„Un bun specialist HR trebuie să fie Superman, Wonder Woman şi un pic de Iron Man la un loc”
Miercuri, 17 August 2016 0 comentarii 541 vizualizari

 

Oana Botolan Datki, Managing Partner Consulteam South East Europe, este speaker la  conferinţa de resurse umane HR Summit, care are loc în perioadă 12-13 octombrie, la Iaşi. Graţie experienţei vaste în domeniul consultanţei şi al trainingului, dar şi a activitătii realizate în cadrul organizaţiilor internaţionale, Oana a acordat pentru HR Summit un interviu, în care a vorbit despre strategiile, responsabilitătile şi provocările pe care le presupune domeniul resurselor umane.

 

 

1. După terminarea facultăţii, cu specializarea în Drept Comercial, v-aţi angajat într-un cabinet de avocatură, iar apoi în calitate de consultant de beneficii pentru angajaţi. Ce v-a determinat să vă îndreptaţi către domeniul Resurselor Umane?

 

Lucrez de la 18 ani, şi am fost profesoară, am lucrat în corporaţii, în companii mici, dar  şi singură, că freelancer. Când activăm în domeniul asigurărilor, discuţiile purtate cu majoritatea clienţilor erau despre cum să motiveze şi să retina angajaţii, iar eu nu le putem oferi ceva complex. Apoi mi s-a oferit posibilitatea de a lucra în compensare&beneficii şi de a putea construi un business de la zero, acoperind toate ariile de HR. Mă bucur şi acum că am avut curaj, s-a dovedit a fi cea mai frumoasă alegere.

 

2.Cum a luat naştere Consulteam România şi care sunt punctele forţe ale companiei?

 

Iniţial a fost un business concentrat pe partea de Comp&Ben – studii salariale şi evaluare de posturi. Apoi am adus licenţe noi, pentru zonă de training, instrumente de evaluare pentru recrutare şi pentru dezvoltare. În acelaşi timp, ne-a preocupat calitatea oamenilor din echipă, tocmai de aceea am pus bazele unui atelier în care să putem ajută clienţii, cu idei inovatoare, bazate atât pe experienţă practică, cât şi pe cele mai bune practici din lume. Ştiu că sună pompos şi nu am cum să evit limbajul de lemn, dar chiar asta facem – avem metodologii internaţionale şi nu ne lăsăm până când fiecare plan de consultanţă, training sau recrutare este creat special şi cât mai util pentru fiecare proiect în parte.

 

3.  La nivel actual, în România, care consideraţi că este structură eficienţei unei companii?

 

O întrebare dificilă, care parcă cere o reţetă a succesului, general valabilă. Evident că nu există o singură reţetă însă sunt câteva reguli care devin general aplicabile şi care ţin, evident, de oameni. Oricât de rigidă ar fi o companie (că reguli şi proceduri), flexibilitatea este cuvântul rege acum. Flexibilitate în modul în care tratam oamenii, customizarea procedurilor astfel încât să fie aplicabile şi respectate, iar lista poate continuă.

 

Ar mai fi consecvenţă. Colaborăm cu multe companii care au politici şi valori frumoase, oameni extraordinari, dar nu au „firul rosu” care să le lege pe toate într-un mod unitar; drept consecinţă, mesajele şi realitatea din acele companii nu pot fi consecvenţe.

 

4. Cât la sută din productivitatea companiei consideraţi că se datorează performanţelor individuale ale angajaţilor în anul 2016?

 

Mai avem puţin până să robotizam vizibil mare parte din muncă manuală şi să vedem schimbarea drastică a forţei de muncă. Acum cred cu tărie că într-o companie de servicii productivitatea companiei se datorează doar performanţelor individuale. În companiile de producţie sau în care echipamentele impun  mare parte din productivitate, se poate îmbunătăţi mult performanţă indivizilor, însă această nu va putea suplini o linie imbatranita.

 

5.”Difficult Times? SuperHeRoes are Here”, sloganul conferinţei HR Summit Iaşi. Consideraţi că performerii au devenit noii super-eroi ai unei companii?

 

Performerii au fost tot timpul super eroi. Cred că oamenii de resurse umane buni sunt super eroii la care ne referim în slogan. Iar în zilele noastre, pentru a fi un bun specialist în resurse umane, chiar trebuie să fii Superman, Wonder Woman şi un pic de Iron Mân la un loc. Dacă reuşeşti să fii câte un pic din ei, atunci mai lipseşte doar să antrenamentul de Jedi şi norocul de a găsi un Yoda de la care să poţi învaţă subtilităţile. E simplu de fapt, doar să îţi asumi că despre asta este vorba şi să te apuci de antrenament.

La această ediţie HR Summit, abia aştept să cunosc oameni de calitate şi sunt sigură că voi avea multe de învăţat de la publicul ieşean. Aşteptările sunt foarte ridicate – îmi doresc participare şi curiozitate, cât şi deschidere în a poveşti despre realităţile şi situaţiile proprii.

 

Răspunsuri-fulger: 

SuperPower în HR: Curiozitate şi deschidere;

Worst case scenario în HR: Aroganţa şi auto-suficientă;

Great Responsabilities în HR: Totul este „treaba ta”;

Fav. Motto în HR: Moving minds;

Best advice în HR: Să nu uiţi că trebuie să fii un vânzător excelent. 

 

Tematica celei de-a XI-a ediţii HR Summit este „Difficult times? SuperHeRoes are Here!”. Susţinătorii super eroilor din această toamnă sunt: Signal Iduna, Romanian Software, Selftrust Academy, Benefit Online, Hart Consulting, Max Relax, Wolf Theiss, Jobus.ro, Nexus Media. Detalii despre speakeri şi înscriere găsiţi pe www.iasi.hrsummit.ro.

Vezi toate stirile>>

Nu sunt comentarii. Fii primul care comenteaza acest articol!
Pentru a putea comenta va rugam sa intrati in contul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici, nu dureaza mai mult de un minut.

Locuri de munca

Ultimele oferte de munca
APT Resources and Services SRL
BUCURESTI
full-time / 0 - 1 an experienta
Actualizat la: 29.09.2016
UPA Solutions
BUCURESTI
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 28.09.2016
RINF Outsourcing Solutions
BUCURESTI
full-time / 1 - 5 ani experienta
Actualizat la: 13.10.2016
APT Resources and Services SRL
Brasov
full-time / Student/Absolvent
Actualizat la: 07.10.2016
Schaeffler Romania
Brasov
full-time / Student/Absolvent
Actualizat la: 11.10.2016

Cele mai recente evaluari pachet beneficii

Ultimele informatii pachet beneficii
Roweb Development
  • Tichete de masa
  • Program flexibil de lucru
ASP .Net Developer
Yardi Systems
  • Concediu medical
  • Asigurari servicii medicale
Customer Service ...
Vodafone Romania
  • Telefon de serviciu
  • Asigurari servicii medicale
Manager
Genpact Romania
  • Abonament la sala de fitness ...
  • Asigurare de pensie ...
Accounts Payable ...
Ubisoft Romania
  • Concediu medical
  • Abonament la sala de fitness ...
Game tester

Cele mai recente comentarii

Ultimele comentarii si evaluari despre firmele din Romania

Corsar Online (CEL.ro)


zuzu11111

Groaznica experienta, sunt cel mai fericit om de pe Pamant ca nu mai am vreo tangenta cu aceasta ...

IBM Romania


RaduO

@rares poți spune detaliat în ce a constat / cum a decurs testul tehnic vis-a-vis de SQL/Linux? ...

Jumbo EC. R SRL


Ingrid009

Salut, daca te intereseaza pt. lucrator comercial e in jur de 1000. Aici sunt ceva info mai vechi, ...

Jumbo EC. R SRL


DudeDoW

Stie cineva,ce salarii se ofera la Jumbo Berceni ?

Altex Romania


DudeDoW

Salutare! Imi poate spune si mie cineva ce salarii sunt in medie la Altex? Indiferent de ...
calculator Salarii

Cele mai recente informatii despre salarii

Ultimele informatii despre salarii
Operator service
Corsar Online (CEL.ro)
1200 RON
1500 RON
Software Engineer
Misys Financial Software
3500 RON
ASP .Net Developer
Roweb Development
2500 RON
Junior Software Developer
msg systems Romania
2000 RON

Cele mai recente stiri

Noutati din domeniul resurselor umane

Top 10 companii cu cei mai multi angajati din Romania>>

Orele petrecute în drum spre muncă sunt considerate ore de lucru>>

Câştigul salarial mediu în luna august 2016>>

O piata dinamica, dar nu foarte transparenta. Asa poate fi caracterizata, in cateva cuvinte, piata muncii din Romania.Putine sunt companiile care, atunci cand afiseaza o serie de meserii cautate, ofera si amanunte despre salariile bugetate. Cei mai multi dintre angajatori furnizeaza aceste informatii doar canditatilor selectati dupa prima faza a interviului[...]
HR Summit, cea mai importantă platformă regională de întâlnire a specialiştilor HR şi Managerilor, aduce în acelaşi loc manageri şi directori HR, furnizori de servicii, headhunters, coaches dar şi companii de outsourcing. Tematica acestei ediţii-

VEZI MAI MULTE STIRI >>

Ne poti urmari si pe TwitterTwitter, Google+Google Plus sau FacebookFacebook
Toate firmele Despre proiect Cum functioneaza? Termeni si conditii de utilizare Publicitate Contact

www.undelucram.ro 2011-2016