Creativitate în HR: de vorba cu Tony Stark al resurselor umane
Joi, 15 Septembrie 2016 0 comentarii 477 vizualizari

 

Recunoscut pentru firea inovatoare în HR şi pentru modul în care reuşeşte să transforme orice idee într-una de succes, Heiko este considerat Tony Stark al industriei din care face parte.

 

Heiko Fischer, fondator Resourceful Humans, lider mondial în industria leadership-ului şi a consultanţei, se număra printre speakerii prezenţi la Signal Connect Timişoara.

 

 

Graţie experienţei vaste în domeniu şi a activităţii realizate în cadrul organizaţiilor internaţionale, Heiko a acordat pentru Signal Connect un interviu, în care a povestit despre strategiile, responsabilităţile şi provocările pe care le presupune domeniul resurselor umane.

 

1. Cum a luat naştere Resourceful  Humans? Care au fost paşii pentru a putea ajunge lider mondial în industria lindership-ului şi a consultanţei?

 

Am fost concediaţi. Glumesc, totul a început dintr-un instinct. Nimeni nu îşi doreşte departament de resurse umane. Oricine îşi doreşte o companie grozavă, care să creeze valoare pentru clienţi, însă nimeni nu se trezeşte dimineaţa având în minte: astăzi îmi voi petrece timpul în departamentul de HR şi va fi grozav! Nu, echipele sunt mulţumite când nu au nevoie de HR. Datorită experienţei joburilor anterioare am ajuns să creăm RH şi acum ajutăm alte organizaţii să atingă obiectivul: cel mai bun HR e atunci când nu ai nevoie de HR. Am gândit un cadru agil, bazat  100% pe antreprenoriat şi 0% pe birocraţie. Soluţia noastră de business e un mix strategic între strategia lui Barack Obama şi Tony Stark, dus la un alt nivel.  

 

2. În anul 2014, după 3 ani de la înfiinţarea companiei, Resouceful Humans a fost nominalizată în categoria specială "HR Innovation of the year“, unde a câştigat premiul de excelentă, recunoscut de un juriu format din companii precum Google, Lufthansa, Telekom. Ce a însemnat asta pentru dumneavoastră şi pentru compania pe care o conduceţi?  

 

Evident, a fost o mare onoare să fim recunoscuţi ca o companie de prestigiu. În special din momentul în care soluţiile noastre nu sunt aşa uşor de digerat. Totul începe cu ce facem noi: Consultanţă sau Technologie? Răspunsul este da! Datorită sistemului agil pe care l–am creat, putem oferi soluţii tehnologice integrate care conduc către schimbare. Mergem către originea  problemei, căutăm o rezolvare, fără a trata symptomatic o problemă. În final, e satisfăcător deoarece arată că am rămas dedicaţi, credem în valori, iar clienţii noştri sunt recunoscuţi ca parteneri.  

 

3. Sunteţi considerat Tony Stark al Hr-lui pentru firea inovatoare de care aţi dat dovadă. Ce reprezintă pentru dumneavoastră comparaţia cu "Iron Man“, simbol al inovaţiei şi al tehnologiei?   

 

Este o paralelă interesantă. Instrumentele pe care noi le creăm se adaptează nevoilor oamenilor, nu invers. Cu toate acestea, ele necesită un nivel de disciplină, responsabilitate şi angajament, indiferent că vorbim de companii tradiţionale, executive sau non-conformiste. Cred că lui Tony i–ar fi plăcut ce facem noi şi poate ar fi chiar de acord să le conducă.

 

4. Care credeţi că trebuie să fie abilitătile de care trebuie să dea dovadă omul de HR? Consideraţi că a fi inovativ este suficient?


Eu nu sunt un bun manager, iar HR-ul nu este punctul meu forte. Mai mult decât atât, majoritatea inovaţiilor au apărut prin prismă faptului că nu am cunoscut domeniul resurselor umane şi partea legală pe cât mi-aş fi dorit. Cu toate acestea, am recrutat, evident, oameni cu multă experienţă în domeniul resurselor umane, atât în startup-uri, cât şi în corporaţii mari : tineri şi oameni cu experiență. Preţuim diversitatea. Uneori, să nu ai habar de anumite lucruri e firesc, întrebările puerile ducând la soluţii mai interesante decât te-ai fi aşteptat.  


5. Tema Conferinţei Signal Connect Timişoara este "Managing Generations“. Consideraţi că există diferenţe semnificative între generaţii?  

 

Nucleul de filosofie de management este alimentat de democraţie, nu? Consilierul nostru, profesorul Gilbert Probst, Directorul general al Forumului Economic Mondial, a declarat recent că, "Democraţia este cea mai cunoscută cale de abordare sistemică a complexității”.


RH-Way oferă un cadru umil şi bine gândit pentru a pune în aplicare sistemul democratic şi antreprenorial. în orice sistem social. Pe scurt, democraţia funcţionează bine într-o comunitate diversă.

 

Nu există bine sau rău în diversitate, în special în privinţa vârstei, doar lipsa ei poate crea un precedent periculos. Oricine şi-a petrecut Crăciunul în familie alături de două, trei generaţii, ştie care sunt avantajele şi provocările diversităţii de vârstă.

 

În timpul discursului meu auzim despre munca noastră privind diversitatea. Aici este o organizaţie în care HR-ul crede cu adevărat în diversitate. Tânăr nu înseamnă neapărat performant, așa cum nici matur nu înseamnă învechit.

