Ghidul CV-ului de succes

16.04.2018
2 min
Ghidul CV-ului de succes

Distribuie

CV-ul este elementul cheie al oricarui proces de recrutare si desi unele reguli de redactare si structurare s-au modificat, importanta acestuia nu s-a diminuat. Cum ar trebui sa arate un CV in 2018? Ce transforma un CV obisnuit intr-unul greu de refuzat pentru un viitor interviu de angajare?

Structura conteaza

Primul lucru care atrage atentia asupra CV-ului este modul in care este organizat. Organizarea buna ii da un aspect placut, iar angajatorul va considera ca citeste CV-ul unui profesionist.

Pentru a crea o structura cat mai buna pentru CV-ul tau, grupeaza informatia in campuri vizuale, foloseste criterii logice (ex. Ordinea cronologica de listare a joburilor), fii consecvent in tipul si marimea textului cu care il formatezi. Foloseste font-uri care sunt usor de citit precum Times New Roman, Arial sau Calibri.

Cuantifica experienta profesionala

Scopul CV-ului este sa demonstreze de ce esti potrivit pentru jobul la care aplici, de aceea trebuie sa redai fiecare responsabilitate suficient de sugestiv astfel incat sa evidentiezi capacitatile tale. Evita sa dai copy-paste din fisa postului si mentioneaza doar experienta care este relevanta pentru job.

In plus, pentru a oferi mai multa valoarea sectiunii Experienta profesionala din CV-ul tau include si 1-2 rezultate remarcante pe care le-ai obtinut la jobul anterior. Acestea sunt un bun indicator pentru performantele viitoare si il ajuta pe recruiter sa isi formeze o ideea mai clara despre competentele tale.

Evidentiaza-ti competentele

Campuri precum Competente de comunicare, Competente organizationale, Competente si aptitudini tehnice sau Competente si abilitati sociale pot deveni adevarate obstacole in procesul de realizare al CV-ului daca nu stim cum ar trebui sa le completam. Inainte de a incepe completarea propriu zisa a acestei sectiuni acorda-ti 30 de minute pentru a intelege mai bine care sunt competentele cheie pe care compania le cauta.

Dupa ce ai inteles mai bine care sunt asteptarile angajatorului, listeaza competentele folosind cuvinte cheie si exemple. Astfel ca, in loc de genericul „gandire analitica” poti spune „gandire analitica dezvoltata in urma experientei ca jurnalism pentru ziarul local din Iasi. In cadrul acesteia am redactat materiale complexe pe teme politice si medicale”.

Diferentiaza-te prin obiectivul profesional

Desi vei intalni aceasta sectiunea mai mult in CV-urile Europass o poti gasi si in modelul clasic de CV cu numele de Obiectiv profesional. De ce este aceasta sectiune importanta? Pentru ca in cateva randuri te poti “vinde” ca cel mai potrivit candidat pentru job. Scrie doua, trei fraze in care prezinti pe scurt experienta profesionala, abilitatile tale si cateva reusite care merita mentionate.

Aceasta sectiune poate fi cea care face diferenta intre tine si ceilalti candidati, mai ales ca de cele mai multe ori recruiterii nu acorda foarte mult timp fiecarui curriculum vitae datorita numarului mare de documente primite, iar o prezentare concisa dar relevanta poate fi cheia spre succesul obtinerii jobului.

Citește toate articolele despre

Găsește-ți job Resurse CV

Articol scris de:

Hipo.ro

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro