Ce înseamnă Thrive?

Distribuie

Ce înseamnă Thrive?

Sau cum să atingi starea de bine, împlinirea și echilibrul, fără să sacrifici ceea ce e valoros pentru tine. 

 

Dacă vei căuta în dicționar, vei afla că în engleză verbul to thrive înseamnă a prospera, a te dezvolta sau a evolua într-un sens pozitiv, pe scurt, a înflori. Cu alte cuvinte, a trăi o stare de bine, care presupune armonie, împlinire, prosperitate, succes.

 

Însă, în zilele noastre, succesul pare să fie legat de criteriile sociale ale reușitei pe plan profesional, material, familial, iar asta vine la pachet cu o doză de presiune care creează anxietate. Trăim în permanență presiunea de a fi performanți la locul de muncă, părinți model, parteneri ideali. Și pentru că una dintre mantrele societății noastre este ”câștigi ceva, pierzi ceva”, succesul nostru se măsoară în sacrificiu: ne sacrificăm timpul liber pentru a avansa în carieră, sacrificăm ore de somn pentru a petrece timp cu cei dragi sau pentru a ne lucra corpurile la sală, ne sacrificăm visele și pasiunile pentru a ne conforma parametrilor sociali ai succesului. Cu alte cuvinte, atingerea succesului pare să ne pună mereu în fața unor alegeri dificile.

 

Pe www.thriveglobal.ro vei descoperi că succesul poate fi redefinit și că alegerile sunt, de fapt, mult mai simple. Că, mai importantă decât prosperitatea financiară, este starea de bine. Că stresul permanent nu este neapărat motorul reușitei și eficienței. Că uneori corpul nostru, la capătul puterilor, ne trimite semnale de alarmă pe care trebuie să le identificăm corect și, prin urmare, să nu le ignorăm. Că persoanele care se bucură cu adevărat de succes sunt cele care ies din birouri și se plimbă pe stradă, intră în contact cu oameni reali și cu nevoile lor, căutând idei care să satisfacă aceste nevoi. Că uneori e nevoie să deschizi fereastra și să-ți închizi telefonul. Și, dacă tot a venit vorba de telefon, pe thriveglobal.ro găsești sfaturi și idei despre cum să dezvolți o relație sănătoasă cu tehnologia, care n-ar trebui să ne fie nici dușman și nici stăpân, ci un aliat (bineînțeles, toate articolele noastre sunt bazate pe studii, date științifice și opiniile autorizate ale specialiștilor).

 

Una dintre principalele misiuni ale Thrive Global este conștientizarea nevoii de a avea grijă de noi, de starea noastră de bine, cu tot ce implică aceasta noțiune. Această grijă nu merge către egoism, ci către igiena emoțională, mentală, către mens sana in corpore sano (minte sănătoasă în corp sănătos). Dacă fiecare individ este mai bine cu sine, are o stare de împlinire, va fi mai eficient, iar nivelul său de productivitate va crește. Practic, atât individul, cât și compania pentru care lucrează vor avea de câștigat. Prin urmare, Thrive Global România oferă companiilor și angajaților lor webinarii și workshop-uri gândite astfel încât să susțină angajații și angajatorii în gestionarea mai bună a stresului inerent.

 

Pentru noi, redefinirea succesului începe cu redefinirea priorităților. Iar cea mai importantă prioritate ești chiar TU. De aceea, trebuie să înveți să fii mai indulgent și mai bun în primul rând cu tine, să-ți accepți vulnerabilitățile și să privești fiecare eșec ca pe o lecție și ca pe o oportunitate de a te dezvolta. Așa cum spunea și un citat de la rubrica Oameni Thrive, ”nu aștepta perfecțiunea!”.  Pentru că, mai importantă decât atingerea ei, este starea ta de bine. 

 

Editorial Piata muncii Echilibru Despre meserii De ce? Comportamentul uman Etică Motivație și vocație
Crina Alexe, Head of Content Thrive Global România 

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV