Ce așteptări au angajatorii de la candidați în 2017?
Joi, 12 Ianuarie 2017 0 comentarii 780 vizualizari

Sursa foto

 

1. Investiții în prezența online. În 2017 angajatorii așteaptă de la un candidat valoros să-și facă remarcată prezența în online prin:

 

- conturi de social media care să exprime nivelul său profesional, proiectele în care se implică, rezultatele obținute, părerile cu privire la schimbările din domeniul său, etc;

 

- portofoliu online - în măsura în care se pliază pe tipul de activitate desfășurată, disponibilitatea unui portofoliu online a candidatului îi va crește semnificativ șansele de a se face remarcat în fața potențialilor angajatori;

 

- implicarea în proiecte/discuții/dezbateri profesionale prin care să-și definească poziția și nivelul de înțelegere și de experiență.

 

2. Extinderea rețelei de conexiuni. Te definește lista de conexiuni online din punct de vedere profesional? În acest an angajatorii îți vor răspunde categoric: DA! Pentru a fi un candidat eligibil o parte a strategiei tale de înscriere în cursa jobului dorit este să-ți crești lista de conexiuni. Și, pentru ca acest networking să fie credibil, nu uita de importanța interacțiunii reale cu persoanele din lista ta. Departe de a o privi ca pe un efort suplimentar, ia această strategie ca pe o oportunitate de a te face auzit din punct de vedere profesional și a demonstra interes pentru un anumit domeniu sau o anumită industrie.

 

3. Adaptabilitate la condiții variate de recrutare. Lucrurile au evoluat accelerat și în domeniul recrutării de resurse umane - nu te aștepta, așadar, ca un proces de selecție să decurgă după același tipar mereu. Companiile vor oameni flexibili și sinceri pe care să îi poată asocia cât mai corect pozițiilor deschise. Adaptabilitatea la condiții variate de recrutare va fi unul dintre atuurile tale dacă vei înțelege procesele de recrutare dincolo de etapele standard.  

 

 

4. Flexibilizarea așteptărilor. Fie că este vorba despre oferta financiară estimată, fie că este vorba despre beneficii profesionale - o aliniere realistă a asteptărilor la ceea ce oferă piața în 2017 te va ajuta să te orientezi corect către jobul dorit.


Studiul realizat de Hipo în 2016 a indicat faptul că așteptările salariale ale candidaților, s-au definit în funcție de background-ul profesional, domeniul de activitate al companiei, nivelul de experiență deținut de angajat și de orașul în care se desfășoară activitate (joburi în Iasi vs joburi în Timișoara, de exemplu).

 

 

Prin raportarea la oferta reală a angajatorilor, aproximativ 40% dintre candidații chestionați nu s-au bucurat de o ofertă în acord cu așteptările pe care le-au avut.


5. Înțelegerea etapelor de dezvoltare profesională. Orice organizație își stabileste un sistem propriu de trece de pe o poziție pe alta, pe orizontală sau verticală.

 

Conform studiului Hipo, în primele 12 luni peste 23% dintre angajați au primit propuneri
de avansare în echipe de management, în timp ce 8% dintre persoanele chestionate au afirmat că s-au bucurat de astfel de oferte după minim 24 de luni.

    
Din perspectiva angajatorilor, parcurgerea corectă a etapelor profesionale este esențială  
pentru asumarea corectă a unui rol de management.

 

6. Deschidere pentru urmarea programelor de specializare/perfecționare. Vor investi angajatorii în programele de specializare pentru angajați în 2017? Așa cum arată datele celui mai recent studiu realizat de Hipo, aproximativ 18% dintre angajatori anunță o creștere a bugetului de perfecționare cu peste 10%. Deschiderea ta de a urma cursurile pe care o companie ți le poate pune la dispoziție îți va asigura un loc pe lista scurtă în procesul de recrutare.

 

7. Definirea clară a obiectivelor profesionale. Atunci când te întreabă “ce planuri profesionale ai?” nu încerca să dai răspunsul pe care crezi că îl așteaptă de la tine. Formulează-ți din timp un obiectiv profesional realist pe care să-l poți argumenta cu ușurință!

 

8. Dezvoltarea și prezentarea proiectelor independente. Dacă ai fost implicat în proiecte independente - freelancing sau voluntariat - nu te rezuma la trecerea lor în portofoliu. Vorbește pe scurt despre ele și în cadrul unui interviu.

