Interviuri companie IBM Romania

Dificultate Interviu
6 interviuri

2.83
Foarte dificil

Mediu

Foarte usor
Experienta Interviu
Pozitiva50%
Neutra25%
Negativa25%

Interviu Intern

Am fost la interviu in Iulie 2013, in Bucuresti.
Durata interviu: 1 Saptamani.
Dificultate interviu: Mediu.

Cum a decurs interviu?

Interviul a avut loc la sediul lor de langa Politehnica (ca mai este unul in Sectorul 1). El a fost compus din testul tehnic (2 ore) + interviul proriu-zis (in jur de 20 de minute).

Testul tehnic a fost compus din test Java + test SQL. Dupa testul tehnic, a urmat o mica pauza de 10 minute, dupa care a urmat interviul cu un recrutor. Am inteles ca ar urma inca o etapa, cu managerul, in care ti se explica anumite lucruri, si apoi ar trebui sa urmeze contractul.

Pentru internship, IBM ofera minimul pe economie cu o garantie de aproape 100% ca dupa stagiul de 3 luni, ramai in companie

Intrebari si teste la interviu
Testele Java si SQL aveau intrebari de teorie + intrebari cu mai multe variante de raspuns (in special la Java), in care trebuia sa citesti codul sursa, sa il intelegi, si sa raspunzi corect la intrebare. Deasemenea, la SQL iti dadea sa faci o diagrama entitate-relatie la ultimul exercitiu, insa era cam dificil din cauza lipsei de spatiu.

A se lua in considerare ca anumite blocuri de cod sunt destul de intortocheate, si te pot pacali. Foarte mare atentie !

La partea cu recrutorul, m-a intrebat de ce am ales acest domeniu, ce m-a determinat, daca am participat la anumite eveniment si care, ce ma motiveaza, daca am lucrat in echipa la facultate, etc. Nu mi-a adresat intrebari personale/deranjante, si fara intrebarea "cum ma vad peste 5 ani".

Sfat pentru alti candidati
Sa aibe cat mai multe certificate obtinute (IBM-ul pune mare pret pe asa ceva), sa stie cat mai bine la testul tehnic deoarece este decisiv (in ciuda la ce spun reprezentantii companiei...), si sa participe la cat mai multe evenimente unde este prezenta si compania.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?