Stiri din domeniul resurselor umane


Pentru a avea succes trebuie să-ți faci patul dimineața

Astazi 08:00

În urmă trei ani amiralul și Navy Seal în retragere Bill McRaven, autorul bestsellerului Make Your Bed, carte considerată de Wall Street Journal drept un îndrumar pentru tineri care îi poate „inspira să devină tot ceea ce pot,” a ținut o alocuțiune în fața abolvenților de la Unviversitatea din Texas.

Toți programatorii care generează minim 10.000 euro pe an vor fi scutiți de impozitul de 16%

Ieri 10:00

Vechiul text lăsa loc de interpretări în ceea ce îi privește pe IT-știi care creează soluții IT pentru clienți finali, care nu le vor comercializa odată ce acestea sunt gata, dar și pe cei care asigurau mentenanța acestor sisteme.

Managementul stresului la locul de muncă

Ieri 08:00

Indiferent de cauzele invocate, stresul ne afectează profund sănătatea și cariera. Era digitală va amplifica situațiile care-l produc și, în mod firesc, trebuie să vedem dacă există instrumente și tehnici cu ajutorul cărora să dezvoltăm un management al stres-ului eficient.

Fii sociabil și păstrează-ți jobul

Luni, 26 Iunie 2017

Să fii de gașcă, inteligent sau frumos nu sunt nici pe departe adjective ce caracterizează un om sociabil. În topul însușirilor conduc detașat sinceritatea, trasparența și capacitatea de a-i înțelege pe alții!

Ce caută angajatorii când îți verifică contul de Facebook

Luni, 26 Iunie 2017

Din ce în ce mai mulți angajatori încep să verifice informațiile pe care candidații le oferă pe platformele de socializare, fie că este vorba de contul de pe Facebook, cel de pe Twitter, Google Plus sau Pinterest.

Cum te dai de gol când vrei cu disperare un job

Luni, 26 Iunie 2017

A accepta orice condiție pusă de angajator nu înseamnă că un candidat va fi respins. Dar va însemna, pe viitor, o poartă deschisă pentru cel care va plăti salariul de a face mici abuzuri, de a delega sarcini care nu sunt prevăzute în fișa postului unui om despre care știe că acceptă orice, de a omite pe cineva de la promovări, și așa mai departe.

ANAF va începe înființarea de popriri electronice

Duminica, 25 Iunie 2017

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că începând de vineri, 23 iunie, a devenit funcțional sistemul electronic de comunicare a executărilor silite către instituțiile financiare la care debitorii au conturi.

BCR îi învață pe copii să facă bani pe roți

Sambata, 24 Iunie 2017

Dacă anumite organizații cum este Junior Achievement aleg să educe tinerii în acest domeniu prin tot felul de competiții online, BCR încearcă o abordare mai directă prin a sa campanie „Școala de bani pe roți”, realizată cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Companiile încă preferă email-ul pentru comunicare internă

Vineri, 23 Iunie 2017

Deși există o multitudine de aplicații, atât pentru mobil cât și pentru computerele de birou, care permit o comunicare rapidă și eficientă, majoritatea companiilor încă preferă să folosească email-ul pentru comunicarea internă.

Google for Jobs deschis pentru developeri și companii

Vineri, 23 Iunie 2017

Platforma de job-uri a gigantului Google s-a deschis în mod oficial pentru developeri și deținători de site-uri într-o primă încercare de a testa și îmbunătăți caracteristicile pe care compania le pregătește pentru cei interesați.

Românii nu susțin economia subterană

Joi, 22 Iunie 2017

Dintr-un studiu comandat de Mastercard și efectuat de Ipsos în 10 țări din Europa de Est reiese că majoritatea românilor, 86 % dintre ei, ar fi gata oricând să sprijine lupta autorităților împotriva așa numitei economii gri.

Jaguar Land Rover angajează 1.000 de ingineri prin aplicația Gorillaz

Joi, 22 Iunie 2017

Aplicația de realitate digitală a formației virtuale Gorillaz va fi utilizată de producătorul auto britanic Jaguar Land Rover pentru a selecta candidații pentru nu mai puțin de 1.000 de posturi de ingineri în fabricile sale.

Douăzeci de milioane de euro pentru start-up-uri în IT

Joi, 22 Iunie 2017

Un nou fond de investiţii, numit Fribourg Digital, a luat fiinţă săptămâna aceasta, cu scopul declarat de a susţine companiile noi în domeniul IT din Europa de Est cu finanţări totale în valoare de 20 de milioane de euro. Pentru a beneficia de un posibil ajutor din partea noului fond, companiile trebuie să se afle la început drum şi să aibă cel puţin un produs dezvoltat la stadiul de Minimum Viable Product.

Ce fel de activități online te pot lipsi de job-ul dorit

Joi, 22 Iunie 2017

Deși cel puțin momentan angajatorii verifică în foarte mică măsură ce fel de persoane suntem pe internet, se naște o tendință din ce în ce mai pronunțată de a parcurge, de exemplu, postările pe care un posibil viitor angajat le urcă pe Facebook sau Twitter.

Majoritatea angajaților nu iși epuizează concediul de odihnă

Miercuri, 21 Iunie 2017

Potrivit unui studiu realizat de Tsheets, doar în Statele Unite un număr de 600 de milioane de zile de concediu au rămas neutilizate în 2016. În medie, fiecare angajat nu a profitat de zece din zilele de concediu plătit pe care le putea avea.

Străinii pot lucra în multinaționalele din România până la 3 ani, pe baza contractului de muncă existent

Miercuri, 21 Iunie 2017

Angajații din alte state care vin să lucreze în filialele din România ale multinaționalelor din care fac parte vor putea să își păstreze contractul de muncă în țara de origine pentru o perioadă de până la 3 ani, abia mai apoi fiind nevoie ca aceștia să fie angajați și pe teritoriul României.

Start Inovare, cluster românesc de soluții inovative

Miercuri, 21 Iunie 2017

Diverse multinaționale, societăți cu răspundere limitată, ONG-uri sau universități își vor reuni forțele începând cu data de 21 iunie într-un așa numit cluster, un think tank care va aduna idei de la peste 2.000 de angajați din domeniile energie, IT, agricultură sau mediu, cu scopul de a oferi soluții inovative în diversele domenii ale societății românești.

Peste 1.500 de companii au aplicat pentru Start Up Nation

Miercuri, 21 Iunie 2017

Primele date referitoare la stadiul aplicărilor pentru accesarea fondurilor din programul Start Up Nation, făcute publice de Agenția pentru Implementarea Programelor și Proiectelor derulate de Întreprinderile Mici și Mijlocii (AIPPIMM) arată că până acum 1.523 de companii au depus documentația necesară.

Românii cred că monitorizarea la serviciu este o violare a vieții private

Marti, 20 Iunie 2017

Orice modalitate de monitorizare la locul de muncă a diferitelor căi de comunicare, interne sau externe, este privită de angajații români ca fiind o încălcare a dreptului lor la viață privată, indiferent de motivul pentru care această monitorizare are loc.

România, în topul țărilor din care provin migranții UE

Marti, 20 Iunie 2017

România se află în primele trei țări europene din care provin imigranții în Uniunea Europeană, potrivit unei analize efectuate de Pew Research Center (PRC), puțin în spatele Poloniei și înaintea Germaniei.