Studii vs. Experienta. Vezi ce conteaza mai mult la angajare

Studii vs. Experienta. Vezi ce conteaza mai mult la angajare

Distribuie

Aproape 25% dintre romani considera ca facultatea influenteaza destul de mult gasirea unui loc de munca si 37% sustin ca institutia de invatamant absolvita nu afecteaza procesul de recrutare intr-o masura mai mare decat experienta, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs.

In acelasi timp, 48% dintre romani afirma ca au incredere, mare si foarte mare, in instituttile de invatamant publice, cu 10% mai mult fata de increderea acordata institutiilor de invatamant private (38%).

Sondajul arata si ca mai mult de jumatate dintre respondenti declara ca nu au incredere in invatamantul din Romania.

„La nivel mondial sunt urmarite miscarile de pe piata muncii si parcursul profesional al absolventului imediat dupa incheierea cursurilor. In Romania nu exista inca un astfel de sistem, fapt ce contribuie la dezechilibrul de pe piata muncii: multi absolventi pe specializari ce nu sunt cautate de catre angajatori sau prea putini specialisti in domenii in care se recruteaza puternic”, spun realizatorii sondajului.

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in februarie-martie 2012, pe un esantion total de 1.900 de respondenti.

Găsește-ți job

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV