Autonomi, dar împreună! Cum să intri în colectivul unde dezvoltarea personală este sarcină de serviciu?

10.02.2022
3 min
5.00
Autonomi, dar împreună! Cum să intri în colectivul unde dezvoltarea personală este sarcină de serviciu?

Distribuie

interviu one on one cu Maria Tătaru, Marketing Manager Autonom

 

Curioși, responsabili, mereu adaptați la provocări, cu bun simț, dar mai ales autonomi în realizarea sarcinilor de serviciu. Citește acest interviu cu un manager dintr-o companie angajator de top și descoperă care este atmosfera de lucru a angajaților Autonom, când printre sarcinile de serviciu îți găsești timp să joci leapșa cu colegii, schimbând idei descoperite în  cărțile din biblioteca companiei.

 

 

Care au fost inițiativele ca angajator în 2021 pentru dezvoltarea personală și profesională a angajaților?

Autonom este recunoscut pentru cultura sa organizațională, bazată pe autonomie și pe accentul pus pe dezvoltarea oamenilor, iar învățarea face parte din rutina noastră zilnică. Iată câteva obiceiuri și inițiative dezvoltate de către colegii noștri, pentru a ne sprijini în dorința noastră de a evolua în fiecare zi: 

 

- O carte pe lună – este recunoscut faptul că în Autonom, cititul este o responsabilitate de serviciu. În fiecare sediu avem disponibilă o bibliotecă cu cărți de dezvoltare personală sau de business, iar bugetul pentru achiziționarea acestora este nelimitat. Colegii au libertatea de a citi în timpul programului, iar în timpul ședințelor lunare sau a evaluărilor semestriale, discutăm despre cărțile citite și aha-urile pe care acestea ni le-au dat. Avem și o listă de cărți recomandate pentru colegii noi și nu numai, disponibilă pe site-ul nostru: https://www.autonom.ro/despre-noi#carti

 

- Recomandarea zilnică de carte este o altă inițiativă internă pentru încurajarea cititului și de schimb al ideilor descoperite în cărți. Zi de zi, jucăm leapșa și un coleg este nominalizat pentru a transmite ideile dintr-o carte care l-a impresionat.

 

- ED – este o pastilă de învățare zilnică, scurtă, sub forma unui newsletter intern, prin care fiecare coleg poate scrie despre o idee descoperită recent sau un AHA personal. 

 

- Traininguri interne, ținute de către autonomi. Plecând de la premisa că predând învățăm cel mai bine, oricine poate ține cursuri în companie, pe o temă de interes aleasă. În această perioadă dificilă, în care interacțiunile față în față au fost limitate, ele au contribuit și la păstrarea energiei și a moralului ridicat al oamenilor.  

 

- Devino AutonOm. Este un proiect ce oferă o altă oportunitate autonomilor de a preda și de a avea impact în educația copiilor, dar și a lor. Colegii noștri merg în diverse școli din țară și le vorbesc elevilor claselor a VII-a și a VIII-a, despre implicare, valori, pasiuni, lectură și cunoaștere de sine.

 

- Inovația lunii este  un proiect prin care încurajăm exprimarea liberă a ideilor cu impact direct în transformarea companiei și lunar colectăm, selectăm și implementăm propuneri de inovație primite din partea colegilor.

 

- OMul din spatele AutonOMului reprezintă o serie de interviuri cu colegii noștri, cu scopul de a ne cunoaște și de a învăța din experiențele personale ale fiecăruia.  

 

Acestea sunt doar câteva dintre inițiativele interne, menite să contribuie la dezvoltarea autonomilor.

 

Cultură și valori: cum ajută comunicarea acestora atragerea candidaților potriviți? Ce înțeleg candidații prin cultura companiei?

Cultura organizațională reprezintă felul în care trăim valorile în activitatea noastră de zi cu zi. Sunt câteva lucruri în care credem cu tărie și pe care le căutăm la viitorii noștri colegi: autonomia, bunul simț, responsabilitatea, adaptabilitatea, dar cel mai important, curiozitatea, inițiativa și dorința de a se dezvolta într-un mediu dinamic și într-o continuă transformare. Cultura și valorile ne ajută să recrutăm oamenii potriviți, cu o viziune comună, dar mai mult de atât, le oferă oamenilor sensul necesar pentru a obține rezultate deosebite.

 

Care sunt lesson learned în companie după cei 2 ani de pandemie?

În timpul pandemiei, am realizat, mai mult ca niciodată, importanța valorilor și rolul lor în luarea unor decizii dificile, într-un context incert. Autonomia și modul de organizare în echipe mici, ne-au permis să fim agili și să luăm rapid decizii. Valorile ne-au ghidat către ce trebuie să rămânem focusați – dezvoltarea și impactul pozitiv în comunitate. Și am mai învățat câtă nevoie avem unii de ceilalți și cât de importantă este interacțiunea constantă pentru păstrarea moralului ridicat.

 

Autonom te invită să dai viață inițiativelor tale și să te dezvolți în fiecare zi. Folosește un super-CV marca Undelucram și aplică chiar astăzi la compania de top care te merită.

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro