Interviuri companie Pentalog Romania

Dificultate Interviu
2 interviuri

3
Foarte dificil

Mediu

Foarte usor
Experienta Interviu
Pozitiva0%
Neutra0%
Negativa100%

Interviu Senior Software Developer

Am fost la interviu in August 2012, in Iasi.
Durata interviu: 3 Luni.
Dificultate interviu: Mediu.

Cum a decurs interviu?

Interviul tehnic a fost axat pe OOP si nu pe particularitati de framework-uri ceea ce este OK si am apreciat. De asemenea persoanele care conduc interviurile sunt in general bine pregatite si e o placere sa conversezi.
Interviurile cu HR/TL/PM au fost OK dar din pacate exista multa neseriozitate cauzata de lipsa increderii clientilor in serviciile Pentalog: candidatul, chiar daca a primit o oferta, este angajat doar dupa confirmarea de catre client a postului; nu doresc sa generalizez dar chiar daca se cauta persoane care pot sa intre pe orice proiect (si tehnologii din aria profesionala) decizia de angajare se ia relativ de catre client si nu companie. Exista constant nesiguranta continuitatii unui proiect si interviuri tehnice cu noii clienti, inclusiv depunerea unor eforturi considerabile de asimilare a unor cunostinte noi si impresionarea clientului in cazul noilor proiecte (Not OK).

Intrebari si teste la interviu
Posibil sa fi fost un caz izolat dar gasesc un mare plus faptul ca nu am pirmit teste de perspicacitate/personaloitate/IQ, nu prin prisma faptului ca nu le agreez ci mai degraba pentru ca nu isi au locul si pentru ca personalitatea si caracterul unei persoane pot fi relativ usor descoperite printr-o discutie libera. As crede chiar ca nici nu se pune mult accent pe caracterul persoanelor angajate, calitatile tehnice fiind suficiente pentru o posibila colaborare - ceea ce este o abordare gresita.

Sfat pentru alti candidati
Cat timp sunteti buni experti si aveti pasiune in ceea ce faceti veti trece de interviu. De asemenea conteaza mult potrivirea pe noul post in privinta tehnologiilor si urgenta inceperii proiectului (sau ocuparea locului unui fost angajat).

Interviu QA Lead

Am fost la interviu in Noiembrie 2013, in Brasov.
Durata interviu: 5 Luni.
Dificultate interviu: Mediu.

Cum a decurs interviu?

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?