Calculator Șomaj Tehnic 2022


Odata cu instituirea stării de alerta, acordarea indemnizatiei de somaj tehnic se prelungeste pana pe 31 mai 2020, iar masura ar putea fi aplicata pana la finalul anului pentru activitatile in care se mentin restrictiile.
Somajul tehnic se acorda pentru perioada suspendarii contractului individual de munca din initiativa angajatorului, in cazul intreruperii temporare a activitatii, sau daca se reduce activitatea din cauza epidemiei si nu au capacitatea financiara de a plati toate salariile.
Fondurile pentru plata somajului tehnic vor fi alocate de catre AJOFM in termen de 15 zile, dupa ce angajatorii eligibili trimit documentele catre aceasta institutie.
Somajul tehnic are la baza calculul contributiile platite de angajat si angajator si poate varia daca angajatul lucreaza in constructii sau celelalte industrii.
Nivelul indemnizatiei este de 75% din salariu de baza corespunzator locului de munca ocupat, insa nu poate depasi 75% din salariul mediu brut pe economie in cuantum de 5429 RON/luna potrivit Legii nr.6/2020, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 3 din 06 ianuarie 2020.
In cazul in care salariul de baza al angajatului este mai mare, rezulta ca diferenta dintre 75% din salariul mediu brut pe economie si 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat de angajat, ar trebui sa fie suportata de catre angajator.

Salariu Brut

Salariu Net

Total Cost Stat

Total Cost Companie

Tipul de referire
RON
=
Euro
1€
Șomaj Tehnic Brut
Contribuție pensii
Contribuție sănătate
Impozit pe Venit
Salariu Net
Plătit de stat
Plătit de angajator
Total Taxe
Total contribuții plătite de stat
Total contribuții plătite de angajator

Informații din comunitate

Evaluări recente


Salarii adăugate recent


Informații recente despre interviuri