clientul extern.
Certificarile si maririre sunt greu de obtinut/mici sub vesnicul pretext - 'e criza'.
Firma poate fii o rampa de lansare daca esti student sau la inceput de drum dar pentru cei cu o oarecare experienta in domeniu recomand sa caute in alta parte -sunt firme IT in cluj care ofera mai mult respect fata de angajat, un pachet mai bun si proiecte mai interesante.

victima Luni, 31 Martie 2014
Total de acord cu ce e descris mai sus, training pe google sau "on-going" prin propriul efort tot pe google. In fata clientului se lasa impresia ca angajatii ar fi de vina si nu compania ca nu pune pret pe calitate si care abunda de promisiuni pana se semneaza contractul. Se incearca pupincurismul si daca nu la revizuirile salariale ti se spune ca nu ai fost "socialy involved" etc etc.
the coder Vineri, 18 Aprilie 2014
impresia cu care am ramas despre aceasta firma e ca e o firma in deriva, lipseste entuziasmul, energia si motivatia oamenilor de acolo. aparent ar fi o firma ce vrea insa cu planuri uitate de mult pe hartie, parca seful ar fi in vacanta si niste copii au ramas in lipsa lui sa spele vasele de la petrecere.
algorab Sambata, 3 Mai 2014
M-au contactat dupa ce m-au gasit pe LinkedIn. Le-am spus ca as fi interesat, le-am trimis CV-ul (care contine exact informatiile din LinkedIn) si mi-au raspuns ca dupa ce au studiat cu atentie informatiile, au decis sa nu imi faca o oferta. Asta desi ma potriveam foarte bine cu cerintele rolului si dupa ce ei au fost cei cu initiativa sa ma contacteze ca sa discutam.
jriper Miercuri, 21 Mai 2014
Buna.
Aventura mea cu |Xoomworks incepe ca m-au contactat pe linkedin si mi-au spus ca ma potrivesc , etc..Urma sa tin un interviu cu cineva de acolo pe skype.In ziua interviul ce sa vezi? nimeni pe skype,m-au sunat si au reprogramat interviul pe alta zi.In ziua care trebuia sa tin , m-au sunat cu 10 min inainte ca se amana si ca ar dorii sa dau un test online.Am asteptat testu online care nu a mai venit decat dupa ce le-am dat mail despre 'profesionalismul` lor.
Am inceput testu online si binenteles ca a dat o eroare (care tin sa mentionez nu era de la mine ci din cauza unui server pe care dadeam testu).Le-am dat mail cu cele intamplate la testu online , si ghici?.Nimeni nimica.
Kreugzer Vineri, 30 Mai 2014

Xoomworks e o firma buna, care are salarii in corelatie cu piata muncii de IT din Cluj.Partea mai proasta e ca angajatorul nu tine de angajat si-l lasa sa plece prea repede.Multa lume s-a perindat pe la Xoomworks, si probabil o sa se mai perinde.Exista insa multe lucruri pozitive: se face iesiri in oras, cresterea salariala se face o data pe an si in medie este de 10%, exista asigurare de viata, pensie prvata, asigurare medicala premium la medicover, bonuri de masa, sala.Totul face ca pachetul salarial sa fie rezonabil.Flexibiliatea este punctul forte al companiei.Intr-adevar perspectivele sunt ca o data intrat sa nu te poti muta de pe un departament pe altul, si nu prea poti creste foarte mult.Trainguri nu prea se ofera, dar din cate am inteles in viitor politica asta se va schimba.Recomand Xooomworks pentru juniori, middle si in viitor poate fi un mediu bun si pentru seniori.Sunt sigur ca Xoomworks va mai creste pentru ca potential exista, chiar daca managementul nu este punctul forte al companiei.Ca parere obiectiva: mergeti cu incredere la interviuri, si incercati sa aduceti argumente valide, chiar sugestii, intrucat sa arunci cu noroi e foarte usor si chiar nu merita!

autotest Duminica, 6 Iulie 2014
salut, s-a ales ceva de campania aia agresiva cu invitatii la interviu prin sms si recompense de head hunting de 2000 de euro pentru testare automata? si-au facut birouri in bucuresti? s-a angajat cineva pe banii aia multi pe care-i promiteau? ms
monav Miercuri, 6 Mai 2015
Am avut un interviu pentru o pozitie de management in aceasta firma cu cineva de la HR Romania si cu cineva din Anglia. Mi s-a promis un feedback in urma interviului intr-o saptamana (fara ca eu sa intreb de acest aspect). Si ce credeti? Acesta nu a venit niciodata!
Gazka Sambata, 18 Februarie 2017
Subscriu la ce s-a mentionat mai sus. Am avut interviul pt. o pozitie de Business Analyst. Prezentarea activitatii, o discutie in engleza plina de intrebarile ultraconsacrate, tipice unui HR mediocru si un test, redactat in engleza cu probleme de logica matematica si chestii de atentie distributiva, relativ usoare. Clasicul "te voi tine la curent cu procesul de recrutare, pana la sf. saptamanii cel tarziu iti transmit rezultatul, bla bla bla-uri din astea. Evident a uitat ce a promis, nu am mai primit raspuns. Amatorism si pierdere de vreme din punctul meu de vedere.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?