 

9. Utilizarea SMART a feedback-ului. O sesiune de recrutare se finalizează de cele mai multe ori cu prezentarea unui feedback general cu privire la impresia pe care ai creat-o de-a lungul acestui proces. Fie că este vorba de un feedback pozitiv, fie ca este vorba de unul negativ - îl poți folosi în favoarea ta pentru îmbunătățirea interacțiunii pe care o vei avea cu viitorul / actualul angajator.

 

10. Prezentarea succintă a datelor profesionale din CV.  Angajatorii au puțin timp la dispoziție pentru a parcurge volumul mare de CV-uri. O prezentare succintă a atuurilor tale profesionale cu accent pe relevanța lor pentru poziția pe care vrei să o ocupi te vor ajuta să fii selectat pentru etapele inițiale de recrutare.

Sursa: Hipo.ro

Vezi toate stirile>>

Nu sunt comentarii. Fii primul care comenteaza acest articol!
Pentru a putea comenta va rugam sa intrati in contul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici, nu dureaza mai mult de un minut.

Locuri de munca

Ultimele oferte de munca
ABC Human Capital
Strainatate
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 28.03.2017
Lidl Romania
Constanta
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 13.03.2017
Metro Cash and Carry Romania
BUCURESTI
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 03.03.2017
Janssen Romania / Johnson & ...
Strainatate
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 09.03.2017
Hipo.ro
Cluj Napoca
part-time / Student/Absolvent
Actualizat la: 03.02.2017

Cele mai recente evaluari pachet beneficii

Ultimele informatii pachet beneficii
CustomSoft
  • Traininguri / formari ...
  • Teambuildinguri / evenimente ...
Senior Software ...
Teleperformance Romania
  • Asigurari servicii medicale
  • Traininguri / formari ...
Customer Care ...
Preh Romania
  • Al 13-lea salariu
  • Asigurari servicii medicale
SW Developer
Honeywell Romania
  • Abonament la sala de fitness ...
  • Asigurari servicii medicale
Business ...
RCS&RDS
  • Asigurari servicii medicale
  • Prima de sarbatori
Tehnician ...

Cele mai recente comentarii

Ultimele comentarii si evaluari despre firmele din Romania

Ixia Romania


eusitu

Am fost la interviu la ei pt Web Developer. Erau 2 juniori care habar nu aveau cu ce sa mananca ...

Raiffeisen Bank


CosmiChi

Poate cineva sa imi spuna in mare despre ce este vorba in postul de "Consultant Bancar" ...

Competence Call Center - CCC


CrissCristi

Salutare,Eu am avut o experienta negativa cu CCC. Am fost la zeci de interviuri dar asa ceva nu mi ...

Top Line Europa


maria20

Am gasit intamplator acest forum si as vrea sa precizez cateva aspecte ; situatia din firma este ...

Graitec Romania


Vasile5

Am vazut un anunt pe internet-Operator Introducere Date (Data Entry Operator).Care este salariul ...
calculator Salarii

Cele mai recente informatii despre salarii

Ultimele informatii despre salarii
9500 RON
Customer Support Analyst
TELUS International Europe
2400 RON
Senior Software Developer
CustomSoft
7000 RON
Agent Servicii Clienti
TELUS International Europe
2500 RON
1700 RON

Cele mai recente stiri

Noutati din domeniul resurselor umane

Oportunități de carieră în Vânzări. Coca-Cola HBC România, JTI România, L’Oréal România și Unilever au planuri de recrutare>>

Peste 10 000 de vizitatori și 400 de specialiști HR la Angajatori de TOP București. Urmează ediția Virtuală>>

Clujul devine pentru două zile HUB-ul HR-ilor din Transilvania>>

Vineri și sâmbătă, la Sala Palatului, are loc Angajatori de TOP București, cel mai mare eveniment de carieră din România. Târgul de joburi reunește în cadrul ediției din această primăvară 100 de companii, iar printre angajatori va fi prezent și Serviciul Român de Informații (SRI)[...]
Când discutăm despre Captain America, Iron Man, Thor, Wonder Woman sau Jedi vorbim despre super puteri şi, mai mult decât atât, despre mindset. Prin abilităţile lor supra omeneşti şi imparţialitatea acţiunilor aceştia restabilesc echilibrul şi siguranţa societăţii[...]

VEZI MAI MULTE STIRI >>

Ne poti urmari si pe TwitterTwitter, Google+Google Plus sau FacebookFacebook
Toate firmele Despre proiect Cum functioneaza? Termeni si conditii de utilizare Publicitate Contact

www.undelucram.ro 2011-2017