BATAIE pe JOBURI: 400 de persoane si-au depus CV-urile, in patru ore, pentru a se angaja la Ford

BATAIE pe JOBURI: 400 de persoane si-au depus CV-urile, in patru ore, pentru a se angaja la Ford

Distribuie

Aproximativ 400 de persoane au venit, marti, la firma care recruteaza personal pentru compania Ford Romania, pentru a-si depune CV-urile si pentru a lua bon de ordine pentru sustinerea unui interviu in zilele urmatoare, transmite corespondentul Mediafax.

 

Aproximativ 400 de persoane au venit, marti, intre orele 8.00 si 12.00, la firma care se ocupa cu recrutarea de personal pentru Ford, respectiv Manpower, pentru a-si depune CV-urile si pentru a lua bon de ordine pentru sustinerea unui interviu in vederea obtinerii unui loc de munca.
 

Manpower a inceput recrutarea de personal, dupa ce conducerea Ford Romania a anuntat, in urma cu o saptamana, ca va incepe angajarile la fabrica de la Craiova.
 

Oficialii Ford Romania au declarat pentru MEDIAFAX ca procesul de recrutare, care a inceput de marti, se va desfasura pe parcursul a doua saptamani, respectiv pana in 13 aprilie.
 

"Suntem bucurosi sa vedem ca un numar foarte mare de oameni si-au depus CV-ul, insa noi o sa analizam si baza noastra de date, unde exista cateva mii de persoane", au declarat oficialii Ford.
Oamenii care si-au depus CV-urile spera sa isi gaseasca un loc de munca la Ford.
 

"Am lucrat ca mecanic la CFR 20 de ani si am venit sa imi incerc si eu norocul. Stiu ca sunt foarte multi candidati pentru cele 500 de posturi, dar am auzit ca platesc foarte bine. Doua ore am stat la coada ca sa iau bon de ordine si sper sa fie cu noroc", a afirmat un craiovean.
 

In 20 martie, conducerea Ford Romania anunta ca va incepe angajarile la fabrica de la Craiova, compania urmand sa angajeze 500 de muncitori.
 

Muncitorii vor lucra pentru productia B-Max si EcoBoost.
Compania va lansa in acest an productia motorului de 1,0 litri EcoBoost, cat si constructia noului Ford B-MAX.
 

Grupul american a preluat in 2007, de la stat, compania Automobile
Craiova, iar conform contractului de privatizare avea obligatia sa realizeze pana la 19 martie 2012 investitii tehnologice si de mediu de 675 milioane euro si un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unitati.
 

Ford a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca va produce la Craiova, in acest an, 60.000 de unitati B-Max, iar pentru anul viitor estimeaza constructia a cel putin 100.000 de masini. Modelul B-Max, produs exclusiv la fabrica de la Craiova, va ajunge in showroom-urile din Romania in luna iulie, insa comenzile vor fi onorate incepand cu luna septembrie. Conceptul B-Max a fost prezentat in luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar in iunie Ford a inceput sa fabrice la Craiova primele prototipuri.
 

Constructorul american a asamblat la Craiova, in intervalul aprilie 2010-octombrie 2011, un numar de peste 17.000 autoutilitare Transit Connect.
 

Ulterior, productia utilitarei a fost mutata la fabrica Ford din Valencia, in urma deciziei grupului american de a reorganiza activitatea tuturor fabricilor pe care le detine in Europa.
 

In Romania, vanzarile de autovehicule au scazut drastic comparativ cu 2008, cand au fost livrate 324.080 de masini, cu 11,7% mai putine fata de anul anterior, iar in 2009 a fost inregistrat un declin de 46%, la 147.962 de unitati.
 

In 2010, vanzarile auto s-au redus cu 19%, la 119.417 unitati, pentru ca in 2011 declinul sa fie de 7,4%, la 110.598 de masini.

Găsește-ți job

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV