Ce așteptări au angajatorii de la candidați în 2017?
Joi, 12 Ianuarie 2017 0 comentarii 682 vizualizari

Sursa foto

 

1. Investiții în prezența online. În 2017 angajatorii așteaptă de la un candidat valoros să-și facă remarcată prezența în online prin:

 

- conturi de social media care să exprime nivelul său profesional, proiectele în care se implică, rezultatele obținute, părerile cu privire la schimbările din domeniul său, etc;

 

- portofoliu online - în măsura în care se pliază pe tipul de activitate desfășurată, disponibilitatea unui portofoliu online a candidatului îi va crește semnificativ șansele de a se face remarcat în fața potențialilor angajatori;

 

- implicarea în proiecte/discuții/dezbateri profesionale prin care să-și definească poziția și nivelul de înțelegere și de experiență.

 

2. Extinderea rețelei de conexiuni. Te definește lista de conexiuni online din punct de vedere profesional? În acest an angajatorii îți vor răspunde categoric: DA! Pentru a fi un candidat eligibil o parte a strategiei tale de înscriere în cursa jobului dorit este să-ți crești lista de conexiuni. Și, pentru ca acest networking să fie credibil, nu uita de importanța interacțiunii reale cu persoanele din lista ta. Departe de a o privi ca pe un efort suplimentar, ia această strategie ca pe o oportunitate de a te face auzit din punct de vedere profesional și a demonstra interes pentru un anumit domeniu sau o anumită industrie.

 

3. Adaptabilitate la condiții variate de recrutare. Lucrurile au evoluat accelerat și în domeniul recrutării de resurse umane - nu te aștepta, așadar, ca un proces de selecție să decurgă după același tipar mereu. Companiile vor oameni flexibili și sinceri pe care să îi poată asocia cât mai corect pozițiilor deschise. Adaptabilitatea la condiții variate de recrutare va fi unul dintre atuurile tale dacă vei înțelege procesele de recrutare dincolo de etapele standard.  

 

 

4. Flexibilizarea așteptărilor. Fie că este vorba despre oferta financiară estimată, fie că este vorba despre beneficii profesionale - o aliniere realistă a asteptărilor la ceea ce oferă piața în 2017 te va ajuta să te orientezi corect către jobul dorit.


Studiul realizat de Hipo în 2016 a indicat faptul că așteptările salariale ale candidaților, s-au definit în funcție de background-ul profesional, domeniul de activitate al companiei, nivelul de experiență deținut de angajat și de orașul în care se desfășoară activitate (joburi în Iasi vs joburi în Timișoara, de exemplu).

 

 

Prin raportarea la oferta reală a angajatorilor, aproximativ 40% dintre candidații chestionați nu s-au bucurat de o ofertă în acord cu așteptările pe care le-au avut.


5. Înțelegerea etapelor de dezvoltare profesională. Orice organizație își stabileste un sistem propriu de trece de pe o poziție pe alta, pe orizontală sau verticală.

 

Conform studiului Hipo, în primele 12 luni peste 23% dintre angajați au primit propuneri
de avansare în echipe de management, în timp ce 8% dintre persoanele chestionate au afirmat că s-au bucurat de astfel de oferte după minim 24 de luni.

    
Din perspectiva angajatorilor, parcurgerea corectă a etapelor profesionale este esențială  
pentru asumarea corectă a unui rol de management.

 

6. Deschidere pentru urmarea programelor de specializare/perfecționare. Vor investi angajatorii în programele de specializare pentru angajați în 2017? Așa cum arată datele celui mai recent studiu realizat de Hipo, aproximativ 18% dintre angajatori anunță o creștere a bugetului de perfecționare cu peste 10%. Deschiderea ta de a urma cursurile pe care o companie ți le poate pune la dispoziție îți va asigura un loc pe lista scurtă în procesul de recrutare.

 

7. Definirea clară a obiectivelor profesionale. Atunci când te întreabă “ce planuri profesionale ai?” nu încerca să dai răspunsul pe care crezi că îl așteaptă de la tine. Formulează-ți din timp un obiectiv profesional realist pe care să-l poți argumenta cu ușurință!

 

8. Dezvoltarea și prezentarea proiectelor independente. Dacă ai fost implicat în proiecte independente - freelancing sau voluntariat - nu te rezuma la trecerea lor în portofoliu. Vorbește pe scurt despre ele și în cadrul unui interviu.