 

6. Anul acesta veţi fi prezent în calitate de speaker la Conferinţa  de Resurse Umane, Signal Connect Timişoara. Care sunt aşteptările dumneavoastră de la publicul timişorean specializat în HR?  

 

Într-adevăr sunt curios şi nerăbdător .Îmi place să explorez puncte cheie de  pe hartă, nu am fost niciodată la Timişoara, şi nici nu ştiu ce lucruri bune faceţi acolo sau provocările pe care le aveţi. Aşa că va rog să mă provocaţi, să vă spuneți punctele de vedere. Eu vin să învăţ de la voi, aşa cum sper că voi veţi învaţa lucruri de la mine. Abia aştept să ne vedem!


Tema ediţiei de anul acesta este Managing Generations, unde accentul cade pe modul în care generaţiile lucrează împreună mai mult decât în trecut.


Înscrierile se realizează pe site-ul oficial al evenimentului www.signalconnect.ro.


Despre Conferinţa Signal Connect

Conferinţa Signal Connect este organizată Signal Iduna în parteneriat cu Libero Events. Signal Iduna este o companie de asigurări de sănătate de origine germană, prezentă pe piața din România din anul 2008. Signal Iduna este lider pe piața asigurărilor de sănătate din România (INSURANCE PROFILE, nr. 1/2015 (46)).

 

Libero Events este agenţia de evenimente şi PR, B2B şi B2C, sub semnătura căreia au loc conferinţe şi workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Fisclitate24.7, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Signal Connect, dar şi târguri: Touristica.  


Bianca Rotbasan

Project Manager

LIBERO EVENTS

Mobile: 004 0773 931 261

 

 

Vezi toate stirile>>

Nu sunt comentarii. Fii primul care comenteaza acest articol!
Pentru a putea comenta va rugam sa intrati in contul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici, nu dureaza mai mult de un minut.

Locuri de munca

Ultimele oferte de munca
Gabteo Consult
BUCURESTI
full-time / > 5 ani experienta
Actualizat la: 26.02.2017
WSP Group SRL
BUCURESTI, Job national
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 07.03.2017
Nobel Telecom
BUCURESTI
full-time / Student/Absolvent
Actualizat la: 06.03.2017
Lidl Romania
Timisoara
full-time / 0 - 1 an experienta
Actualizat la: 22.03.2017
SpamExperts BV
BUCURESTI
part-time / Student/Absolvent
Actualizat la: 15.03.2017

Cele mai recente evaluari pachet beneficii

Ultimele informatii pachet beneficii
Preh Romania
  • Teambuildinguri / evenimente ...
  • Concediu de maternitate & ...
SW Developer
Honeywell Romania
  • Teambuildinguri / evenimente ...
  • Traininguri / formari ...
Business ...
RCS&RDS
  • Masina de serviciu
  • Prima de sarbatori
Tehnician ...
Microsoft Romania
  • Teambuildinguri / evenimente ...
  • Traininguri / formari ...
Engineer
BRD - Groupe Societe Generale
  • Traininguri / formari ...
  • Concediu medical
Front Officer

Cele mai recente comentarii

Ultimele comentarii si evaluari despre firmele din Romania

Tezaur Investment Group


AnaManole

Buna ziua, Cam in cate zile de la primul interviu se primeste un raspuns?Multumesc!

Enea Services Romania


andreea0819

Nu zice nimeni nimic despre proiectul cu Vodafone? Unde oamenii ponteaza pe 1 proiect si de fapt ...

Mandarine International


Anderson

Lucrez in Mandarine de peste jumate de an. Salariile chiar sunt mari si captivante de asta am venit ...

RCS&RDS


divu

Urat tare pe departamentul instalari, nu recomand. Mult stres psihic si fizic... program de la ...

Farmavet


CrissCristi

Salutare, Am fost la un interviu la aceasta firma pentru pozitia de agent vanzari Bucuresti. Ai ...
calculator Salarii

Cele mai recente informatii despre salarii

Ultimele informatii despre salarii
SW Developer
Preh Romania
5000 RON
RTR Associate
Kellogg Company
3800 RON
2000 RON
Software Engineer
Electronic Arts Romania
3500 RON
Casier si lucrator comercial
Mega Image
1200 RON

Cele mai recente stiri

Noutati din domeniul resurselor umane

Serviciul Român de Informații participă la Angajatori de TOP>>

O săptămână până la HR Summit Cluj-Napoca, punctul de întâlnire al specialiştilor HR din Transilvania!>>

Vineri și sâmbătă, la Angajatori de TOP: 30 de workshopuri și conferințe. 100 de companii. 5000 de joburi>>

Foarte mulți dintre cei care caută un job tind să creadă că interviurile sunt de fapt cam la fel. Cei care citesc aceste rânduri vor spune că nu este așa, deși nu își dau seama, dacă interviul este centrat pe întrebări care sunt în acord cu specificul filosofiei și culturii organizației respective sau dacă are drept obiect comportamentul candidatului[...]
“Cât de optimiști sunt românii în privința locului de muncă și a situației economice a țării, în anul 2017?”. Pornind de la această temă, am reușit să determinăm câțiva indicatori privind opinia respondenților despre situația de la propriul job, modul în care își vor petrece concediul în acest an și direcția spre care se va îndrepta România din punct de vedere economic[...]

VEZI MAI MULTE STIRI >>

Ne poti urmari si pe TwitterTwitter, Google+Google Plus sau FacebookFacebook
Toate firmele Despre proiect Cum functioneaza? Termeni si conditii de utilizare Publicitate Contact

www.undelucram.ro 2011-2017