Experienta negativa

Nicio oferta primita

Interviu Senior QA Engineer

28.11.2016 Util (0)
Am fost la interviu in Octombrie 2016, in Bucuresti.
Durata interviu: 2 zile.
Dificultate interviu: Mediu.

Cum a decurs interviu?
2 Interviuri:
- primul a fost tehnic, ne-a dat in jur de 15 subiecte, 3 din testare care au fost simple si restul de programare si SQL , testul l-am facut corect in proportie de 80-85% , in aceeasi zi am fost sunat de o tanti de la HR si a 2 zi am avut al doilea interviu. Atentie, acest "tehnic" este pe foaie de hartie. Nu exista SQL sau Eclipse, deci trebuie sa stii bine sintaxa.
- al doilea interviu a fost cu 3 fete, QA Manager, QA Lead si fata de la HR, le-am povestit ce stiu de Java, SQL si se uitau la mine ca la nave spatiale (nu aveau habar de ce vorbeam - SWING, Multi-Threading, SQL (exclus select-uri si update-uri, chestii putin spre intermediate). Ultima parte acestui interviu a fost asteptarile salariale. La finalul discutiei, au zis ca imi vor trimite un test de QA + 1 intrebare din programare insa s-a dovedit ca tot testul era de programare. La acel test e din Codility , un site ce se ocupa cu asta. Testul nu e greu, sunt 3 task-uri. Am reusit sa rezolv 1 corect si unul partial corect.

Dupa, am asteptat un feedback de la ei si din pacate nu l-am mai primit chiar daca testele le-am parcurs in proportie de 80-90% cu success.

Intrebari si teste la interviu
- despre actualul loc de munca
- despre programare / SQL nu te vor intreba, ca habar nu au in afara de select-uri / update-uri la nivel de SQL.
- tipele care te examineaza sunt nepragatite tehnic, deci daca sunteti QA tehnici, nu intrati mult in detalii tehnice.

Sfat pentru alti candidati
Concluzie: daca aveti timpul necesar, treceti pe acolo, poate aveti mai mult noroc.

- E un trend in IT, ca cei care fac recrutarile sa nu aiba habar cunostinte tehnice pe care orice QA senior ar trebui sa le aiba pt. a-si desfasura activitatea eficient.

Util