Creativitate în HR: de vorba cu Tony Stark al resurselor umane
Joi, 15 Septembrie 2016 0 comentarii 446 vizualizari

 

Recunoscut pentru firea inovatoare în HR şi pentru modul în care reuşeşte să transforme orice idee într-una de succes, Heiko este considerat Tony Stark al industriei din care face parte.

 

Heiko Fischer, fondator Resourceful Humans, lider mondial în industria leadership-ului şi a consultanţei, se număra printre speakerii prezenţi la Signal Connect Timişoara.

 

 

Graţie experienţei vaste în domeniu şi a activităţii realizate în cadrul organizaţiilor internaţionale, Heiko a acordat pentru Signal Connect un interviu, în care a povestit despre strategiile, responsabilităţile şi provocările pe care le presupune domeniul resurselor umane.

 

1. Cum a luat naştere Resourceful  Humans? Care au fost paşii pentru a putea ajunge lider mondial în industria lindership-ului şi a consultanţei?

 

Am fost concediaţi. Glumesc, totul a început dintr-un instinct. Nimeni nu îşi doreşte departament de resurse umane. Oricine îşi doreşte o companie grozavă, care să creeze valoare pentru clienţi, însă nimeni nu se trezeşte dimineaţa având în minte: astăzi îmi voi petrece timpul în departamentul de HR şi va fi grozav! Nu, echipele sunt mulţumite când nu au nevoie de HR. Datorită experienţei joburilor anterioare am ajuns să creăm RH şi acum ajutăm alte organizaţii să atingă obiectivul: cel mai bun HR e atunci când nu ai nevoie de HR. Am gândit un cadru agil, bazat  100% pe antreprenoriat şi 0% pe birocraţie. Soluţia noastră de business e un mix strategic între strategia lui Barack Obama şi Tony Stark, dus la un alt nivel.  

 

2. În anul 2014, după 3 ani de la înfiinţarea companiei, Resouceful Humans a fost nominalizată în categoria specială "HR Innovation of the year“, unde a câştigat premiul de excelentă, recunoscut de un juriu format din companii precum Google, Lufthansa, Telekom. Ce a însemnat asta pentru dumneavoastră şi pentru compania pe care o conduceţi?  

 

Evident, a fost o mare onoare să fim recunoscuţi ca o companie de prestigiu. În special din momentul în care soluţiile noastre nu sunt aşa uşor de digerat. Totul începe cu ce facem noi: Consultanţă sau Technologie? Răspunsul este da! Datorită sistemului agil pe care l–am creat, putem oferi soluţii tehnologice integrate care conduc către schimbare. Mergem către originea  problemei, căutăm o rezolvare, fără a trata symptomatic o problemă. În final, e satisfăcător deoarece arată că am rămas dedicaţi, credem în valori, iar clienţii noştri sunt recunoscuţi ca parteneri.  

 

3. Sunteţi considerat Tony Stark al Hr-lui pentru firea inovatoare de care aţi dat dovadă. Ce reprezintă pentru dumneavoastră comparaţia cu "Iron Man“, simbol al inovaţiei şi al tehnologiei?   

 

Este o paralelă interesantă. Instrumentele pe care noi le creăm se adaptează nevoilor oamenilor, nu invers. Cu toate acestea, ele necesită un nivel de disciplină, responsabilitate şi angajament, indiferent că vorbim de companii tradiţionale, executive sau non-conformiste. Cred că lui Tony i–ar fi plăcut ce facem noi şi poate ar fi chiar de acord să le conducă.

 

4. Care credeţi că trebuie să fie abilitătile de care trebuie să dea dovadă omul de HR? Consideraţi că a fi inovativ este suficient?


Eu nu sunt un bun manager, iar HR-ul nu este punctul meu forte. Mai mult decât atât, majoritatea inovaţiilor au apărut prin prismă faptului că nu am cunoscut domeniul resurselor umane şi partea legală pe cât mi-aş fi dorit. Cu toate acestea, am recrutat, evident, oameni cu multă experienţă în domeniul resurselor umane, atât în startup-uri, cât şi în corporaţii mari : tineri şi oameni cu experiență. Preţuim diversitatea. Uneori, să nu ai habar de anumite lucruri e firesc, întrebările puerile ducând la soluţii mai interesante decât te-ai fi aşteptat.  


5. Tema Conferinţei Signal Connect Timişoara este "Managing Generations“. Consideraţi că există diferenţe semnificative între generaţii?  

 

Nucleul de filosofie de management este alimentat de democraţie, nu? Consilierul nostru, profesorul Gilbert Probst, Directorul general al Forumului Economic Mondial, a declarat recent că, "Democraţia este cea mai cunoscută cale de abordare sistemică a complexității”.


RH-Way oferă un cadru umil şi bine gândit pentru a pune în aplicare sistemul democratic şi antreprenorial. în orice sistem social. Pe scurt, democraţia funcţionează bine într-o comunitate diversă.

 

Nu există bine sau rău în diversitate, în special în privinţa vârstei, doar lipsa ei poate crea un precedent periculos. Oricine şi-a petrecut Crăciunul în familie alături de două, trei generaţii, ştie care sunt avantajele şi provocările diversităţii de vârstă.

 

În timpul discursului meu auzim despre munca noastră privind diversitatea. Aici este o organizaţie în care HR-ul crede cu adevărat în diversitate. Tânăr nu înseamnă neapărat performant, așa cum nici matur nu înseamnă învechit.