 

9. Utilizarea SMART a feedback-ului. O sesiune de recrutare se finalizează de cele mai multe ori cu prezentarea unui feedback general cu privire la impresia pe care ai creat-o de-a lungul acestui proces. Fie că este vorba de un feedback pozitiv, fie ca este vorba de unul negativ - îl poți folosi în favoarea ta pentru îmbunătățirea interacțiunii pe care o vei avea cu viitorul / actualul angajator.

 

10. Prezentarea succintă a datelor profesionale din CV.  Angajatorii au puțin timp la dispoziție pentru a parcurge volumul mare de CV-uri. O prezentare succintă a atuurilor tale profesionale cu accent pe relevanța lor pentru poziția pe care vrei să o ocupi te vor ajuta să fii selectat pentru etapele inițiale de recrutare.

Sursa: Hipo.ro

Vezi toate stirile>>

Nu sunt comentarii. Fii primul care comenteaza acest articol!
Pentru a putea comenta va rugam sa intrati in contul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici, nu dureaza mai mult de un minut.

Locuri de munca

Ultimele oferte de munca
Lidl Romania
Ploiesti
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 06.02.2017
Brainspotting SRL
BUCURESTI, Job national
full-time / Manager
Actualizat la: 08.02.2017
Manpower Romania
Cluj Napoca, Job national
full-time / 0 - 1 an experienta
Actualizat la: 13.02.2017
NN Asigurari de Viata
Pitesti
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 12.12.2016
NN Asigurari de Viata
Brasov
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 12.12.2016

Cele mai recente evaluari pachet beneficii

Ultimele informatii pachet beneficii
Raiffeisen Bank
  • Asigurari servicii medicale
  • Traininguri / formari ...
Analist
Holzindustrie Schweighofer ...
  • Tichete de masa
  • Concediu medical
Manipulant
Endava
  • Asigurari servicii medicale
  • Program flexibil de lucru
Software ...
Vodafone Romania
  • Concediu medical
  • Asigurari servicii medicale
Engineer
TATA Technologies Romania
  • Asigurare medicala pentru ...
  • Tichete de masa
Inginer ...

Cele mai recente comentarii

Ultimele comentarii si evaluari despre firmele din Romania

Mellon Romania


Marta22

Stie cineva cat mai e acum salariul pt consilier pe proiect bancar? Am interviu sapt viit si vreau ...

Luar SRL


Waffen

Am fost azi la interviu,patronul om de treabă, angajații plini de ei, sfidători. Firma lucrează ...

Top Line Europa


deniss

Tin sa mentionez ca am lucrat la aceasta firma in vara lu' 2016 si nu as recomanda experienta ...

Alumatic


dencuandrei

Nu recomand, am fost la interviu pentru reprezentant vanzari unde imi spune ca nu mai este de ...

AMOMA


Florinescu

Zabest, in ce film traiesti daca spui ca la Amoma se consuma “substante interzise” ...
calculator Salarii

Cele mai recente informatii despre salarii

Ultimele informatii despre salarii
5000 RON
Manager de echipa
Easy Asset Management IFN ...
2200 RON
Agent vanzari
Aplast
1200 RON
Agent vanzari B2B
GLS General Logistics ...
1600 RON
Customer Support Agent
Teleperformance Romania
2000 RON

Cele mai recente stiri

Noutati din domeniul resurselor umane

Au început înscrierile la ediția cu numărul 20 a celui mai mare târg internațional de universități din Sud-Estul Europei>>

David Deacon, Chief Talent Officer, Mastercard - despre cum poti dezvolta potentialul companiei tale>>

Femeia de top din România: despre ambiție, curaj și importanța eșecului la The Woman>>

Fiecare specialist în resurse umane se bucură atunci când a reuşit să-l selecteze pe cel mai bun candidat într-un post. Un moment mai puţin plăcut este acela în care un angajat alege să demisioneze[...]
Ana-Maria Brânză, Camelia Șucu sau Gabriela Szabó sunt printre speakerii naționali și internaționali care vor participa între 14-15 martie la cea mai importantă Conferință de Leadership Feminin din România, The Woman ce va reuni la Cluj-Napoca peste 500 femei lider[...]

VEZI MAI MULTE STIRI >>

Ne poti urmari si pe TwitterTwitter, Google+Google Plus sau FacebookFacebook
Toate firmele Despre proiect Cum functioneaza? Termeni si conditii de utilizare Publicitate Contact

www.undelucram.ro 2011-2017