Martens SA

    3.5
    2 Evaluari
50%
Recomanda cunoscutilor
  • www.martens.ro

Acest angajator nu comunica, momentan, despre brandul sau in comunitate.

Reprezinti compania?
Activeaza-ti profilul

Forum despre Martens SA

T3o Luni, 20 Nov 2017

Hello,
Azi va propun ceva interesant :)

"Closca cu idei de aur " (metoda ACCIDENT)

[A]bordarea---> Ca specialista la resurse, cand esti gazda si te intalnesti cu un om, eviti sa-l intampini salutand cu o strangere de mana si un zambet amical, ca te gandesti ca oaspetele sa nu se simta prea important sau sa nu-i lasi impresia ca lucrezi in multinationala si el nu stie ce-i aia... Ca un HR Manager cu diplome si specialist in psihologie... uiti de educatie, de bune maniere?!

[C]onsecventa---> Cand gazda intarzie la intalnire, este clar ca-ti va multumi pentru ca ai avut rabdare sa-l astepti. Desigur, cu o inspiratie spontana, gazda nu se scuza prea inteligent pentru ca vrea s-o intelegi. Ca o gazda pregatita de a face o impresie buna, din politete nu-si intreaba oaspetele daca doreste un pahar cu apa. E drept, un HR Manager profesionist este foarte (pre)ocupat sa fie productiv intr-o asa multinationala. Oare cati ani de studii sunt necesari pentru a te pregatii pentru un interviu banal ?!

[C]oerenta---> Dupa o asa impresie de profesionist, ce are si titlu de psiholog priceput, era clar ca am fost interesat sa traiesc continuarea. Eram intr-un sediu de multinationala si aveam in fata un om cu diplome, calificari, specializari…. o “closca cu puii de aur”. Mi-a placut ca la inceputul discursului prezentarea companiei a facut-o asa de concis, incat eu nici nu mi-am dat seama daca a vorbit silentios sau din cauza termenilor sofisticati de multinationala mintea mea s-a blocat si nu am inteles ce a spus specialista. Am ascultat si continuarea. Bineinteles ca specialista si-a anuntat subiectele de discutie si tot din politete nu si-a intrebat oaspetele daca e de accord, ca nu cumva sa dea impresia ca opinia oaspetelui conteaza. Si continua cu... surpriza! Specialista de la resurse si-a uitat repdede sirul ideilor. Bine nu i-a fost pentru faptul ca i-am evidentiat "autodeturnarea".

[I]ntuitia---> Acum, tu citirorule, vei face un exercitiu de intuitie. Cum anume? E simplu! Exercitiul este despre “ce spui unui fermier care suna sa-si ceara banii?” Care bani?! Pai fermierul a dat materii prime multinationalei. Rabda cat rabda, apoi suna, ca doar si el are socoteli si pe drept stie ca ii esti dator. Asta da problema de intuitie, nu?! Si cum “specialista stie tot” era pregatita, imi descrie postul ca fiind unul de executie, care primeste sarcini de facut si printre altele sa fie chiar dibaci in a lamuri fermierii care suna sa-si ceara banii. Asa-i ca ai intuit raspunsul corect pentru o multinationala?! Si intreb (retoric): “socotitorul sef” de la financiar nu are niciun cuvant in a decide cui plateste, ce plateste, de la cine are de luat, pe cine mai amana, s.a.m.d. ?!? Eu zic ca ar fi o buna ocazie pentru el sa fie laudat pentru “lucrul bine facut”.

[D]atoria---> “Promisiunea facuta, datorie curata”, stie chiar si profesionista de multinationala. Deci chiar este intuititv pentru a raspunde fermierului. Deci, nu promite nimic! Asa-i ca deja iti place la multinationala unde munceste productiv specialista in resurse ?! 

[E]mpatia: Uneori e greu cu empatia, asa e viata, sunt cazuri si cazuri. Cand o specialista spune candidatului din fata sa „ti-ai facut bine temele” n-am avut cum sa nu empatizez. E adevarat, ma puteam stradui sa nu fiu inteligent, insa nu mi-a iesit. Stii,....multinationalele au nevoie de oameni inteligenti....si specialista are si diplome, e si psihilog ,...insa chiar n-a reusit sa se pregateasca minimal pentru a fi o gazda.

[N]otorietatea---> Cand te prinde entuziasmul si tot ce vezi in jur parca e cu tine, pana si culorile le vezi altfel. Poate ca nu stiai, dar la multinationala se afiseaza la intrare graficul cu realizarile. Recunosc, m-am uitat de doua ori si totusi nu am inteles de ce cifrele erau scrise mic, liniile graficului erau in nuante de gri ... Cred ca asa a reusit multinationala sa aiba succes, mai ales prin economie la printarile cu culori.

[T]raditia---> Chiar si oaspetii ocazionali sunt intampinati cu lipsa sapunului de la grupul sanitar. Iar pentru cei care ar avea nevoie de hartie igienica e chiar o provocare in a gasi solutii....ingenioase. E o multinationala de succes, cu specialista la resurse bine pregatita!

Daca ai si tu exemple, nu ezita!!!
Numa' bine! :)

Util (1) Util
Raspunde
Cron
A raspuns lui T3o
Marti, 21 Nov 2017

Minunat, T3o!

Util (0) Util

Raspunde
Locuri de munca
Locuri de munca Continental Automotive Group Romania Requirements Engineer for P S&A - TSR
Continental Automotive Group ...
Timisoara
Locuri de munca Tymbark Maspex Romania Maspex Romania angajeaza INGINER MECANIC in Giurgiu
Tymbark Maspex Romania
Giurgiu, Job national
Locuri de munca Michelin Romania Expert Travel with French, Bucharest
Michelin Romania
BUCURESTI
Locuri de munca Beespeed Software Testing Engineer
Beespeed
Timisoara
Locuri de munca Continental Automotive Group Romania Translator German to English - Translation TSR
Continental Automotive Group ...
Timisoara
Calcuator salariu
Evaluari recente
Tehnic este foarte ok. Au proiecte interesante, important e sa fii pasionat.Majoritatea colegilor ...
Java developer
Oameni placuti in general.Atmosfera relaxata de munca.Management profesionist.Team building-uri ...
Brand, cursuri, colegi ok
Salarii adaugate recent
Area Sales Manager
3.560 lei
PR Specialist
2.400 lei
Consultant SAP
3.000 lei
Feedback site