 

6. Anul acesta veţi fi prezent în calitate de speaker la Conferinţa  de Resurse Umane, Signal Connect Timişoara. Care sunt aşteptările dumneavoastră de la publicul timişorean specializat în HR?  

 

Într-adevăr sunt curios şi nerăbdător .Îmi place să explorez puncte cheie de  pe hartă, nu am fost niciodată la Timişoara, şi nici nu ştiu ce lucruri bune faceţi acolo sau provocările pe care le aveţi. Aşa că va rog să mă provocaţi, să vă spuneți punctele de vedere. Eu vin să învăţ de la voi, aşa cum sper că voi veţi învaţa lucruri de la mine. Abia aştept să ne vedem!


Tema ediţiei de anul acesta este Managing Generations, unde accentul cade pe modul în care generaţiile lucrează împreună mai mult decât în trecut.


Înscrierile se realizează pe site-ul oficial al evenimentului www.signalconnect.ro.


Despre Conferinţa Signal Connect

Conferinţa Signal Connect este organizată Signal Iduna în parteneriat cu Libero Events. Signal Iduna este o companie de asigurări de sănătate de origine germană, prezentă pe piața din România din anul 2008. Signal Iduna este lider pe piața asigurărilor de sănătate din România (INSURANCE PROFILE, nr. 1/2015 (46)).

 

Libero Events este agenţia de evenimente şi PR, B2B şi B2C, sub semnătura căreia au loc conferinţe şi workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Fisclitate24.7, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Signal Connect, dar şi târguri: Touristica.  


Bianca Rotbasan

Project Manager

LIBERO EVENTS

Mobile: 004 0773 931 261

 

 

Vezi toate stirile>>

Nu sunt comentarii. Fii primul care comenteaza acest articol!
Pentru a putea comenta va rugam sa intrati in contul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici, nu dureaza mai mult de un minut.

Locuri de munca

Ultimele oferte de munca
UPA Solutions
BUCURESTI
full-time / 0 - 1 an experienta
Actualizat la: 02.12.2016
APT Resources and Services SRL
BUCURESTI
full-time / 0 - 1 an experienta
Actualizat la: 09.01.2017
Piraeus Bank Romania
BUCURESTI
/ 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 03.01.2017
Connections Consult SRL
BUCURESTI
full-time / 0 - 1 an experienta
Actualizat la: 11.01.2017
Lear Corporation Romania
Iasi
full-time / Student/Absolvent
Actualizat la: 17.01.2017

Cele mai recente evaluari pachet beneficii

Ultimele informatii pachet beneficii
Provident Financial Romania
  • Masina de serviciu
  • Telefon de serviciu
Fraud manager
Hewlett Packard Enterprise
  • Asigurare medicala pentru ...
  • Tichete cadou
Analyst
WNS Global Services
  • Tichete cadou
  • Asigurari servicii medicale
Customer Care ...
Ericsson Romania
  • Traininguri / formari ...
  • Program flexibil de lucru
Intern
Gameloft Romania
  • Asigurari servicii medicale
  • Pachet gradinita copii
Testing Engineer

Cele mai recente comentarii

Ultimele comentarii si evaluari despre firmele din Romania

Tip Top Food Industry


chipicao

Sint niste neseriosi,eu am fost in timp de 2 ori la interviu la ei si m-au pus pe drumuri.Mi-au zis ...

Alfa Metal Machinery Group


JaneDoe

Am avut si eu prilejul sa particip la un interviu aici. Comentariile mele se vor referi strict la ...

Exelectro Engineering SA


MarianaL

Acum mai multi ani erau o companie de proiectare pe parte electrica destul de slaba. Am avut ...

Berlin-Chemie A. Menarini


AnnA91

Se poate si alte păreri?Am fost la 2 interviuri la ei

Reinvent Consulting


AlexandraAlexa

Reinvent Consulting a ajuns sa fie a doua mea familie. Ma bucur sa lucrez intr-un mediu cu oameni ...
calculator Salarii

Cele mai recente informatii despre salarii

Ultimele informatii despre salarii
Manager de produs
Rentrop&Straton
1600 RON
Systems Analyst
Vodafone Romania
5000 RON
Consilier clienti
Ilex Com
1000 RON
Senior Analyst
Bombardier Transportation
3500 RON
Business analyst
Evalueserve SRL
2000 RON

Cele mai recente stiri

Noutati din domeniul resurselor umane

Ce obiceiuri au oamenii cu salarii mari. Legatura stransa intre ce faci zi de zi si remuneratia ta lunara.>>

Câştigul salarial mediu în luna noiembrie 2016>>

Ce așteptări au angajatorii de la candidați în 2017?>>

HR Summit Cluj-Napoca se află pe agenda specialiștilor de resurse umane din zona Transilvaniei, reunind directori și manageri de HR, consultanți, traineri, coaches, reprezentanți media și ai mediului universitar, specialiști în Dreptul Muncii precum și din sitemul bancar și al sănătății[...]
Ella Björns, Senior Global Consultant pentru FranklinCovey Education, companie de talie globală care a lansat publicații celebre precum 7 Habits of Highly Effective People sau Leader in Me, participă între 14 și 15 martie 2017 în calitate de speaker la Conferința de Leadership Feminin The Woman[...]

VEZI MAI MULTE STIRI >>

Ne poti urmari si pe TwitterTwitter, Google+Google Plus sau FacebookFacebook
Toate firmele Despre proiect Cum functioneaza? Termeni si conditii de utilizare Publicitate Contact

www.undelucram.ro 2011-2017