Interviuri companie Essensys Software

Dificultate Interviu
2 interviuri

3
Foarte dificil

Mediu

Foarte usor
Experienta Interviu
Pozitiva0%
Neutra0%
Negativa100%

Interviu Participant Software Academy

Am fost la interviu in Aprilie 2017, in Bucuresti.
Durata interviu: 14 Zile.
Dificultate interviu: Mediu.

Cum a decurs interviu?

Am candidat pentru un a participa la Software Academy, ei il numesc post de junior dar din descrierea oferita e o perioada de internship de 3 luni pe parcursul careia se lucreaza la un proiect, urmat sa fie evaluat la sfarsit si ulterior, daca au fost obtinute rezultate satisfacatoare oferit un post de junior. Am fost la primul interviu, am sustinut testul de algoritmi si logica (10 intrebari dn algoritm, medii ca dificultate). Am trecut testul, am fost chemat la interviul tehnic. Am primit intrebari din SQL, JAVA (tot felul de chichite, nicio intrebare facila, mult accent pus pe Memory Management). Nu am inteles care a fost rezultatul acestui test, probabil nu am fost destul de convingator astfel incat am fost chemat de duduia de la HR la un "interviu tehnic final" asta in conditiile in care pe site se precizeaza ca vor fi 2 intalniri maxim. M.am prezentat, s-au desfasurat lucrurile ca la interviul anterior, de parca cea de a 2-a intalnire nu ar fi existat. Numai ca lucrurile au luat o intorsatura negativa de data asta inca de la inceput. M-a pus sa fac niste operatii pe figuri geometrice (rotatii fata de un punct dat, zoom fata de un punct din plan, efectiv geometrie), desi nu aveau legatura cu postul pentru care candidam. Am raspuns cu dificultate, am si gresit, am primit hint-uri de la Senior. Dupa aceea, a trecut la intrebari din JAVA. La fel ca data trecuta, nicio intrebare accesibila, tot felul de nimicuri pe care le face in spate JVM (alocarea si dezalocarea memoriei, unde sunt tinute variabilele statice, cine le dezaloca, cand etc). La sfarsitul interviului am ajuns sa primesc intrebari de genul : "Cati ani ai?, Ce an esti? Cate restante ai? Cum, mai ai un an si termini facultatea?". Totul ca sa sublinieze cat de prost m.am descurcat la geometrie. Criteriu eliminatoriu, ce sa spun. O experienta marcanta.

Intrebari si teste la interviu
Memory management in JAVA, Polimorfism, Implementare HashTable in C, Implementare LinkedList in C cu alocari, dezalocari, stergeri de noduri etc, intrebari din SQL - functii de grup in SQL, genericitate in JAVA. La primul interviu, cel sustinut pe calculator : parcurgeri pe arbore, multe probleme cu "parsi" (100 de parsi vor sa traverseze un pod ... ) , aflare numar 0-uri in care se termina un numar factorial mare, algoritm fill a unei protiuni dintr-o imagine reprezentata ca matrice, aflare numar lipsa intr-un vector cu n elemente consecutive stiind ca lipseste doar unul, interschimbare variabile folosind operatii pe biti, inmultirea a 2 numere lungi reprezentate ca liste inlantuite, problema celor N regine. Cam asta e nivelul de dificultate.

Sfat pentru alti candidati
Evitati, poate va incanta in momentul in care va cheama, dar sa stiti ca la ei intra candidati pe banda rulanta, cheama fara sa faca o departajare riguroasa bazata pe CV. Daca totusi mergeti si dupa interviul tehnic va cheama la inca un interviu tehnic, e foarte probabil sa mergeti degeaba a 3-a oara. Mai bine va reorientati. Pretentii exagerate avand in vedere ca ei sustin un program de tip internship (ei numesc postul junior totusi). Ca aspect pozitiv, pot aminti faptul ca totusi iti ofera feedback, fie el pozitiv sau negativ, la telefon sau prin email. Overall, de evitat!

Interviu Junior Developer

Am fost la interviu in Aprilie 2016, in Bucuresti.
Durata interviu: 10 Zile.
Dificultate interviu: Mediu.

Cum a decurs interviu?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?