Interviu Undelucram.ro - Ștefan Șeicărescu, CEO Quantic Lab

Distribuie

1. Care sunt planurile de creștere în România pentru următorul an?

Cu o echipă formată din sute de profesioniști în domeniul IT, Quantic Lab  este în momentul de față una dintre cele mai experimentate companii de outsourcing, specializată în soluții avansate de testare, UX și localizare.
Echipa noastră este un hub important de inovație digitală, cu numeroase talente excelente în software și design. Ne dorim să creștem echipa din Cluj-Napoca, dar și echipele internaționale.

 

Începând cu 2021, am deschis un birou în Marea Britanie. Planurile de extindere ne consolidează echipa ca număr de angajați, dar, mai important pentru noi, este să ne dezvoltăm împreună cu colegii noștri pentru a lucra proiecte care transformă industrii.

 

Tocmai din acest motiv, sub cupola Quantic Lab Academy, am început să implementăm intern numeroase programe de dezvoltare, atât în zona de soft-skills, cât și în zona de abilități tehnice.  Programele includ trainguri de comunicare, de game development, și acreditări diverse în zona de Quality Assurance și multe altele.
 

 

2. Câte poziții estimați să recrutați în cursul anului și care sunt canalele prin care veți comunica acțiunile de extindere echipe?

Avem în prezent deschise numeroase oportunități în zona de testare manuală și automată, pozițîi de project management, User Experience cât și specialiști în IT.

 

Pentru a ne face cunoscute inițiativele de creștere suntem prezenți pe platformele de jobbing, inclusiv pe Undelucram. Suntem prezenți și activi în Social Media, pozițiile noastre fiind prezentate și pe Facebook și LinkedIn.

 

Ne completăm prezența digitală ca angajator și în centrele comerciale mari din Cluj-Napoca.

 

Totodată avem o comunicare activă cu studenții și cu elevii, prin parteneriate strategice cu instituții educaționale, întrucât ne dorim să ne cunoască activitatea și îi integrăm în echipele noastre. Suntem mândri că putem oferi ghidare și mentorat pentru elevi, studenți și proaspăt absolvenți.


3. Ce sfaturi aveți pentru cei ce-și doresc să înceapă o carieră alături de organizația voastră?

La Quantic Lab suntem pregătiți să primim candidați pasionați de industrie, deschiși să învețe, să lucreze în echipă și să își asume responsabilitate performanței. Ne bucurăm să fim un promotor și un susținător al diversității și incluziunii sociale, de aceea așteptăm să ne extindem echipele cu oameni care își asumă provocări și care doresc să se dezvolte.

 

Compania noastră a fost și este un punct unic de intrare într-o industrie extrem de atractivă și dinamică. Pe termen lung, oportunitățile sunt foarte vaste și diferite, de la tehnologii noi, până la experiențe inedite, unice.


4. Care sunt oportunitățile de mobilitate internă în organizația voastră?

În primul rând, odată cu relaxarea restricțiilor de călătorie, așteptăm să putem organiza schimburi de experiență între echipele din România și străinătate.

 

Mai mult, la nivel intern, colegii noștri au prioritate în aplicarea la pozițiile deschise, nu doar pe verticală, cât și pe orizontală, având oportunitatea de a schimba departamentul și specificul muncii. Așa cum spuneam, avem poziții deschise în toate departamentele și ne bucurăm să putem oferi posibilitatea de a deprinde abilități transferabile, prin programele QuanticLab Academy, care să deschidă cât mai multe variante de carieră posibile.


5. În prezent înregistrați un număr de aproximativ 370 angajați. Care este elementul ce ține angajații conectați la misiunea organizației?

Avem numeroase oportunități ce ne ajută să creștem atât la nivel individual, cât și la nivel de organizație. Promotorul organizației noastre sunt echipele pasionate și implicate. Dezvoltarea personală și asumarea individuală ne ține conectați la obiectivul comun și anume acela de a ne ajuta clienții să lanseze produse (jocuri/aplicații), care să aducă plus valoare pentru utilizator.   


6. Dat fiind faptul că sunteți dinamici când vine vorba de dezvoltare, ce rol joacă oamenii din organizație în această evoluție?

Ne definește pasiunea pentru tehnologie, cunoașterea profundă a industriei și dorința de inovare pentru a avea un impact real în industria în care activăm. Colegii noștri sunt pe primul loc când vine vorba de dezvoltare. Evoluția noastră depinde în mare măsură de creșterea și dezvoltarea lor. De aceea, prin programele interne, mizăm pe perfecționarea prin traininguri, deprinderea de abilități și cunoștințe noi ale colegilor noștri, indiferent de poziția ocupată în comapanie sau nivelul de seniority.  

 

Încă din primele zile în companie, colegii noștri trec printr-un proces de learning care cascadează pe măsură ce se avansează pe poziții cu experiență. Ne dorim să creștem împreună, lucrând la proiecte variate din industria jocurilor video și nu numai, participând la cursuri interne și externe, și asigurându-ne că există oportunități de învățare și mobilitate la orice moment. 

Piata muncii Interviu Undelucram

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV