Acum că lucrăm de acasă, avem mai mult timp pe care îl putem investi pentru dezvoltare personală sau profesională. De asemenea, este bine să ne găsim activități care să ne scape de anxietate și să ne facă să ne gândim la altceva. 

Dacă ești manager sau team leader, acest articol este pentru tine! 

Aici vei găsi cele mai bune podcasturi pe care să le asculți în această perioadă în care ai mai mult liber. Te vor ajuta să îți manageriezi mai ușor echipa și să înveți cum să fii un lider mai bun. 

 

    1. Manager tools

Acest podcast este potrivit pentru orice manager, team leader sau supervizor. În fiecare episod îți sunt prezentate diferite subiecte interesante, precum comunicarea eficientă cu angajații, cum să susții mai bine interviuri sau cum să știi când îți promovezi un angajat. 

 

    2. The $100 MBA

Un alt podcast foarte cunoscut și foarte apreciat de oamenii de business, este cel de la the $100 MBA. Spre deosebire de majoritatea podcasturilor, la acesta un episod durează maximum 10 minute. De ce? Pentru eficiență! Îți oferă informații ușor de asimilat, într-un timp scurt în loc să discute despre un subiect mai larg timp de 2 ore. 

 

    3. Engaging Leader

Acest podcast este potrivit pentru orice lider. Fie că este vorba despre un manager de departament, un supervizor sau un team leader, atunci când lucrezi cu oamenii, trebuie să știi cum să te comporți. A fi lider nu înseamnă să controlezi oamenii, ci să îi ghidezi. 

În acest podcast înveți în fiecare episod cum să fii un lider mai bun, mai eficient, mai corect. Vei afla cum să manageriezi și cum să comunici cu angajați din diferite generații, dar și cum să îți ghidezi angajații. 

 

    4. What Great Bosses Know

Orice manager sau șef are probleme, greutăți sau întâmpină situații delicate pe parcursul carierei. Învață cum să rezolvi probleme și cum să ieși din situații dificile cu ajutorul acestui podcast. Nu există manageri perfect, dar există manageri excepționali!

 

    5. Management 3.0, Happiness at Work

E destul de greu să fii mereu fericit la muncă. Stresul, anxietatea, sarcinile dificile, angajații care au și ei problemele lor, viața ta personală. Toate acestea te fac să nu fii cel mai fericit lider, dar atunci când tu nu ești fericit, nici angajații tăi nu sunt. Dacă tu nu ești motivat, nu îți poți motiva nici pe ei. Acest podcast te ajută să vezi partea plină a paharului și să te inspiri din poveștile altor manageri de succes. 

 

    6. Dose of Leadership

Un alt podcast cu și despre lideri este Dose of Leadership. În cadrul acestui podcast, găsești interviuri cu cea mai buni lider, CEOs și antreprenori din lume. Poți să înveți câte ceva din experiența fiecăruia și să afli cum să devii un lider cât mai bun. 

 

    7. Business Daily

Orice manager trebuie să fie la curent cu schimbările din lume. Fie că este vorba despre piața muncii, despre reglementări politice sau despre pandemii care afectează cursul normal al business-urilor, tu trebuie să afli despre ele. Business Daily este un podcast care cuprinde cele mai importante știri de la BBC. 

 

    8. Accelerate!

Un podcast potrivit pentru liderii din vânzări. Află cum să menții vânzările la un nivel stabil în această perioadă și cum să îți motivezi angajații. Podcastul Accelerate! vine cu informații relevante despre vânzări, marketing, lead generation și multe altele. 

 

    9. Entrepreneurs on Fire

Un podcast perfect pentru antreprenorii care acum se tem pentru afacerea lor. În cadrul acestui podcast vei învăța de la cei mai buni antreprenori cum să treci peste momentele dificile, cum să îți dezvolți business-ul și cum să îți păstrezi motivația. 

 

   10. Beyond the To-Do List

Toți avem un to-do list pe care îl urmăm cu sfințenie. Acest podcast este unul care îți arată cum să treci peste to-do list pentru a te ocupa de proiectele și task-urile care chiar merită. Podcastul Beyond the to-do list te va ajuta să fii mai organizat și să fii atent la lucrurile care sunt cu adevărat importante. 

Fiecare dintre aceste podcasturi vine cu informații noi, relevante, care te vor ajuta să fii cea mai bună versiune a ta, din punct de vedere profesional. Podcasturile au și episoade despre cum să îți motivezi angajații în contextul COVID-19 și despre cum să faci față provocărilor în această perioadă. 

Tu ce podcasturi asculți?