Rezoluții 4k/8k

Distribuie

Întotdeauna aștept cu nerăbdare acel moment din an unic, inegalabil - este momentul pentru care mă pregătesc și la care mă gândesc tot anul. Și cu cât se apropie mai tare, cu atât emoțiile mele cresc din ce în ce mai mult. Îmi doresc doar să nu îl ratez, că am ratat destule în viață. Multă lume îl așteaptă, nu sunt singura.

Și tu îl aștepți...

Da, știi la ce moment mă refer: la Black Friday-ul din toamnă (cel original). De fiecare dată mă gândesc, mă răzgândesc, adun bani (pe care oricum îi cheltui până la eveniment), mai adun alți bani. Mereu îmi spun „Lasă că mai ai timp să strângi ceva bani până atunci, nu e panică”. Și, bineînțeles, mereu ajung să nu am destui bani să îmi cumpăr ce vreau. Vreau doar un TV cu o rezoluție mai mare (4k sau 8k) pentru a-mi încânta și eu ochii cu imagini mai clare și mai viu colorate.

Însă... când vine momentul, mereu îl ratez.

De ce? De ce mereu ratez momentul?

Pentru că... nu mi-l doresc cu adevărat, nu m-am convins eu pe mine că îmi trebuie.

„Dar, nu e problemă, mai am o șansă...anul viitor, nu?”

Răspunsul e NU. Nu mai am o astfel de șansă în viitor. Lucrurile din jurul nostru evoluează într-un ritm rapid și, mulțumită evoluției, le scade valorea în timp. Așa că, TV-ul cu cea mai bună rezoluție de acum nu va mai fi în top anul viitor. Rezoluția mea de acum de 4k sau 8k, la anul e posibil să nu mai valoreze nimic.

Până anul trecut am considerat mereu că voi avea destul  timp să fac ce îmi propun - doar nu trebuie să le fac acum pe toate. Însă, pandemia mi-a arătat o nouă față a Timpului: eu, am doar o parte din Infinitul Timpului. Doar El e Nelimitat. Eu, trebuie să profit de fiecare moment din partea mea de timp primită.

Acum este momentul să mă întreb:

  • De ce să amân?

  • De ce să aștept un an până să fac ceva?

La aceste întrebări nu am niciun răspuns, nicio explicație plauzibilă.

Așa că, de acum îmi propun să nu mai amân, să nu mai aștept un an până să fac ceva până să iau o decizie. Acum vreau să am o rezoluție clară de 4k, 8k sau chiar și mai mult decât atât. Vreau să îmi stabilesc în detaliu următorii pași, oricât de mici ar fi.

Și tu poți face asta: nu mai aștepta acel moment unic din an (Revelionul/ Anul Nou șamd) ca să îți asumi o rezoluție pe mai departe. Știu că sună a clișeu, dar cel mai bun moment pentru o rezoluție e ACUM. Profită de el, că nu se supără.

1. Ia lista ta de „to do-uri” pe acest an.

2. Alege un sigur lucru... Poate chiar pe ultimul din listă, de ce nu?

3. Scrie-l pe un post-it/bucățică de foaie. Varianta pix-hârtie are cel mai mare impact la nivel cognitiv.

4. Pe cealaltă parte a post-it-ului/foii, scrie cei mai mărunți 3 pași ce te pot duce mai aproape de îndeplinirea lucrului respectiv.

5. Pune post-it-ul/foaia în portofel în așa fel încât să vezi un colț din ea de fiecare când îl deschizi.

Iar săptămâna viitoare îți spun ce să faci cu foaia mai departe.

P.S.: Scrie acum pe foaie, va fi de ajutor! ;)

Planificare carieră Motivație și vocație

Gabriela Mihoci

Mai multe articole

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV